"Εθνικά πιάτα" χωρών

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν ξέρω για ανθρώπους, πάντως σκύλους τρώνε....
έφτασα κοντά, μου προσφέρθηκε από διπλανούς αλλά μου ήταν αδύνατο να δοκιμάσω παρόλες τις διαβεβαιώσεις τους ότι ήταν σχετικά μαλακό..
πάντως και αλλες γνωστές βάρβαρες κουζίνες βασίζονταν ως πρόσφατα (μέχρι να αλλάξουν κ να γίνουν "νουβέλ"..) σε παρόμοια "εδέσματα"..

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_e_ec_Grande_Boucherie_Canine_a_Paris.jpg
 
  • Like
Reactions: GTS

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Εχεις απολυτο δικαιο taver - ειχα καποτε συμμαθητη Κορεατη στην Αγγλια και προσπαθουσε να με πεισει οτι ο σκυλος ειναι ωραιος μεζες! Ελεος.

Μαλιστα απο συζητησεις εν Ελλαδι με Φιλιππινεζους, αυτοι οχι μονο τρωνε σκυλους αλλα χρησιμοποιουν και το απιστευτο βασανιστηριο του δεντρου. Για οσουν δεν το γνωριζουν, δενουν τα ατυχα ζωντανα απο τα δυο ποδια γυρω απο ενα δεντρο (ωστε να μοιαζουν σαν να στεκονται ορθια) και τους βαζουν φωτια! Ετσι λενε οτι το ψητο κρεας ειναι πιο νοστιμο!!!

Για τα Γαλλακια που λεει ο Samion, δεν το ηξερα. Φανταζομαιμαι οτι στις αρχες του 20ου αιωνα που ολοι την δει καπως και η ματαιοδοξια ειχε ξεφυγει, θελανα να δοκιμασουν νεες γευσεις. Αραγε μονο τα βατραχοποδαρα (τα δοκιμασα μια φορα αλλα δεν ενθουσιαστηκα) συνεχιζονται ακομη στη μαχη για το απολυτο gourmet πιατο?
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Κοτόπουλο μαροκινό με κους κους

Εδώ!

Θα με θυμηθείτε!
Να υποθέσω τα τσακίσατε κι εσείς τα ταζίν και τα κους κους.... Όμως μια καλή μαροκινή συνταγή θέλει και Ras el hanout - Wikipedia, the free encyclopedia :bleh:
Πες μου οτι αγόρασες και σκεύος ταζίν πολύ θα στεναχωρηθώ....:(
(άτιμη ryanair...)
 
Last edited by a moderator:

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Μαροκινή κουζίνα

Θα το πω κι ό,τι θέλει ας γίνει :D :

Η μαροκινή κουζίνα γενικά.. χμ, εεεε, δε μου άρεσε και τόσο! Εξηγούμαι: γενικά τρελαίνομαι για ανατολίτικες κουζίνες, ειδικά τα λιβανέζικα με σκοτώνουν (έχω και κάτι φίλους από κει οπότε έχω το προνόμιο να τα τρώω μια στο τόσο αυθεντικά μαγειρεμένα) και από το Μαρόκο περίμενα τα καλύτερα... Δεν ξέρω γιατί, αλλά ψιλοαπογοητεύτηκα (ίσως φταίνε οι υψηλές προσδοκίες)... Μου αρέσουν πολύ τα μυρωδικά τους, αλλά αυτά τα ταζίν και τα κους-κους τα σιχάθηκα μετά από 17 μέρες! Κι ενώ τη συνταγή που έχω ποστάρει παραπάνω την έφτιαχνα χρόνια πριν πάω στο Μαρόκο (κατά τύχη την είχα βρει στο ίντερνετ και πλέον αποτελεί στάνταρ πιάτο για τραπεζώματα), από τότε που γύρισα, κους-κους δε θέλω να βλέπω ούτε ζωγραφιστό! Οπότε ταζίν ούτε που διανοήθηκα να αγοράσω, χαχαχα. Το ρας αλ χανούτ πάντως είναι ΤΕΛΕΙΟ, κάναμε τη βλακεία να μην το προμηθευτούμε από το Μαρόκο, οπότε άμα τη επιστροφή σπεύσαμε να το αναζητήσουμε στη Γερμανία - όπου έκανε ΟΧΤΩ ΕΥΡΩ παρακαλώ η μικρή συσκευασία... :shock: :shock: :shock:
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Εντάξει κι εγώ μετά από 16 μέρες τα είχα βαρεθεί γι αυτό και στην επιστροφή με το που πάτησα το πόδι μου Μαδρίτη τσάκισα μια μπαγκέτα με jamon και manchego (τεράστιο λάθος όπως αποδείχτηκε....:haha::bleh:) αλλά μου άρεσε η κουζίνα γενικότερα γιατί είχε πολλά λαχανικά και ήταν αρωματική...Ειδικά η σούπα χαρίρα που έφαγα από κάτι ντόπιους ήταν όλα τα λεφτά...
Πάντως το ρας ελ χανούτ στα έθνικ μπαχαράδικα της Αθήνας είναι πολύ φτηνότερο...:haha:
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.613
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
To σωστό: Which country has the best food? | CNN Travel

Περί ορέξεως... όμως, το γκασπάτσο υγρή σούπα και η buffala χωρίς γεύση; Δεν έφαγε και καλό λαχανόρυζο. Για την κατάταξή της δεν έχω άποψη γιατί ενώ έχω φάει πιάτα από όλες τις κουζίνες που αναφέρει, πάνω από τις μισές δεν τις έχω δοκιμάσει στην χώρα τους.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Απο οτι καταλαβα,η καταταξη ειναι τυχαια.Η σελιδα,σε οδηγει σε μια ψηφοφορια στο facebook οπου ειναι πολλες χωρες.Ας ψηφισουμε και μεις!!
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ένας πολύ σπάνιος (και εποχιακός) μεζές σε δύο παραλλαγές!

Τσιτσίραυλα (Βόλος - Ελλάδα)

  • 250 γραμμάρια φρέσκα τσιτσίραυλα
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκόρδα
  • 8 κ.σ. έξρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λευκό κρασόξυδο
  • αλάτι

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το πολτοποιημένο σκόδο με ελαιόλαδο. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέστε αλάτι και ξύδι και αφήστε το ντρέσινγκ στην άκρη. Ξεπλύνετε τα φεσκομαζεμένα τσιτσίραυλα. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσεκτικά τοποθετήστε μέσα τα τσιτσιράυλα. Βράστε τα για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε στο μπόλ με το ντρέσινγκ και ανακατεψτε μέχρι όλα τα φύλλα να καλύπτονται από το ντρέσινγκ. Σερβίρετε αμέσως με συνοδεία Θεσσαλικού Τσίπουρου με γλυκάνισο.

Sakız Murçu (Antakya - Τουρκία)

  • 500 γραμμάρια φρέσκα τσιτσίραυλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Ξεπλύνετε τα τσιτσίραυλα, κόψτε τα σε κομμάτια, βράστε τα και στην συνέχεια στραγγίστε τα. Σωτάρετε το ψιλοκομένο κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέστε τα στραγγισμένα τσιτσίραυλα και αφήστε τα για λίγο στην φωτιά. Προσθέστε τα αυγά, το αλατοπίπερο και ανακατέψτε (σε μια άλλη εκδοχη μαγειρέψτε ξεχωριστά τα αυγά και αναμείξτε στο τέλος). Περιμένετε μέχρι να είναι έτοιμα τα αυγά. Σεβίρετε αν επιθυμείτε με συνοδεία τζατζικιού.

Μεζές ιδιαίτερα ορεκτικός γι αυτούς που ξέρουν (και δεν τους χαλάει η ελαφριά πικρίλα των τσιτσίραυλων)
 
Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αντε τωρα πες πως μ' ανοιξες την ορεξη και αυριο πηρα την αποφαση να κανω τσιτσιραυλα... Τι ειναιομως τα τσιτσιραυλα και που θα τα βρω;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.856
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom