Ειμαι καινουρια και χαιρομαι πολυ που σας βρηκα!! :)

fenia100

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Καλησπερες!! ειμαι καινουρια και στο φορουμ και στα ταξιδια!! ειμαι φοιτητρια στο τμημα ιστοριας και αρχαιολογιας της Αθηνας και τελειωνω σε λιγους μηνες καλως εχοντων των πραγματων!
λατρευω καθε ειδους εκδρομη.. ακομα και το πικ νικ στο καντινοτερο παρκο!!:clap::clap:
εχω δει αρκετες απο τις ομορφιες της χωρας μας την οποια θεωρω πανεμορφη, τοσο την ηπειρωτικη (η καταγωγη μου ειναι απο Καρδιτσα και Δραμα, οποτε εχω γυρισει λιγο τις κεντρικες και βορειοτερες περιοχες της Ελλαδας) οσο και την νησιωτικη (η Κρητη ειναι πραγματικα ευλογημενος τοπος, τα Ιονια εχουν ονειρεμενες παραλιες, τα στενοσοκακα των Κυκλαδων ειναι απλα μοναδικα)!! μερη που θελω πολυ να επισκεφτω ειναι τα Κυθηρα και οι Παξοι!
Εκτος Ελλαδος εχω επισκεφτει Ιταλια και Ηνωμενο Βασιλειο!
Στη Ρωμη με μαγεψε η ιστορια της πολης την οποια ευκολα μπορουσες να 'αγγιξεις' σε καθε μνημειο και πλατεια... αν δεν λαβεις υποψιν το τραγικο κυκλοφοριακο και τους αμετρητους τουριστες, μπορεις ευκολα να φανταστεις οτι βρικεσαι σε ενα αλλο καποτε... για αυτο και στη Ρωμη, καλο ειναι να μη βιαζεσαι, δηλαδη να μην κανεις τουρισμο... επισκεφτηκα και τη φλωρεντια αν και μονο για μια μερα.. αλλου ειδους ομορφια!! ηταν και χιονισμενη και με ομιχλη.. παραμυθενια απλα!! Μεγα παραπονο μου: αλλιως τη φανταζομουν την ιταλικη κουζινα και αλλιως μου βγηκε.. δεν περιμενα οτι θα προτιμουσα τις ελληνικες πιτσες και την ελληνικη καρμποναρα απο τα αντιστοιχα ιταλικα!!!!!!! :shock::shock: μονο στο παγωτο ειπα 'εδω ειμαστεεεεε'!!!! :cool:
Για την Αγγλια τι να πρωτοπω... Εμεινα στο Leicester για 5 μηνες με το προγραμμα ανταλλαγης φοιτητων erasmus και περασα φανταστικα! η πολη μικρη και χωρις ιδιαιτερη ομορφια, αλλα ως φοιτητικη εμπειρια, η παραμονη μου εκει ηταν priceless.. Τα σαββατοκυριακα κατεβαινα Λονδινο (οπου εμενε και το αισθημα..καταλαβαινετε...:bleh:) το οποιο αγαπησα ως πολη!! εμενα στο Κingston στο οποιο θα λατρευα να εγκατασταθω και μονιμα αν ειχα ποτε την ευκαρια και τη δυνατοτητα!!! το πετυχα ηλιολουστο οπου απηλαυσα πικ νικ διπλα στο ποταμι (ειμαι φαν του ειδους απο οτι καταλαβατε..:rolleyes:) και χορτασα την πολυ καλη αγορα του (εφευγα παντα με αδειες τσεπες, ευτυχως τα εισιτηρια τρενου επιστροφης στο Leicester τα αγοραζα πριν πατησω το ποδι μου εκει!!:roll:) αλλα και χιονισμενο οπου μου φανερωθηκε ολη η γοητεια της χαρακτηριστικης αισθησιακης μουνταδας της πολης του Λονδινου!! το μονο που δεν μου αρεσε στο Λονδινο ειναι τα τουριστικα αξιοθεατα στυλ London Eye και Madame Tussauds τα οποια θεωρω αναξια σπαταλησης μιας μικρης περιουσιας και χρονου και ταλαιπωριας στις ατελειωτες ουρες... Και το παραπονο μου περι φαγητου θα το κανω παλι... κοτζαμ Λονδον μια χωριατικη σαλατα (greek style και καλα) της προκοπης δεν καταφερα να βρω... που ακουστηκε χωριατικη σαλατα χωρις ντοματουλα και αγγουρακι, αλλα τιγκα στην πρασιναδα!!! βοσκηση κανονικη!!! Κατα τα αλλα μονο με θετικα συναισθηματα και εμπειριες εχω συνδεσει αυτη την πολη την οποια θα επισκεφτω και παλι σε λιγες εβδομαδες... <3
Αλλες περιοχες του UK που επισκεφτηκα κατα την περιοδο σπουδων μου στο Leicester ειναι το Bath, οπου βρισκονται τα Ρωμαικα λουτρα, και το Warwick castle (οι ηθοποιοι που μας υποδεχτηκαν στο καστρο με ρουχα εποχης και με αναλογο σκετσακι ειχαν την πλακα τους αλλα δεν καταφεραν να μας μυησουν στην μεσαιωνικη ατμοσφαιρα που υποτιθεται οτι θα πρεπει να αποπνεει το καστρο).. Ωραια τα αξιοθεατα τους αλλα δεν με συνεκλονισαν ιδιαιτερα... Το εκπληκτικο πρασινο παντως και τα χρωματα της αγγλικης φυσης ηταν τοσο ζωντανα που στην κυριολεξια πονουσαν το συνηθισμενο σε αλλα χρωματα ματι μου (στο απεραντο γαλαζιο για παραδειγμα...:rolleyes: )
Τελος, η επισκεψη μου στη Σκωτια, και συγκεκριμενα στο Εδιμβουργο, αξιζε και με το παραπανω παρ' ολο το ψυχος που επικρατουσε (και εντος του hostel το οποιο λογω του οτι ηταν παμφθηνο προσεφερε και τα αναλογα μηδαμηνα κομφορ...)! βεβαια η εκδρομη μας κρατησε μονο δυο μερες και δεν καταφεραμε να επισκεφτουμε τη Νεκροπολη και τη λιμνη του Λοχ Νες (με η χωρις το τερας..) ουτε να χορτασουμε το πανεμορφο Εδιμβουργο....
Θα εγραφα περισσοτερα αλλα νομιζω οτι ηδη το ποστ μου ειναι αρκετα μακρυυυ...:D
για τα επομενα ταξιδια μου θα επιχειρησω και εγω να μοιραστω μαζι σας την ταξιδιωτικη μου εμπειρια με περισσοτερες λεπτομερειες και καλυτερη γραφη..
καλως σας βρηκα λοιπον!! :clap:
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Γεια σου Φενια 100. Καλα ταξιδια.
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
Καλως ηρθες !!:)

καλα ταξιδια και καλο (μας) πτυχιο;)
 

fenia100

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
σας ευχαριστω πολυ παιδια!!! :)))
canf απο το στομα σου και στου απο πανω το αυτι!! :D
 

xelidoni

Member
Μηνύματα
158
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή-Ισλανδία
καλησπέρα και από μένα φένια, καλώς ήρθες στην ταξιδιωτική παρεά!
καλα ταξίδια σου εύχομαι και πολλές και όμορφες εμπειρίες!
 

kon_gav

Member
Μηνύματα
450
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Γεια σου Φένια! Καλώς όρισες.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.368
Likes
9.292
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μεγα παραπονο μου: αλλιως τη φανταζομουν την ιταλικη κουζινα και αλλιως μου βγηκε.. δεν περιμενα οτι θα προτιμουσα τις ελληνικες πιτσες και την ελληνικη καρμποναρα απο τα αντιστοιχα ιταλικα!!!!!!!
περί ορέξεως...ο καθένας με τα γούστα του..γιατι παραπονιέσαι όμως? που δεν κάνουν την πίτσα τους γεματη ζύμη και κίτρινα αδιευκρίνιστα τυριά όπως εδω? ή που δεν κάνουν την καρμποναρα με ξυνισμένες κρέμες γάλακτος αλά ελληνικά? μπλιαχ..
Benvenuta..;)
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.433
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
γεια σου συνονόματη και κατά 58 αριθμούς μεγαλύτερη !
καλώς ήρθες
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom