Γαμήλιο αλλά όχι ως συνήθως!!

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
αν θελετε εστω και την ελαχιστη ξεκουραση,ξεχνα περου-βολιβια και μαλιστα για 2 βδομαδες μονο,στο βιετναμ εχει κι ενα halong bay που εστω μια μερα θα χαλαρωσεις.Τωρα το θεμα του καιρου ομως ειναι πολυ βασικο
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Η FRIDA08 που έχει την εμπειρία από το καλοκαίρι στο Βιετνάμ νομίζω σου δείχνει το δρόμο που οδηγεί...Λατινική Αμερική!!!Αν σε ενδιαφέρει για Περού μία ιστορία που εγώ προσωπικά τη ρούφηξα είναι της Κικής http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...9-%F4%E7%ED-%EA%E1%F1%E4%E9%DC-%EC%E1%F2.html, έχει βέβαια κι άλλες πολύ καλές!Όσο για τον καιρό έχω διαβάσει ότι οι δημοφιλείς μήνες είναι Ιούνιος-Αυγουστο γιατί είναι η ξηρή περίοδος αλλά και η πιο κρύα σε κάποιες περιοχές.
Λέτε, εεε?? Άντε να πάρω τη Λατινική Αμερική.. αλλά τι από όλα?? Προς τα που να τραβήξω?? Και μάλιστα αξίζει να το οργανώσω μόνη μου γιατί κάτι εισιτήρια που είδα είναι ψιλοάπιαστα ή πρέπει να πάω για οργανωμένο????
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.044
Likes
1.655
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Αγαπητή cathy-κι Δεν έχω ξαναδώσει συμβουλές για γαμήλιο αλλά συμμεριζόμενος την επιθυμία σου για κάτι όχι συνηθισμένο θα σου συστήσω με πλήρη αίσθηση ευθύνης : Απέφυγε τη ζέστη της Νοτιοανατολικής Ασίας και την πολυφορεμένη Λατινική Αμερική (Παταγονία έχει πάει και η κουτσή Μαρία στη δε Ονδούρα πάει όλη η σαβούρα). Επίσης κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες που θα προσπαθήσουν να σε δελεάσουν για Βόρεια Κορέα. Οι κλαυθμοί και οδυρμοί για τον θάνατο του Αγαπητού Ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ όπως επίσης και οι πανηγυρισμοί για την ενθρόνιση του Ανωτάτου Ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν έχουν δυστυχώς τελειώσει. Ένας πρέπει να είναι ο Απόλυτος Προορισμός σου : LONGYEARBYEN !!! και μη μασάς για τυχόν αρκούδες και μείον δέκα βαθμούς Αυγουστιάτικα.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.056
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Το Βιετνάμ είναι υπέροχο και τα έχει όλα αυτά που ζητάς και με 2 βδομάδες μπορείς να έχεις μιαν ικανοποιητική εικόνα της χώρας (και ξεκούραση) αλλά...

αλλά το ταξίδι θα πρέπει να το κάνεις Μάρτιο.

Αν και οι μουσσώνες δεν χτυπάνε όλες τις περιοχές και όχι με την ίδια ορμή όσες τις χτυπάνε, Ιούλιος και Αύγουστος είναι επικίνδυνοι μήνες γενικά (όχι ότι θα πάθεις κάτι, αλλά θα μουλιάσεις κάποιες μέρες και μπορεί να χαλαστείς). Συνήθως, πιο πολύ πλήττεται το νότιο κομμάτι της χώρας.
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
τι γίνεται ρε παιδιά?? γιατί τέτοια σιωπή??

Δυστυχώς (το ξέρω) πρέπει να το κάνω το ταξίδι τέλος Αυγούστου.. είπαμε να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό αλλά να μεταφέρω και το γαμήλιο ταξίδι 7 μήνες μετά θα παραείναι πρωτοποριακό...

οπότε ας επικεντρωθούμε στον Αύγουστο.. ας ξεχάσουμε το Βιετνάμ με την απίστευτη υγρασία... και ?????????????? τι?? που?? πως??
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Αγαπητή cathy-κι την πολυφορεμένη Λατινική Αμερική (Παταγονία έχει πάει και η κουτσή Μαρία στη δε Ονδούρα πάει όλη η σαβούρα).


Χαρηκα πολυ με αυτο το μηνυμα διοτι διαπιστωσα οτι
1. Δεν ειμαι κουτση.
2. Κανεις δεν με φωναζει Μαρια.
3. Ουδεις μπορει να με αποκαλεσει σαβουρα.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.907
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Χαρηκα πολυ με αυτο το μηνυμα διοτι διαπιστωσα οτι
1. Δεν ειμαι κουτση.
2. Κανεις δεν με φωναζει Μαρια.
3. Ουδεις μπορει να με αποκαλεσει σαβουρα.
+1 :mad:
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Εγώ θα σου έλεγα το εξής...επειδή μετά το γάμο ακολουθούν κουτσούβελα κι επειδή ουδέν μονιμότερον του προσωρινού με τα οικονομικά μας πια, κάνε τον κρυφό σου πόθο πραγματικότητα τώρα που μπορείς!Που θα ήθελες να βρεθείς οπωσδήποτε στη ζωή σου?Ξέχνα το κλασσικό γαμήλιο και κάνε την ανατροπή!
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Παιδιά σος!!! Πήρα κι εγώ την απόφαση να παντρευτώ... Και μάλιστα φέτος το καλοκαίρι που ήταν η χρονιά που είχαμε αποφασίσει το ταξίδι του έτους να είναι το Βιετνάμ!! Ταξίδι όνειρο για μένα!!

Και τώρα προβληματίζομαι πολύ.. να πάμε Βιετνάμ?? Ή μήπως από την κούραση του γάμου και όλων των διαδικασιών δε θα το ευχαριστηθούμε??

και προς θεού όχι τα συνηθησμένα.. είπαμιε να μην κουραστούμε πολύ αλλά μαλδίβες, θάλασσα και ένα χλίδο-ξενοδοχείο.. δε θέλω..

Θέλω ένα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα..
Τωρα που το ξαναδιαβαζω... μηπως πρεπει να πει την γνώμη του και το θυμα; εεε.. ο μελλοντικος συζυγος εννοουσα...
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Λοιπον ακου βρε καθη-κι, αν γουσταρετε ταλαιπωρια, ακαταστατες ωρες πρωινου ξυπνηματος, jet lag, παρενεργειες του υψομετρου αλλα μοναδικες εικονες, τραβηξτε για Περου και θα αποζημιωθειτε με το παραπανω. Αν θελετε πιο ηπια πραγματα σκεφτειτε και την Ευρωπη που ειναι μια χαρα για καθε περιπτωση... ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω τη λογικη της συνδεσης του γαμου με την Ασια (δεν την πολυγυρισα-ας μιλησουν και οι εμπειροτεροι) και τα περιξ της.
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.327
Likes
1.449
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Αν και δεν εχω παει Βιετναμ, εχω ακουσει τα καλυτερα απ οσους εχουνε παει!Σιγουρα θα ειναι ανεπαναληπτο ταξιδι! Οποτε αν σας κολλησε, να πατε! Εμεις ειχαμε παει γαμηλιο στην Κινα! Πεκινο -Σαγκαη! Ολοι μας λεγανε οτι ειναι λαθος μηνας ο Αυγουστος λογω υγρασιας και απιστευτης ζεστης αλλα μια χαρα περασαμε! Νεα παιδια(φανταζομαι) ειστε οποτε αν αντεχετε τη ζεστη δεν ειναι και οτι πιο φοβερο.... Ακομα και με μια μερα βροχη που ειχαμε δεν μας ειχε πτοησει !!! Μονο που θα ηταν καλυτερο να αφησετε 4-5 μερουλες μετα το γαμο, μη φυγετε κατευθειαν... Απλα αν πατε σε ενα μερος τετοιο μακρινο και με τοσα πολλα να δειτε να ξερετε οτι θα τρεχετε ολη μερα οποτε δεν θα ειναι ενα ξεκουραστο ταξιδι... Πιστευω ομως οτι θα ενθουσιαστειτε τοσο πολυ με οσα θα βλεπετε οποτε δεν θα σας φαινεται η κουραση! Εμεις που ειχαμε παει (και μαλιστα με γκρουπ) ειμασταν απο τις 7 το πρωι μεχρι το βραδυ ξεναγηση και μετα βγαιναμε και για ποτο μεχρι τις 12 - 1 - 2 ! Μια χαρα περασαμε! Ισα ισα που μετα το γαμο ισως να αργησετε ή να κανετε ενα τετοιο ταξιδι.... Συνηθως προκυπτουν αλλου ειδους υποχρεωσεις.... Με το καλο ο γαμος και το ταξιδι!
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
204
Likes
594
Εγώ ήμουνα Βιετνάμ τον Αύγουστο που μας πέρασε...στα Βόρεια (Hanoi - Halong Bay) δεν έβρεξε ούτε μία μέρα, στο Κεντρικό Βιετνάμ (Hue - Hoi An) ελάχιστα ενώ νότια (Saigon και στο νησί Phu Quoc) έβρεξε αρκετά αλλά σε καμία περίπτωση σε σημείο να μας χαλάσει το ταξίδι...
Επίσης Βιετνάμ είναι ακόμα πολύ φθηνά (και τα αεροπορικά εισιτήρια εντός Βιετνάμ...)
Όσον αφορά την Παταγονία, υπάρχει μία περιοχή που λέγετε Ο Δρόμος των Επτά Λιμνών (El Camino de los siete lagos) που ξεκινάει από το San Martin de los Andes περνάει από τα Villa Traful, Villa la Angostura και καταλήγει στο Bariloche...απλά μαγικό μέρος (απλά καλοκαίρι δικό μας εκεί είναι χειμώνας (εγώ πήγα Χριστούγεννα...)
Επίσης η Αργεντινή είναι ακόμα φθηνά ( εκτός από τα αεροπορικά), αν και αρχίζουν και εκεί οι τιμές να ανεβαίνουν...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.331
Μηνύματα
888.148
Μέλη
38.989
Νεότερο μέλος
giota.charalampak

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom