"Γυμνος" ελεγχος στα αεροδρομια των ΗΠΑ!

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
ΗΠΑ: Σαρωτές και ψηλάφηση στα αεροδρόμια προκαλούν οργή που εξελίσσεται σε κίνημα

Κονκάρδες, τ-σερτ και καρφίτσες που ανέγραφαν «Οχι στο ραδιενεργό στριπτίζ», ακόμη και σκωτσέζικες φούστες, επινόησε ένα ογκούμενο κίνημα Αμερικανών πολιτών για να διαμαρτυρηθεί κατά των υπερβολικών και εξονυχιστικών ελέγχων ασφαλείας που υφίσταται το επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια της χώρας τις τελευταίες ημέρες.
as.enet.gr_resources_2010_11_11_15_thumb_medium.jpg
Η γυναίκα αστυνομικός της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών ψηλαφεί την ταξιδιώτισσα, σε απόκρυφα μέρη του σώματος. Ασφάλεια μέσω ταπείνωσης (φωτ. ΑΠΕ)

Είναι η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη αντίδραση πολιτών από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν και τα τρομοκρατικά χτυπήματα άλλαξαν δραματικά τους όρους ασφαλείας των πτήσεων.

Το κίνημα, που συντονίζεται μέσω Facebook, βάπτισε τη χθεσινή ημέρα πριν από την αργία της Ημέρας των Ευχαριστηρίων «National Opt-Out Day» (Εθνική Ημερα Μη Συμμετοχής) και κάλεσε τους επιβάτες να μποϊκοτάρουν τους 373 ολόσωμους σαρωτές υψηλής τεχνολογίας που έχουν τοποθετηθεί σε 68 αεροδρόμια. «Στόχος του National Opt-Out Day», έγραφε η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ, «είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους νομοθέτες ότι θέλουμε αλλαγή. Εχουμε ατομικά δικαιώματα και δεν σημαίνει ότι αγοράζοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο είμαστε εκ των προτέρων ύποπτοι».

η συνέχεια του άρθρου Η επανάσταση των επιβατών | Πολιτική | Ελευθεροτυπία
 

bianca

Member
Μηνύματα
32
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή
Αυτοί οι σαρωτές τελικά χρησιμοποιούνται? Είχα πετάξει τον Μάρτιο από Newark και JFK αλλά σαρωτής πουθενά...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.332
Μηνύματα
888.601
Μέλη
38.999
Νεότερο μέλος
MARGI HPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom