Ινδονησία Θάλασσα γυαλί στα μέρη του Μπαλί...

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921

Στην Kουάλα Λουμπούρ έφτασα βράδυ- πίσα και κατάκοπος. Είχα φύγει το προηγούμενο βράδυ και μέσω της γνωστής, αγαπημένης και φτηνής διαδρομής (μέσω Τασκένδης) και ξεκούραζα το ταλαιπορημένο μου σαρκίο στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου...

Κάτι το άγχος του Bali, κάτι το jet lag ξύπνησα νωρίς την επόμενη. Το ξενοδοχείο μας ήταν άριστο, ένα γνήσιο 5στερο ξενοδοχείο της Νοτιοανατολικής Ασίας ,αλλά το κυριότερο ήταν ότι η θέα προς τον διάδρομο απογείωσης ήταν υπέροχη!! Αποσβολωμένος όταν άνοιξα της κουρτίνες,, παρακολούθησα την απογείωση ενός Α320 της Air Asia , τι απαράμιλλη θέα... Άνοιξα γρήγορα την βαλίτσα μου, καταχώνιασα μέσα της το πουλόβερ μου και τα κοντομάνικα μπήκαν αμέσως σε θέση μάχης!! Από τους 10 βαθμούς της βροχερής Αθήνας στους 32 της εξωτικής Κουάλα Λουμπούρ! I LOVE THIS TRIP!!!
Το πρωινό ήταν όντος μεγαλειώδες!! Ομελέτες, σαλάτες, τυράκια, γλυκάκια, κρουασανάκια , τροπικοί χυμοί και γενικά όλων των ειδών γευστικές σαχλαμαρίτσες, που σε κάνουν να μην μπορείς με τίποτα να σταματήσεις πρωί - πρωί να τρως!!
Kτηνωδία σκέφτηκα, μπαίνοντας στο λεωφορειάκι που σε μεταφέρει σε 15 μόλις λεπτά από το κυρίως terminal του αεροδρομίου στην έδρα της Air Asia, το περίφημο loco terminal που είναι δίπλα στα cargo. Δυό λογάκια τώρα για την Air Asia, την μεγαλύτερη loco της Ασίας, που μέσω των θυγατρικών της πετάει σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα. Πρόσφατα παρέλαβε τα πρώτα 18 από τα πάνω από 100 Α320 που έχει παραγγείλει και μέσα στο χρόνο σκοπεύει να ανοίξει πτήσεις προς Ινδία και Σρι Λάνκα. Το καλύτερο όμως το άφησα για το τέλος!! Τον Ιούλιο του 2008 φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη loco που θα ενώσει την Ασία με την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Κουάλα Λουμπούρ με το Λονδίνο!! Θέλετε να ακούσετε και τιμές;; Διαφημίζει το KUL-LON 10euro + φόρους!!
To ολοκαίνουργιο Α320 ήταν πιστό στο ραντεβού του. Μας χαμογελούσε έξω από την GATE T4 του KCCL terminal περιμένοντας την επιβίβαση μας για Denpasar. Είχε προηγηθεί ένας σύντομος έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων και ένα πέρασμα από τα freeshop που δεν παρουσίαζαν τίποτε το ενδιαφέρον. Η επιβίβαση άρχισε με γοργούς ρυθμούς, περπατώντας προς το αεροσκάφος(!!) Το αεροπλάνο ήταν κατάμεστο... Θέση ούτε για δείγμα!! Εδώ που τα λέμε, πτήση 3 ωρών στο Bali με 50euro r/t δεν θα βρεις εύκολα. Η είσοδος μας έγινε με σκάλες από την μπροστά και την πίσω πόρτα και το seat pitch ήταν βέβαια θλιβερό... Οι αεροσυνοδοί, η Air Asia έχει παράδοση σε αυτό, ήταν κούκλες αλλά το service μετριότατο. Πλήρωνες εννοείτε τα πάντα αλλά γενικά η ποικιλία σε σνακ και ποτά ήταν επιπέδου Sky Europe, nothing special.

Θέλετε βαθμολογία;;

ΝΑΥΛΟΣ=10/10 (Να είμαστε σοβαροί, με 50? πήγαινε έλα ούτε Φιλιατρά δεν πας)
ΑΚΡΙΒΕΙΑ= 9/10 (Και στις 2 πτήσεις φτάσαμε στην ώρα μας)
ΑΝΕΣΗ = 3/10 (Δεν μπορεί να τα έχουμε κι όλα!!)
SERVICE = 4/10 (Προσπάθησαν τα κορίτσια αλλά…..)
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ = 7/10 (Για Ασιάτισες super! για τα γούστα μου….)

Συνολικά θα έλεγα ότι η σχέση τιμής-απόδοσης σε συνδυασμό με το ολοκαίνουργιο του αεροσκάφους κάνουν την ΑIR ASIA την hottest εταιρία της Ασίας!! Αν δεν καίγεστε για in flight ανέσεις ΣΠΕΥΣΑΤΕ!!

Όπως είπα το airbus μας μετά από ένα χωρίς απρόοπτα ταξίδι προσγειώθηκε στην ώρα του στο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής αεροδρόμιο του Denpasar πρωτεύουσας του Bali. Οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν την visa εισόδου τους στην Ινδονησία κατά την είσοδο τους έτσι λοιπόν εύκολα ξεμπέρδεψα με τις διατυπώσεις. Πλήρωσα το αντίτιμο της visa μου (10$) και μια που δεν είχα αποσκευές να περιμένω πέρασα σε χρόνο ρεκόρ το κατώφλι της εξόδου. Ο καυτός Μπαλινέζικος αέρας με χτύπησε στο πρόσωπο. Η θερμοκρασία άγγιζε τους 37 βαθμούς. Δεκάδες Μπαλινέζοι κρατώντας λογής-λογής φωτογραφίες με καταλύματα ούρλιαζαν τραβώντας από τα ρούχα. Ευτυχώς, αμέσως σχεδόν, είδα το όνομα μου σε ένα αυτοσχέδιο πλακάτ και πίσω από αυτό το χαμογελαστό πρόσωπο του Polos, οδηγού και ξεναγού μου στο Bali τις επόμενες 4 μέρες. Μας καλωσόρισε και αμέσως μπήκαμε στο παλιό πλην τίμιο (βλέπε καθαρό και με air condition) αυτοκίνητό του.

Το ξενοδοχείο, που είχα κλείσει μέσω internet από την Ελλάδα, ήταν το Bali Niksoma Boutique Beach hotel και όπως λέει και το όνομά του ήταν ένα μικρό, design hotel ακριβώς πάνω στην απέραντη παραλία του Legian. To σχέδιο μου ήταν να μείνουμε 2 βράδια τουριστικά, κοντά στην παραλία και τα άλλα 2 βράδια κάπου πιο σοφιστικέ στο κέντρο του νησιού μακριά από κακές τουριστικές επιρροές.
Για να πάρετε μια ιδέα του τουριστικού χάρτη του νησιού θα σας πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία του τουρισμού κατευθύνεται προς το νότο και πηγαίνει στις 2 τεράστιες παραλίες της Νusa Dua ή της Kuta. Εγώ διάλεξα σαν βάση μου την Kuta
και πιο συγκεκριμένα την προς νότο προέκταση της την Legian. Φανταστείτε μια αμμώδη παραλία χιλιομέτρων, σχεδόν γεμάτη Αυστραλούς τουρίστες, που ζουν το μύθο τους δαμάζοντας τα τεράστια κύματα ! Δεν ξέρω εσάς πως σας ακούγεται, αλλά εμένα δεν είναι το στυλ μου, γι αυτό και προτίμησα την ηρεμία της πισίνας και τα ποτά των γειτονικών εντυπωσιακών είναι αλήθεια beach bar.

Το κέντρο της άκρως τουριστικής Kuta θυμίζει Φαληράκι, μόνο που την θέση των Βρετανών καταλαμβάνουν επαξίως οι Αυστραλοί!! H αλήθεια είναι βέβαια ότι μετά τις 2 εκρήξεις βομβών που έγιναν στο κέντρο της Kuta και στοίχισαν την ζωή σε 300 περίπου άτομα ,κυρίως Αυστραλούς, ο τουρισμός στο Bali περνάει μεγάλη κρίση. Το πράγμα έχει οδηγήσει σε εξευτελισμό των τιμών προς τέρψη των δυτικών και των Γιαπωνέζων αλλά και χρεοκοπία πολλών επιχειρήσεων. Εύχομαι να ανακάμψει γρήγορα ο τουρισμός, μια και είναι η κύρια πηγή εσόδων αυτών των τόσο καλοκάγαθων και χαρούμενων ανθρώπων....


 

Attachments

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Θέλετε να ακούσετε και τιμές;; Διαφημίζει το KUL-LON 10euro + φόρους!!:shock:

Διαβασα δυο φορες την ιστορια σου Traveller και την αποπανω προταση αλλες 120.
Η εγω δεν παω καλα η εσυ.
Ειναι βλεπεις που τοχω και επομενο προορισμο και μουρθε κατακεφαλα.
Το επιβεβαιωνεις ισχυει ????
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
εγω εχω μεινει μονo στην περιγραφη...:D
(για τις τιμες δεν καιγομαι προ το παρον;)).... θα μας βάλεις και φωτο, please??:lol::lol:
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Θέλετε να ακούσετε και τιμές;; Διαφημίζει το KUL-LON 10euro + φόρους!!:shock:
Βεβαίως και το επιβεβαιώνω μόνο που υπάρχει ένα προβληματάκι και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2009... Θα πετάει από/προς STN με Α340. Οι τιμές αυτές βέβαια είναι προ φόρων αλλά και πάλι απίστευτα χαμηλές... Αυτό που περιμένω να δω είναι τι χωρητικότητα θα έχει το 340... Πολύ φοβάμαι ότι θα πέσει κάτω από τις 30" το seat pitch οπότε το ταξίδι που θα ξεπερνάει τις 10 ώρες θα εξελιχθεί εφιάλτης... Πιστεύω ότι θα κάνει κάποιο τρικ με premium economy ώστε πληρώνοντας το κάτι της σου να μπορέσεις να ταξιδέψεις σαν άνθρωπος...
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Παντως οπως και ναχει το ταξιδι,απο θεμα κοστους δεν ειναι φθηνο,
ειναι τσαμπα.
Traveller εισαι πηγη γνωσεων,και παντα οτι λες ειναι τεκμηριωμενο.Σκετη αυθεντια.
Περιμενω το best seller σου.



ΥΓ.Ενα κακο εχεις μονο,δεν σου αρεσει η Ταυλανδη:haha::haha:
Ελπιζω ομως να σου αρεσει το Μπαλι και να γραψεις τα καλυτερα.:lol:
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Tην επόμενη μέρα έδωσα στον εαυτό μου ρεπό. Σηκώθηκα αργά, απόλαυσα το πρωινό μου, έριξα τις βουτίτσες μου στην πισίνα και αργά το μεσημεράκι ξεκίνησα χαλαρές βόλτες στην παραλία. Δεν πήγα προς Kuta , ποτέ άλλωστε δεν μου άρεσαν τα βιασμένα από τον τουρισμό μέρη, αλλά συνέχισα νότια προς Seminyak. Seminyak εστί η κυριλέ περιοχή της Kuta όπου και βρίσκονται τα ωραιότερα και ακριβότερα hotels, bars, μαγαζιά.The place to be!! Πράγματι, η περιοχή άλλαζε προς το καλύτερο και την θέση των γνωστών αυθαίρετων τουριστικών μικρομάγαζων και των αμφιβόλου αισθητικής bar έπαιρναν μπουτίκ τοπικών σχεδιαστών ,καλόγουστα καταστήματα με χειροτεχνήματα και υπέροχα beach bar. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα τελευταία παίρνει το περίφημο Ku De Ta χάρη στην υπέροχη θέση του, το πρωτοποριακό ντιζάιν του και την ραφινάτη κουζίνα του. Βeach Bar? Εστιατόριο? Τόπος χαλάρωσης? Μπα …. μάλλον τρόπος ζωής. Το μέρος είναι απλά καταπληκτικό. Το λατρέψαμε και το τιμήσαμε δεόντως. Σνακ το μεσημεράκι , χυμοί το ηλιοβασίλεμα , φαγητό το βράδυ και μουσικό χαλάρωμα με ένα ποτάκι στο χέρι μέχρι τα ξημερώματα. Σίγουρα δεν είναι φτηνό, αλλά όταν βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο μαγικό μέρος γίνεσαι large με τα χρήματα ακόμα κι αν δεν σου περισσεύουν!!
http://www.kudeta.net/

Tρίτη μας μέρα στο νησί. Καιρός για δράση. Πρωινό ξύπνημα, πακετάρισμα και καιρός να γνωρίσουμε το πραγματικό Bali. Γεια σου Kuta!! O καλός μας ξεναγός, ο Polos, πιστός στο ραντεβού μας, θα μας γνώριζε τις ομορφιές του τόπου του. Κατεύθυνση, το νοτιότερο μέρος του νησιού και μετά από μια περίπου ώρα απολαμβάνουμε την δραματικότερη ίσως θέα του νησιού. Ulu Watu ,ένας από τους ωραιότερους Μπαλινέζικους ναούς, χτισμένος τον 11ο αιώνα στην νοτιότερη χερσόνησο του νησιού. Χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του είναι εντυπωσιακός αλλά αυτό που τον κάνει μοναδικό είναι η τοποθεσία που κτίστηκε, κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, πάνω στα βράχια! Μαγεμένοι ακόμη από το υπέροχο τοπίο, ακούμε τις φωνές του Polos « προσοχή τις μαιμούδες!!» Μόλις τότε συνειδητοποιήσαμε ότι βρεθήκαμε κυκλωμένοι από δεκάδες κλεπτομανή μαιμουδάκια κάθε μεγέθους ,που κυκλοφορούσαν ελεύθερα γύρω μας και προσπαθούσαν να αρπάξουν ότι μπορούσαν από πάνω μας!! Απίστευτες στιγμές , απίστευτες εμπειρίες. Σπαταλήσαμε πάνω από μια ώρα στο Ulu Watu και δεν βαρεθήκαμε διόλου. Βόλτες στην άκρη του γκρεμού , κουβέντα σε σπαστά Αγγλικά με τους ντόπιους για το πόσο κακό έφεραν οι βόμβες στο νησί, φωτό με τα μαιμουδάκια.Ulu Watu σε αγαπήσαμε και μια μέρα θα ξανάρθουμε να σε απολαύσουμε ξανά.


Μια από τις μεγαλύτερες τρέλες που έχω είναι τα ξενοδοχεία. Από μικρό με μάγευαν τα δωμάτια , οι κοινόχρηστοι χώροι , τα εστιατόρια και χρόνο με το χρόνο μαζί με μένα μεγάλωσε κι αυτή η τρέλα μου. Όταν ταξιδεύω, το θεωρώ αδιανόητο πια να μην επισκεφθώ το ωραιότερο ξενοδοχείο του τόπου, το θεωρώ αξιοθέατο! Το σταμπάρω από πριν και με ύφος χιλίων καρδιναλίων περνώ το κατώφλι του ζητώντας από τους υπεύθυνους μια ξενάγηση!! Τρέλα κι αυτή θα μου πείτε, το ξέρω κανείς δεν είναι τέλειος αλλά χάρη σ αυτή είδα ένα από τα καλύτερα και εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία του κόσμου το Bali Bulgari Hotel. Βρίσκεται σε απόσταση βολής από το Ulu Watu ,χτισμένο κι αυτό στην κορυφή ενός βράχου με θέα αξεπέραστη. Μέχρι μικρό τελεφερίκ έχει που μεταφέρει τους ενοίκους από το ξενοδοχείο στην ιδιωτική του παραλία που βρίσκεται στη βάση του βράχου!! Άνοιξε τις πύλες του το Σεπτέμβρη του 2006 και είναι η επιτομή του στυλ και της πολυτέλειας. Χαλαρώσαμε στη μυθική πισίνα πίνοντας ένα χυμό μάνγκο (10 $ ο χυμός για όσους ενδιαφέρονται) και επισκεφθήκαμε το μπαλινέζικου ρυθμού εστιατόριο και τα αξεπέραστα δωμάτια όλα με θέα και ιδιωτική πισίνα. Την σουίτα δεν την είδα δεν νομίζω να άντεχα το σοκ! Οι μόνοι ένοικοι που είδα ήταν βαθύπλουτοι Γιαπωνέζοι, μια που για αυτούς δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερο το πρόβλημα της τιμής. Άλλωστε για 1.200 ψωροδολλάρια μιλάμε χωρίς πρωινό το φτηνότερο δωμάτιο. Ε ρε ξύλο που θέλουν μερικοί!!

Όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος και μια κι εμείς δεν είχαμε καταβάλει το αντίτιμο των 1.200$ έπρεπε να αποχωρίσουμε.
Έλα μωρέ, σιγά τον χυμό, χάλια τον έφτιαξαν, στο Ubud,επόμενο σταθμό της περιήγησης μας θα πιούμε καλύτερο!!

Με βαριά καρδιά λοιπόν αποχαιρετήσαμε το ευγενέστατο προσωπικό και το διαβεβαιώσαμε ότι στην επόμενη επίσκεψή μας στο Bali θα επιστρέψουμε σαν ένοικοι. Σε μια άλλη ζωή σίγουρα!!





(Συνεχίζεται)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
H διαδρομή μας από το Βulgari hotel στο κέντρο του νησιού και στην πόλη του Ubud ήταν περίπου μιάμιση ώρα. Μιάμιση υπέροχη ώρα αφεθήκαμε στην απόλαυση της Μπαλινέζικης φύσης. Πράσινο παντού, ορυζώνες , γάργαρα νερά, περίτεχνοι ναοί , χαμογελαστοί άνθρωποι. Αυτό είναι το πραγματικό, γνήσιο Bali και όχι η τουριστική κόλαση της Kuta. Το νησί στο βωμό των τουριστικών συμφερόντων χτίζεται από άκρη σε άκρη. Άριστα καταλύματα για όλα τα βαλάντια , από ξενοδοχεία υπερπαραγωγές απλησίαστων τιμών, μέχρι συμπαθητικά πεντακάθαρα παραδοσιακά πανδοχεία με ελάχιστο κόστος διαμονής. Όλοι έχουν δικαίωμα στο Μπαλινέζικο όνειρο και αυτό το έχουν καταλάβει καλά οι ντόπιοι. Με αυτά και αυτά φτάσαμε στο Ubud απογευματάκι πια. Το Ubud είναι η πολιτιστική, αν μου επιτραπεί ο όρος , πρωτεύουσα του νησιού. Οι ρυθμοί είναι χαλαρότεροι ,οι άνθρωποι φιλικότεροι το τοπίο μοναδικό. Αν νομίζετε βέβαια πως δεν υπάρχει τουρισμός στο Ubud και θα βρείτε τον πολιτιστικό και φυσιολατρικό παράδεισο που ονειρεύεστε κάνετε τραγικό λάθος! Το κάποτε μικρό χωριουδάκι του Ubud στις μέρες μας μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη πολίχνη ,που για να λέμε όμως την αλήθεια διατηρεί τον χαρακτήρα του. Βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού, μακριά από τις παραλίες και οφείλει την τουριστική του ανάπτυξη αφενός στην προνομιακή του θέση , είναι λουσμένο στο πράσινο, και αφετέρου στην μεγάλη πολιτιστική του παράδοση. Οι περίφημοι Μπαλινέζικοι χοροί, τα εντυπωσιακά μπατίκ, τα πανέμορφα Μπαλινέζικα χειροτεχνήματα όλα έχουν τόπο καταγωγής το Ubud.Λογική λοιπόν φαίνεται η ήπια τουριστική ανάπτυξη που παρουσιάζει ο τόπος. Πράγματι στο Ubud μπορείς να βρεις ότι επιθυμεί η ψυχή σου. Χλιδάτα ξενοδοχεία , γευστικότατα εστιατόρια όλων των γεύσεων, καλόγουστες γκαλερί και φυσικά να απολαύσεις απίθανους Μπαλινέζικους χορούς κάθε βράδυ. Ο παράδεισος του ψαγμένου ταξιδιώτη!!

Το ξενοδοχείο μας το Bagus Jati hotel δεν ήταν ακριβώς μέσα στην πόλη αλλά κανένα εικοσάλεπτο μακριά, βόρεια του κέντρου. Όταν το έκλεισα μέσω internet με τίμημα 110euro, ήξερα ότι επρόκειτο για ένα ξενοδοχείο-ησυχαστήριο μέσα στη ζούγκλα αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν το υπερθέαμα που αντίκριζα. Πνιγμένες σε ένα τροπικό δάσος ,αμφιθεατρικά κτισμένες οι βίλες, γιατί τα δωμάτια ήταν ανεξάρτητες βίλες, έβλεπαν στην απέναντι κατάφυτη πλαγιά και στο παραδοσιακό spa του ξενοδοχείου. Full του πράσινου, ένα όνειρο!! Οι συγκινήσεις συνεχίστηκαν όταν διαβήκαμε το κατώφλι της βίλλας μας. Ένα τεράστιο δωμάτιο όλο παράθυρα, υπερλούξ μπάνιο με ζακούζι και το χαιλάιτ, η εντυπωσιακότερη βεράντα που έχω δει στο βίο μου!! Κάπως έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος, σκέφτηκα, απολαμβάνοντας το δείπνο μου σε αυτή την άψογη βεράντα, αργότερα το ίδιο βράδυ. Αν σε όλο αυτό το μαγευτικό σκηνικό προσθέσετε την εξευτελιστική τιμή (30euro)του prive δείπνου στην βεράντα τότε σας βλέπω όλους με ένα εισιτήριο στο χέρι!! Το επόμενο πρωινό το σπαταλήσαμε στο ξενοδοχείο μας. Πρωινό στην υπερ-βεράντα μας, χωρίς έξτρα χρέωση παρακαλώ, βουτιές στην πισίνα, βόλτες στο κοντινό δάσος και τέλος επίσκεψη στο spa για ένα αναζωογονητικό μασάζ από τα χέρια των έμπειρων εξωτικών καλλονών του ξενοδοχείου.

Το μεσημέρι, πάντα τυπικός στο ραντεβού του, ο Polos ήρθε για να μας ξεναγήσει στην ηφαιστειακή ομορφιά του νησιού. Σε μίση ώρα μόνο από τον παράδεισο του ξενοδοχείο μας ανακαλύψαμε έναν άλλο παράδεισο, ηφαιστειακό αυτή την φορά.
Gunung Batur λέγεται το ηφαιστειακό αυτό υπερθέαμα που κατά τακτά χρονικά διαστήματα ταλαιπωρεί τους κατοίκους των διπλανών χωριών. Ο επιβλητικός του όγκος καθρεφτίζεται στα γαλήνια νερά της επίσης ηφαιστειακής λίμνης Banau Batur, κι εμείς είχαμε την ευτυχία να απολαύσουμε ένα super απομεσήμερο στις όχθες της κουβεντιάζοντας με τους ντόπιους τα προβλήματα της περιοχής. Πριν το 2000 στην προ βομβών εποχή , το μέρος έσφυζε από ζωή. Εστιατόρια , πανδοχεία , ξεναγοί-συνοδοί για αναρρίχηση, μέχρι ειδική κατασκήνωση για trekking υπήρχε. Αυτά τώρα αποτελούν παρελθόν, μας εξήγησε ένας από τους ελάχιστους guides που απέμειναν. Οι τουρίστες ζητούν παραλίες και φτάνουν για ψώνια μόνο μέχρι το Ubud. Ελάχιστοι πλέον έρχονται για trekking στα βουνά μας!! Θλιβερά ερείπια εστιατορίων και ξενοδοχείων επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του.Κρίμα γιατί πραγματικά το ηφαίστειο σε συνδυασμό με την λίμνη αποτελούν κατά την γνώμη μου μια από της ομορφότερες γωνιές του Bali και μια επίσκεψη εδώ επιβάλλετε. Η ζωή των κατοίκων είναι πλέον πολλή δύσκολη. Δουλεύουν σκληρά, αγρότες και ψαράδες για να τα βγάλουν πέρα, αλλά πάντα ελπίζουν πως τα πράγματα θα αλλάξουν και ο τουρισμός θα γυρίσει. Τους το ευχήθηκα ολόψυχα και τους αποχαιρέτησα παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής προς το Ubud.

Eίχε βραδιάσει όταν φτάσαμε στην πόλη και ίσα που προλάβαμε της έναρξη της παράστασης των κλασσικών τοπικών Μπαλινέζικων χορών. Με αντίτιμο μόλις 3$ απολαύσαμε ,για πάνω από μια ώρα μια πραγματική χορευτική πανδαισία. Άντρες , γυναίκες και παιδιά φορώντας τοπικές ενδυμασίες και με την υπόκρουση παραδοσιακής μουσικής έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, χαρίζοντας ανεπανάληπτες εμπειρίες στο πλήθος των τουριστών που τους θαύμαζε. Μια τέτοια τέλεια ημέρα δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς την απόλαυση ενός δείπνου σε ένα από τα δεκάδες τοπικά μαγειρεία. Περήφανα ο Polos, μας εξομολογήθηκε ότι το Ubud δεν είναι μόνο η πολιτιστική πρωτεύουσα του Bali, αλλά και η γαστριμαργική. Το τέλειο δείπνο που απολαύσαμε τον δικαίωσε...

http://www.travelstories.gr/photo/showphoto.php?photo=4863
http://www.travelstories.gr/photo/showphoto.php?photo=4861
http://www.travelstories.gr/photo/showphoto.php?photo=4862
http://www.travelstories.gr/photo/showphoto.php?photo=4860
http://www.travelstories.gr/photo/showphoto.php?photo=4859
http://www.travelstories.gr/photo/showphoto.php?photo=4864
http://www.travelstories.gr/photo/showphoto.php?photo=4865

(Συνεχίζεται)
 

athensgenia

Member
Μηνύματα
37
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπορα Μπορα & Ιαπωνία
Πρώτον, η αφήγηση με καθήλωσε, δεύτερον θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για τις παραλίες. Πάντα είχα υπ'όψιν το Μπαλί ώς προορισμό αλλά κόλλαγα επειδή έχω ακούσει από πολλούς ότι το Μπαλί δεν αξίζει για θάλασσα και ότι το καλύτερο πράγμα είναι η πισίνα του ξενοδοχείου. Ισχύει; Επίσης έκλεισες με πρακτορείο ή τα έκανες όλα αυτόνομα μέσω ίντερνετ; Πάντως, ακούγεται μαγευτική εμπειρία. Και οι φώτο καταπληκτικές!
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Πριν 11 χρόνια αυτό το όνειρο ευτυχώς το έζησα κι εγώ,
ακριβώς όπως τα λες μακριά από την πολύβουη Κούτα,
εξερευνώντας το αυθεντικό Μπαλί.
Μπράβο γι αυτή σου την προσέγγιση.
Απίθανες φωτό και εκπληκτικό ξενοδοχείο:D
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Υπέροχες φωτογραφίες και εξαίρετη αφήγηση, μιας και το Μπαλί πάντα βρίσκεται στην άκρη του μυαλού μου!!!! Μου φαίνεται θα τυπώσω την αφήγησή σου, είσαι κατατοπιστικότατος!:clap:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Traveller
Θα μπορουσες να προτεινεις το ubud για να μεινει καποιος,εστω κι αν ειναι μακρυα απο την θαλασσα??Ετσι κι αλλιως πιστευω σε κανενα δεν αρεσουν οι γεματες κοσμο παραλιες τυπου kuta και ειδικοτερα αν εχουν τεραστια κυματα.
Ευχομαι να υπαρχει θαλασσα γυαλι στα μερη του Μπαλι και να μας οδηγησεις στην συνεχεια της ιστοριας σου.
Αν καταφερω και πραγματοποιεισω το ταξιδι αυτο σιγουρα δεν θα εχω τον Polo ξεναγο,αλλα εσενα Traveller,οποτε οποιαδηποτε πληροφορια και tips θυμασαι ειναι πολυτιμα για καθε ενδιαφερομενο.
Δεν γραφω εγκωμια,ειναι γνωστα και, δεν μου αρεσει να επαναλαμβανομαι.:lol:
 

voyage

Member
Μηνύματα
23
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΕΛΛΑΔΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Τraveller , καορυφαίες και ακριβείς οι πληροφορίες σου , θα πάω τον Ιούλιο στο Μπαλί και θα μείνω και Κuta και Ubud (μισές - μισές μέρες). Τον Polo που θα τον βρώ ?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.425
Μέλη
38.938
Νεότερο μέλος
Geo Yfa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom