Γενικά Γύρος των Βαλκανικών

KRITIKOS

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Γεία σας παιδειά.

σκέφτομαι με μια φίλη μου να κάνουμε το γύρο των βαλκανίων και θα θέλαμε και τις δικές σας προτάσεις καθώς οπως έχω δει (καει!!!) στο φορουμ σας υπάρχουν άτομα με άπειρες και γαμάτες εμπειρίες στα ταξίδια.

Αρχικά έχουμε αποφασίσει να πάμε με τρένο με το balkan flexi pass που καλύπτει βουλγαρία Ρουμανία Σερβία Τουρκία και Σκόπια με 50ευρο!!!

Γενικά το ταξίδι θα είν αι 20-22 μέρες και το θέλουμε αρκετα Low badjet!

Ξεκινάμε στις 9 Αυγούστου και γυρνάμε στο τέλος του μήνα. Ένα πρόχειρο σχέδιο που έχουμε κάνει έιναι:
Αρχικά μέρες στη κάθε χώρα

2 Βουλγαρία
4 Ρουμανία
5 Σερβία
2 Ουγγαρία
1 Σλοβακια (Bratislava)
3 Σλοβενία

Αν και τα περισσότερα τρένα είναι βραδυνά, μας βγάινουν κάποια μέσα στη μέρα. Οπότε αυτές οι μέρες θα είναι χαμενες και έτσι βγαίνει γύρω στις 20 μερες.
Σκοπεύουμε να επισκεφθούμε κυρίως πρωτεύουσες αλλά θα ήταν χρήσιμη οποιαδήποτε άλλη πρόταση για κάποια ενδιαφέροντα μέρη σέ καθε χώρα
Επίσης ευπρόσδεκτες και συμβουλές για την κατάσταση των τρένων των βαλκανίων!!! Και για τις συνδέσεις των χωρών μεταξύ τους.

Ευχαριστώ πολύ και καλα ταξίδια παίδες!
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Τη Σλοβακία αν θες την άποψή μου, πέτα την εκτός προγράμματος για την ώρα. Δε σας συμφέρει πολύ. Εγώ προτείνω στη Βουλγαρία να δείτε το Βέλικο Τάρνοβο (μου το πρότειναν κι εμένα εδώ στο φόρουμ και μου άρεσε πάρα πολύ), στη Σερβία μη χάσετε το Νόβι Σαντ (είναι ανάμεσα στο Βελιγράδι και τη Βουδαπέστη, άρα βολεύει κιόλας), στη Σλοβενία ωραία είναι και η περιοχή της λίμνης Μπλεντ εκτός από τη Λιουμπλιάνα.

Σε μερικές περιπτώσεις να προτιμάτε τα λεωφορεία από τα τρένα, κι ας είναι λίγο πιο ακριβά. Π.χ. για εσωτερικές μετακινήσεις στη Βουλγαρία έχουν πολύ πιο συχνά δρομολόγια και γλιτώνετε και καμια ώρα ταλαιπωρία. Πολύ πιο άνετο ταξίδι, αξίζει τα λίγα παραπάνω λεφτά του.
 

KRITIKOS

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.
ΓΙα τη Σλοβακία το σκεφτήκαμε και εμείς και μάλλον θα κοπεί. Στο νοβι σαντ εννοείτε οτι θα πάμε έχω ακουσει τα καλύτερα!
Οταν θα έχουμε αποφασίσει το ψιλο τελειωτικό σχέδιο θα το αναρτήσω.

Εννοείτε οτι είναι ευπρόσδεκτες και άλλες παρατηρήσεις...
 

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Καλημέρα,
νομίζω γύρος των Βαλκανίων χωρίς Βοσνία δεν γίνεται! Γύρισα πρόσφατα από Βοσνία και τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Από Βελιγράδι υπάρχει τρένο για Σαράγεβο. Στο Σαράγεβο μπορείτε να μείνετε 2 μέρες. Τη μία μέρα να κάνετε ξενάγηση πόλης ( υπάρχει στο κέντρο τουριστικό γραφείο που διοργανώνει ξεναγήσεις της πόλης με τα πόδια πολύ καλές) και να πάτε στο τούνελ της πολιορκίας του πολέμου του 1992-1995 που είναι συγκλονιστικό. Τη δεύτερη μέρα να πάτε στο Μόσταρ, είναι στη λίστα των μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, πολύ γραφικό, ρομαντικό και όμορφο. Είναι περίπου 2 ώρες από το Σαράγεβο με το λεωφορείο, δεν ξέρω αν έχει τρένο. Από εκεί μπορείτε να περάσετε Κροατία, το Ντουμπρόβνικ είναι μόνο 2 ώρες από το Μόσταρ. Νομίζω ότι τη Βοσνία πρέπει να τη βάλετε στα πλάνα σας, όχι μόνο γιατί είναι ένα μέρος με πολυτάραχη ιστορία αλλά γιατί μπορείτε ακόμα να καταλάβετε πώς ήταν κάποτε τα πολυπολιτισμικά Βαλκάνια όταν μουσουλμάνοι, χριστιανοί και Εβραίοι ζούσαν όλοι μαζί ( ειδικά το Σαράγεβο είναι σαν να ξεπήδησε από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Καλό Ταξίδι!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.004
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γύρος Βαλκανίων χωρίς καθόλου Αδριατική? Σκορδαλιά χωρίς σκόρδρο το κάνατε! ΟΚ δε βολεύουν τα τρένα, υπάρχουν όμως και λεωφορεία.
Επίσης, η πιο ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα στα Βαλκάνια είναι κατά τη γνώμη μου το Ζάγκρεμπ, που βλέπω να λείπει από τη λίστα σας...
 

comicmaniac

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
αχ γινεται να αναρτησεις το τελικο προγραμμα που εχετε διαμορφωσει οταν το τελειωσετε?σχεδιαζω ακριβως το ιδιο ταξιδι να παρω καμια ιδεα κ να προσανατολιστω!
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Από τις 13 μέχρι τις 22 Αυγούστου γίνεται στην επαρχιακή πόλη Guca της Σερβίας, το ετήσιο φεστιβάλ χάλκινων και πνευστών οργάνων. Στις 19/8 θα παίξει και ο γνωστός μας Bregovic. Όσοι έχουν πάει λένε ότι έχει πολύ ωραία μουσική, κέφι και χορό. Νομίζω ότι αν περνάτε εκείνες τις μέρες από Σερβία θα ήταν ωραία ιδέα να το επισκεφτείτε. Εγώ θα βρίσκομαι εκεί 19-22/8.
Η Gucca βρίσκεται περίπου 180 χλμ νότια του Βελιγραδίου, περίπου 2,5 ώρες δρόμος. Βέβαια πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα καταλύμματα, γιατί είναι λίγα. Μπορείτε βέβαια να μείνετε και σε σκηνή ή σε σλίπιγκ μπάγκ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom