Εκπτώσεις για φοιτητές και νέους στην Ευρώπη

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Λίγο πολύ όλους εμάς τους φοιτητές μας ενδιαφέρει να ξέρουμε τις εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούμαστε στα ταξίδια μας και δυστυχώς τα sites για τα διάφορα μουσεία και αξιοθέατα δεν είναι πάντα επαρκώς ενημερωμένα.. Εδώ στο forum έχουν γραφτεί αρκετά αλλά δεν είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο.

Γενικά υπάρχουν δυο κάρτες που παρέχουν εκπτώσεις σε φοιτητές και νέους : η ISIC (International Student Identity Card) και η EYCA (European Youth Card). Κάποιοι έχουν γράψει ότι τους έχει τύχει να κατοχυρώσουν έκπτωση με πάσο (σε λατινικούς χαρακτήρες) ή με student id κολλεγιών.

Εν όψη ενός μεγάλου ταξιδιού στην Ευρώπη το καλοκαίρι προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει να βγάλω την ISIC ή την EYCA. Εσάς σας έχει τύχει κάπου να δέχονται κάτι απ αυτά? Πχ εμένα μου κάνει εντύπωση ότι στο Amsterdam κοιτούσα στο site του μουσείου Rijksmuseum ότι δέχονται την EYCA (υπάρχει μέχρι κ online εισητήριο) ενώ για το Van Gogh museum δεν βρήκα να λέει κάτι για έκπτωση. Δεν υπάρχει απ όσο καταλαβαίνω κάποιος γενικός κανόνας... Επίσης στο Παρίσι σχεδόν παντού υπάρχει δωρεάν είσοδος για νέους κάτω των 26 ετών.

Έχει πάει κάποιος στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο ή στο Van Gogh sto Amsterdam να μας πει αν δέχονται κάτι απ αυτά? Προσπαθώ να αποφασίσω αν αξίζει να βγάλω κάποια κάρτα και αν θα κάνω απόσβεση τελικά μακροπρόθεσμα.. Η έκδοση της ISIC κοστίζει 15€ και της EYCA 10€ αν δεν κάνω λάθος..
 

George13

Member
Μηνύματα
40
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
ΛΙΒΑΝΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Εγώ έχω βγάλει την κάρτα της EYCA και πρόσφατα ταξίδεψα Ρουμανία και Κύπρο . Στη Κύπρο περνούσε παντού ως φοιτητική ακόμα και στα λεωφορεία . Σε αρχαιολογικούς χώρους είχα δωρεάν είσοδο . Οπότε έβγαλε τα λεφτά της μόνο από αυτά . Τώρα Ρουμανία σε άλλα πέρασε όπως Κοινοβούλιο και Κάστρο Πέλες ενώ σε άλλα δεν τη δέχτηκαν .

Γενικά νομίζω πως πέραν των αναγραφόμενων εκπτώσεων που υπάρχουν στο site της κάρτας , είναι ανάλογα που θα πέσεις στην είσοδο .
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Αυτό καταλαβαίνω κ εγώ... Κάτι που σου δημιουργεί πρόβλημα αν σκοπεύεις να κλείσεις κάποια εισητήρια από το ίντερνετ για να γλιτώσεις ουρές..
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Η εμπειρία μου λέει ότι η ISIC είναι πιο ευρέως αποδεκτή από οποιαδήποτε άλλη (ίσως επειδή είναι κ πιο "παλιά" από την EYCA). Υπάρχουν βέβαια και μέρη που θα δεχτούν ακόμα κ το ελληνικό πάσο έστω κι αν είναι γραμμένο στα ελληνικά (η παλιά του μορφή). Αλλά με την ISIC πιστεύω κάποιος είναι τις περισσότερες φορές εξασφαλισμένος.
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Καλώς.. ISIC λοιπόν και βλέπουμε.. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
 

Ulysses

Member
Μηνύματα
114
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Ζυρίχη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Μεξικό
Τα τελευταία δύο τρία χρόνια που έχω από το πανεπιστήμιο το καινούριο πάσο/ακαδημαική ταυτότητα που έχει και λατινικούς χαρακτήρες χρησιμοποιώ αυτό χωρίς πρόβλημα. Το έχω χρησιμοποιήσει σε 3-4 χώρες και όπου προβλεπόταν έκπτωση για φοιτητές έδειχνα αυτό.
Σε μερικά μουσεία που πηγα στην Ισπανία νομίζω ήθελε να είσαι και φοιτητής και κάτω των 25, οπότε επειδή δεν γράφει ημερομηνία γέννησης πάνω ήθελε να δείξεις μαζί και ταυτότητα ή διαβατήριο. Εγώ έκανα ότι δεν το ήξερα αυτό με την ηλικία και δεν το είχα μαζί μου αλλά και πάλι μου έκαναν την έκπτωση ή έμπαινα δωρεάν, μόνο σε ένα ήταν αυστηροί και πλήρωσα.
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Η αλήθεια είναι ότι κ εγώ στο Λονδίνο είχα δείξει το καινούριο πάσο και πήρα κανονικά την φοιτητική έκπτωση.. Το γιατί πολλά μουσεία δεν προβλέπουν καθόλου μειωμένα εισητήρια για φοιτητές είναι μάλλον ένα άλλο θέμα...!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.263
Μηνύματα
885.475
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom