Grerena

Member
Μηνύματα
1.326
Likes
17.530
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικές
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas

9η ημέρα - Νότιο Τιρόλο, ο άνθρωπος των πάγων & Βενετία η αγαπημένη!

Αυτό που αντίκρισα από τη βεράντα του διαμερίσματός μας στις 6:30 το πρωί που σηκώθηκα ήταν μια εικόνα…ειδυλλιακή.
Ήταν μια εικόνα που είχα δει κάποια στιγμή τυχαία στο internet, η οποία με μάγεψε τόσο, που έψαξα μανιωδώς μέχρι να μάθω αν βρίσκεται κάπου … και που, για να πάω να τη δω από κοντά! «Δούλεψε» πολύ το google street map και το google earth μέχρι που τη βρήκα. Υπάρχει τελικά, τη βρήκα, και τώρα είμαι μέρος της…..

Έμεινα πολύ ώρα να κοιτώ και να θαυμάζω….














Με δυσκολία… προσγειώθηκα. Έφτιαξα πρωινά και ξύπνησα και τους υπόλοιπους, προσπαθώντας με την τσίμπλα στο μάτι να τους “τραβήξω” στη βεράντα λεγοντάς τους μα…! Δείτε…! “Δεν υπάρχει”…! :shock::shock:
Και από το μπαλκόνι μας, άρχισα να τραβώ φωτογραφίες, πολλές φωτογραφίες… ώσπου … τελείωσε η κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μου μηχανής! Βέβαια… είχα κι άλλη για τη συνέχεια.
Έβγαλα φωτογραφίες από τη βεράντα μας, από το δρόμο, από την πίσω μεριά του σπιτιού, απ’ το παράθυρο, από παντού!










Φορτώσαμε το αυτοκίνητο μετά πόνου ψυχής...Ή μάλλον ήταν η πρώτη φορά που εγώ έκανα λίγο το κορόιδο με το φόρτωμα, γιατί "ασχολιόμουν" με τον περίγυρο. Με "τραβούσε" το περιβάλλον τόσο πολύ...


















Όπως φαινόταν το "σπίτι" μας από την κορυφή του λόφου. Ένα μικρό σπίτι στο λιβάδι... κυριολεκτικά...
Μόνο που οι μυτερές κορυφές των Δολομιτών είχαν τον ήλιο πίσω τους, που μόλις είχε ανατείλει ...
Αλλά το απόγευμα που θα έχει τέλειο φωτισμό ...δεν θα είμαστε εδώ...


Όχι ... δεν είναι η Λώρα Ινγκλις (από το "μικρό σπίτι στο λιβάδι")... Είναι ο γιος μου...

Το "σπίτι" μας από κοντά...


Αφού φορτώσαμε και πριν ακόμα φύγουμε (κλαψ…) προχωρήσαμε και περιηγηθήκαμε λίγο στην ευρύτερη κοιλάδα με το αυτοκίνητο ...












..... φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στο κέντρο της φωτογραφίας (που είχα δει κάποτε στο internet), στο οποίο υπήρχε μια εκκλησία. Πρόκειται για το εκκλησάκι του San Giovanni.

Αυτή ήταν εικόνα: η εκκλησία του San Giovanni στο μέσο μιας καταπράσινης κοιλάδας (της Val di Funes) και στο βάθος να ξεπροβάλλουν οι κορυφές των Δολομιτών…















Δολομίτες αποκαλούνται τα όρη που βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή της Ιταλίας. Ονομάζονται έτσι λόγω των (ομώνυμων) πετρωμάτων από τα οποία αποτελούνται και που τους προσδίδουν τις μυτερές και απότομες κορυφές καθώς και ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Λόγω της ομορφιάς αυτού του … αρχιτεκτονικού θαύματος της φύσης ανακηρύχθηκαν από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.


Καλύτερα να μην το ‘βλεπα το μέρος. Ήταν τόσο όμορφα, που ήμουνα “για να σκάσω” που δεν αφιέρωσα άλλη μια μέρα εδώ. Ήθελα άλλη μια μέρα, για να κάνουμε πεζοπορικές διαδρομές από τις πολλές προκαθορισμένες που υπάρχουν στην περιοχή ή ακόμα και να πάμε μέχρι το διάσημο θέρετρο της Cortina που βρίσκεται βαθιά μέσα στους Δολομίτες. Τώρα θα γυρίσω πίσω και έχω απωθημένο. Θα ‘χω κλείσει πολλές «τρύπες» με αυτήν την εκδρομή δε λέω, αλλά θα έχω ανοίξει και άλλες. Δεν θα ήταν σωστό να γυρίσω πίσω και να είμαι πιο “ξεσηκωμένη” από πριν…

Φύγαμε, αφού εγώ έβαλα για τα καλά στο μυαλό μου ότι εδώ αξίζει και πρέπει να ξανάρθω…
Αχ! Αυτήν την Ιταλία δεν θα την τελειώσω ποτέ…..Αν και εδώ το τοπίο δεν μοιάζει και πολύ Ιταλικό. Εδώ τα σπιτάκια δείχνουν “Γερμανικά”, με ξύλινες επενδύσεις και πολύ επικλινείς στέγες και οι κάτοικοι φορούν κοντά παντελόνια Βαυαρικά…. Και οι οδοί στις πινακίδες είναι στα Γερμανικά (Villnöss), αλλά παρόλα αυτά …είμαστε σε Ιταλικό έδαφος! ;)

Επόμενη στάση για σήμερα ήταν η πόλη του Bolzano ή μάλλον πιο συγκεκριμένα το αρχαιολογικό μουσείο του Νότιου Τιρόλο.
Στο «South Tyrol Museum of Archaeology» φιλοξενείται ο Ötzi ή αλλιώς «Ο άνθρωπος των πάγων». Πρόκειται για μια ανθρώπινη μούμια, που βρέθηκε το 1991 σε υψόμετρο 3.200m στις Άλπεις στα σύνορα Ιταλίας-Αυστρίας.



Ο Ötzi, που πήρε το όνομά του από την κοιλάδα Ötztal στην οποία βρέθηκε, είναι μια “υγρή” μούμια. Ο
ιστός, τα οστά και τα όργανα του είναι πολύ καλά διατηρημένα. Ο Ötzi είναι μοναδική περίπτωση
μούμιας στον κόσμο που έχει διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό του. Αυτό σημαίνει ότι ο Ötzi αποτέλεσε για
τους επιστήμονες πηγή πάρα πολλών πληροφοριών για τον άνθρωπο που έζησε στις Άλπεις, πριν 5.000
χρόνια.
Η διάσημη μούμια διατηρείται από το 1998 σε ένα κρύο κελί στο Μουσείο Αρχαιολογίας στο Bolzano,
υπό συνθήκες παγετώνα και παρακολουθείται με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Συγκεκριμένα
βρίσκεται στους -6 ° C και σε 99% υγρασία και ψεκάζεται τακτικά με αποστειρωμένο νερό για να
αποφευχθεί η απώλεια της φυσικής υγρασίας.
Σε αυτό το κελί ήταν ξαπλωμένη όταν περάσαμε και την είδαμε μέσω ενός μικρού παραθύρου.

Οι φωτογραφίες απαγορεύονταν, αλλά μια ιδέα για το πώς την είδαμε μας δίνει και η παρακάτω:


Μια γιγάντια οθόνη touch screen σου έδινε πολλές πληροφορίες σχετικά με το σώμα που βρέθηκε στους πάγους...


Εκτός από το σώμα του Ötzi, στο μουσείο είδαμε τα ρούχα του, τα όπλα του, καθώς και άλλα που σχετίζονται με την εποχή του χαλκού. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν η αναπαράσταση του Ötzi όταν ήταν εν ζωή (και λίγο πριν πεθάνει). Σε μια αίθουσα στέκεται αγέρωχος ένας άνδρας 45 χρονών, με ύψος 1,60μ και βάρος 50 κιλά, που με υγρά μάτια ψάχνει γύρω του τον κίνδυνο. Γιατί ο Ötzi δολοφονήθηκε…..



Περάσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μιάμιση ώρα μέσα στο μουσείο. Εκτός από τις αίθουσες με τα εκθέματα που είδαμε, παρακολουθήσαμε και την παρουσίαση ενός ξεναγού, ο οποίος επεξηγούσε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο ζωής του Ötzi, τι έτρωγε, με τι ασχολιόταν, την κατάσταση της υγείας του, τις ικανότητές του και με πολύ ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ακόμα και για τις συνθήκες θανάτου του!!!

Ομολογώ ότι πήγα με μεγάλη περιέργεια σε αυτό το μουσείο και έφυγα πολύ ικανοποιημένη. Είχε εξαιρετική παρουσίαση και ανάλυση των στοιχείων που είχαν περισυλλέξει οι επιστήμονες από την εποχή της ανακάλυψης της μούμιας,

Το Bolzano λίγο το είδαμε. Είδαμε μόνο την περιοχή γύρω από το μουσείο και όσο περπατήσαμε από αυτό μέχρι το αυτοκίνητο. Δοκιμάσαμε όμως και το παγωτό του. Μόλις μπήκαμε Ιταλία εξάλλου και “επιβαλλόταν” ένα παγωτό έστω και πρωί.

Μια μικρή άποψη από το παλιό και μεσαιωνικό κέντρο του Bolzano, με τα όμορφα Τυρολέζικα σπίτια του.





Πήραμε το αυτοκίνητό μας και βγήκαμε εύκολα στην Α22, με κατεύθυνση πια προς Βενετία. Στην ουσία είχαμε ήδη πάρει το δρόμο της επιστροφής από χθες, αλλά παρόλα αυτά θα ακολουθούσαν τρεις ημέρες και κάτι ακόμα, επί … Ιταλικού εδάφους. Είχε ακόμα “κι άλλα” το ταξίδι και μάλιστα “Ιταλικά”, που τόσο αρέσουν σε όλους μας. Εμείς οι μεγάλοι νιώθαμε πιο σιγουριά και άνετα στα γνωστά λημέρια της Ιταλίας, με τις τόσες φορές που έχουμε ξαναέρθει και στα παιδιά επίσης αρέσει η Ιταλία για … τα παγωτά, τις πίτσες, τα τόσα “ρωμαϊκά”, που ξέρουν ήδη από την Ιστορία, για τη Βενετία, τη Ρώμη και γενικά για …όλα!

Και εκεί που ταξιδεύαμε, έχοντας ανεβασμένη διάθεση…ακούμε ξαφνικά τη μικρή μας να λέει:
«Μπαμπά τι είναι αυτό το χαρτάκι στο τζάμι;»
«Ποιο … χαρτάκι;»
«Αμάν! Φάγαμε κλήση!»
«Από ποιον φάγαμε; Την Αστυνομία ή τη Δημοτική Αστυνομία; Γιατί; Για το παρκάρισμα; Αφού εκεί που το παρκάραμε δεν είχε παρκόμετρο. Πόσα να “φάγαμε”; Δε σταματάμε να δούμε;»
«Που να σταματήσω; Πρέπει να βρούμε parking στην Εθνική πρώτα. Λες να μας πήρανε τις πινακίδες;»

Μέχρι να βρούμε σημείο στο δρόμο για να κάνουμε στάση για να δούμε τι γίνεται … «λαχταρήσαμε». Παρόλο που επρόκειτο για μικρο-παράβαση (απλήρωτο παρκόμετρο), εμάς το μυαλό μας πήγε στο χειρότερο…μήπως μας έχουν πάρει τις πινακίδες. Πως θα γυρνούσαμε πίσω;;;;; :confused::confused:
Τελικά οι πινακίδες ήταν στη θέση τους και η κλήση ήταν από τη Δημοτική Αστυνομία. Ήταν ένα πρόστιμο των 41€.
Εμείς μέχρι τότε με τα παρκαρίσματα είμαστε πάρα πολύ τυπικοί και προσέχαμε υπέρ του δέοντος. Ακόμα και στην ερημιά της κοιλάδας Funes κάτω από τους Δολομίτες το πρωί που σταματήσαμε για 10’ για να βγάλουμε μια φωτογραφία…πληρώσαμε parking! Εδώ όμως στο Bolzano, δεν βάλαμε εισιτήριο γιατί δεν είδαμε και πουθενά παρκόμετρο. Παρκάραμε και μέσα δε ένα αδιέξοδο και έτσι…τη “φάγαμε”.
Βέβαια, ένα άλλο καλό όταν ταξιδεύεις με το δικό σου αυτοκίνητο (και όχι με νοικιασμένο) είναι ότι μπορεί να “φας” κλήση και να τη γλυτώσεις! Που θα σε βρει η Policia του Bolzano για να σου πάρει τα χρήματα; Εμείς το βράδυ θα είμαστε Βενετία, αύριο στη Ρώμη και μεθαύριο Ελλάδα…Τρέχα γύρευε δηλαδή! Βέβαια την τρομάρα … την “τρως”! «Καταχωρείται το γεγονός αυτό … στις συγκινήσεις του ταξιδιού» :icon_redface::icon_redface:

Τέλος καλό, όλα καλά. Εμείς πάντως φύγαμε χωρίς να κάνουμε επίσκεψη στα ταμεία του Bolzano και συνεχίσαμε το δρόμο μας προς τη Βενετία. Το επόμενο κατάλυμά μας βρισκόταν 25’ πριν τη Βενετία σε ένα χωριό ονόματι Pianiga, κοντά στην Autostrada (Α4). Είναι από τις ελάχιστες φορές που είμαστε στην ώρα μας στο ξενοδοχείο. Αν θέλαμε ας κάναμε και αλλιώς, γιατί στα “ψιλά” του booking είχα διαβάσει ότι το κατάλυμα αυτό είχε και πέναλτι σε περίπτωση που έφτανε κάποιος μετά το check in. Εμείς γύρω στις 4:00 είμαστε εκεί.

Το δωμάτιό μας ήταν ένα κλασικό, τυπικό δωμάτιο μικρού ξενοδοχείου, ευρύχωρο και με τα βασικά. Για ξενοδοχείο, που είναι κοντά στη Βενετία και για 5 άτομα ήταν από τα καλύτερα που μπορούσα να βρω και να είναι και οικονομικό.
Μέχρι να κάνουμε check in, να ψιλοετοιμαστούμε, να οργανωθούμε λίγο (γιατί θα ήταν και βροχερό απόγευμα), στη Βενετία φτάσαμε κατά τις 5:30 το απόγευμα.

Μόλις παρκάραμε και αρχίσαμε το περπάτημα … άρχισε και η βροχή! Ευτυχώς όμως ήταν βροχή τύπου shower, δηλαδή ότι πρέπει για να κάνουμε ρομαντική βόλτα μέσα στα στενά της Βενετίας και χωρίς τις ορδές του κόσμου που συνήθως την κατακλύζουν.




Η υπόλοιπη ημέρα συνεχίζεται σε επόμενο post με Βενετία
 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.526
Likes
7.787
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
μπραβο ....δεκα σε ενα και με παιδια...χαρς το κουραγιο σου....
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.070
Likes
41.296
Ειστε απιστευτοι. Το ταξιδι με παιδια εχει ιδιαιτεροτητες, ποσο μαλλον 3 παιδια! Μακαρι να συνεχισετε ετσι.
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.326
Likes
17.530
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικές
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Ειστε απιστευτοι. Το ταξιδι με παιδια εχει ιδιαιτεροτητες, ποσο μαλλον 3 παιδια! Μακαρι να συνεχισετε ετσι.
Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι! Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί.
Ήδη μελετάω νέο οδικό μέχρι την Πολωνία για του χρόνου. Μακάρι να με ακολουθήσουν πάλι τα παιδιά. Βέβαια δεν είναι και πολύ παιδιά...είναι στο όριο...;);), τα δύο μεγάλα. Αλλά και πάλι χαίρομαι πολύ που με ακολουθούν αν και δεν συμετέχουν και πολύ στις ΅δουλειές του ταξιδιού΅.:(

μπραβο ....δεκα σε ενα και με παιδια...χαρς το κουραγιο σου....
Σε ευχαριστώ πολύ, πολύ...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Πολυ ωραία !
Σε διαβαζω με πολύ ενδιαφέρον και περιμένω τη συνέχεια .
 

Political

Member
Μηνύματα
111
Likes
84
Εξαίσιο!!!
Συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό!
Μια ερώτηση αν επιτρέπεται φυσικά.
Η βενζίνη και τα διόδια ποσο περίπου σας βγήκαν?
Πάντα το είχα απορία γιατί κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω και εγώ με παραλλαγές!!
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.326
Likes
17.530
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικές
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Εξαίσιο!!!
Συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό!
Μια ερώτηση αν επιτρέπεται φυσικά.
Η βενζίνη και τα διόδια ποσο περίπου σας βγήκαν?
Πάντα το είχα απορία γιατί κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω και εγώ με παραλλαγές!!

Σχετικά με το κοστολόγιο του αυτοκινήτου:
Το Opel μας (1800cc), με κατανάλωση 9lit στα 100km, “χάλασε” 580€ σε βενζίνη και άλλα 320€ σε διόδια, parking (συνήθως υπόγεια γκαράζ), γέφυρες, τούνελ, βινιέτες. Δηλ. μας πήγε και μας έφερε με 900€. Δηλ. μας κόστισε 90€ η χώρα. :cool::cool: Εντάξει, δεν είναι και λίγα, αλλά δεν είναι και πολλά για 5 άτομα.
Η τιμή της βενζίνης στα Βαλκάνια είναι πολύ καλή καθώς και στην Αυστρία & στον Άγιο Μαρίνο (κάτι που με εξέπληξε) με 1,16€ το λίτρο! Στην Ιταλία είναι πανάκριβη (μέχρι και 1,65€ το λίτρο τη βρήκαμε).
Για την ιστορία: έπεσα μέσα στον προϋπολογισμό μου.:cool:
 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.106
Likes
24.065
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραία ιστορία.
Μου αρέσουν πολύ τα οδικά ταξίδια και περίμενα την ιστορία σας.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.164
Likes
20.498
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
@Grerena Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και δεν αισθάνομαι η μόνη "παλαβή" που κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, σε σχετικά, λίγες μέρες!!! :xalara:Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου :clap::clap::clap:
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.326
Likes
17.530
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικές
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
@Grerena Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και δεν αισθάνομαι η μόνη "παλαβή" που κάνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, σε σχετικά, λίγες μέρες!!! :xalara:Τα συγχαρητήρια μου κυρία μου :clap::clap::clap:

Αν κατάλαβα καλά με είπες παλαβή;;;;;;;;;:rolleyes-80:
Ετσι με αποκαλούν οι κοινοί θνητοί, δηλ. όλος μου ο περίγυρος...:haha:
Δεν το περίμενα από μια τραβελστορίτισα αυτό! :p:p:p
Κι όμως όταν έμαθα φέτος ότι μια γνωστή μου πήγε με μηχανή στη Νορβηγία ... τρελάθηκα!
Γι¨ αυτήν μάλλον δεν θα είναι κάτι φοβερό ένα οδικό με αυτοκίνητο......
Και αναρωτιέμαι: Μήπως είμαστε γνωστικές και άλλες είναι οι παλαβές;;;;
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.164
Likes
20.498
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αν κατάλαβα καλά με είπες παλαβή;;;;;;;;;:rolleyes-80:
Ετσι με αποκαλούν οι κοινοί θνητοί, δηλ. όλος μου ο περίγυρος...:haha:
Δεν το περίμενα από μια τραβελστορίτισα αυτό! :p:p:p
Κι όμως όταν έμαθα φέτος ότι μια γνωστή μου πήγε με μηχανή στη Νορβηγία ... τρελάθηκα!
Γι¨ αυτήν μάλλον δεν θα είναι κάτι φοβερό ένα οδικό με αυτοκίνητο......
Και αναρωτιέμαι: Μήπως είμαστε γνωστικές και άλλες είναι οι παλαβές;;;;
Εμένα ο περίγυρος μου, εκτός απο παλαβή, με λέει και ανώμαλη, αλλά ποιός σκοτίζεται;;;; :haha:
Εγώ πάντως με θεωρώ λογικότατη, όπως και εσένα, όπως και την κυρία που πήγε στη Νορβηγία με μηχανή, όπως και μία φίλη μου, που πήγε στη Σκωτία με μηχανή !!!! Μια χαρά άνθρωποι είμαστε και μάλιστα με πολλές εικόνες τοπίων, μνημείων, πόλεων κτλ στη μνήμη μας ;););)
Και η τρέλα συνεχίζεται !!! :p:p:p:p
 

Μάγδα

Member
Μηνύματα
350
Likes
1.337
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κι εμείς φέτος τον Ιούλιο κάναμε 10ήμερο road trip Βόρεια και κεντρική Ιταλία με δυο παιδιά 11 και 13, Μπέργκαμο, Μιλάνο, Λίμνη Κόμο (Κόμο, Μπελάτζιο, Βαρένα), Τσινκουε Τέρρε (Βερνάτσα, Μαναρόλα), Φλωρεντία, Κιάντι, Σαν Τζιμιτσιάνο, Σιένα, Βερόνα, Γκάρνταλαντ, Βενετία). Πήγαμε με ρυανναιρ Μπέργκαμο και νοικιάσαμε αυτοκίνητο. Ξενοδοχεία: 2 μέρες στα περίχωρα του Μιλάνου, 3 μέρες στην Τοσκάνη, 2 μέρες στη Βερόνα, 2 στο κέντρο της Βενετίας (το αυτοκίνητο έμεινε στο πάρκινγκ Τροντσέτο) σύνολο 4. Στα υπέρ: γεμίζεις εικόνες και γενικά βγήκαμε ελάχιστα έξω από το πρόγραμμα (δεν είδαμε Πίζα, γιατί πάθαμε λάστιχο). Στα κατά: ήταν 3 ταξίδια σε ένα (Μιλάνο- λίμνη Κόμο/ Τοσκάνη-Τσίνκουε Τέρρε/ Βερόνα-Βενετία) και μεταξύ μας θα προτιμούσα να τα είχα κάνει ξεχωριστά. Αν εξαιρέσεις τη Βενετία που μείναμε κέντρο και την απολαύσαμε, κι εμείς πιο πολύ εξοχές είδαμε ( η Τοσκάνη όνειρο). Τα παιδιά δεν θυμούνται ποιο μέρος ήταν ποιο τώρα που τα ξανασυζητάμε. Γενικά πάντως οι δρόμοι της Ιταλίας εξαιρετικοί και δεν συναντήσαμε σχεδόν πουθενά μποτιλιάρισμα. Γενικά, μη φοβάστε να παίρνετε τα παιδιά μαζί σας. Τα ταξίδια είναι μέρος της διαπαιδαγώγησης τους και είναι εμπειρίες που θα τις θυμούνται για μια ζωή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.237
Μηνύματα
884.562
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom