Η Κατερίνα η Χελίν

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κυκλοφορεί εδώ και μέρες ένα σποτάκι στα social media με ένα ψώνιο ηθοποιό που γκαρίζει πως είναι Χελίν και -στην προσπάθειά της να σπάσει το στερεότυπο του σύγχρονου Έλληνα- καταλήγει να προσπαθεί να μας πείσει πως όλα τα ανακαλύψαμε εμείς,όλος ο κόσμος μας χρωστάει και εντέλει το μόνο που της φταίει δεν είναι ούτε το σύστημα,ούτε η φτωχοποίηση του λαού,αλλά ότι τη φωνάζουν Greek κι όχι Hellene.

Η καημένη βέβαια έγινε επιπλέον ρόμπα γιατί κάποιοι ανακάλυψαν ότι το σποτάκι της είναι πιστή αντιγραφή Καναδικής διαφήμισης μπύρας με κάποιον Καναδό να προσπαθεί να ανατρέψει την τυπική εικόνα του λαού του,ότι είναι όλοι ξυλοκόποι και τρώνε χάμπουργκερ.

Ως γνήσιοι Ελληνάρες,800.000 συμπατριώτες μας το είδαν και τεράστια μερίδα αυτών το λατρέψανε και το διαδίδουν κιόλας.Αγνοώντας φυσικά ότι μια υστερικιά που ουρλιάζει ότι "η οικογένεια είναι ιερός θεσμός" και βάζει για soundtrack τον Εθνικό Ύμνο το μόνο που θα καταφέρει είναι να κάνει κι αυτούς που ακόμα μας συμπαθούν να αναρωτηθούν μήπως λανθάνουν.Για το target group της πάντως,τους ήδη πεισμένους,λειτουργεί μια χαρά το βιντεάκι.

Ένας Έλληνας ερασιτέχνης,με ελληνική προφορά των Αγγλικών και με πιο ανθρώπινα επιχειρήματα απάντησε σε αυτό το έκτρωμα.Λαϊκισμός στο λαϊκισμό αλλά καμιά φορά "extreme times call for extreme measures",που λένε και οι Αγγλοσάξωνες.Πάντως εγώ προτιμώ να προωθήσω αυτό το βιντεάκι παρά το εθνικιστικό παραλήρημα της,όμορφης κατά τ'άλλα,Κατερίνας Χελίν.


 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Η χελεν Κατερίνα μια χαρά το υποστηρίζει αυτό που την βάλανε να κάνει κι ας είναι αντιγραφή του διαφημιστικού σποτ. Και τι έγινε? Δεν καταλαβαίνω ούτε την υστερία των likes στο συγκεκριμένο βίντεο ούτε όμως και την κραχτική λογική ότι είναι ψώνιο κλπ. Κι αυτό υστερία μου βγάζει..

Κατά τα άλλα το βίντεο που πόσταρες είναι αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον μου κ μάλιστα ήθελα να το ποστάρω κι εδώ, αλλά με πρόλαβες.
Όσοι έχετε fb κοινοποιήστε!!!
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Δε νομίζω πως η κριτική έχει να κάνει με το αν είναι ψώνιο η Μουτσάτσου, στη τελική κι αν είναι, καλά κάνει, σαραντάρησε και δείχνει ακόμα έφηβη.

Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της αξιολύπητης τάσης που έχουν πολλοί Έλληνες να θεωρούν τους εαυτούς τους τον περιούσιο λαό, βολεμένοι πάνω σε μία εξιδανικευμένη version της αρχαία ιστορίας μας, που συχνά ούτε οι ίδιοι δε γνωρίζουν.

Αυτό από μόνο του δρα σαν φάρμακο του κόμπλεξ που πηγάζει από την ανυπαρξία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού (?), και φυσικά διαιωνίζει αυτή την κατάσταση.

Το γεγονός πως το βίντεο είναι και φθηνή αντιγραφή διαφήμισης μπύρας, παρ'όλο που το παραδέχεται, το κάνει ακόμα πιο θλιβερό.
Ο εθνικός ύπνος στο τέλος δε, κερασάκι στη τούρτα.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.725
Likes
11.624
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Όταν ξεκίνησα να βλέπω το βιντεάκι της Μουτσάτσου μπορώ να πω ότι για τα πρώτα 20'' το θεώρησα συμπαθητικό. Μόλις σιγά-σιγά άρχισε βέβαια το ελληναράδικο παραλήρημα ομολογώ ότι με έπιασε μια έντονη αμηχανία, σε σημείο που να αισθάνομαι άσχημα να δω τη συνέχεια! Και μόλις δε μπήκε ο εθνικός ύμνος στη μέση νομίζω ότι ισοπεδώθηκε ό, τι τυχόν είχε μείνει όρθιο!

Σαφώς και προτιμώ την προσπάθεια του Σπύρου, χωρίς να συμφωνώ με το 100% των λεγομένων του! Και σαφώς η προσπάθειά του να προωθήσει το μήνυμα "vote responsibly" είναι αυθεντικότερη από το "ξέσπασμα" της Μουτσάτσου, η οποία να πω κι εγώ ότι όντως μοιάζει με πιτσιρίκι που μόλις μπήκε στο Πανεπιστήμιο!:shock:
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
...Το γεγονός πως το βίντεο είναι και φθηνή αντιγραφή διαφήμισης μπύρας, παρ'όλο που το παραδέχεται, το κάνει ακόμα πιο θλιβερό.
Ο εθνικός ύπνος στο τέλος δε, κερασάκι στη τούρτα.
Δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα σε όσα αναφέρει παραπάνω ο liopyr. Την πρώτη φορά που είδα το βίντεο με την ελληνική σημαία και τον εθνικό ύμνο background δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να τη λυπηθώ...Το πιο θλιβερό όλων είναι οτι βγήκε σήμερα σε πρωινή ενημερωτική -λέμε τώρα- εκπομπή και όταν ρωτήθηκε για την αντιγραφή είπε: μα ναι το δέχομαι σκοπός μου ήταν μια παρωδία της διαφήμισης και όταν κατάλαβε τι πατάτα είπε απάντησε αυγνώμη δεν ήθελα να πω παρωδία εννοούσα hommage, μόνο στα γαλλικά μου έρχεται η λέξη...:roll::roll::roll:
Κατά τα άλλα είναι η Κατερίνα,μιλάει 5 γλώσσες, είναι Χελίν αλλά χελένικ γλώσσα πάτος...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως,ξαναβλέποντάς το,θεωρώ ότι είναι η καλύτερη αντιμνημονιακή καμπάνια με στόχευση στα social media.

Κάνει τρομερή ζημιά στην εικόνα των δύο μεγάλων αυτό το βιντεάκι σε ηλικίες κάτω των 30.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.308
Likes
5.063
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εμένα πάλι δε με πείραξε ούτε η Κατερίνα ούτε η σημαία ούτε ο ύμνος.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.496
Likes
29.130
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Είμαι ο μόνος που αηδιάζω και με τα 2 βιντεάκια?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.398
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom