Διαμονή "μέλιτος": Κούβα, Περού ή δεν ξεφεύγει κανείς από το Μπαλί;

VolKa

Member
Μηνύματα
16
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
round the world ticket
Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το ταξίδι του "μέλιτος" για το οποίο αρχίζουμε να ψάχνουμε.

Το πλάνο είναι να πάμε κάπου καμιά 12ρια μέρες, μια βδομάδα δλδ siteseeing και μερικές μέρες παραλία/μασάζ/άντε καμιά κοντινή βόλτα αν δεν αντέξω την πολύ χαλάρωση.

Η πρώτη εναλλακτική που σκεφτήκαμε είναι Κούβα, αλλά έχω απογοητευτεί γιατί δεν βρίσκω τίποτε για να μείνει κανείς για honeymoon, δλδ για τις ημέρες χαλάρωσης. Αυτά που έχω δει είναι τεράστια ξενοδοχεία στο Varadero τα οποία δεν έχουν καθόλου χρώμα, ούτε στα δωμάτια ούτε στο γύρω-γύρω. Μήπως έχει λοιπόν κανείς να προτείνει κάτι για διαμονή στην Κούβα;

Μετά από ένα ποστ που διάβασα άρχισα να κοιτάω και για Περού σαν εναλλακτική αλλά έχω το παραπάνω "πρόβλημα" και εκεί. Που να πάω για τις τελευταίες "ειδυλλιακές" μέρες;

Μήπως τελικά το Μπαλί είναι η μοναδική επιλογή για ταξίδι του "μέλιτος" για να μείνεις και κάπου που μπορείς να το αντέξεις οικονομικά και να είναι και κάπως "ονειρικά"; Το πρόβλημα είναι ότι θα ήθελα να εξερευνήσω μια άλλη γωνιά του πλανήτη, αφού είχαμε πάει πέρυσι Μαλαισία.

Αυτά. Κάθε βοήθεια και πρόταση ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ. Μήνας ταξιδιού: Αύγουστος (ξέρω ότι για Κούβα δεν είναι ο καλύτερος χρόνος αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές για άδεια)
Υ.Γ.2 ΝΑ βάλω και το Μεξικό στο παιχνίδι; =)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Υ.Γ. Μήνας ταξιδιού: Αύγουστος (ξέρω ότι για Κούβα δεν είναι ο καλύτερος χρόνος αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές για άδεια)
Υ.Γ.2 ΝΑ βάλω και το Μεξικό στο παιχνίδι; =)
Αφού θα ρισκάρεις την εποχή (κι εγώ το είχα κάνει δύο φορές μάλιστα) , να βάλεις το Μεξικό και τον Δομήνικο. Οι παραλίες δεν παίζονται!
 

Lia-Kostas

Member
Μηνύματα
24
Likes
4
Ταξίδι-Όνειρο
Περού,Βραζιλία
εγω επισκεφτηκα το μπαλι περυσι ωραια ήταν δεν λεω αλλα για αυτο που περιγράφεις οτι θέλεις εγω θα σου πρότεινα ενα νησι της Ταυλάνδης στο Κο Σαμουι που πηγα το 2009 έχει ωραιες παραλιές οικονομικά πολυ είναι σε συγκρηση με το μπαλί και μασαζ υα βρεις παντού παντού
 

burtonitsa

Member
Μηνύματα
102
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
τον ιανουάριο πήγαν η αδελφή του αγοριού μου ταξίδι μέλιτος στην Κούβα. Δεν έμειναν σε ονειρικό ξενοδοχείο αλλα σε σπίτι όπου είχαν κάθε μέρα το πρωινό τους και συμπάθησαν αρκετά τους ιδιοκτήτες (μια πολύ κεφάτη κουβανική οικογένεια). Να σημειώσω όταν λέω σπίτι δεν εννοώ μικρή κατοικία ήταν κάτι σαν συγκρότημα. Η θερμοκρασία άγγιζε τους 35 βαθμούς. πήγαν εκδρομή στα εξωτικά νησιά δίπλα στην Κούβα. Με τα γνωστά πρασινογάλανα νερα, τους φοίνικες και την ψιλή άμμο. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα απο το ταξίδι τους και ας το είδα απο φωτογραφίες. Επίσης έκαναν και ένα μικρό trip στο Γκουαντανάμο.
 

VolKa

Member
Μηνύματα
16
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
round the world ticket
Αφού θα ρισκάρεις την εποχή (κι εγώ το είχα κάνει δύο φορές μάλιστα) , να βάλεις το Μεξικό και τον Δομήνικο. Οι παραλίες δεν παίζονται!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Έχετε κάτι σε διαμονή μέλιτος να προτείνετε στο Μεξικό; (Για Δομήνικο δεεεν... προτιμώ σαν σκέψη Κούβα ή Μεξικό) go2dbeach διάβασα την ιστορία σου για Μεξικό, από ότι κατάλαβα οι μέρες χαλάρωσης θα πρέπει να είναι στην Playa del Carmen. Με τους τυφώνες τι παίζει; Μπορούν να χτυπήσουν αυτό το μέρος του Μεξικού και την Κούβα Αύγουστο ανα πάσα στιγμή; Είναι μεγάλο το ρίσκο λες; Δεν έχω πρόβλημα με λίγη νεροποντή που και πού αλλά όχι και τυφώνα :) οι περιγραφές σου από τις καταστροφές με έκαναν λίγο συγκρατημένη...

burtonitsa μήπως ξέρεις πώς λέγαν το κατάλυμα τους και τα νησάκια; ήταν όμορφο για να περάσεις αυτό το κάπως ιδιαίτερο ταξίδι ή απλά οκ;

Lia-Kostas ξέρω, ξέρω.. καλό αλλά ο φίλος μου είχε πάει πρόσφατα Ταυλάνδη οπότε μάλλον διαγράφεται από τις επιλογές μας..
 
Last edited by a moderator:

burtonitsa

Member
Μηνύματα
102
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
burtonitsa μήπως ξέρεις πώς λέγαν το κατάλυμα τους και τα νησάκια; ήταν όμορφο για να περάσεις αυτό το κάπως ιδιαίτερο ταξίδι ή απλά οκ

έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένη. στην αρχή΄ήθελαν να κλείσουν ένα άλλο σπίτι που ήταν πολύ μπαρόκ και ιδιαίτερο αλλά δυστυχως ήταν όλα κλεισμένα. θα ρωτήσω θα μάθω και θα σου πω. απλά λιγη υπομονή γιατί αυτην τη στιγμή κάνουν road trip στην Ευρώπη τα παιδιά. σε λίγες μέρες αν αντέχεις την αναμονή. Τα νησάκια ήταν δίπλα στην Καραιβική,
 
Last edited by a moderator:

VolKa

Member
Μηνύματα
16
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
round the world ticket
στην αρχή΄ήθελαν να κλείσουν ένα άλλο σπίτι που ήταν πολύ μπαρόκ και ιδιαίτερο αλλά δυστυχως ήταν όλα κλεισμένα. θα ρωτήσω θα μάθω και θα σου πω. απλά λιγη υπομονή γιατί αυτην τη στιγμή κάνουν road trip στην Ευρώπη τα παιδιά. σε λίγες μέρες αν αντέχεις την αναμονή. Τα νησάκια ήταν δίπλα στην Καραιβική,
αντέχω, αντέχω :)
 

burtonitsa

Member
Μηνύματα
102
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
... μάλλον με ξέχασες! :)
(χίλια συγγνώμη, αλλά άσκησα πολύ πίεση να θυμηθεί να μου στείλει ο γνωστός μου τις πληροφοριες που εκείνος νομίζει πως είναι χρήσιμες για ένα ταξίδι στην κούβα. Ελπίζω να σε βοηθήσουν.)

Λοιπόν,
Όταν σκέφτεσαι να πας Κούβα στο μυαλό σου έρχεται μία εικόνα του 50'. Έτσι ακριβώς είναι.
Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει πόλύ σοβαρά τον τουρισμό.
Ξεκινάω με τα παρελκόμενα του ταξιδιού...

Βίζα.
Θα χρειαστείτε βίζα που βγαίνει από την πρεσβεία της Κούβας. Την βγάζεις με 20 ευρώ νομίζω και έχει ισχύ 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης. Η πρεσβεία είναι στην Φιλοθέη. Για να εκδοθεί η βίζα χρειάζεται όμως διαβατήριο με ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες και ιδιωτική ασφάλιση ζωής για τις ημέρες του ταξιδιού. Εγώ έχω την ING οπότε χρειάστηκε μόνο ένα χαρτί από τον ασφαλιστή που να λέει ότι έχει ισχύ στην Κούβα. Η Γιούλα έκανε ασφάλεια στο ιντερνετ στην Modial και κόστισε περίπου 40 ευρώ.
Αυτό έγινε γιατί όλοι οι γάτοι της ευρώπης και αμερικής ξαφνικά αρρωστέναν στην Κούβα με καρκίνο και χρησιμοποιούσαν το σύστημα υγείας που θεωρείτε από τα καλύτερα στον κόσμο. (link. http://www.e-mondial.gr/)

Αεροπορικά
Τα πιο φτηνά αεροπορικά τα βρήκα από το http://www.momondo.com/ Τις τιμές που έβρισκα εκέι δεν μου τισ έβρισκε ούτε το travel plabet24. Τα search engine της Ελλαδας είναι χάλια. Αυτό είναι σίγουρα για όλα τα ταξίδια το καλύτερο. Κόστισαν σε εμά περίπου 860 ευρώ το άτομο. Το αεροδρόμιο είναι ένα στην Αβάνα για διεθνή πτήσεις. Απλό σαν το παλιό δικό μας και ας εξυπηρετεί 2 εκκατομύρια τουρίστες τον μήνα (κυριολεκτικά).

Ξενοδοχείο.
Υπάρχουν 2 ειδών ξενοδοχεία στην Κούβα. Τα Hotel και τα Casa Particular. Τα ξενοδοχεία είναι κανονικά ξενοδοχεία με τιμές που διαφέρουν ανάλογα με το τι θες. Δεν ξέρω πως είναι μέσα εκτός από τα πολύ γνωστά που είναι πανάκριβα και τρομερά χλιδάτα όπως το Hotel Nacional που είναι εκτός από ξενοδοχείο και μνημείο της Unesco. Τα Casa particular είναι ουσιαστικά σπίτια που ενοικιάζονται δωμάτια και τα λένε BB (bed and nreakfast όπως στην Αγγλία). Δεν έχουν καμία διαφορά με τα δικά μας "ρουμς του λετ" της δεκαετίας 90' παλιά ζεστά και με τους ιδιοκτήτες έτοιμοι να γίνουν χαλί να τους πατήσεις για 20 ευρώ την ημέρα¨. Όλοι εκεί μένουν πλέον και είναι ασφαλή και βλέπεις την Κούβα από μέσα αφού γίνεσαι ένα με την οικογένεια και σου μαθαίνουν μικρά μυστικά και πως να περνάς καλύτερα και φθηνότερα. Αυτό που μείναμε εμείς ήταν πεντακάθαρο και σε πολύ κεντικό σημείο και με ένα φοβερό μπαράκι στα 50 μέτρα που λιώναμε σχεδόν κάθε μέρα πίνωντας όλα τα κοκτέϊλ (μοχίτο, καϊπυρίνια, κούμπα λίμπρε κτλ) με 2 δολάρια το ένα και φοβερό πιάτο με κοτόπουλο και σαλάτα με 4,5 δολάρια... Καταλαβαίνετε πόσα πίναμε κάθε μέρα. Το μόνο πρόβλημα που μάθαμε τελικά ότι δεν ήταν στο δωμάτιο μας αλλά το έχει όλη η Κούβα είναι η χαμηλή πίεση νερού λόγω αρχαίας υδραυλικής εγκατάστασης σε όλο το νησί. Το ξενοδοχείο που θα διαλέξετε πρέπει να είναι οπωσδήποτε στην παλιά Αβάνα (Havana Vieja). Εκεί είναι τα λιγοστά μπαράκια καφέ και εστιατόρια της πόλης. Δείτε στο momondo και στο http://www.hostelbookers.com/hostels/cuba/havana/37970/ Πάντα για Havana Vieja, Εμείς μέναμε πάνω από την πλατεία στην Calle Brazil και το δωμάτιο λέγονταν Lourdes Homestay. Προσοχή στο ξενοδοχείο που θα κλείσετε γιατί αν θέλετε να φέρετε γκόμενες σπίτι ακόμα και τουρίστριες θα πρέπει να έχει ειδική άδεια. Αυτό να το διευκρινίσετε. Το καθεστώς είναι αυστηρό.

Νόμισμα.
Στην Κούβα έχουν δύο νομίσματα. Το Κουβανέζικο πέσο και το Cuban Convertoble ανταλάξιμο δηλαδή. Ο τουρίστας αλλάζει τα ευρώ μόνο σε convertible. Και είμαστε τυχεροί γιατί 1$=1cuc οποτε για εμάς 1euro=1,30cuc. Άσε που στους Αμερικάνους βάζουν εξτρα φόρο 10%. Γενικά εμείς για 12 μέρες με εκδρομή δύο μέρες στην Trinidad (600 χιλιόμετρα από Αβάνα) και περάσαμε με ταξί από Santa Clara (γυρνώντας από Trinidad) και έξτρα εκδρομή μονοήμερη στο Cayo Largo del sur (200 cuc/person) αεροπορική εκρομή με φοβερή παραλία που αξίζει να μείνεις 5 μέρες αν έχεις χρόνο για καταδύσεις και snorkling και μονοήμερη εκδρομή στις Vinnales χαλάσαμε περίπου 3600 ευρώ με αεροπορικα και δεν αφήσαμε εστιατόριο για εστιατόριο και ποτο άφθονο και γενικά δεν τσιγγουνευτήκαμε τίποτα. Επίσης όταν αλλάξετε λεφτά θα αλλάξετε πρώτα 100 δολλάρια στο αεροδρόμιο και την άλλη μέρα το πρωί θα πάτε στην Cadeca διπλά στο σπίτι και θα αλλάξετε 1000 ευρώ σε καλύτερη τιμή. Να έχετε διαβατήριο μαζί σας.

Διασκέδαση.
Γενικά η διασκέδαση είναι απλή στην Κούβα. Ξεχάστε τα κλάμπ της δύσης και της μακριάς Ανατολής. Εδώ τα πράγματα είναι πιο αγνά και απλά με μουσική να παίζει πάντού στους δρόμους και στα μαγαζιά και μόνο live. Κοκτέιλ φαί και λιώσιμο σχετικά νωρίς μιας και κατά τις 11.30 το βράδυ δεν έχεις και πολλές επιλογές. Να φανταστείτε ότι εμείς που γενικά ξενυχτάμε εκεί μόνο μία φορά γυρίσαμε 12.30 το βράδυ γιατί έχει τόσα πολλά να δεις και να κάνεις που μετά τισ 9-10 είσαι κομμάτια. Μουσεία ατελείωτα, κτήρια, Κάστρα και πολλά άλλα να δει κανείς. Τώρα τα καλύτερα μπαράκια που βρήκαμε εμείς είναι:

1.Chanchullieros στην Plaza del Christo και οδός Calle Brazil. Αυτό ήταν το πιο ωραίο φθηνό μπαράκι στην Αβάνα. Πηγαίνουν πολλοί φοιτητές Ιατρικής και Κουβανοί για αυτό και έχει πολύ χαμηλές τιμές.

από εδώ και πέρα τα υπόλοιπα είναι λίγο τουριστικά αλλά ,μία φορά θα πάτε.

2. La Bodeguita del Medio. Δίπλα στην πλατεία της παλιάς Αβάνας. Όλοι το ξέρουν αν ρωτήσετε. Το μοχίτο εκεί είναι το πιο διάσημο αλλά μας απογοήτευσε. Μπροστά στο Chanchullieros ¨ολα είναι χάλια. Coctail 5 cuc.

3. La Floridita. Εκεί ανακαλύψανε το Daquiri ένας μπαρμαν και ο Ernest Hemingway ξύνωντας τα αρχίδια τους όλη μέρα και κάνοντας δοκιμές με ρούμια... Περνούσαν Δύσκολα τα παιδιά. Coctail 6 cuc.

Όλα τα άλλα μικρά τρυγύρω τα βρίσκετε μόνοι σας. Άσε πού έχει πολλά ξενοδοχεία με ωραία μπαράκια και καφέ παντού.

Φαγητό.
Το φαγητό είναι πού ωραίο και απλό στην Κούβα. Δεν έχει πολλά μπαχάρια παρα μόνο αλλάτι και πιπέρι και αυτός είναι και ο λόγος που οι Κουβανοί ακόμα και ιδρωμένοι δεν βρωμάει κανείς τους. Πολλά μα πάρα πολλά φρούτα από το πρωί και πολύ τηγάνι. Πρωινό με αυγουλάκια, ψωμί πάντα φρέσκο, τυράκια και ζαμπόν, μπανάνες, γκουαράπα, παπάγια, καρύδες και ότι άλλο βγάζει ανάλογα με την εποχή. Στην κουζίνα τους έχουμε πολλά κοινά που χρησιμοποιούνε κάθε μέρα όπως ντομάτες κρεμμύδια πατάτες, γλυκοπατάτες, λάχανα καρότα καιότο έχουμε εμείς. Εξτρά θα βρείτε πάντα δίπλα τηγανιτές μπανάνες παντού και πάντα και ρύζι με μαύρα φασόλια που είναι πολύ νόστιμα αλλά σε τουμπανιάζουν μερικές φορές.
Τώρα σχετικά με τα εστιατόρια αυτοί έχουν τα Paladar τα οποία είναι εστιατόρια που ανοίκουν σε οικογένεια. Είναι φοβερά και πολλές φορές θα πρέπει να κλείσεις μία μέρα πριν τραπέζι γιατί σίγουρα δεν θα βρεις τελευταία στιγμή. Στο Trip Advisor θα βρέιτε πολλά αλλά εγώ θα σας γράψω τα καλύτερ σύμφωνα με το πως τα βρήκαμε εμείς.

1. La Guarida
Concordia no 18
Πολύ γνωστό και πηγαίνουν όλοι οι χολυγουντιανοί σταρ. Αξίζει το φαγητό. Είναι από τα πιο ακριβά στην Κούβα και για δύο πιάτα (1 ροφό και έναν αστακό) μα΄ζι με μία σαλάτα και ένα ορεκτικό και αντί για κρασί (που έχει πολλά ακριβά κρασιά) 3 κοκτέιλ πληρώσαμε 62 cuc. Αυτό είναι το ακριβά. Και γενικά στα παλαντάρ παίζεις από 15-50 ευρώ συνήθως για 2 άτομα.

2.Castropol στην Μαλεκόν
δεν έχω στοιχεία αλλά πολύ ωραίο μπροστά στην θάλασσα. Να πείς να σου κρατήσουν τραπέζι στον 2ο όροφο στο μπαλκόνι έξω αλλιώς θα σε βάλουν μέσα.

3. Dona Eutιmia.
Αυτό είναι στην Plaza de Cathedral. Πολύ καλό και φτηνό για αυτό είναι και νούμερο ένα στο trip advisor.

4. Los Nardos
Απέναντι από το Καπιτόλιο. Στον δεύτερο όροφο δεν χρειάζεται να κλείσεις αλλά περιμένεις από έξω δεξιά και μόλις αδειάσει τραπέζι ανεβαίνεις επάνω. Αξίζει γιατί μάλλον θα είσαι ο μόνος τουρίστας ανάμεσα σε κουβανούς που πηγαίνουν για να γιορτάσουν γεννέθλια και γιορτές με την οικογένεια τους. Φοβερό φαγητό και οι πιο γηγαντιέες μερίδες που έχετε δει ποτέ. Μην πάρετε πολλά. Σε κερνάνε αν ζητήσεις και μία κανάτα 2 λίτρα σαγκρία... Επειδή στο ίδιο κτήριο είναι και το Los Asturianos στον 3ο οροφο μην μπερδευτείτε και πάτε εκεί. Καλό είναι και αυτό και ακόμα πιο φθηνό αλλά σαν χώρος το άλλο είναι καλύτερο.

5. La bodeguito del medio.
Μπορείτε να φάτε και εκεί μία μέρα στον όροφο επάνω με ζωντανή μουσική κρύα μπύρα ή κοκτέιλ και να μυρίσετε λίγο τηγανίλα...


Μεταφορές στην Κούβα.
Οι μεταφορές γίνονται κυρίως με μπιτσιτάξι για κοντά (ποδήλατοταξί), cocotaxi για πιο μεγάλη απόσταση μέσα στην αβάνα (εγώ πάντα αυτά έπερνα γιατί ξετρελάθηκα) και κανονικά ταξί ή παλιά αυτοκίνητα για πιο μακρυά. Θέλει τρελό παζάρι μιας και από την αρχική των 7 cuc για μία διαδρομή 4 λεπτών πέφετις στα 4cuc σε 30''. Ειδικά για εκτός Αβάνας για μία απόσταση Trinidad - Cienfuegos - Santa Clara - Havana που διήρκησε από πολύ πρωί και κάναμε 7 ώρες και 650 χιλιόμετρα η ταρίφα ήταν περίπου 180 cuc και με την βοήθεια του κουβανού φίλου μου (για να βρούμε σύγχρονο αυτοκίνητο με aircondition) και δική μου επιμονή έπεσε στα 100 cuc. Απίστευτο και όμως αληθινό. Πάντα να θυμάστε ότι κλείνουμε την τιμή πριν ανέβουμε στο ταξί. Ποτέ μετά.
Για εκδρομή μετά αλλάζει το σχέδιο. Πας σε ένα από τα πολλά μεγάλα ξενοδοχεία όπως πήγαμε εμείς στο Plaza Hotel και μόλις μπεις μέσα έχει τις δυο εταιρίας την Κούβας Cubacan και Cubatur και κλείνεις εκδρομή έτοιμη μονοήμερη πχ για Vinalles με 60 cuc, Cayo Largo 200 cuc, Trinidad 70 cuc και πολλά άλλα. Πολύ οργανωμένα και καλό φαγητό στα πακέτα.

Επειδή μπορώ να γράφω πολλά αυτά για αρχή και πέστε μου τι άλλο θα θέλατε να ξέρετε πριν πάτε. Πληροφορίες έχει πολλές στο internet, http://www.tripadvisor.com/ και σε πολλές άλλες σελίδες. Κοτσάρω και μερικές φώτο.
ΑΑΑ! και πριν ξεχάσω πριν φύγετε από κούβα φροντιστε στο αεροδρόμιο να έχετε μαζί σας 25 cuc για φόρο επιστροφής γιατί αλλιώς δεν θα γυρίσετε πίσω.


Kind Regards
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.384
Likes
9.309
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.το σύστημα υγείας που θεωρείτε από τα καλύτερα στον κόσμο.
2. Το αεροδρόμιο είναι ένα στην Αβάνα για διεθνή πτήσεις. Απλό σαν το παλιό δικό μας και ας εξυπηρετεί 2 εκκατομύρια τουρίστες τον μήνα
3.Οι μεταφορές γίνονται κυρίως με μπιτσιτάξι για κοντά (ποδήλατοταξί), cocotaxi για πιο μεγάλη απόσταση μέσα στην αβάνα (εγώ πάντα αυτά έπερνα γιατί ξετρελάθηκα) και κανονικά ταξί ή παλιά αυτοκίνητα για πιο μακρυά.
1.θεωρειται απο τους αυτοχθονες μονο...
2. Υπερβολη. 4 το χρονο.
3. Τα ανετοτατα λεωφορεια δεν αναφερονται.
 

vangeli3

Member
Μηνύματα
45
Likes
15
θα σου προτεινα διαμονη πλαγια ντε καρμεν (περιοχη playacar) και καθε μερα απο εκει εχει απειρα ενδιαφεροντα daily tours. που σε πανε οργανωμενα με βανακια σε απιθανα εξιοθεατα. επισης σε πανε στa νησια cozumel , contoy , isla muheres. θα ειναι οι καλυτερες μερες της ζωης σου...
αν τις κανεις 14 τις βραδυες ακομα καλυθτερα. ειχαμεινει στο viva wyndham maya και οταν τους ειπαμε οτι ειμαστε honeymoon τους δειξαμε το χαρτι του γαμου και τη βερα που ελεγε ημερομηνια (καλυτερα να τους το ειχαμε πει εκ των προτερων) μας καναν upgrade δωματιο. η δε παραλια που ειχε το ξενοδοχειο εκπληκτικηηη.. μη το χασεις... ειχα κλεισει με το paradies travel (προσωχη paradies μην το μπερδεψεις με paradise ειναι αλλο) αν και απο θεσσαλονικη με εξυπηρετησαν μια χαρα ταχυδρομικως και με τηλεφωνα.... φυσικα αν σε ενδιαφερει μπορεις να βρεις απειρες αλλες επιλογες απο αλλα γραφεια. αλλα τον προορισμο στον συνηστω ανεπιφυλακτααααααααααααααααααααααααααααα
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.721
Likes
50.750
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αυτό έγινε γιατί όλοι οι γάτοι της ευρώπης και αμερικής ξαφνικά αρρωστέναν στην Κούβα με καρκίνο και χρησιμοποιούσαν το σύστημα υγείας που θεωρείτε από τα καλύτερα στον κόσμο
Δεν ήταν αυτό το θέμα, η Κούβα δεν εξυπηρετούσε όσους πήγαιναν με καρκίνο.

Αυτό είναι σίγουρα για όλα τα ταξίδια το καλύτερο.
Υπερβολικός και στο "για όλα" και στο "σίγουρα".

ας εξυπηρετεί 2 εκκατομύρια τουρίστες τον μήνα (κυριολεκτικά).
Κυριολεκτικά, η χώρα έχει 3 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο και βέβαια δεν εισέρχονται όλοι στη χώρα από την Αβάνα, υπάρχουν τουλάχιστον 10 διεθνή αεροδρόμια στη χώρα. http://www.airportcuba.net/

το Hotel Nacional που είναι εκτός από ξενοδοχείο και μνημείο της Unesco.
Ε όχι δα:
http://whc.unesco.org/en/statesparties/CU/

Όλοι εκεί μένουν πλέον
Τα casas particulares είναι όντως εξαιρετική επιλογή διαμονής. Αλλά δε μένει ούτε το 10% των τουριστών σε αυτά.

Το μόνο πρόβλημα που μάθαμε τελικά ότι δεν ήταν στο δωμάτιο μας αλλά το έχει όλη η Κούβα είναι η χαμηλή πίεση νερού λόγω αρχαίας υδραυλικής εγκατάστασης σε όλο το νησί.
Εντάξει, δεν είναι παντού. Τα περισσότερα casas particulares πια έχουν αυτό το μηχανηματάκι που βάζουμε όλοι για να έχει πίεση το νερό. Στην Παλιά Πόλη (όπου αναλογικά βρίσκονται λίγα casas πάντως) είναι πιο έντονο το πρόβλημα, αν και πια λίγα έχουν μείνει χωρίς πίεση νερού.

Το ξενοδοχείο που θα διαλέξετε πρέπει να είναι οπωσδήποτε στην παλιά Αβάνα (Havana Vieja). Εκεί είναι τα λιγοστά μπαράκια καφέ και εστιατόρια της πόλης.
Για όνομα του Θεού, η πραγματική ζωή της πόλης (και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια και κλαμπ κλπ) είναι εκτός παλιάς πόλης.

Πάντα για Havana Vieja,
Δε θα έμενα στην παλιά πόλη, εκτός κι αν είχα μόνο μία ή δύο μέρες. Σε άλλη περίπτωση θα έμενα στο Βεδάδο, δηλαδή στο κέντρο.

Προσοχή στο ξενοδοχείο που θα κλείσετε γιατί αν θέλετε να φέρετε γκόμενες σπίτι ακόμα και τουρίστριες θα πρέπει να έχει ειδική άδεια.
Δεν υπάρχει κάποια ειδική άδεια που κάποια ξενοδοχεία έχουν και κάποια άλλα όχι. Όπως παντού, όποιος πελάτης μπαίνει στο ξενοδοχείο θα πρέπει να πληρώνει. Δεν μπορείς να έχεις μονόκλινο και να βάζεις μέσα άλλο άτομο. Θα πρέπει να το δηλώσεις και να το πληρώσεις φυσικά. Κανείς δεν ασχολείται αν είναι γκόμενες, ντόπιοι, γυναίκες ή τουρίστριες: για να φιλοξενηθεί πελάτη θα πρέπει να δηλωθεί και να πληρώσει για τη διαμονή του.

Ο τουρίστας αλλάζει τα ευρώ μόνο σε convertible.
Όχι, πάει στο ανταλλακτήριο και τα αλλάζει και σε κουβανικά πέσος, όπως και οι ντόπιοι.

Άσε που στους Αμερικάνους βάζουν εξτρα φόρο 10%.
Δεν παίζει ρόλο αν είσαι Αμερικανός, Κουβανός ή Κινέζος. Ο έξτρα φόρος 10% επιβάλλεται σε όποιον ανταλλάξει αμερικάνικα δολάρια.

στην Trinidad (600 χιλιόμετρα από Αβάνα)
365χλμ είναι η απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις:
http://www.hicuba.com/calculo-distancias.htm

Επίσης όταν αλλάξετε λεφτά θα αλλάξετε πρώτα 100 δολλάρια στο αεροδρόμιο
Γιατί να αλλάξετε δολάρια; Θα χάσετε το 10% χωρίς λόγο. Με τα ευρώ σας μια χαρά θα είστε.

Γενικά η διασκέδαση είναι απλή στην Κούβα. Ξεχάστε τα κλάμπ της δύσης και της μακριάς Ανατολής.
Μμμ, διαφωνούμε, έχει απ' όλα. Και μεγάλα κλαμπ με εκατοντάδες κόσμου, γιγαντοοθόνες, μηχανές που πετάνε αφρό, λέιζερ σόου κλπ κλπ.

και λιώσιμο σχετικά νωρίς μιας και κατά τις 11.30 το βράδυ δεν έχεις και πολλές επιλογές.
Η νυχτερινή ζωή ξεκινάει τα μεσάνυχτα βασικά... Αν μείνατε στην παλιά πόλη λογικό είναι να μην το είδατε, εκεί όντως δεν υπάρχει καμία επιλογή η όποια ζωή στην παλιά πόλη απευθύνεται σε τουρίστες και τελειώνει ντροπιαστικά νωρίς. Είναι σαν να μένεις στην Πλάκα στην Αθήνα και να αγνοείς τι γίνεται στην παραλιακή.

Μακράν η μεγαλύτερη τουριστική παγίδα στη χώρα, μακριά.
Αποκλειστικά και μόνο τουρίστες, εκεί που βρίσκεται (παλιά πόλη) και με τα κοκτέιλ στα 6cuc (!) δεν πατάει κανείς ντόπιος. Πολύ καλή επιλογή αν δε θέλετε να δείτε ντόπιους ή αναπολήσατε τους Γερμανούς να χτυπάνε παλαμάκια.

Η νυχτερινή ζωή αλλάζει από μήνα σε μήνα, π.χ. το τελευταίο τρίμηνο τα πιο ιν μπαράκια για τους ντόπιους είναι το Espacio, το Shangri La και το Cocinero. Ουδεμία σχέση με την παλιά πόλη βέβαια, τα δύο πρώτα λειτουργούν μέχρι τις 7 το πρωί.

Στο Trip Advisor θα βρέιτε πολλά αλλά εγώ θα σας γράψω τα καλύτερ σύμφωνα με το πως τα βρήκαμε εμείς.

2.Castropol στην Μαλεκόν
δεν έχω στοιχεία αλλά πολύ ωραίο μπροστά στην θάλασσα.
H διεύθυνησ και τοποθεσία εδώ:
https://plus.google.com/102290322970710131582/about?gl=gr&hl=en
Όντως πολύ όμορφη θέα στη θάλασσα. Προσοχή, παρότι το πάνω με το κάτω είναι το ίδιο εστιατόριο, έχουν άλλες κουζίνες, αρκετά καλύτερο το πάνω.

3. Dona Eutιmia.
Αυτό είναι στην Plaza de Cathedral. Πολύ καλό και φτηνό για αυτό είναι και νούμερο ένα στο trip advisor.
Ο βασικός λόγος που είναι πρώτο είναι ότι έχει την αποκλειστικότητα στους Αμερικανούς. Όλα κι όλα δυο αμερικάνικα πρακτορεία έχουν άδεια από την αμερικάνικη κυβέρνηση να φέρνουν τουρίστες στην Κούβα, κι αυτά υπό τραγικές προϋποθέσεις (π.χ. τους απαγορεύεται να πάνε στην παραλία!) και τα δύο έχουν σύμβαση με αυτό το paladar κι επειδή το tripadvisor αμερικανοκρατείται ως αγγλόφωνο, είναι το το Νο1. Καλούτσικο είναι και όντως φτηνό, αλλά σε καμία περ΄πτωση δεν μπαίνει ούτε στο τοπ-30 εστιατορίων στην Αβάνα.
Όντως τεράστιες μερίδες, η αναλογία τιμής/ποιότητας πολύ ικανοποιητική, αλλά δε δέχεται κρατήσεις, με αποτέλεσμα οι ουρές να είναι μυθικές.
Μακριά...

και κανονικά ταξί ή παλιά αυτοκίνητα για πιο μακρυά.
Για μακρινές αποστάσεις τα λεωφορεία είναι πολύ άνετα, απίστετα ακριβή στην ωρα τους και σαφώς πιο οικονομικά από τα ταξί, περίπου 10 φορές λιγότερο.

Στα του θέματός μας, νομίζω ότι οι παραλίες στο Μεξικό είναι καλύτερες και έχει και το σπάνιο συνδυασμό "πυραμίδες και ξάπλα" σχετικά εύκολα και όχι ιδιαίτερα ακριβά. Το ΄σερβις είναι απείρως καλύτερο από αυτό της Κούβας και μάλλον είναι και πιο "εύκολος" ως προορισμός (χρησιμοποιείς ΑΤΜ, δε χρειάζεσαι βίζες, ασφάλειες, παντού πληρώνεις με πιστωτική κλπ κλπ), λιγότεροι πονοκέφαλοι σε έναν προορισμό που αξίζει τον κόπο πραγματικά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.528
Μέλη
38.943
Νεότερο μέλος
MelinaK

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom