Γενικά Ερωτηση για κατηγοριες αεροπορικων ναυλων

vaggelakos

Member
Μηνύματα
209
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
salzburg?!
Θελω να κανω μια ερωτηση και επειδη δεν γνωριζω το θεμα μπορει να ειναι και χαζη εντελως! Σε καθε πτηση υπαρχουν saver κατηγορια. Οταν αυτα τελειωσουν και μετα δεν υπαρχει ζητηση για τις αμεσως επομενες π.χ. semi flex, υπαρχει πιθανοτητα οι αεροπορικες εταιριες οι προσφορες που βγαζουν να ειναι τετοιων θεσεων που εχουν ξεμεινει? Δηλαδη να τελειωνουν οι saver τιμες και επειδη δεν "τρεχουν" τα πιο ακριβα, ξαφνικα ή φαινεται οτι βγαζουν και αλλα(σαν να τα ξεκλειδωνουν) ή πετάνε προσφορες που ουσιαστικα ειναι αλλης κατηγοριας(semi flex),που δεν μας ενδιαφερει και καθολου αλλα κανουν φτηνα(δηλαδη ειναι saver). θα ηθελα, για να καταλαβω αν υπαρχει πιθανοτητα σε προορισμους που κοιταω και δεν υπαρχουν saver αλλα το αμεσως επομενο....μπορει σε περιπτωση που δεν υπαρχει ζητηση να γινει το παραπανω που περιεγραψα...
 

Zephyrous

Member
Μηνύματα
294
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Κοιταξε δε γνωριζω πολλα για τις πολιτικες εισιτηριων των αεροπορικων αλλα σιγουρα οι εταιριες προσαρμοζονται στη ζητηση οταν βλεπουν οτι οι κρατησεις δεν πανε και τοσο καλα.

Μου συνεβη προσφατα το εξης. Εψαχνα εισιτηριο για ολλανδια το καλοκαιρι περιπου 1,5 μηνα πριν φυγω. Η KLM μου βγαζει μια τιμη γυρω στα 215. Καθυστερω να το κλεισω κ μεσα σε 2 μερες εχει παει 235 περιπου. Να μη στα πολυλογω μεσα σε λιγες ακομη μερες το εισιτηριο ειχε φτασει κοντα στα 300. Λεω την κατσαμε. Μιλαω με εναν φιλο μου πρακτορα και μου λεει ''αραξε, μην το κλεισεις ακομα κ βλεπουμε. Μπορει να πεσουν''. Ετσι δεν αγοραζω κ φευγω για ενα αλλο προγραματισμενο ταξιδι.

Γυρναω μετα απο 15 μερες κ σιγα σιγα αρχιζω παλι το ψαξιμο. Ε λοιπον η τιμη που βρηκα ηταν παλι στα 215, 20-25 μερες πριν το ταξιδι και το εκλεισα. Ο πρακτορας μου εξηγησε οτι αν οι εταιριες δουν οτι το αεροπλανο δε γεμιζει οσο θα ηθελαν, τοτε μπορει να ριξουν τις τιμες, επαναφεροντας το οικονομικο ναυλο για ορισμενο αριθμο θεσεων. Το πως τα κανονιζει αυτα βεβαια η καθε εταιρια μπορει να διαφερει σημαντικα. Εμενα μου βγηκε σε καλο παντως.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.612
Likes
9.907
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
συμφωνω με τον ζεφυρους,μου εχει τυχει 1 μηνα πριν να βρισκω εισιτηριο για βελιγραδι με 260 ευρω και να μην το κλεινω και τελικα 15 μερες πριν,εκλεισα με 165 αν θυμαμαι καλα ..
Προφανως ειναι θεμα προσφορας και ζητησης αλλιως ολα τα εισιτηρια,θα ειχανε μια προαπαιτουμενη τιμη και τελος και δεν θα υπηρχαν ουτε προσφορες ουτε τιποτα ..
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Δεν ειμαι ο ειδικος αλλα νομιζω οτι saver ειναι η πιο φτηνη τιμη που δεν μπορεις να αλλαξεις γνωμη, αν κατι σου παει στραβα χανεις τα λεφτα σου. Το κινητρο ειναι το φτηνοτερο εισιτηριο,λες και να μου τυχει κατι στραβο δεν χανω και κανενα φοβερο ποσο. Γιαυτο τα εισιτηρια της κατηγοριας αυτης εξαντλουνται γρηγορα.
Αυτο με την επαναφορα του saver αν το αεροπλανο δεν γεμισει δεν το ξερω, ας πουν τη γνωμη τους οι πιο εμπειροι για να μαθω και εγω.
Το ερωτημα ειναι αν εισαι αποφασισμενος για ταξιδι συγκεκριμενες ημερομηνιες αξιζει να το ρισκαρεις και να μεινεις μπουκαλα?
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.612
Likes
9.907
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Το ερωτημα ειναι αν εισαι αποφασισμενος για ταξιδι συγκεκριμενες ημερομηνιες αξιζει να το ρισκαρεις και να μεινεις μπουκαλα?
Την εχω πατησει ετσι 2 φορες,γιαυτο απο εδω και περα δεν ξανακλεινω απο νωρις εισιτηρια ..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.398
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom