Ινδονησία Θάλασσα γυαλί στα μέρη του Μπαλί...

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.922
Όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος , έτσι και για μας, ξημέρωσε η τελευταία μέρα μας στο νησί. Ο αγαπητός μας Polos όπως πάντα, μας περίμενε στη reception του ξενοδοχείου, μας βοήθησε με τα πράγματα και με δυο λόγια μας εξήγησε το πρόγραμμα της μέρας. Το μόνο πράγμα που θα προλαβαίναμε να δούμε πριν να πάμε στο αεροδρόμιο θα ήταν ο πολυφωτογραφιμένος ναός Pura Tanah Lot ένας από τους ναούς σύμβολα του Bali. Βρίσκεται δυτικά του νησιού και η καλύτερη ώρα να τον επισκεφθείς είναι το ηλιοβασίλεμα, αλλά εμείς δυστυχώς δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια, η Αir Asia μας περίμενε!! Θεωρείτε από τους σημαντικότερους και τουριστικότερους ναούς του νησιού, αφενός λόγω της ιερότητας του και αφετέρου λόγω της ειδυλλιακής του θέσης, δίπλα στη θάλασσα. Πράγματι η θέση του ναού με τα κύματα να σκάνε δίπλα του είναι μοναδική αλλά για να καταφέρεις να τον επισκεφθείς πρέπει να περάσεις μια σειρά άλλων κυμάτων , ανθρώπινων αυτή την φορά που πιεστικά σου ζητούν να αγοράσεις τα αμφιβόλου αισθητικής σουβενίρ τους. Το όλο κιτς σκηνικό συμπληρώνουν δεκάδες μικρομάγαζα που θυμίζουν λαική εμποροπανήγυρη παραμονή των Αγ. Πάντων. Όλα αυτά παραπέμπουν άμεσα σε μια καλά οργανωμένη tourist trap αν και αδιαμφισβήτητα ο ναός αξίζει την επίσκεψη.Βγάλαμε με την ησυχία μας τις φωτογραφίες μας και με βαριά καρδιά πήραμε τον δρόμο προς το αεροδρόμιο.



Το αεροδρόμιο του Denpasar είναι χτισμένο δίπλα στη θάλασσα και δείχνει τα χρονάκια του αλλά σύμφωνα με την τεράστια κίνηση που έχει είναι λειτουργικότατο.

Με γρήγορους ρυθμούς κάναμε check in στο counter της Air Asia, δουλεύουν με λίστες επιβίβασης διαγράφοντας ένα-ένα τα ονόματα των επιβατών , και το ίδιο γρήγορα περάσαμε τον έλεγχο διαβατηρίων όπου και καταβάλαμε 10$ φόρο αναχώρησης, που δεν περιλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτήριου μας.. Η πτήση μας είχε κανένα τεταρτάκι καθυστέρηση, αλλά αυτό δεν με χάλασε διόλου γιατί είχα την ευκαιρία να αποθανατίσω το Α320 μας με φόντο την θάλασσα. Γρήγορη επιβίβαση από φυσούνα και άμεση αναχώρηση, χωρίς απρόοπτα για KUL. H πτήση μας για μία ακόμη φορά ασφυκτικά γεμάτη, μεγάλο το δέλεαρ της τιμής βλέπετε και προσγείωση στο KCCL μετά από 3 ώρες ακριβώς.

H αντίστροφη μέτρηση του ταξιδιού είχε φτάσει. Περίλυποι δώσαμε 3euro το άτομο και μπήκαμε στα ανετότατα λεωφορεία της Αir Asia που καλύπτουν την διαδρομή αεροδρόμιο- πόλη σε μία ώρα. Ήταν 7 το απόγευμα πια όταν καταλύσαμε στο ξενοδοχείο μας το K.L Marriot hotel στο κέντρο της πόλης. Η Kuala Lumpur δεν έχει την φινέτσα της Singapore ή την αυθεντικότητα της Bangkok αλλά σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Την έχω ήδη επισκεφθεί 2 φορές και πάντα με χαρά αντικρίζω τους δίδυμους πύργους της Petronas, κάνω την βόλτα μου στην Κινέζικη συνοικία και απολαμβάνω ένα massage στην γύρω από το εμπορικό τρίγωνο περιοχή. Άξια θαυμασμού είναι επίσης η γαστριμαργική της ποικιλομορφία, ένα πάντρεμα κινέζικης, ινδονησιακής και ινδικής κουζίνας. Στο υπόγειο του ξενοδοχείου μας απολαύσαμε το τελευταίο δείπνο του ταξιδιού μας. Ένα υπέρκομψο εμπορικό κέντρο συστεγάζετε με το Marriot και στο υπόγειο του υπάρχει ένα πλήθος εντυπωσιακών εστιατορίων από όλο τον κόσμο. Διαλέξαμε ένα εστιατόριο με θαλασσινά και απολαύσαμε ένα ευρωπαικών προδιαγραφών δείπνο με ασιατικές τιμές 50euro το ζευγάρι.

Το taxi από την πόλη στο αεροδρόμιο κοστίζει γύρω στα 15euro και η διαδρομή είναι 50 λεπτά περίπου. Έφτασα στο υπέροχο KLIA στην ώρα μου και διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι Uzbekistan Airways και ακρίβεια είναι συνώνυμες λέξεις. Το 757-200 (VP-BUD) ήταν για μια ακόμη φορά πιστό στο ραντεβού του. Γρήγορο check in επιβίβαση στο aerotrain για αλλαγή terminal και προσκύνημα στο χλιδάτο freeshop για τα τελευταία ψώνια. Οι 7 ½ ώρες του ταξιδιού μας προς Τασκένδη πέρασαν με ύπνο, διάβασμα και φαγητό από τα χέρια του εντυπωσιακού σε εμφάνιση πληρώματος. Το δράμα με τα ταξίδια είναι ότι γρήγορα τελειώνουν και προσγειώνεσαι ανώμαλα στην πεζή πραγματικότητα αλλά το ευτύχημα είναι ότι ποτέ δεν βαριέσαι να προετοιμάζεις ένα καινούργιο!!

Με αυτές τις σκέψεις γύρισα κατάκοπος μετά από 20 περίπου ώρες στην Αθήνα, τελειώνοντας όμορφα ένα ακόμη επίπονο ταξίδι. Παρόλη την κούραση μου όμως ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη μου γιατί σκέφτηκα το επόμενο μου ταξίδι που έχει ήδη δρομολογηθεί!!

(Τέλος)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.922
Πρώτον, η αφήγηση με καθήλωσε, δεύτερον θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για τις παραλίες. Πάντα είχα υπ'όψιν το Μπαλί ώς προορισμό αλλά κόλλαγα επειδή έχω ακούσει από πολλούς ότι το Μπαλί δεν αξίζει για θάλασσα και ότι το καλύτερο πράγμα είναι η πισίνα του ξενοδοχείου. Ισχύει; Επίσης έκλεισες με πρακτορείο ή τα έκανες όλα αυτόνομα μέσω ίντερνετ; Πάντως, ακούγεται μαγευτική εμπειρία. Και οι φώτο καταπληκτικές!
H αλήθεια είναι ότι με τις παραλίες του νησιού δεν ξετρελάθηκα, αλλά δεν πήγα καθόλου στο βόρειο και λιγότερο τουριστικό κομμάτι εκεί που πρέπει να έχει καλές παραλίες... Το δυνατό σημείο του νησιού είναι η απίστευτη φύση και οι πάρα πολύ καλές τιμές. Ναι το Bali είναι πολύ φτηνό. Θα είναι τεράστιο κρίμα να πας στο Bali οργανωμένα. Και θα πληρώσεις πολύ περισσότερα και δεν θα δεις τα πράγματα που πρέπει να δεις όπως πρέπει να τα δεις.
Κλείνεις ξενοδοχείο μέσω internet και μετά παίρνεις τον Polos και εντελώς ανεξάρτητα γυρνάς όπως θες το νησι με την άνεση σου...

Traveller
Θα μπορουσες να προτεινεις το ubud για να μεινει καποιος,εστω κι αν ειναι μακρυα απο την θαλασσα??Ετσι κι αλλιως πιστευω σε κανενα δεν αρεσουν οι γεματες κοσμο παραλιες τυπου kuta και ειδικοτερα αν εχουν τεραστια κυματα.
Για μένα παιδιά και ας διαφωνείτε πολλοί οι θάλασσες και οι παραλίες δεν είναι αυτοσκοπός... Στην Ελλάδα ,έχουμε εκπληκτική θάλασσα και υπέροχες παραλίες ,χορτασμένοι είμαστε, δεν αποφασίζω λοιπόν για το που θα πάω με κριτήριο τις παραλίες, που κατά κανόνα σίγουρα θα είναι χειρότερες από τις Ελληνικές. Αν υπάρχουν παραλίες καλώς, αν όχι δεν χάλασε κι ο κόσμος... Εμένα πάλι οι παραλίες με ψιλή άμμο και κοκοφοίνικες μου φαίνονται γλυκανάλατες και τουριστικές, το πρότυπο μου είναι το Αιγαίο, αλλά όπως λέμε γούστα είναι αυτά... Τέλος πάντων στο θέμα μας, αν και όπως είπα δεν πήγα στα βόρεια πιστεύω ότι οι παραλίες δεν είναι το δυνατό μέρος του νησιού. Κuta και σια είναι για γέλια και για κλάματα έκτος αν σου αρέσει το σέρφινγκ. Στο Bali πας κυρίως για τα υπέροχα τοπία και την φύση και όχι για τις θάλασσες... συνεπώς το Ubud είναι η τέλεια βάση για εκδρομές μια που βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του νησιού...

Τraveller , καορυφαίες και ακριβείς οι πληροφορίες σου , θα πάω τον Ιούλιο στο Μπαλί και θα μείνω και Κuta και Ubud (μισές - μισές μέρες). Τον Polo που θα τον βρώ ?
Τον Polos θα τον βρεις εδώ http://www.bali-driver-polos.com/ έχει και ιστοσελίδα τώρα.
Εμπιστεύσου τον με κλειστά τα μάτια. Είναι τίμιος, καλός οδηγός και τέλειος γνώστης του νησιού... Η γνώμη μου είναι να κινηθείς προς Ubud και βόρεια. Η Kuta εμένα δεν μου είπε τελείως τίποτε εκτός αν σου αρέσουν οι μεθυσμένοι Αυστραλοί , το σέρφινγκ και τα τουριστικά μπαράκια στυλ Φαληράκι...
 

voyage

Member
Μηνύματα
23
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΕΛΛΑΔΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες !!!
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Traveller "εγραψες" όπως πάντα.
Αφου κατάφερες να μου κάνεις ενδιαφέρον και το Μπαλί ( οι παραλίες δεν ειναι το φορτε μου).
Ασε που μπαινω να δω τι "παιζει" με την Air Uzbekistan.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Traveller, υπέροχη αφήγηση.
Μου ανανέωσες το ενδιαφέρον για το Μπαλί, που το είχα βάλει κάπου στην άκρη του συρταριού των ενδιαφερόντων μου
Κρατώ καλή σημείωση για τον Polos
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
επειδη μου αρεσουν και μενα τα ξενοδοχεια και θελω παντα να επισκεφτομαι το καλυτερο της περιοχης εστω για ενα ποτο ή καφε θα σας παρακαλουσα πολυ, αν δεν σας κανει κοπο να μας αναφερετε αυτα που γνωριζετε οχι μονο στο μπαλι αλλα και οπου αλου γνωριζετε.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.545
Likes
1.960
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ακούστε τον traveller!!!!οτι ειπε και έγραψε ισχύει .. το ubud ειναι το κορυφαίο μέρος για να μείνεις ...και η ενδοχώρα γενικότερα . όσο για την κατάστασή τους τώρα τρελαίνομαι παιδιά ...εχω δυό φίλους εκεί τον kupit και τον agung. επικοινωνούμε ακόμα .ειναι οδηγοί στον ποταμό agung στα rafting. με παρακαλάνε να λέω στους φίλους μου για το μπαλί ,γιατί ειναι σε άθλιο χάλι οικονομικά το νησί .πήγα 3 φορές ,εχω να παω 5 χρόνια .νομίζω οτι ήρθε παλι ο καιρός .για μένα το μπαλί ειναι θεικό,και δεν μιλάω για τις παραλίες και τα ξενοδοχεία των ξένων εταιρειών .μιλάω για το γνήσιο χρώμα του ,τους ανθρώπους ,την γαλήνη ,και την ομορφιά του ....ο φίλος traveller (κατι ήξερε για το ψευδώνυμό του ) τα είπε όλα ...χαίρομαι και παλι πολύ ..
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.698
Likes
6.679
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
συμφωνω με traveller + renata. To Μπαλι ειναι ερωτας - εχω παει δυο φορες και θελω να ξαναπαω .....
Ξεχαστε τη Cuta beach και δειτε την ενδοχωρα ... Αλλα το σημαντικοτερο για μενα ειναι οι κατοικοι του . Απιστευτα καλη φυλη ....
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Συμφωνώ κι εγώ.
Το Μπαλί είναι παράδεισος και σίγουρα μια φορά δεν φτάνει!
Οι περιγραφές σας για ότι το αφορά, εξαιρετικές!:clap:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
συμφωνω με traveller + renata. To Μπαλι ειναι ερωτας - εχω παει δυο φορες και θελω .......
μπράβο κικι ...αντε να παμε μαζί κανόνισε !!!!!!!!!!!! περιμένω!!!!!!!!!!
ενθουσιάστηκα τώρα ....:clap:
Πατριωτισσα Ρενατα δεν θα πας πουθενα αν δεν γραψεις μονοσελιδο για το Μπαλι.:D
Βγαλε μια κολλα χαρτι,εχεις διαγωνισμα.:cool:
 

Constadina

Member
Μηνύματα
50
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί - Κουάλα Λουμπούρ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εκπληκτικη η γραφη σου traveller!!!
Σε ευχαριστω πολυ για τις εμπειριες που μοιραστηκες μαζι μας, καθως για εμας ειναι και ανεκτιμητες πληροφοριες!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.332
Μηνύματα
888.158
Μέλη
38.990
Νεότερο μέλος
chris.s

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom