Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σρι Λάνκα Εξωτική Κεϋλάνη και χλιδάτα Εμιράτα!

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Κολόμπο

Η διαδρομή για το Κολόμπο δεν κράτησε πολύ γιατί ο δρόμος είναι μια χαρά και δεν έχει καμία σχέση με τους επαρχιακούς. Φτάσαμε απογευματάκι και είπαμε στον Τίσσα να μας πάει σε κάποιο μεγάλο εμπορικό κατάστημα. Πήγαμε στο Μagestic που είναι ένα μοντέρνο mall.. Μόνο που οι τιμές του ήταν εξωφρενικές για Sri Lanka. Τα περισσότερα επώνυμα προϊόντα ήταν ακριβότερα απ'ότι στην Ελλάδα και μιλάμε για μια χώρα που τα 180$ θεωρούνται καλός μισθός. Ακόμα και τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα ήταν πολύ ακριβά, π.χ. ποικιλίες τσαγιού που τις έβρισκες στο super market στην μισή τιμή. Οπότε κάναμε μια βόλτα, δεν πήραμε τίποτα, και γυρίσαμε στο αυτοκίνητο. Είπαμε στον Τίσσα ότι απογοητευτήκαμε και μας πήγε σε ένα άλλο πολυκατάστημα που δεν απευθύνεται μόνο σε τουρίστες αλλά ψωνίζουν και οι ντόπιοι. Ήταν της ίδιας αλυσίδας με αυτό που πήγαμε στην Κάντυ (cool planet). Από εκεί ψωνίσαμε διάφορα δώρα και παιδικά ρουχαλάκια.

Βρήκα ένα ημερολόγιο που μας χάρισαν οπότε ορίστε και οι περιοχές από τα καταστήματα τους


Μετά πήγαμε στο ξενοδοχείο μας για το check in (Whitehouse Residencies). Μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος μαζί με έναν κύριο μεγάλης ηλικίας που μετέφερε τις βαλίτσες. Ο κυριούλης κυκλοφορούσε ξυπόλητος και όπως πήγε να πάρει την βαλίτσα μας καταλάθος τον πάτησε ο άντρας μου. Ακούστηκε ένα "Άϊιιι" και του ζητούσε χίλια συγγνώμη.

Πήγαμε στο δωμάτιο μας το οποίο ηταν μεγάλο και καθαρό, μέχρι που ανοίξαμε την πόρτα του μπάνιου. Αυτό ήταν χάλια. Είχαν ανακαινίσει το υπόλοιπο δωμάτιο αλλά το μπάνιο ήταν βρώμικο και με πολύ παλιά είδη υγιεινής. Επίσης πάνω από το κρεβάτι δεν υπήρχε η απαραίτητη κουνουπιέρα. Είχαμε φτάσει στην τελευταία μέρα του ταξιδιού μας χωρίς κανένα τσίμπημα και δε θέλαμε να την πατήσουμε στο τέλος. Βολέψαμε τα πράγματα μας και αποφασίσαμε να βγούμε με τα πόδια για μια βραδινή βόλτα ώστε να βρούμε κάπου να φάμε (το ξενοδοχείο δεν είχε εστιατόριο).

Βγήκαμε έξω και προσπαθούσαμε να προσανατολιστούμε. Με το αυτοκίνητο είχαμε περάσει από ένα Berger King και θέλαμε να το βρούμε για να φάμε εκεί. Είχαμε πτήση την επόμενη μέρα και δε θέλαμε να φάμε κάπου με αμφίβολη καθαριότητα. Το περπάτημα στην πόλη ήταν δύσκολη υπόθεση! Δεν υπήρχαν πεζοδρόμια, ούτε είχε φανάρια στην γειτονιά μας και η κίνηση νωρίς το βράδυ ήταν απίστευτη. Για να περάσεις ένα δρόμο απέναντι έπαιρνες ρίσκο! Τελικά καταφέραμε και βρήκαμε το Βerger Κing, φάγαμε ένα από τα πιο χάλια, πλαστικά γεύματα το οποίο συνοδέψαμε με εμφιαλωμένο νερό (το αραιωμένο αναψυκτικό στο ποτήρι δεν θα ήταν καλή ιδέα).

Φύγαμε από εκεί και σταματήσαμε σε ένα σούπερ μάρκετ για να πάρουμε μερικά ακόμα κουτιά τσάι, και καμιά μπύρα. Δεν είχαμε δοκιμάσει ακόμα την ντόπια μπύρα Lion και ήταν καλή ευκαιρία. Φυσικά περιμέναμε να πάμε στο δωμάτιο για να πιούμε μιας και απ'όσο ξέραμε δεν επιτρέπεται να πίνεις αλκοόλ σε δημόσιο χώρο. Ήταν πολύ καλή!

Δρόμοι του Κολόμπο






Βάλαμε το air-condition στο φουλ για να "ζαλιστούν" τα κουνούπια και κοιμηθήκαμε νωρίς. Το επόμενο πρωί στο χωλ έξω από το δωμάτιο είχαν προσθέσει 2-3 τραπέζια και το είχαν κάνει τραπεζαρία για να πάρουμε το πρωινό μας. Στον κοινόχρηστο αυτόν χώρο υπήρχε και ένας μεγάλος γωνιακός καναπές όπου κοιμόντουσαν δύο τουρίστες αγκαλιά με τα σακίδια τους... Το προηγούμενο βράδυ δε τους είχαμε δει. Ίσως δεν έβρισκαν ξενοδοχείο και τους βόλεψαν στον καναπέ ή απλά έφτασαν νωρίς για το check in και έστρωσαν να κοιμηθούν. Πάντως ήταν κάπως σουρεάλ να μας σερβίρουν το πρωινό (σε μια τραπεζαρία που δεν υπήρχε το προηγούμενο βράδυ) και δίπλα μας να κοιμούνται δυο άγνωστοι. Φάγαμε βιαστικά και βγήκαμε για μια βόλτα με το φως της μέρας. Μπήκαμε σε αρκετά μαγαζιά αλλά ένα από αυτά μας άρεσε πολύ. Είχε τεράστια ποικιλία από σουβενίρ και ξυλόγλυπτα..







Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο λίγο πριν την ώρα του check out και ο Τίσσα ήταν ήδη εκεί και μας περίμενε. Εγώ μπήκα στο δωμάτιο να ετοιμαστώ και άντρας μου έκατσε στην τραπεζαρία και σέρφαρε με το κινητό. Μόλις βγήκα για να φύγουμε τον κοιτάω έντρομη και του λέω: "Τι είναι αυτό στο λαιμό σου;;"
Τον είχε τσιμπήσει κουνούπι! Αν είναι δυνατόν, τόσες μέρες στην ζούγγλα και την γλιτώσαμε και τον τσίμπησε το μεσημέρι λίγο πριν φύγουμε για το αεροδρόμιο! Μετά που βγήκαμε έξω είχε φαγούρα και στο μικρό δάχτυλο του χεριού. Τον είχε τσιμπήσει και εκεί! 2-0 μου λέει γελώντας.
Εγώ βέβαια δε το βρήκα αστείο.. Μα καλά δεν έβαλες αντικουνουπικό;; Όχι μου απάντησε.. Το βγάλαμε, βάλαμε το μισό μπουκάλι και φύγαμε.. Εγώ κέρδισα το στοιχήμα με τα κουνούπια, ο άντρας μου όχι, αλλά ευτυχώς κανένα δεν ήταν μολυσμένο.

Πριν πάμε στο αεροδρόμιο κάναμε μια γρήγορη βόλτα στην πόλη..












Ο κεντρικός δρόμος προς το αεροδρόμιο


Ξεκινήσαμε 4μιση ώρες πριν την πτήση με την λογική ότι μπορεί να κάναμε πάνω από 2 ώρες να πάμε. Αλλά τελικά κάναμε γύρω στη μία ώρα και έτσι φτάσαμε 3μιση ώρες πριν την πτήση σε ένα αεροδρόμιο που δεν έχει τίποτα να κάνεις. Επίσης δε σε αφήνουν να περάσεις από τον έλεγχο αν δε πλησιάζει η ώρα της πτήσης σου οπότε ούτε να χαζέψεις στα duty free μπορείς.
Αποχαιρετήσαμε τον Τίσσα, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες, και μετά κάτσαμε 2 ώρες να περιμένουμε να μας αφήσουν να περάσουμε από τον έλεγχο.

Το αεροδρόμιο είχε πολλά Χριστουγεννιάτικα δέντρα..


Και έξω είχε έναν περιποιημένο κήπο




Αποχαιρετήσαμε λοιπόν αυτή την υπέροχη χώρα που μας χάρισε τόσο όμορφες εικόνες και εμπειρίες! Είχαμε μια ευχάριστη πτήση με την Emirates και μετά από 4 ώρες είμασταν πάλι στο Ντουμπάι όπου θα διανυκτερεύαμε. Φτάσαμε γύρω στις 8 το βράδυ και βγήκαμε αμέσως για βόλτα. Επίσης είχαμε και όλη την επόμενη μέρα για να ολοκληρωθεί το ταξίδι μας και είχαμε την ευκαιρία να δούμε καλύτερα το Ντουμπάι..
 
Last edited:

lefterismega

Member
Μηνύματα
237
Likes
323
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
καταπληκτικό ταξίδι Σρι Λανκα ! και πολύ καλή η περιγραφή σου echo2011 μας ταξίδεψες για τα καλά !!
Αυτό το ταξίδι το έχω κάνει πριν 8 χρόνια με 15ήμερη διάρκεια ... απορώ πως τα πρόλαβες όλα αυτά :)
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
καταπληκτικό ταξίδι Σρι Λανκα ! και πολύ καλή η περιγραφή σου echo2011 μας ταξίδεψες για τα καλά !!
Αυτό το ταξίδι το έχω κάνει πριν 8 χρόνια με 15ήμερη διάρκεια ... απορώ πως τα πρόλαβες όλα αυτά :)
Kαι γω απορώ! Χαχαχα ας είναι καλά ο Τίσσα που οδηγούσε τόσες ώρες κάθε μέρα..
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολύ ωραία ιστορία και φωτος από παραλίες και πάγκους με φρούτα...τέλεια, όντως μας ταξίδεψες!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Nτουμπάι

Φτάσαμε στο Dubai γύρω στις 8.30 και πήγαμε στο ξενοδοχείο μας με το μετρό. Αυτή τη φορά μείναμε πιο κεντρικά και με τα πόδια από το ξενοδοχείο υπήρχε ένα εμπορικό κέντρο (Burjuman Shopping Center) και πολλά φαγάδικα (κυρίως φαστ φουντ).
Μείναμε στο Βelvedere Court και ήταν πολύ ωραίο ξενοδοχείο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Το δωμάτιο επίσης πολύ καλό (με κουζινούλα,πλυντήριο κτλ)..

Από την ρεσεψιόν έβλεπες περιμετρικά όλους τους ορόφους









Τα μαγαζιά έκλειναν αργά οπότε προλάβαμε μια σύντομη βόλτα στο διπλανό mall, και παρατηρήσαμε ότι είχε πολύ καλύτερες τιμές από το Dubai mall (και απ'το mall of the Emirates που πήγαμε την επόμενη). Πήραμε μερικά δώρα και φύγαμε για να βρούμε κάπου να φάμε. Δε θέλαμε φαστφουντάδικο οπότε το μόνο που βρήκαμε ήταν ένα "κοτοπουλάδικο", είχαν μόνο κοτόπουλο και το έφτιαχναν όπως ήθελες, αλλά την ώρα που πήγαμε μας είπε η σερβιτόρα ότι δίνουν μόνο πακέτο.. Εκεί δίπλα υπήρχε και ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ οπότε είπαμε να πάρουμε από εκεί να φάμε και με την ευκαιρία να δούμε πως είναι και τα σούπερ μάρκετ τους. Ήταν τεράστιο και είχε τα πάντα, οι τιμές ήταν αντίστοιχες με τα δικά μας..

Το επόμενο πρωί είχαμε πρόγευμα στο ξενοδοχείο, και μετά ξεκινήσαμε από νωρίς την μέρα μας για να δούμε κάποια βασικά αξιοθέατα στο Ντουμπάι. Η πτήση μας ήταν 2 το βράδυ από Άμπου ντάμπι οπότε θα φεύγαμε γύρω στις 8 με πούλμαν από Ντουμπάι για να μαστε γύρω στις 11 στο αεροδρόμιο. Άρα είχαμε όλη τη μέρα μπροστά μας για να εξερευνήσουμε το Dubai.

Πήραμε το μετρό και πήγαμε στο mall of the Emirates. Το μετρό τους είναι υπέργειο και έτσι βλέπεις την πόλη στην διαδρομή. Έχει ξεχωριστά βαγόνια για τις γυναίκες και εγώ που έμπαινα στα μεικτά ήμουν συνήθως η μόνη γυναίκα μέσα. Οι Άραβες όμως ευγενέστατοι, και τις δύο φορές που έτυχε να μην έχω θέση κάποιος σηκώθηκε αμέσως και επέμενε να καθήσω.

Στο βάθος ξεχωρίζει το Burj al Arab





To mall οf the Emirates είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στο Ντουμπάι και έχει πάνω από 700 μαγαζιά, εστιατόρια, κινηματογραφικές αίθουσες και βέβαια το γνωστό Ski Dubai, το κλειστό χιονοδρομικό κέντρο.

Χαζέψαμε σε κάποια μαγαζιά, φάγαμε σε ένα shake shack (καμία σχέση τα μπέργκερς με αυτά της Νέας Υόρκης) και βγάλαμε φώτος το ski Dubai (είχε θέμα την παιδική ταινία Frozen).

Οι φωτογραφίες είναι μπροστά από τζαμαρία οπότε δεν φαίνονται καλά..














Φεύγοντας απ'το mall πήραμε ταξί για να πάμε στo Souk Madinat, μια ανοιχτή αγορά που έχει παραδοσιακό στυλ και βρίσκεται κοντά στην παραλία της Jumeirah και το Βurj al Arab. Στον περιβάλλοντα χώρο υπερισχύει το υδάτινο στοιχείο, με τεχνητά κανάλια, και υπάρχουν πολλές καφετέριες και εστιατόρια.

Souk madinat






















Mετά από εκεί πήγαμε με τα πόδια στην είσοδο του 7στερου ξενοδοχείου Burj al Arab, για να το δούμε από κοντά, και στην δημόσια παραλία δίπλα που δεν ήταν και κάτι ιδιαίτερο..















Περιμέναμε πολύ ώρα στον κεντρικό δρόμο για να βρούμε ταξί αλλά περνούσαν ελάχιστα και όσα περνούσαν δεν σταματούσαν. Μετά από κανένα μισάωρο που κάποιος σταμάτησε μας είπε πως ήταν ώρα αλλαγής βάρδιας και γι'αυτό πολλοί δεν παίρνουν πελάτες. Επόμενη στάση μας το Dubai mall για να το δούμε χωρίς τον χαμό της Πρωτοχρονιάς, αλλά κυρίως για να δούμε τα συντριβάνια που χορεύουν σε ανατολίτικους ρυθμούς (ήταν κλειστά την Πρωτοχρονιά).

Η βόλτα στα μαγαζιά ήταν πολύ πιο άνετη αυτή τη φορά. Σε κάποια φάση ένας Άραβας στέκεται κοντά μου και με βγάζει φωτογραφία!
- Σε ξέρει; Είσαι σταρ εδώ; μου είπε ο άντρας μου και γελάγαμε.. Μου φάνηκε λίγο creepy να έχει κάποιος ξένος φωτογραφία μου, αλλά μετά σκέφτηκα, δε βαριέσαι, ποιος ξέρει σε πόσες και πόσες φωτογραφίες τουριστών είμαστε μέσα και δε το ξέρουμε..



Το σόου στα συντριβάνια ξεκινάει στις 6 (και έχει κάθε μισή ώρα αν θυμάμαι καλά). Είχε μαζευτεί πολλής κόσμος για να τα θαυμάσει. Το θέαμα ήταν πολύ εντυπωσιακό, και τα συντριβάνια εκτίνασαν το νερό πολλά μέτρα.

Κόσμος αρχίζει και συγκεντρώνεται για να δει τα συντριβάνια



Ο Burj Khalifa πίσω απ'τα συντριβάνια



Γιγαντοοθόνες με διαφημίσεις δίπλα στα συντριβάνια


Το σόου ξεκινά..









Όσοι στέκονται μπροστά δέχονται μια ψυχρολουσία!












Όταν το σόου τελείωσε φύγαμε απ'το mall για να επιστέψουμε στο ξενοδοχείο και να πάρουμε τα πράγματά μας. Μετά πήραμε το μετρό και πήγαμε στην αφετηρία των λεωφορίων για να πάμε στο Άμπου ντάμπι.

Στο λόμπι του ξενοδοχείου


Στο αρχικό μας πλάνο είχαμε κλεισει ξενοδοχείο στο Άμπου ντάμπι για αυτή την τελευταία μέρα (παρόλο που δε θα κοιμόμασταν επειδή η πτήση μας ήταν 2 το βράδυ) αλλά θα πηγαίναμε απ'το πρωί και έπρεπε να χουμε κάπου να αφήσουμε τις βαλίτσες μας και να ξεκουραστούμε. Όμως τελικά το ακυρώσαμε και αποφασίσαμε να πάμε απευθείας από Ντουμπάι στο αεροδρόμιο του Άμπου ντάμπι, για να περάσουμε την μέρα μας στο Ντουμπάι που είχαμε πολύ περισσότερα πράγματα να κάνουμε. Ήταν μια πολύ γεμάτη μέρα οπότε δε το μετανιώσαμε που μείναμε εκεί (και γλιτώσαμε και τα χρήματα του ξενοδοχείου). Το μόνο πρόβλημα ήταν πως ήταν αγχωτικό που από Ντουμπάι έπρεπε να πάμε με πούλμαν στο κέντρο του Άμπου ντάμπι και από εκεί με ταξί στο αεροδρόμιο γιατί δεν είχαμε άπλετο χρόνο και αν κάτι πήγαινε στραβά θα χάναμε την πτήση.

Φτάσαμε στην αφετηρία λεωφορείων γύρω στις 7.30μ.μ., βγάλαμε εισιτήρια και πήγαμε στην ουρά για το πούλμαν. Ουσιαστικά υπήρχαν δύο ουρές, μία τεράστια μόνο για άντρες και μια μικρή που ήταν μόνο για γυναίκες και οικογένειες. Εμείς ως ζευγάρι σταθήκαμε στην ουρά των γυναικών/οικογενειών και νιώσαμε τυχεροί γιατί αν έπρεπε να μπούμε στην άλλη μπορεί να μη χωράγαμε στο επόμενο πούλμαν.
Μετά από κανένα μισάωρο το λεωφορείο ήρθε και ο υπεύθυνος που ήταν εκεί έλεγε ποιοι να μπουν δίνοντας προτεραιότητα στις γυναίκες/οικογένειες. Μόλις έφτασε η σειρά μας μας σταμάτησε και έδωσε προτεραιότητα στους άλλους. Λίγο πριν γεμίσει (και ενώ είχε μπει όλη η ουρά των αντρών) έστειλε και εμάς τους δύο να μπούμε. Μέσα στο πούλμαν είχε χωριστά θέσεις για άντρες και γυναίκες, και υπήρχε μόνο μία θέση στων αντρών (που έκατσε ο άντρας μου) και μια μπροστά στων γυναικών, που πήγα να κάτσω εγώ. Με το που πάω να καθίσω άρχισαν όλες οι γύρω μαντιλοφόρες να αλλαλάζουν!! Ούτε κατάλαβα τι τις έπιασε αλλά δε με άφηναν να κάτσω στην τελευταία θέση! Μου έκαναν νοήματα και με έδιωχναν.. Μία από αυτές μιλούσε σπαστά αγγλικά και μου είπε πως η θέση είναι πιασμένη και θα κάτσει ο γιος της που περιμένει απέξω στην ουρά.
-Μα είναι η τελευταία θέση, δε θα μπουν άλλοι, και η θέση είναι για γυναίκες..
Τίποτα αυτή, δε με άφηνε να κάτσω.. Μα καλά αν όντως ήταν ο γιος της έξω γιατί δε περίμενε μαζί τους να μπουν ως οικογένεια και πήγε στην ουρά των αντρών;

Το λεωφορείο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει και πάω στον υπεύθυνο να λύσει το θέμα. Ο οδηγός ήταν εκνευρισμένος και βιαζόταν να φύγει. Ο υπευθυνος μου είπε να κατέβω και να μπω στο επόμενο! Αφού είμαστε τα τελευταία δύο άτομα και ο άντρας μου έχει κάτσει ήδη, του λέω εγώ..
Το σκέφτεται λίγο και λέει να κάτσω τότε, αλλά η γυναίκα άρχισε πάλι τις φωνές.. Φώναξε τον άντρα σου να κατέβει και αυτός και θα πάρετε και οι δύο το επόμενο.
Έχουμε πτήση του εξηγώ και έχουμε κλείσει εισιτήριο για αυτό το δρομολόγιο, είμαστε πολύ ώρα εδώ και μπήκαν όλοι όσοι ήταν στην ουρά ακόμα και άτομα που ήρθαν μετά από εμάς.
Μην ανησυχείτε μου λέει, το επόμενο θα έρθει σε 15 λεπτά και θα είστε οι πρώτοι που θα μπείτε. Τι να κάνουμε λοιπόν, δεν είχαμε επιλογή οπότε κατεβήκαμε (δεν είδα να ανεβαίνει κανείς στην θέση μας) και μπήκαμε μπροστά στην ουρά που είχε αρχίσει να ξαναδημιουργείται για το επόμενο. Τσουπ έρχονται και δύο Αφροαμερικανίδες τουρίστριες και κάθονται μπροστά μας, έτσι για σπάσιμο.

Η ώρα περνάει, περνάει, πουθενά το πούλμαν.. Και ο υπεύθυνος είχε φύγει.. Μόλις πέρασε μισή ώρα είπα στον άντρα μου να πάει στα εκδοτήρια να τον βρει. Μπορεί να είχαμε και πρόβλημα που τα εισιτήριά μας ήταν για το προηγούμενο δρομολόγιο. Όντως τον βρήκε, πήγαν μαζί στα εκδοτήρια και έσβησε κάτι ο υπάλληλος στα εισιτήρια, και όταν ήρθαν ακόμα δεν είχε εμφανιστεί το επόμενο.
-Μας είπες για 15 λεπτά και πέρασαν ήδη 45..
-Θα έχει κίνηση, όπου να'ναι θα έρθει, απάντησε.

Τελικά το είδαμε να ξεπροβάλει μια ώρα μετά απο αυτό που μας κατέβασαν και εμείς είχαμε πολύ άγχος για το πόση ώρα θα κάνει, πόσο εύκολα θα βρούμε ταξί μετά (είχαμε κακή εμπειρία με αυτό ως τότε), και πόση ώρα θα κάνουμε να πάμε στο αεροδρόμιο..
Όσο περιμέναμε έξω παρατηρήσαμε έναν νεαρό που μόλις είδε την μεγάλη ουρά πήγε και άρχισε να κολλάει σε αυτές που μας έκλεψαν την σειρά. Ήταν συμπατριώτης τους και τους έκανε τα γλυκά μάτια και τις έπεισε να πουν ότι ταξιδεύουν μαζί, οπότε ήρθε κι αυτός μπροστά μας..

Ύστερα από 2 ώρες αναμονής επιτέλους μπήκαμε στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε για Άμπου ντάμπι. Τουλάχιστον βρήκαμε να κάτσουμε μαζί πίσω και γλίτωσα τις θέσεις των ακατάδεκτων γυναικών.
Ευτυχώς η διαδρομή δε κράτησε πάνω από 2 ώρες και βρήκαμε ταξί γρήγορα οπότε είμασταν στο αεροδρόμιο δύο ώρες και κάτι, πριν την πτήση.

Ταξιδέψαμε με Aegean και σε σχέση με την πτήση με Εtihad (όταν πηγαίναμε) ήταν αρκετά κουραστικά. Καταρχάς κράτησε 5μιση ώρες, και οι θέσεις αν και γενικά είναι άνετες, για πτήση τέτοιας διάρκειας και μάλιστα νυχτερινής ήταν άβολες. Δε καταφέραμε να κοιμηθούμε, και δεν είχαμε και την επιλογή του IFE για να περάσει η ώρα.

Έτσι με λίγη ταλαιπωρία ολοκληρώθηκε αυτό το ωραίο ταξίδι αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια μπροστά στις όμορφες εικόνες και εμπειρίες που μας χάρισε!

Και εις άλλα με υγεία!
 
Last edited:

ggonholidays

Member
Μηνύματα
576
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Άλλη μια καταπληκτική ιστορία από την @echo2011 ! Εύχομαι πολύ σύντομα να έχουμε κι άλλη!
 

stellina

Member
Μηνύματα
96
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
Καλησπέρα,
Θα επισκεφτώ τη Σρι Λάνκα τον Ιούλιο. Πιστεύετε, για 3 μέρες, 2 νύχτες η διαδρομή Colombo - Niwara Eliya - Sigiriya - Colombo είναι πολύ σκότωμα? Το έχω ψάξει στο ιντερνετ αλλά οι απόψεις διίστανται.Κάποια πρακτορεία το δίνουν σαν εκδρομή, αλλά σε κάποια fora ισχυρίζονται ότι λόγω της κίνησης στους δρόμους δεν προλαβαίνεις, ουσιαστικά, να δεις τίποτα...Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας?
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.519
Likes
7.754
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Καλησπέρα,
Θα επισκεφτώ τη Σρι Λάνκα τον Ιούλιο. Πιστεύετε, για 3 μέρες, 2 νύχτες η διαδρομή Colombo - Niwara Eliya - Sigiriya - Colombo είναι πολύ σκότωμα? Το έχω ψάξει στο ιντερνετ αλλά οι απόψεις διίστανται.Κάποια πρακτορεία το δίνουν σαν εκδρομή, αλλά σε κάποια fora ισχυρίζονται ότι λόγω της κίνησης στους δρόμους δεν προλαβαίνεις, ουσιαστικά, να δεις τίποτα...Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας?
..ειναι σκοτωμα αν οχι αδυνατον.. Οσο πρωι και αν φυγει απο Κολομπο για sigiriya θα φτασεις μεσημερακι θες και αλλες 3-4 ωρες να δεις το αρχαιολογικο χωρο ε δεν γινεται να κανεις τα ισα πισω η να φυγεις απ ευθειας για Niwara που ειναι νοτια..
 

stellina

Member
Μηνύματα
96
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
Το Sigiriya - Nuwara Eliya, σε διαδοχικές ημέρες, όχι την ίδια μέρα:
Το πρόγραμμα που μου έχει προτείνει το πρακτορείο είναι το εξής:
Μέρα 1 - Colombo προς Nuwara Eliya; Επίσκεψη St Clair, Devon waterfall, πόλη Nuwara Eliya
Μέρα 2 - Nuwara Eliya προς Sigiriya βλέποντας tea factory, Ramboda waterfall, Matale Alu Vihara, Nalanda temple, Dambulla cave temple
Μέρα 3 - 7 πμ: Ανάβαση σε Sigiriya και αναχώρηση προς Colombo.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.519
Likes
7.754
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Το Sigiriya - Nuwara Eliya, σε διαδοχικές ημέρες, όχι την ίδια μέρα:
Το πρόγραμμα που μου έχει προτείνει το πρακτορείο είναι το εξής:
Μέρα 1 - Colombo προς Nuwara Eliya; Επίσκεψη St Clair, Devon waterfall, πόλη Nuwara Eliya
Μέρα 2 - Nuwara Eliya προς Sigiriya βλέποντας tea factory, Ramboda waterfall, Matale Alu Vihara, Nalanda temple, Dambulla cave temple
Μέρα 3 - 7 πμ: Ανάβαση σε Sigiriya και αναχώρηση προς Colombo.
ακομη και ετσι χωρις επιστροφη παλι Κολομπο δυσκολα βγαινει..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom