Γενικά Διλημμα! - Σκόπελος ή Άνδρος

proedros

Member
Μηνύματα
43
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Κορεα
Σας ευχαριστουμε ολους σας για τις απαντησεις! Επιμενω να θεωρω πανακριβα τα ακτοπλοικα απο Βολο για Σκοπελο γι αυτο και σκεφτηκαμε τις Κυκλαδες για φετος. Εαν εχετε καποια καλυτερη προταση για Κυκλαδες με ''φυσιολογικα'' ακτοπλοικα ειναι ευπροσδεκτη! Αλλιως θα μας κερδισει η Ανδρος και ελπιζουμε να μας ικανοποιησει περισσοτερο απο τις απαντησεις οσων την εχουν επισκεφθει!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Για δες το παντως γιαυτο το καραβι που λεει η φιλιππια ..γιατι τωρα μου θυμησε οτι τοτε που ειχα παει ,το νησι ηταν γεματο Σαλονικιους ..εξαιτιας της εν λογω ακτοπλοικης συνδεσης.
Λιγα ναυλα εχουν επισης η Τζια και η Κυθνος .
Να κανω και μια αλλη προταση..οι Βορειοελλαδιτες λογω Εγνατιας πανε πολυ και Ηγουμενιτσα και απο κει περνουν Κερκυρα (40 ευρω αυτοκινητο και 10 ο ενηλικας)
Ή πατε Λευκαδα που δεν εχει καθολου καραβι και ξεμπερδευετε.
 

vivyen

Member
Μηνύματα
96
Likes
51
Σκόπελος δεν μου άρεσε. Καλά είναι για λίγο, 2-η φορά δεν πας.
Αλόννησος μου άρεσε πολύ περισσότερα!
Ανδρο δεν έχω παει.
Αμα διαλέξεις Σκόπελο, κοίτα από Κύμη. Είναι αρκετά πιο φθηνα, δεν ξέρω αν συμφέρει όμως, αφου είστε βόρεια. Από την Αθήνα πάντος συμφέρει.
 

proedros

Member
Μηνύματα
43
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Κορεα
Θα το κοιταξω για το καραβι απο Θεσ/νικη μηπως και υπαρχει ακομα! Κερκυρα ειμασταν το Πασχα. Δευτερη φορα μεσα σε μια χρονια δεν λεει! :p Τη Λευκαδα την αφηνουμε για ''δυσκολοτερες'' εποχες απο την τωρινη. Η Τζια και η Κυθνος χρειαζονται αυτοκινητο ετσι; Απο καταλυματα κτλ καμια προταση; Μεχρι 50 ευρω μας ενδιαφερει για 7-8 βραδια. Προσπαθουμε να μη ξεπερασουμε τα 1500 ευρω συνολικα! Κριση εχουμε! ;)
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Ρε παιδιά, σόρρυ αλλά θα κάνετε τόσα χλμ κ θα δώσετε τόσα λεφτά για Άνδρο κ Κύθνο;;; Σαμοθράκη έχετε πάει που είστε κ σχετικά δίπλα συγκριτικά με μας τους Αθηναίους;; Κ η Θάσος, χωρίς να τη θεωρώ ιδανική, σε σχέση με Άνδρο είναι μπροστά, ειδικά αν έχεις κ αμάξι να γυρίσεις κ να αποφύγεις το πολύ τουρισταριό.. Αλλιώς καλύτερα με αεροπλάνο κ σε κάνα νησί Κυκλαδίτικο που να μην χρειάζεται μέσο (σκεφτείτε κ επιλογές από Δωδεκάνησα π.χ. Αστυπάλαια με αεροπλάνο κ χωρίς αμάξι -κλείνετε από τώρα φτηνά αεροπορικά κ για αν δείτε κάποιες ψιλοαπρόσιτες παραλίες νοικιάζετε το πολύ για 1-2 μέρες. Κ γλιτώνετε κ χρόνο υπέρμετρο κ την όλη ταλαιπωρία κ πιθανόν κ χρήμα). Σκεφτείτε τα!
 

vivyen

Member
Μηνύματα
96
Likes
51
Απο καταλυματα κτλ καμια προταση; Μεχρι 50 ευρω μας ενδιαφερει για 7-8 βραδια. Προσπαθουμε να μη ξεπερασουμε τα 1500 ευρω

συνολικα! Κριση εχουμε! ;)

κοίτα στο hotelopia.gr και στο lastminute.gr (δεν έχει πολλές επιλογές όμως).
booking. com είναι πολύ ακριβό! επίσεις κοίτα και διαφορα deals, βάζουν πολλά ξενοδοχεια.
 

proedros

Member
Μηνύματα
43
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Κορεα
Λοιπον...εκατσα και εψαξα ολων τις προτασεις για να ''αποφυγουμε'' την Ανδρο αλλα δυστυχως δεν με καλυψε κατι αλλο περισσοτερο να πω την αληθεια... :cool: Κλεισαμε ηδη στο Μπατσι σε καλη τιμη θελω να πιστευω και ελπιζω να περασουμε πολυ καλα και του χρονου βλεπουμε παλι! ;) Ευχαριστουμε πολυ οσους ασχοληθηκαν με την περιπτωση μας! :D Δεν θα ξεχασω να γραψω εντυπωσεις γιατι οντως πηγαινουμε με αλλο ενδιαφερον μ αυτα που διαβασαμε εδω! :p
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Καλα να περασετε ..και περιμενω με ανυπομονησια εντυπωσεις ..γιατι και μενα η Ανδρος δε με ξετρελανε ,οποτε θα ειναι ενδιαφερουσα και μια διαφορετικη οπτικη.
Παντως δε θα μπορουσα να μη συμφωνησω με τα οσο πολυ σωστα αναφερει παραπανω το μελος eleva.
 

Kostas.b

Member
Μηνύματα
15
Likes
11
Την Ανδρο την επισκευθηκα στις αρχες Σεπτεμβρη του 2009.Το νησι μου αφησε και αρνητικες και θετικες εντυπωσεις οπως συμβαινει αλλωστε και με ολα τα νησια στα οποια εχω παει.
Στα αρνητικα ηταν το αδιαφορο λιμανι της (Γαυριο) το Μπατσι που θυμιζει παρακμιακο θερετρο περασμενων δεκαετιων και το επισης αδιαφορο Κορθι.
Στα αρνητικα θα ηθελα να προσθεσω και την αρκετα δυσκολη προσβαση με συμβατικο αυτοκινητο στις πανεμορφες παραλιες της.
Στην Αχλα για παραδειγμα για να φτασεις θα πρεπει ν' αφησεις σε καποιο σημειο την πολυ καλη ασφαλτο και να διανυσεις μια κατηφορα μηκους 9 χιλ πολυ κακοτραχαλη.Ενδεικτικο ειναι οτι την αποσταση αυτη την καναμε περιπου τρια τεταρτα.
Απο την αλλη βεβαια η Ανδρος εχει πολλες ,καλες και παρθενες παραλιες χωρις πολυ κοσμο με καταπληκτικα πεντακαθαρα νερα.
Οι πολυσυχναστες ειναι του Αγιου Πετρου και η Χρυση αμμος πολυ κοντα στο Μπατσι και στο Γαυριο.Αμμωδης και οι δυο οργανωμενες με μπαρακια που παιζουν δυνατη μουσικη.
Βλυχαδα, Πισω Λειμνιωνας ,Κατω Φελος ,Φελος , αποθηκες , ειναι μερικες απο τις δυτικες παραλιες που λογω των ισχυρων βοριαδων που φυσουν ειναι περισοοτερο καταλληλες για μπανιο αφου δεν τις πιανει ο καιρος.
Ζορκος ,Βιταλη ,Γριας το Πηδημα , και η καταπληκτικη Αχλα (εξου και το αβαταρ μου) ειναι ανατολικες παραλιες που ομως εξαρτιουνται απο της κατευθυνση του αερα για το αν θα αξιζει τον κοπο να τις επισκευθεις.Ειχαμε την τυχη να πετυχουμε την Ανδρο τρεις μερες με απνυα οποτε δεν χασαμε την ευκαιρια να κολυμπησουμε και στις τεσσερεις προαναφερθησες παραλιες.
Η Χωρα ειναι συμπαθητικη και περιποιημενη.Οι εφοπλιστες και οι πλουσιοι καραβοκυρηδες εχουν βαλει το χερι τους γι' αυτο.Ειναι αρκετα ησυχη ακομα και το βραδυ και προσφερεται για βολτα ποτο και φαγητο σε ηπιους τονους.
Φαγαμε στο Μπαλκονι του Αιγαιου στο χωριο απροβατο πανω απο το Μπατσι στο οποιο αξιζει να βρεθει κανεις εκει λιγο πριν το σουρουπο για να απολαυσει την θεα προς την Συρο και την Αττικη.
Τα σημεια ενδιαφεροντος που επισκευθηκαμε ειναι οι πηγες στο χωριο Μενητες η μονη του Αγιου Νικολαου η Μονη Παναχρατου και φυσικα οι πηγες Σαριζα.
Η Ανδρος συνολικα δεν ειναι κακη επιλογη για καποιον που θελει καλες παραλιες οργανωμενες και μη, καλο φαγητο, ποικιλομορφια στη φυση, θεα μεχρι εκει που φτανει το ματι σου και ηπια νυχτερινη διασκεδαση.
Ευχομαι στον Προεδρο να ευχαριστηθει τις διακοπες του και την διαμονη του στην Ανδρο γυριζοντας με τις καλυτερες των εντυπωσεων.
 

proedros

Member
Μηνύματα
43
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Κορεα
Η Ανδρος συνολικα δεν ειναι κακη επιλογη για καποιον που θελει καλες παραλιες οργανωμενες και μη, καλο φαγητο, ποικιλομορφια στη φυση, θεα μεχρι εκει που φτανει το ματι σου και ηπια νυχτερινη διασκεδαση.
Κωστα αυτο ακριβως ψαχνουμε και μεις! Ελπιζω να μη μας βγει σε κακο με βαση τα χιλιομετρα που θα διανυσουμε. Ευχαριστουμε πολυ για τις ευχες σου οπως και ολα τα μελη που απαντησαν! :)
 
Μηνύματα
47
Likes
5
παιδια πραγματικα ευχομαι να περασετε τελεια!!!!!και θελω να μας γραψετε εντυπωσεις γιατι εμενα ηταν οι χειροτερες διακοπες μου...δεν μου αρεσε το νησι και λυπηθηκα τα εξοδα που καναμε (πηγαμε αεροπορικως μεσω μυκονου με τελεια προσφορα, δεν καθομασταν εκει??)..η αποσταση Μπατσι-Χωρα περιπου 1 ωρα...ο χειροτερος ''δρομος'' για Αχλα...δεν εχω φοβηθει περισσοτερο και αν εχει και κυμα κλαφτα...παντως αν τυχον ξεκινησετε προς εκει στο δρομο σας ειναι το μοναστηρι του Αγιου Νικολαου, αξιζει να το επισκεφθητε...το Μπατσι μου φανηκε Φλογητα το 90'...στο Κορθι μια εγκαταλειψη...Η Χωρα ειναι ομορφη αλλα εχω δει και καλυτερες...στο Γαυριο εχει μια φανταστικη ψαροταβερνα δεξια του λιμανιου με τραπεζακια μπροστα στο πλακοστρωτο στη θαλασσα...τελεια γαριδομακαροναδα..το μονο μερος που ευχαριστηθηκα φαγητο και μου αρεσαν τα μαγαζια με λουκουμαδες, γυρο κτλ...μας αρεσε τελος το σπιτι που μεναμε μπροστα στην παραλια του αγιου Πετρου...γιατι δεν κοιταξατε για σκυρο που και οικονομικα αεροπορικα απευθειας απο Θεσσαλονικη εχει και πανεμορφο νησι ειναι??anyway οι γνωμες ειναι υποκειμενικες και δεν θελω να σας αποθαρυνω αλλα αν ημουν εγω θα ηθελα να με προετοιμασουν για τα θετικα και μη...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom