Νίσυρος Διακοπές στη Νίσυρο!!!

paefstra

Member
Μηνύματα
13.070
Likes
41.296
Άντε να σε φτάξω ακόμη λίγο... Να παρατηρησεις την παραδοσιακή τεχνική των ψηφιδωτών με τα οποία είναι στρωμένες οι πλατείες των χωριών, δεν ξέρω αν υπάρχει σε άλλο νησί κάτι τέτοιο. Να μάθεις να ακούς την προφορά των κατοίκων που έχει κρατήσει αρχαία δωρικά στοιχεία (π.χ πίτ(θ)α αντί για πίτα- εμείς ήμασταν πιτσιρίκια και κοροϊδεύαμε τότε:roll:) όπως και το κατάλοιπο από τη ναυτική παράδοση των νησιών να αναφέρονται στα παιδιά ώς "ο γιος της ...τάδε" κι όχι του άντρα που πάντα έλειπε. Να παρατηρήσεις τα παραδοσιακά 3-πατα σπίτια στα οποία η κόρη έφερνε το γαμπρό -αντίθετα με την ηπειρωτική Ελλάδα- για να 'ναι δίπλα στη μάνα της όταν αυτός θα έφευγε.
Θα περάσεις υπέροχα αν μπεις στους αργούς ρυθμούς του νησιού και κυρίως αν είσαι ανοιχτό άτομο στο να γνωρίσεις τους ντόπιους.
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Πολύ όμορφες πληροφορίες! Νομίζω πως είναι από αυτά τα στοιχεία που κάνουν ένα μέρος να ξεχωρίζει από το άλλο και να λαξεύεται στην ψυχή σου για πάντα! Ευχαριστούμε!!!:D
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Παχιά Άμμος (μονοπάτι)

... Και επανέρχομαι δριμύτατη με τα εισιτήρια ανά χείρας: Μέσα Ιουλίου, 1 εβδομάδα στη Νίσυρο :D!!!Τελικά αυτοκίνητο ναι, ξενοδοχείο όχι, καθώς αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα του ελεύθερου (που την προτιμάμε γενικά όπου μας παίρνει), οπότε ο προορισμός γνωστός. Επειδή δεν έβγαλα άκρη σχετικά με το μονοπάτι που οδηγεί στην Παχιά Άμμο (στο web το χαρακτηρίζουν από βατό εώς ultra κακοτράχαλο, απορώ αν έχουν πάει όλοι στο ίδιο!), ρωτάω κι εσάς: Είναι το μονοπάτι εντάξει για να μεταφέρουμε σκηνές, ομπρέλες και τα πράγματά μας; Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με δύσβατα μονοπάτια, αλλού είναι το θέμα: υποφέρω από τρομερούς ιλίγγους όταν δίπλα μου υπάρχει γκρεμός! Παίζει αυτό στο συγκεκριμένο μονοπάτι;
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.223
Likes
5.764
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Το μονοπάτι είναι μια χαρά βατό (ακόμα και για μένα που δεν φημίζομαι για την φυσική μου κατάσταση). Τώρα το ύψος του από την θάλασσα ήταν σχετικά χαμηλό, μάξιμουμ γύρω στα δεκαπέντε μέτρα, και δεν ήτανε γκρεμός κοφτός αλλά είχε κατεβασιές πλάγιες προς τα κάτω. Ελπίζω να βοηθάει αυτή η περιγραφή και να μπορέσεις να κρίνεις αν θα τα καταφέρεις ή όχι.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Χίλια ευχαριστώ mariath, μια χαρά είναι η περιγραφή! Ωραία, αφού δεν είναι γκρεμός, το 'χουμε... :rolleyes:
 

Dream Storm

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Σαματάς;

Έκλεισα μέρες του Αυγούστου διαμονή στο λιοτρίδια-μανδράκι...

Για τη θέα στη θάλασσα ξέρω ότι θα είναι ωραία.

Η απορία που με τρώει είναι εαν αυτή η θέα θα μου ...στοιχίσει την ηρεμία! Αυτό γιατί βλέπω ότι τα δωμάτια έιναι σε κεντρικό παραλιακό δρόμο, δίπλα στα μπαράκια.... Ησυχάζουν τα πράγματα μετά από κάποια λογική ώρα ή θα ...κουνιόμαστε στον ύπνο μας από τους δυνατούς ρυθμούς;
Μήπως έχει κάποιος σχετική εμπειρία από το μέρος; :?::
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.644
Likes
12.477
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Τα δωμάτια που έκλεισες βρίσκονται πάνω από καφετέρια - μπαρ του ίδιου ιδιοκτήτη, προφανώς. Λίγη φασαρία θα την έχεις επομένως. Από την άλλη η νυχτερινή ζωή της Νισύρου δεν είναι σε καμία περίπτωση ξέφρενη ούτε διαρκεί μέχρι το πρωί.
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
θεωρώ ότι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με την φασαρία από τα μπαράκια γιατί η νυχτερινή ζωή του νησιού είναι αρκετά υποτονονική...
 

alma

Member
Μηνύματα
3.736
Likes
15.144
Όντως είναι νησάκι για χαλαρές διακοπές και ξεκούραση.Δεν έχει καμιά ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Εντυπώσεις από Νίσυρο

Έχοντας τελειώσει τις καλοκαιρινές μου διακοπές, εύχομαι καλό φθινόπωρο σε όλους! Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές. Η Νίσυρος είναι πραγματικά υπέροχη, πολύ ιδιαίτερη και σε κερδίζει. Κάποιες σκόρπιες παρατηρήσεις/προτάσεις για όποιον ενδιαφερθεί μελλοντικά:

Γυαλί: Είναι το νησάκι απέναντι από τη Νίσυρο, όπου γίνεται εξόρυξη ελαφρόπετρας και - αυτό που μας ενδιαφέρι εδώ - έχει φανταστικές παραλίες (κάτι στο οποίο η Νίσυρος υστερεί σημαντικά). Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να πας αν δεν έχεις φουσκωτό ή κάποιον να σε πάει. Όμως, για όποιον δε θέλει να το χάσει, στις 7 το πρωί φεύγει απ' το Μανδράκι το καϊκι που πηγαίνει τους εργάτες (επιστρέφει μεσημεράκι), όπου μπορείς να επιβιβαστείς με συνοπτικές διαδικασίες.

Πλατεία Ηλικιωμένης: Άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη. Εξηγούμαι: Ενώ η πρώτη μούρη της περιοχής είναι ο γνωστός Αντρίκος με το καφενείο "Βάρδα Στενοχώρια", εγώ έπαθα πλάκα με τον παππού που έχει το ακριβώς απέναντι μικρούλι καφενείο. Είναι ιδιότροπος και πειραχτήρι ανελέητο, αλλά φοβερός άνθρωπος - στην καρδιά μου τον έχω.

Νισυριώτικος γάμος: Αυτό κι αν δεν πρέπει να χάσετε. Αν ενημερωθείτε από ντόπιους για ανοιχτό γάμο, σπεύσατε!!! Το έθιμο θέλει οι νεόνυμφοι να παραθέτουν γεύμα για όλους τους νησιώτες και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι τρωγοπίνουν και γλεντάνε μαζί όλο το βράδυ. Ο χώρος που γίνονται οι γάμοι είναι ο ίδιος, μια μεγάλη αυλή πάνω από την πλατεία Ηλικιωμένης, το νοστιμότατο φαγητό που σερβίρεται μαγειρεύεται από τους χωριανούς σε καζάνια και η ατμόσφαιρα είναι όντως πολύ ωραία - άσε που γνωρίζεις όλο το νησί. Ίσως δεν είναι βέβαια ό,τι καλύτερο για όσους δεν αντέχουν τα νησιώτικα...

Φαγητό: Εκτός από τις προτάσεις που ήδη υπάρχουν στο φόρουμ και αρκετές είναι εξαιρετικές (αυτός ο Τριαντάφυλλος θα μείνει αλησμόνητος στην παρέα μου), εγώ έπαθα πλάκα με ένα μικρό εστιατόριο στο Μανδράκι του οποίου χμ... ξέχασα το όνομα εν τω μεταξύ. Είναι όμως δίπλα στην ταβέρνα "Λευκάντιο" στον παραλιακό δρόμο. Το έχει ένας Ιταλός ο οποίος ζυμώνει μόνος του το ψωμί με προζύμι και μαγειρεύει σε μια ανοιχτή κουζίνα-μινιατούρα φρέσκα πιάτα κάθε μέρα. Η κουζίνα είναι μεσογειακή και οι τιμές καλές (όπως παντού σχεδόν στο νησί).
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.644
Likes
12.477
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Η ταβέρνα δίπλα στο Λευκάντιο: Καλικάτσος. Και εμένα μου άρεσε πολύ (φαΐ + τοποθεσία + άνθρωποι).
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Εσύ παιδί μου είσαι γάτα όνομα και πράμα! Τώρα που το είπες, το θυμήθηκα κι εγώ, κάπως σαν Καλικατσού όμως. Όπως και να' χει, χαίρομαι που σου άρεσε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.237
Μηνύματα
884.560
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom