Εβαψαν κόκκινα τα νερά της Φοντάνα ντι Τρέβι

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Κατακόκκινα βάφτηκαν τα νερά στην περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης, όταν ένας άγνωστος άνδρας, που κατόρθωσε να διαφύγει, έριξε μέσα ένα δοχείο με κόκκινο χρώμα. Νέο νόμο για τους βανδαλισμούς ζητά ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Φραντσέσκο Ρουτέλι.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο άγνωστος άνδρας μπόρεσε να μετατρέψει σε κόκκινο το νερό του σιντριβανιού του περίφημου μπαρόκ αξιοθέατου της Ρώμης, έως ότου οι τεχνικοί διακόψουν την παροχή ύδατος στο μνημείο.

Φυλλάδια που άφησε ο άγνωστος δίπλα στη Φοντάνα ντι Τρέβι καταγγέλλουν τα έξοδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, που ξεκινά το Σάββατο στην ιταλική πρωτεύουσα. Τα φυλλάδια αναφέρουν ότι την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η άγνωστη οργάνωση «ΑΤΜ Azionefuturista 2007».

«Θέλετε μόνο ένα κόκκινο χαλί, εμείς θέλουμε όλη η πόλη να είναι κόκκινη. Εμείς που είμαστε ευάλωτοι, γέροι, άρρωστοι, φοιτητές, εργάτες, ήλθαμε με την κιννάβαρη (φυσική κόκκινη χρωστική ουσία) να χρωματίσουμε το γκρίζο σας» αναφέρεται στα φυλλάδια.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν ότι η Φοντάνα ντι Τρέβι δεν υπέστη σοβαρές φθορές. Τεχνικοί της υπηρεσίας ύδρευσης έκλεισαν την παροχή νερού, το βαμμένο κόκκινο νερό αποστραγγίσθηκε και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η παροχή με καθαρό νερό.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, ένα ιστορικό μπαρόκ αξιοθέατο στο κέντρο της Ρώμης, που κατασκευάσθηκε το 18ο αιώνα, έγινε παγκοσμίως γνωστό από την ταινία του Φεντερίκο Φελίνι Dolce Vita το 1960, όταν η ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ έπεσε στα νερά της.

Newsroom ΔΟΛ
 

davidcas

Member
Μηνύματα
38
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-Bora
Τώρα αν εγώ πω ότι στις φώτο σαν εικόνα κάτι ωραίο μου κάνει, θα με πείτε περίεργο?? :p
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κι εγω πρεπει να πω οτι σαν εικονα κατι μου αρεσει με τα νερα κοκκινα.
Θεωρω οτι ειναι δικαιωμα των ανθρωπων να αντιδρουν σε καταστασειs που δεν τουs αρεσουν η τουs αδικουν. Ποτε ομωs κανονταs βανδαλισμουs σε ιστορικα μνημεια.
Λαθοs τροποs διαμαρτυριαs.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Πως ηταν και πως εγινε.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.254
Μηνύματα
885.242
Μέλη
38.935
Νεότερο μέλος
newrevie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom