Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Σρι Λάνκα Εξωτική Κεϋλάνη και χλιδάτα Εμιράτα!

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Οι Βεδουίνοι

Και μιας και είμαστε στο κλίμα της ερήμου, θα σας γράψω μερικά πράγματα που διάβασα για τους Βεδουίνους -τους ανθρώπους της ερήμου- και τα έθιμά τους.

Οι Βεδουίνοι δεν χτίζουν τα σπίτια τους αλλά τα υφαίνουν.. Τα σπίτια τους είναι οι σκηνές τους, που στήνουν πάνω στην άμμο και είναι φτιαγμένες από ανθεκτικό ύφασμα. Μπορούν εύκολα να τις ξεστήσουν, να τις διπλώσουν και να τις μεταφέρουν με τις καμήλες τους στον επόμενο τόπο διαμονής τους.

Είναι πολύ φιλόξενοι αλλά έχουν τους δικούς τους εθιμοτυπικούς κανόνες σχετικά με την φιλοξενία. Ο επισκέπτης είναι καλοδεχούμενος για 3 μέρες και κατά την διαμονή του δεν πρέπει να κοιτάξει τις γυναίκες της οικογένειας. Συνήθως η σκηνή χωρίζεται με μία κουρτίνα σε δύο "δωμάτια" και στο ένα μένουν οι γυναίκες. Το σερβίρισμα του καφέ βοηθά τον επισκέπτη να καταλάβει πότε έχει γίνει ανεπιθύμητος. Ο πρώτος καφές που του προσφέρουν είναι πάντα γλυκός, ο δεύτερος μέτριος και ο τρίτος είναι πικρός, για να του θυμίσει πως είναι ώρα να φύγει.

Οι Βεδουίνες φορούν συνέχεια πολλά κοσμήματα. Ο λόγος που το κάνουν δεν είναι όμως για καλλωπισμό. Ο Βεδουίνος μπορεί πολύ εύκολα να χωρίσει την γυναίκα του λέγοντας της απλά τρεις φορές "σε χωρίζω". Και σύμφωνα με το ισλαμικό δίκαιο η γυναίκα πρέπει να φύγει χωρίς να πάρει τίποτα μαζί της πέρα από τα ρούχα που φοράει. Έτσι σε περίπτωση διαζυγίου τα κοσμήματα που φορά είναι η μόνη περιουσία της..
 
Last edited:

Panos_65

Member
Μηνύματα
506
Likes
1.170
Το σαφάρι περιλάμβανε τα εξής: Dune bashing, βόλτα με καμήλα, φωτογραφίες με παραδοσιακά ρούχα, sandboarding, παραδοσιακό henna tattoo, κάπνισμα sisha, χορός της κοιλιάς από επαγγελματία χορεύτρια, μπουφέ παραδοσιακών εδεσμάτων και barbeque, αναψυκτικά-καφέ-τσάι.
Ο ορισμός του "tourist trap" δηλαδή:rolleyes:
 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Ο ορισμός του "tourist trap" δηλαδή:rolleyes:
Πριν πάμε και γω το φοβόμουν αυτό αλλά τελικά περάσαμε πολύ ωραία και το προτείνω 100% σε όποιον βρεθεί στο Άμπου ντάμπι ή στο Ντουμπάι και δεν έχει ξαναδεί έρημο. Βέβαια το ευχαριστηθήκαμε γιατί συμμετείχαμε με τους δικούς μας όρους και περάσαμε τον περισσότερο χρόνο έξω στην έρημο. Δεν φάγαμε μία ώρα μέσα στο τζιπ τρέχοντας πέρα δώθε, ούτε χορέψαμε (δε μας αρέσουν καθόλου οι χοροί και τα πανηγύρια) αλλά ευτυχώς οι χοροί κράτησαν πολύ λίγο (ούτε μισή ώρα). Οταν οι περισσότεροι είχαν κλειστεί απ'την αρχή στο camp εμείς θαυμάζαμε το ηλιοβασίλεμα.. Οπότε ακόμα και όσοι δεν προτιμούν τέτοια οργανωμένα events μπορούν να περάσουν πολύ καλά. Και το κόστος είναι λογικό (50κάτι ευρώ το άτομο), μόνο την απόσταση να υπολογίσεις, που δεν είναι και μικρή, και το φαγητό, δικαιολογείται άνετα το κόστος.
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
Ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα είχαμε κάνει και εμείς στο Ντουμπάι, το ίδιο σκηνικό με τα ίδια events. Είχαμε γελάσει βέβαια στο τέλος της βραδιάς γιατί το κλείσιμο ήταν πολύ ''γκλαμουράτο'' έως τα όρια του κιτς, όταν η χορεύτρια του οριεντάλ εμφανίστηκε από το πουθενά με ελικόπτερο!!! και προσγειώθηκε λίγα μέτρα πιό κάτω από εκεί όπου ήταν οι μπουφέδες με τα φαγητά.
Ωραίο αυτό που φτιάξατε το δικό σας πρόγραμμα, γιατί οι βόλτες με το τζιπ πάνω κάτω στους αμμόλοφους σου κάνουν στο τέλος ένα κεφάλι και ένα στομάχι άστα να πάνε!
Όπως είπες όμως, για κάποιον που πάει για πρώτη φορά, αξίζει να συμμετάσχει σε αυτή την εκδρομή.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.525
Likes
7.785
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
στο τέλος της βραδιάς γιατί το κλείσιμο ήταν πολύ ''γκλαμουράτο'' έως τα όρια του κιτς, όταν η χορεύτρια του οριεντάλ εμφανίστηκε από το πουθενά με ελικόπτερο!!!
...:haha::haha:. ειναι αυτο που λενε ολα για το τουρισμο....:xalara:
 
Last edited by a moderator:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Είχαμε γελάσει βέβαια στο τέλος της βραδιάς γιατί το κλείσιμο ήταν πολύ ''γκλαμουράτο'' έως τα όρια του κιτς, όταν η χορεύτρια του οριεντάλ εμφανίστηκε από το πουθενά με ελικόπτερο!!!
Α εσάς ήταν υπερπαραγωγή!!! :xalara:

Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται η εταιρία που διοργάνωσε την δική μας εκδρομή (έχοντας αφετηρία το Άμπου ντάμπι) ήταν αυτή:
http://www.tripadvisor.co.uk/Attrac...Day_Tours-Abu_Dhabi_Emirate_of_Abu_Dhabi.html
 

Panos_65

Member
Μηνύματα
506
Likes
1.170
Πριν πάμε και γω το φοβόμουν αυτό αλλά τελικά περάσαμε πολύ ωραία και το προτείνω 100% σε όποιον βρεθεί στο Άμπου ντάμπι ή στο Ντουμπάι και δεν έχει ξαναδεί έρημο.
Εγώ δεν το έκανα στα Εμιράτα, "το σαφάρι με 4Χ4", γιατί είχα κάνει κάτι ανάλογο το 2007 στην Τυνησία και δεν μου είχε αρέσει καθόλου...
Το είχα βρει πολύ στημένο...
 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Εγώ δεν το έκανα στα Εμιράτα, "το σαφάρι με 4Χ4", γιατί είχα κάνει κάτι ανάλογο το 2007 στην Τυνησία και δεν μου είχε αρέσει καθόλου...
Το είχα βρει πολύ στημένο...
Aφού είχες ξανακάνει κάτι αντιστοιχο καλά έκανες! Πάντως απ'οτι βλέπω στο tripadvisor το desert σαφάρι στην Τυνησία έχει πολύ καλά σχόλια, ίσως έχουν βελτιώσει πολύ την οργάνωση από το 2007 μέχρι σήμερα.. Και η έρημος στις φώτος φαίνεται πολύ πιο ωραία απ'των Εμιράτων..
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Sheikh Zayed Grand Mosque

Το επόμενο πρωί σηκωθήκαμε ακόμα πιο νωρίς γιατί μετά το πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θέλαμε να πάμε στο Grand Mosque και να επιστρέψουμε στις 12 για το check out. To Sheikh Zayed Grand Mosque είναι από τα μεγαλύτερα και πιο όμορφα τζαμιά στον κόσμο.

Πήραμε λοιπόν ταξί και σε 20 λεπτά περίπου είμασταν εκεί. Δε πρόλαβα να κατέβω από το ταξί και αμέσως με πλησιάζει ένας από τους υπαλλήλους ασφαλειας του τζαμιου. Φορούσα ένα t-shirt και τζιν (δε φαινόταν ώμοι και ντεκολτέ) αλλά από μακριά που με είδε θεώρησε πως η αμφίεσή μου δεν ήταν κατάλληλη για να μπω στον ναό. Με ρώτησε αν έχω κάτι για να "σκεπαστώ" και του έδειξα ένα μαντήλι που είχα για τα μαλλιά μου. Μου είπε πως δεν αρκεί και πως πρέπει να πάμε στο υπόγειο πάρκινγκ όπου έχουν υπηρεσία δανεισμού μπούρκας (abaya για να είμαι πιο σωστή)..

Πήγαμε λοιπόν και ο φύλακας εκεί μου ζητούσε κάποιο έγγραφο (δίπλωμα, κάρτα) οτιδήποτε εκτός από διαβατήριο. Είχα μόνο το διαβατήριο και την πιστωτική μου αλλά σιγά μη την έδινα. Επέμενε πως για να δανειστώ ρούχο έπρεπε να αφήσω κάτι μέχρι να επιστρέψω. Αφού πείστηκε πως δεν έχω τίποτα αλλο εκτός από διαβατήριο με άφησε να περάσω στο δωμάτιο που μοίραζαν τα ρούχα, αφού πρώτα βέβαια έγραψα τα στοιχεία μου σε ένα βιβλίο που έχουν.

Οι κοπέλες που δούλευαν εκεί έδιναν (μάλλον ανάλογα με το νούμερο) είτε ολόμαυρο φόρεμα με ενσωματωμένη μαντήλα, είτε μαύρο με πράσινα μανίκια. Μου έδωσαν το πιο "μοντέρνο" με τα πράσινα μανίκια (ήταν ασορτί και με το μαντήλι που κουβαλούσα). Το φόρεσα και βγήκα να με θαυμάσει ο σύζυγος!
Εντάξει δεν είχα τόση επιτυχία όση εκείνος ως Άραβας αλλά τουλάχιστον μπόρεσα να μπω χωρίς παρατηρήσεις στο τζαμί. Και επειδή το φόρεσα αρκετή ώρα, όσο είμασταν στους εξωτερικούς χώρους συνειδητοποίησα τι τραβάνε οι γυναίκες εκεί που φοράνε κατάμαυρα ρούχα και μαντήλα κάτω απ'τον καυτό ήλιο! Οι άντρες με τα αέρινα άσπρα μια χαρά βολεύονται!

Τριγυρίσαμε σε όλους τους χώρους και εντυπωσιαστήκαμε από την πολυτέλεια του ναού και τους πανέμορφους πολυελαίους! Πριν φύγουμε επέστρεψα το δανεικό ρούχο και μετά βρήκαμε εύκολα ταξί για το ξενοδοχείο.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το εντυπωσιακό τζαμί:













































Al Bahar Towers (Pine Apple Building)
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Eντάξει τρελάθηκα με τις φωτογραφίες του τζαμιού. Τι απίστευτο οικοδόμημα είναι αυτο!Και ομολογώ δεν γνώριζα την ύπαρξή του.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom