Γενικά Διακοπές στην Αστυπάλαια και Αμοργό

marogg

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Σκέφτομαι το Σεπτέμβριο να πάω διακοπές πρώτα Αστυπάλαια και μετά Αμοργό και θα ήθελα χρήσιμες πληροφορίες για διαμονή, φαγητό, παραλίες και αξιοθέτα.:D
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

theloellinika

Member
Μηνύματα
25
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Μυστικό
Ταξίδι-Όνειρο
Αγαθονήσι-Ψέριμος
Ααααχχ αγαπημενα νησιά και τα δύο :clap:

Αστυπάλαια
Είχα πάει πριν δύο χρόνια...Από όσο θυμάμαι,την περιοδο του Αυγούστου τα δίκλινα που έβρισκα κυμαίνονταν από 50 ευρώ μέχρι 100+ οπότε αναλόγως μπορείς να καταλάβεις τις τιμές του Σεπτεμβρίου.Τα περισσότερα ενοικιαζόμενα είναι στη Χώρα (Κάστρο) και στην επέκτασή της (το πρώην λιμάνι).Υπάρχουν και μερικά στην πίσω πλευρά του Κάστρου,στο Λιβάδι,όπου υπάρχει και η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού.Αν δεν έχεις δικό σου μέσο μάλλον θα ήταν καλύτερη επιλογή η διαμονή στη Χώρα ή στο παλιό λιμάνι (δεν θυμαμαι πώς λεγεται,νομίζω Πέρα Γυαλός :bleh:) καθώς τα δρομολόγια του λεωφορείου θα σε βολέψουν καλύτερα από αυτά τα σημεία.Προσωπικά σου συνιστώ τον Πέρα Γυαλό,γιατί προσφέρει θέα το απίστευτο κάστρο (μοναδικό τοπίο) σε συνδυασμό με τη θάλασσα στα πόδια σου,όπως επίσης κι επειδή η τουριστική κίνηση είναι μεν αρκετή αλλά όχι κατακλυστική όπως στη Χώρα,κατ'επέκταση δεν κουράζει.Αλλά για να μην σε πάρω στο λαιμό μου,καλύτερα να δεις φωτογραφίες από το site του νησιού και να αποφασίσεις.:bleh: Επιλογές για φαγητό και ποτό-καφέ θα βρεις και στον Πέρα Γυαλό,αλλά κυρίως στη Χώρα.Πολύ καλό φαγητό.Τιμαί λογικαί :) Στον Πέρα Γυαλό υπάρχει και μια ταβερνούλα με μοντερνα ελληνική κουζίνα..Μου άρεσε αρκετά το φαγητό εκεί,οι τιμές ήταν ελαφρώς τσιμπημένες.Μην παραλείψεις μια επίσκεψη στο εσωτερικό του κάστρου με τις πολλές εκκλησίες και την εκπληκτική θέα!
Εκτός από το Λιβάδι,μπορείς να πλατσουρίσεις ανέμελα στο Στενό και στη Μαλτεζάνα (Ανάληψη).:)
Εγώ τελικά επέλεξα το μοναδικό δωμάτιο που βρήκα με 40Ε στον Πέρα Γυαλό και δεν το μετάνιωσα.Η καθαριότητα ήταν τακτική και νομίζω πως έμεινα στο καλύτερο σημείο του νησιού...Μαγευτική θέα και να βλέπω τη θάλασσα να σκάει μπροστά μου...:haha: Πάντως ρίξε μια ματιά στις επίσημες σελίδες των νησιών,θα βρεις όλα τα τηλέφωνα των ξενοδοχείων-δωματίων και λεπτομέρειες...Χρήσιμο το μηχανάκι.:)

Αμοργός
Οι περισσότερες επιλογές για διαμονή και φαγητό βίσκονται στα δύο λιμάνια (Κατάπολα-Αιγιάλη) και στη Χώρα.Προσωπικά προτιμώ τα Κατάπολα,υπάρχουν περισσότερες επιλογές και νορμάλ τουριστική κίνηση,καθώς επίσης προσφέρεται το μέρος για όμορφο περίπατο.Η θέα από τα περισσότερα ενοικιαζόμενα εκεί είναι πανέμορφη.Οι πιο ωραίες παραλίες είναι το Μαλτέζι (πας με βαρκούλα από τα Καταπολα),η παραλία της Αιγιάλης και η Αγία Άννα (λίγο απότομη,αλλά πανέμορφη).Ακριβώς λίγο πιο πάνω από την παραλία της Αγίας Αννας,το εκπληκτικό μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας,που κρέμεται κυριολεκτικά από τα βράχια.Οποιος πήγε Αμοργό και δεν το επισκέφθηκε είναι σαν να μην πήγε!Η Χώρα είναι πανέμορφη,πολύ γραφική,με ανεμόμυλους και στενά σκοκάκια.Αφθονες επιλογές για φαγητό,για όλα τα γούστα.

Νομίζω πως θα περάσεις αξέχαστα!!!:cool:Καλές διακοπες!:D

(δες και τα παραπανω links,θα σε βοηθήσουν πολύ;))
 

apostolos-doc

Member
Μηνύματα
11
Likes
8
Μόλις γύρισα από Αστυπάλαια και μεταφέρω τις εμπειρίες μου. Είχαμε πάει με τη γυναίκα μου για 1 εβδομάδα και μείναμε στη Χώρα. Τη συνιστώ για διαμονή ειδικά αν δεν διαθέτεις δικό σου μεταφορικό μέσο. Είναι πιο ζωντανή ειδικά το βράδυ και έχει ωραία θέα. Ο Πέρα Γυαλός είναι η προέκταση της χώρας προς το παλιό λιμάνι και αποτελεί ενιαίο τμήμα με αυτή. Μείναμε στο στούντιο Νεφέλη σε αρκετά καλή τιμή. Ηταν πολύ κοντά στους Μύλους και στη στάση του λεωφορείου. Ηταν καθαρό με άνετο δωμάτιο και ικανοποιητική θέα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Υπαρχουν πολλές επιλογές για διαμονή τόσο στη Χώρα όσο και στον Πέρα Γυαλό και στο Λιβάδι.
Οι παραλίες του νησιού διαθέτουν όλες πεντακάθαρα νερά. Το Λιβάδι είναι η πιο κοντινή στη χώρα (2χλμ) και η πιο οργανωμένη με ομπρέλες, καφέ κτλ. Στο Λιβάδι συνιστώ 2 ταβέρνες για φαγητό. Τον κροκόδειλο που βρίσκεται πάνω στην παραλία με τραπεζάκια στην άμμο (δεν γράφει το όνομα η ταβέρνα αλλά έχει το σήμα του κροκόδειλου), με φρέσκο ψάρι κάθε μέρα (δοκιμάστε σουφλομύτη αν έχει και συμιακό γαριδάκι) και ωραία κόκκκινη σαλάτα. Η άλλη ταβέρνα είναι το γεράνι επάνω στη στροφή με καλό επίσης φαγητό. Από το λιβάδι συνεχίζοντας μπορεί κανείς να πάει με τα πόδια στον Αγ. Βασίλειο και στα Τζανάκια (όμορφη μικρή παραλία με βότσαλο). Είναι 15 λεπτά περπάτημα σε άσφαλτο(Αγ.Βασίλειος) και άλλα 15 λεπτά τα Τζανάκια σε μονοπάτι που κατεβαίνεις. Με δικό σου μέσο πάς στις Βάτσες και στα Καμινάκια.Συνιστώ τα Καμινάκια που είναι πιο μεγάλη παραλία και δεν την πιάνει ο άνεμος. Στα Καμινάκια έχει 2 ταβέρνες και αρκετές ομπρέλες-αρμυρίκια και στις Βάτσες (πιο μικρή) ένα μπαράκι. Εχει αρκετό χωματόδρομο και για τις 2 παραλίες. Άλλες παραλίες είναι οι Πλάκες, το Στενό, ο Σχοινώντας, το μπλε λιμανάκι(στη μαλτεζάνα). Πας και με το λεωφορείο σε αυτές. Στο Σχοινώντα υπάρχουν 2 καλές ταβέρνες (Αστυφαγιά και Αστακός).
Στη Χώρα αξίζει τον κόπο να καθίσεις στο Μελτέμι για καφέ και φρέσκο γλυκό (υπέροχη λεμονόπιτα). Ωραίο περιβάλλον με καλή μουσική και free WiFi. Ωραία θέα στο κάστρο έχεις το βράδυ από το Αρχιπέλαγος (όχι τόσο καλά γλυκά).Από φαγητό στη Χώρα δοκιμάσαμε το Αγέρι (όχι κάτι ιδιαίτερο), το Μπαρμπαρόσα (μέτριο) και ένα γωνιακό κατάστημα δίπλα από το μαγαζί με τα σουβλάκια με βεράντα που ήταν και το καλύτερο(ωραίοι μεζέδες και χταπόδι ψητό).
Υπάρχει καραβάκι που πάει στα νησάκια Κουνούπι και Κουτσομύτη με υπέροχα κρυστάλλινα νερά. Το εισητήριο είναι 15 ευρώ και χρειάζεται συννενόηση με τον καπετάνιο για να κλείσεις θέση στο τηλ.6974436338. Όταν έχει αέρα το καραβάκι που ξεκινά από τον Πέρα Γυαλό πάει σε παραλίες του νησιού.
Σε γενικές γραμμές η Αστυπάλαια είναι ένα όμορφο, ήσυχο νησάκι που συνιστάται για χαλαρές διακοπές. Το νησί μαζεύει κόσμο τον Αύγουστο μέχρι στις 20. Ιούλιο είναι πολύ χαλαρά. Μην ξεχάσετε να κάνετε βόλτα στο βενετσιάνικο κάστρο απογευματινές ώρες για να απολαύσετε τη θέα και το ηλιοβασίλεμα. Το βράδι μπορεί κάποιος να πιει ποτό στο ομώνυμο μπαράκι(κάστρο), στο άρτεμις (ωραίο ρακόμελο), στο νότος (χορός μέχρι το πρωί).Καλές διακοπές!
 

Kostas.b

Member
Μηνύματα
15
Likes
11
Αποστολε καλο χειμωνα σου ευχομαι.Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου για την Αστυπαλαια.Στο θα νησι θα βρεθω κι εγω για διακοπες απο τις 31 Αυγουστου εως 6 Σεπτεβρη.
Και παλι σ' ευχαριστω ποι μοιραστικες τις ταξιδιωτικες εμπειριες σου στην Αστυπαλαια μαζι μας.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.322
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Μαγευτική Αστυπάλαια!! Με κάλυψε σε αρκετά ο φίλος πιο πάνω.
Δε ξέρω βέβαια τι θα βρείς...Μιλάμε για άγονη γραμμή.Εγώ ήμουν εκεί καλοκαίρι του 2009 τέλη Αυγούστου (22-30). Και αρκετά απο τα μαγαζιά έκλειναν..
Έμεινα σε ενα δωμάτιο με απίστευτη θέα (Λευκάνθεμο λεγόταν) στη χώρα, η οποία νομίζω είναι ιδανική επιλογή.
Αν και τα περισσότερα προαναφέρθηκαν, εγώ αυτό που θα προτείνω είναι να νοικιάσεις αμαξάκι και να γυρίσεις το νησί,πράγμα το οποίο είναι πολύ εύκολο γιατί το οδικό δίκτυο είναι μικρό. Οπωσδήποτε για μπάνιο και φαγητό στα Καμινάκια!
Επίσης για βράδυ,αν υπάρχει ακόμα η θέα, και μετά στην πλατεία μετά τους μύλους αριστερά πάνω στο δρόμο,ανεμόμυλος νομίζω λέγεται (χαίρε μεγάλε Τάσο).Απέναντι είναι ο κούρος-εμπειρία ζωής.
Επίσης απαραίτητη η βόλτα στο κάστρο και τη χώρα απογευματινές ώρες.
Καλά να περάσεις στην πολυαγαπημένη μου πεταλούδα του αιγαίου!
 

Konarapis

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα κ απο εμένα.. Εγω θα πάω μΑλλον 11 με 16 Σεπτέμβρη.. Θα βρω κανέναν η θα είμαι εγω και η θάλασσα;
 

apostolos-doc

Member
Μηνύματα
11
Likes
8
Μάλλον εσύ και η θάλασσα θα είσαι αλλά δεν πειράζει. Το νησί είναι ωραίο. Φιλος μου που είχε πάει αρχές Σεπτεμβρίου μου είχε πει ότι ορισμένα μαγαζιά κλείνουν και έχει λίγους τουρίστες...Να περάσεις καλά!
 

Brazilero

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία-μαροκο
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα-Μεξικό-βραζιλια
Αστυπαλαια δεν έχω βρεθεί ακόμα αλλά έχω περάσει πολλα καλοκαίρια ΑΜΟΡΓΟ.θεωρω οτι το καλύτερο μέρος για να μείνεις ειναι η χώρα μιας κ όλες οι ωραίες παραλίες ειναι εκεί κοντα.λοιπον ξεκινάμε για μπάνιο:Άγ ΑΝΝΑ κ να επισκεφθείτε κ το μοναστήρι.ΜΟΥΡΟΣ ειναι αυτό που λέμε το απέραντο γαλάζιο κ εχει απίστευτο βυθό. Γραμβουσα,ειναι νησάκι που σε περνάνε απο ΚΑΛΟΤΑΡΙΤΗΣΑ ,πολυ όμορφα κ ήρεμα.για φαγητό θα πρότεινα "μαρουσω"για φρέσκο ψάρι στν Άγ Παρασκευή. "γεωργαλινης"στο βρουτση για καταπληκτικό κατσικακι.στην χώρα "βασιλικος"για ψητά κ σουβλάκι κ για μεζέκλικια "το τσαγκαραδικο"για το γλυκο σου "καλλιστω".για ποτό στην χώρα προτείνω BOTILIA τα ωραιότερα coctails που έχω δοκιμάσει κ πολυ όμορφο κ καλοκαιρινό κλίμα.Πρεπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε αίγιαλη (πολυ καλο φαγητο στην κυρά κατινα)κ να ανέσεις στα χωριουδακια λαγκαδα-θολάρια κ ποταμός.ελπιζω να σε βοήθησα λίγο.να περάσεις πολυ όμορφα κ περιμένουμε εντυπώσεις.
 

Varwni

Member
Μηνύματα
15
Likes
3
Γεια σας! Από χώρα ως πέρα γυαλό το κάνεις με τα πόδια; ή θέλει οπωσδήποτε μεταφορικό;
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
το κάνεις και με το πόδια, ένα εικοσάλεπτο είναι περίπου, αν θυμάμαι καλά (πήγα πριν χρόνια).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.760
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom