Εκλέγεται ο 44ος πρόεδρος

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Συνέντευξη Ομπάμα εφ' όλης της ύλης​
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Σε μια συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης στο πρακτορείο «Aσοσιέιτεντ Πρες» ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επαναφέρει όλη την ιμπεριαλιστική ατζέντα των ΗΠΑ και με τη γνωστή υποκρισία ότι «θα προσπαθήσει να αποτρέψει το ενδεχόμενο το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά», καθώς όπως επισήμανε «θα είναι μεγάλη πρόκληση η αποτροπή αυτού του ενδεχομένου».
Εξάλλου όπως τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα «δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που είναι αντίθετες με την προοπτική ενός Ιράν με πυρηνικά όπλα, αλλά και οι συμμαχικές των ΗΠΑ χώρες της περιοχής, καθώς αυτό θα προκαλούσε μία κούρσα εξοπλισμών» και θα είναι «δυνητικά μία συνταγή καταστροφής»...
Το Ιράν δεν ήταν φυσικά το μόνο ζήτημα που απασχόλησε τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν απέκλεισε την επιβολή νέων κυρώσεων προς τη ΛΔ Κορέας, εξαιτίας των πρόσφατων πυραυλικών και πυρηνικών δοκιμών, αλλά όπως τόνισε οι ΗΠΑ προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτή την πόρτα για την επιστροφή της στις διεθνείς διαδικασίες πυρηνικού αφοπλισμού. Οσον αφορά στο Αφγανιστάν, υπογράμμισε ότι θα εξετάσει το αν υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση των εκεί αμερικανικών στρατευμάτων μετά τις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, ενώ για το Ιράκ υπογράμμισε ότι πάντα διατηρεί ως πρόεδρος το δικαίωμα να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, αν και εξέφρασε την «αισιοδοξία» του ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης.
Για το Γκουαντάναμο ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλη πρόκληση» η αντιμετώπιση των κρατουμένων και παρότι «δεν αισθάνεται άνετα» με την προοπτική της επ' αόριστον κράτησης των υπόπτων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για ορισμένες περιπτώσεις των κρατουμένων, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη νέα πολιτική που εγκρίθηκε προσφάτως.
Σε ό,τι αφορά την επικείμενη συνάντησή του με την ρώσικη ηγεσία την επόμενη βδομάδα στη Μόσχα, ο Ομπάμα υποστήριξε ότι με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων, αλλά ότι ο Πούτιν «είναι με το ένα πόδι στον παλιό τρόπο διεξαγωγής πολιτικής και με το άλλο στο νέο». Απάντηση στον Αμερικανό έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας: «Εμείς στεκόμαστε σταθερά και στα δύο πόδια μας και κοιτάμε πάντα στο μέλλον», υπονοώντας ότι η καπιταλιστική Ρωσία θα διεκδικήσει θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.

Ξ‘Ξ™Ξ–ΞŸΞ£Ξ Ξ‘Ξ£Ξ?Ξ—Ξ£ : ΣυνέντΡυξη ΞŸΞΌΟ€Ξ¬ΞΌΞ± Ρφ' ΟŒΞ»Ξ·Ο‚ της ύλης
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.440
Μέλη
38.939
Νεότερο μέλος
Panais

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom