Κούβα Η Κουβα ετσι και Αλλιως

armoutidis kostas

New Member
Μηνύματα
4
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβια
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλικη Πολυνησια, Περου
Η ΚΟΥΒΑ και ετσι και αλλιως. Αν ποτε σας παρει ο καλος ανεμος και σας παει προς Κουβα μερια εχει πλακα το θεμα.Καταρχην οι πιο πολλοι παν με την τρελη πεποιθηση οτι θα ξεφαντωνουν νυχθημερων και δεν θα βαζουν κ...ο κατω απο τον πολυ χορο και την ξεφρενη κουβανεζικη μουσικη.Ετσι λοιπον και γω γιατι να μεινω εκτος χορου? (στη φαντασια μου) Πηγα ετοιμος, φτιαγμενος.Μερα πρωτη λοιπον και η Μαλεκον η διασημη παραλια της Αβανα φανταζε απο τον ογδοο οροφο του ξενοδοχειου υπεροχη.Ετσι μου ΄ρθε ιδεα του παραθαλασσιου τζοκινγκ τα χαραματα (σαν να μουνα σαλονικη ενα πραμα).Ξεκινωντας λοιπον στις εξι τα χαραματα παω παραλια με γοργο βημα και ξεκιναω... στα 15μετρα περνω και μια βαθεια ανασα,ετσι για το καλο, και...η τζουρα μου κατσε βαρεια.Απ την μποχα του κατουρου και την ξινιλα της μπυρας απ την χθεσινοβραδυνη φιεστα εβγαλα τα σωθικα μου (κατι σαν απο μοσχαρακι αεροπλανου).Δεν μπορει λεω ,ετυχε.Ηρθε το απογευμα με τα πολλα και κανονιζουμε να παμε για χορο στο περιφημο Casa de la mousica με την λιμουζιναρα του ΄50 για να ζησουμε και την ατμοσφαιρα του μεσοπολεμου ντε, και ερχεται ο κουβανος οδηγος με τα σπαστα αγγλικα του να μας παρει και η εκδρομη ξεκιναει.Στη διαδρομη το αμαξι αρχισε να βογγαει (ημασταν και φαγωμενοι του κατσαμε βαριοι) μια εσκουζε μια τιναζονταν εμεις κατι απο φραπογαλο, και ο μιστερ κουβανος να λεει στα σπαστα αγγλικα 'εγκω φτιαξει' μην ανησυχειτε.Ωσπου ΚΡΑΚ και το CARο απο αμερικα τα φτυσε τελειως.'Εγκω φτιαξει αμεσως' λεει ο μεσιε απ την δεκαετια του '50 και ανοιγει το καπο και μαστορευει... κουβανεζικα.Ξερετε τι εννοω κουβανεζικα,βγαζω εξαρτηματα απο την μηχανη μεχρι να δω αν θα παρει μπρος.Αφου αφαιρεσε την μιση μηχανη με χιλια ζορια πηρε μπροστα και περιχαρης ο driver λεει 'ξεκιναμε'.Ε τσε γκεβαρα του λεω 'το καπο ειναι ανοιχτο και δεν βλεπουμε την τυφλα μας' και αρχιζει τα αποτομα φρεναρισματα,χαμογελωντας με το χρυσο δοντι πρωτη μουρη, για να κλεισει μονο του μην βγει απ το αμαξι και κουραστει.Αφου με τα πολλα φτασαμε και δινοντας και τα αναλογα πεσος για την εμπειρια μπαινουμε στο μαγαζι και...ο καλλιγουλας στο couban style.Δηλαδη εγινε υποδοχη αλλα "καλως τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα'.Βεβαια αυτη ειναι η κωμικη πλευρα γιατι ειδαμε και υπεροχα πραγματα οπως αφρορουμπες στο Τρινιδαδ ,γκρουπακια του δρομου με υπεροχη μουσικη κ.α. Προσεχως αλλη ιστορια...
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Για τις Κουβανές τί έχεις να μας πεις;
 

armoutidis kostas

New Member
Μηνύματα
4
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβια
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλικη Πολυνησια, Περου
Οι κουβανες στο συνολο μετριοτητα και λιγες καλες.
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Κώστα πολύ φλύαρος μας βγήκες..Δλδ απο το ολο ταξίδι αυτα που σου έμειναν ηταν το χαλασμένο CAR , η βρώμα της Malecon και οι μέτριες Κουβανές? :harakiri::harakiri:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να μια ιστορια για την Κουβα ..πραγματικα αλλιως .
Μουσειακο κομματι εδω μεσα θα ελεγα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.149
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τι πεοσεχώς άλλη ιστορία;
Αυτό ήταν; Πάπαλα η Κούβα;
Ηθελα να 'ξερα Αντωνη τι ειχες στο μυαλο σου οταν το εγραφες...

Κωστα, να 'σαι καλα, φοβερες οι ιστοριες σου!!!
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ γιατί ζηλεύω;
Μακάρι να μου είχε κάτσει να χαλάσει το Car και να μαστορέψουμε παρέα την limo με τον Κουβανό.

Επίσης και τι δεν θα'δινα βγαίνοντας από δω να μην περπατήσω στην κατουρημένη Πανεπιστημίου αλλά στην κατουρημένη Malecon.Δυστυχώς όταν είχα πάει εγώ είχε τόσο κύμα που την είδα μόνο από μακριά.Ούτε για κατούρημα ρε γαμώτο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.253
Μηνύματα
885.029
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom