Κούβα Εντυπώσεις από Κούβα

ΑΚΗΣ

Member
Μηνύματα
6
Likes
26
Προσυπογράφω! Μείναμε 6 νύχτες στο Casa Grecia τον Γενάρη - Φλεβάρη του 23 και ήταν απλώς υπέροχα. Επίσης το Vedado έγινε η αγαπημένη μου περιοχή στην Αβάνα. Ανυπομονώ να επιστρέψω το συντομότερο.. Σνιφ.
Υ. Γ: Στη Μάρτα στέλνω κανένα μήνυμα που και που, από τους πιο γλυκός ανθρώπους που έχω γνωρίσει.
[/QUΠραγματικά εξαιρετικό πλάσμα!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.552
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Υπερ-ευχαριστουμε τους από πάνω, είμαστε θα υποχρεωμένοι, όλη η ομάδα. Να πω ότι από δω και πέρα νοικιαζουμε και σιμ (και ίσως από Φλεβάρη έχουμε και wifi, αμην).
 
Last edited by a moderator:

Nikolas26

Member
Μηνύματα
5
Likes
13
Καλησπέρα παιδιά!
Έχει ένα μήνα που επιστρέψαμε απο το ταξίδι μας στην Κούβα και ακόμη δεν έχει ησυχάσει η σκέψη μας από αυτή την ταξιδάρα. Έχει αναφερθεί πολλές φορές στο φόρουμ αλλά δεν μπορώ να μην κάνω και εγώ αυτή την επισήμανση. Γιώργο, σε υπερευχαριστούμε για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράζεσαι μαζί μας. Η επιλογή του σπιτιού σου για την διαμονή μας στην Αβάνα ήταν ότι καλύτερο. 2 εβδομάδες στο νησί χρειάστηκε να αλλάξουμε πολλά σπίτια αλλά το Casa Grecia ήταν μακράν το καλύτερο. Το πιο καλοδιατηρημένο , καθαρό και γουστόζικο σπίτι. Λατρέψαμε την τοποθεσία και η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα μας βόλεψε με τον μικρό. Η Μάρτα , πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη να μας βοηθήσει σε ότι χρειαστήκαμε, έχεις αφήσει έναν εξαιρετικό άνθρωπο στο "πόδι" σου όταν λείπεις! Ξέρω θα μπορούσαμε να στα πούμε μέσω μηνύματος και να αποφύγεις τα "φώτα της δημοσιότητας" αλλά πιστεύουμε ότι οι σοβαρές προσπάθειες και η καλή δουλειά πρέπει να αναδεικνύονται! Ευχόμαστε να καταφέρουμε να επιστρέψουμε σύντομα!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.552
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστούμε πολύ.
 
Last edited by a moderator:

Katerina p

Member
Μηνύματα
31
Likes
11
Έχω περίπου δύο βδομάδες που γύρισα από Κούβα, πρώτα από όλα θέλω να πω ένα τεραααστιοοο ευχαριστώ στον Γιώργο που μας βοήθησε τόσο ποολύ και όσο ήμασταν εδώ αλλά και άλλο τόσο όσο ήμασταν στην Κούβα ήταν πολύτιμη η βοήθεια του. Η Κούβα είναι υπέροχη χώρα ασφαλεσταστη για τους τουρίστες εμείς την γυρίσαμε όλοι από πάνω μέχρι κάτω και δεν φοβήθηκαμε ούτε μια στιγμή πουθενά, υπάρχουν φυσικά άνθρωποι που σου ζητάνε πράγματα στον δρόμο αλλά δεν είναι επίμονοι όπως και αυτοί που θα προσπαθήσουν να σε κοροϊδέψουν για να πάρουν παραπάνω χρήματα, μεγάλη προσοχή στα ταξί πάντα να κανονίζετε την τιμή πριν μπείτε και πάντα μα πάντα να τους κάνετε παζάρια (εννοείται οι περισσότερες πληρωμές σε πέσος). Είχαμε κ εμείς μεγάλο θέμα με το ρεύμα σε όλες της περιοχές αλλά το μεγαλύτερο ήταν στο βινιαλες είχαμε ρεύμα περίπου 4ωρες την μέρα με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε ίντερνετ και να μην μπορούμε να κλείσουμε το επόμενο σπίτι μας ή την βιαζουλ.μια πολύ καλή ιδέα είναι να κατεβάσετε τους χάρτες για να τους χρησιμοποιείται χωρίς ίντερνετ και αυτό που έσωσε εμάς που δεν ξέρουμε ισπανικά γιατί δεν μιλανε όλοι αγγλικά είχαμε κατεβάσει translate που δεν χρειάζεται να έχεις ίντερνετ για να δουλέψει. Μεγάλη προσοχή στα παγάκια να τα κοιτάτε πάντα και αν δεν είναι εργοστασιακα να τα βγάζετε πάρτε μαζι σας και κάνα imodium, επίσης αντιλιακα καπέλα κλπ και όχι πολύ καλά ρούχα η ψιλα παπούτσια,στα περισσότερα μέρη θα χρειαστείτε μετατροπέα για της πρίζες επίσης πολύ σημαντικό χαρτομάντιλα, μωρόμαντίλα και αντισηπτικό.
 

Teodoro

New Member
Μηνύματα
4
Likes
10
Γιώργο, ακούω salsa και χορεύω τώρα που γράφω (όχι μαζί..). Δεν πρόλαβα να σ' αποχαιρετήσω στο αεροδρόμιο.. Είσαι απ' τους καλύτερους αρχηγούς-οδηγούς group που γνώρισα. Καλή σου δύναμη και πάντα να είσαι όπως αυτές τις μέρες που μας ξενάγησες και μας είπες τόσα ωραία πράγματα για την Κούβα, στην Αβάνα, στο Τρινινταντ, στο Βαραντέρο.
Υ.Γ. Οι Ρωσίδες δεν θα μπορέσουν, νομίζω, να πάρουν τα κοχυλάκια μαζί τους, στον έλεγχο στο αεροδρόμιο είναι μόνο στρατιωτίνες (και πολύ ωραίες) με μίνι! :))
 

geokiri

Member
Μηνύματα
24
Likes
6
Πρώτες εικόνες σκέψεις.

Antojos σύγχρονο φαγάδικο με ωραία ποτά μου άρεσε το μοσχαρι με τηγανιτη μπανανα crystal μπύρα - πολύ ελαφριά για τα γούστα μου-κοτοπουλο για την Ειρήνη μέτριο για μένα, της αρεσε, antes βάση τηγανιτη άγνωστο με τι, ήταν νόστιμο με χοιρινό shredded, ψωμί προαιρετικά 11396.

Νερό πουθενά μόνο μπύρες.
Το νερό εμφιαλωμένο υφάλμυρο στην γεύση.

Τιμές όπου σε βρουν 150 πέσος το νερό.

Τσιγάρα Rothmans 300 πέσος η ξεναγός είπε 150 ότι κάνουν.

Συναντήσαμε τον Στέφανο από την Καρδίτσα και τον Φίλο του από τις Συκιές που δουλεύουν εδώ.

Nacional ας είναι καλά ο Yorgos-για όσα εγραψε- θέλει αντάπτορα.

6 όροφος εκτός των υδραυλικών που είναι παλιά όλα δούλευαν.
Ωραίο ευρύχωρο δωμάτιο.

Πρωινό οκ βρίσκεις να φας, εγώ τα δοκίμασα όλα.

Αυτό που με διαολιζει ότι ο καφές στην χώρα παραγωγής μπορεί να είναι τοοοοσο μάπα στο ξενοδοχείο.

14 χιλιόμετρα χθες.

ΠρωτοΜάγια χθες χορέψαμε και ακούσαμε συγκρότημα στην λαϊκή γιορτή δίπλα στο ξενοδοχείο μας.

Δεν μιλάνε αγγλικά γενικά.
 

kareta

Member
Μηνύματα
9
Likes
2
Ωραία ενημέρωση! Εμείς αύριο πετάμε και το Σάββατο φτάνουμε. Ξεκινάμε από Varadero. Υπέροχο το φόρουμ και πολύ κατατοπιστικο!
Μπράβο σε όλους! Να περνάτε όμορφα!
 

pepakos

Member
Μηνύματα
167
Likes
427
Επόμενο Ταξίδι
Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Στο μεταξύ να πω ότι κάτσαμε στα εξής εστιατόρια στην Αβάνα:

Los mercaderes - πολύ καλό φαγητό , πολύ ωραίος χώρος , ζωντανή μουσική καθημερινά

Cha Cha Cha - όντως τουριστικό - όχι κακό όμως

Paula 8 - το είχα διαβάσει από εδώ στο φόρουμ και πήγα για τον αστακό τον κοκκινιστό που είχε προτείνει ένα μέλος. Τελικά αστακό δεν είχε αλλά φάγαμε ωραιότατα καλαμαράκια κοκκινιστά με πιπεριές και κρεμμύδια. Πολύ καλό φαγητό και πάμφθηνο.

La reserva στο Bedado στο εστιατόριο του ξενοδοχείου - πολύ καλό φαγητό, φάγαμε πεντανόστιμο αστακό με 15€

Claxon στο bedado - πολύ όμορφο rooftop με ωραία κοκτειλς και snacks τύπου tacos - ζωντανή μουσική Τρίτη έως Κυριακή

Επίσης πήγαμε να ακούσουμε και buena vista social club στο La Rosalía De Castro.
35€ με 4 ποτά .. είχε μεν τουρίστες ως επι το πλείστον αλλά η ατμόσφαιρα ήταν ωραία και έμοιαζε «αυθεντική» . Οι μουσικοί εξαιρετικοί παρόλα αυτά το πρόγραμμα μου φανηκε σύντομο .

Στο Τρινιδαδ κάτσαμε στο El Botija -πολύ καλό φαγητό , μεγάλες μερίδες , live μουσική, όμορφη ατμόσφαιρα γενικότερα , γίναμε φίλοι με τα κορίτσια που δουλεύουν εκεί και με τον έναν μουσικό πήγαμε μετά για μπυρα .. γενικά το Τρινιδαδ είναι έρωτας !

και μετά για ποτό στη disco Ayala .. εμπειρία κ αυτό … γεμάτο Κουβανούς μάλλον λόγω Πρωτομαγιάς .

όλα πανέμορφα μέχρι στιγμής με μοναδική παραφωνία το Varadero και το ξενοδοχείο που έχουμε βαρεθεί ήδη , Γιώργο είχες δίκιο .
Δεν βλέπω την ώρα να γυρίσω Αβάνα !

Θα επισκεφτώ και το 5 sentidos λογικά μιας και προτάθηκε.
Γιώργο το la guarida αξίζει ;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.552
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα επισκεφτώ και το 5 sentidos λογικά μιας και προτάθηκε.
Γιώργο το la guarida αξίζει ;
Ωραιο φαγητο στο La Guarida, φανταδτικος χωρος, ειδικα το βραδυ.

5 sentidos ανωτερο το φαγητό, η καλυτερη επιλογη στην Αβανα πια (αντε μαζι με το Otra manera στο Μιραμαρ).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.901
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom