Θέλω να πάω ταξίδι σε άλλη ήπειρο..

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Περι Σρι Λανκα ακουσα αυτο τον καιρο ειναι σε εμπολεμη κατασταση,δεν θελω να φοβισω,αλλα τσεκαρετετο καλυτερα πριν παει καποιος.
Κατα τα αλλα ειναι super!!!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Ενώ η Qatar το έχει λίγο πιο ακριβούτσικο το εισιτήριο, στα 945

Price Details and Fare Conditions
Fare 763.00 Taxes 182.94 Total 945.94

Total Price 945.94 EUR
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Και πέρσι είχε προβλήματα τρομοκρατικών ενεργειών αλλά γενικά δεν πειράζουν τους τουρίστες.
Τώρα, βέβαια, δεν ξέρω πως μπορεί να είναι τα πράγματα σε ανεξάρτητο ταξίδι αλλά και πάλι δεν νομίζω να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Το πολύ πολύ να χάσει μερικές ώρες από το ταξίδι σε ελέγχους!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κυρίως στο Βορρά είναι το πρόβλημα. Πριν λίγες ημέρες τα κυβερνητικά στρατεύματα κατέλαβαν την πρωτεύουσα Κιλινότσκι των αυτονομιστών Τίγρεων των Ταμίλ. Οι Ταμίλ υποχώρησαν ακόμη βορειότερα, δηλώνοντας οτι ο κυβερνητικός στρατός κατέλαβε μια πόλη φάντασμα. Αυτό δε σημαίνει κιόλας οτι θα ηρεμήσουν τα πνεύματα. Καλό είναι να μην μείνει κανείς πολλές μέρες στο Κολόμπο. Αν και ως ανεξάρτητος ταξιδιώτης δε στοχοποιείται εύκολα. Άλωστε ο πόλεμος είναι μεταξύ τους και δεν τα έχουν βάλει με τους ξένους τουρίστες. Μέχρις στιγμής μόνο στο Κολόμπο έχουν παρουσιαστεί προβλήματα. Δεν είναι δηλαδή ενας κίνδυνος ιδιαίτερα αυξημένος ωστε να αλλάξει κανείς προορισμό.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Δυστυχώς, δεν έχουν χτυπήσει μόνο στο Κολόμπο αλλά και στη Νοτιοδυτική Σρι Λάνκα!
Γενικά, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε αυτές τις χώρες που έχουν εσωτερικά προβλήματα!
Εμείς, πάντως, σαν γκρουπ δεν νιώσαμε τον παραμικρό κίνδυνο και αυτό οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό στην άψογη οργάνωση από το τοπικό πρακτορείο που κατέβαλλε πολύ μεγάλες προσπάθειες για να μην έχουμε καθυστερήσεις ή απρόοπτα από τις αρχές.

 

stimuli

Member
Μηνύματα
23
Likes
0
Ελπίζω τουλάχιστον μέχρι να πραγματοποιηθεί το ταξίδι να έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, δίνω βασή σε αυτό που λέει η ΕΡΣΗ πως δεν τα έχουν με τους τουρίστες αλλά είναι καθαρά εσωτερικό της χώρας το πρόβλημα οπότε όλα καλά. Αυτά όσον αφορά το περιβάλλον της Σρι Λάνκα.
Τώρα μερικές πληροφορίες που ανέφερα και νωρίτερα όσον αφορά το ταξίδι και την προετοιμασία, πρώτον και κυριότερον, χρειάζομαι βίζα για να ταξιδέψω εκεί; Δεύτερον, 4000 (2000/άτομο) για 20 ημέρες πιστεύετε πως θα είναι αρκετά; Κάποιος έμπειρος ταξιδιώτης όπως είναι αρκετοί εδώ, πως θα οργάνωνε το ταξίδι του πριν φύγει; Ευχαριστώ!!

ΥΓ: marydim, σε ευχαριστώ πολύ για τις τιμές!!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Για τη Σρι Λάνκα δεν χρειάζεσαι βίζα αλλά να προσέξεις μήπως χρειάζεται για τη χώρα που θα διανυκτερεύσεις κατά τη μετάβασή σου από την Αθήνα στο Κολόμπο.
Ας πούμε αν μείνεις Ιορδανία χρειάζεσαι βίζα αλλά αν δεν κάνω λάθος την βγάζεις επιτόπου.
Η Σρι Λάνκα είναι πολύ φθηνή χώρα αλλά εξαρτάται πως θα κινηθείς, που θα επιλέξεις να μείνεις, που θα τρως, τι δραστηριότητες θα κάνεις κτλ.
 

stimuli

Member
Μηνύματα
23
Likes
0
Ας πούμε σαν ιδέα 2000 θα ήταν αρκετά για ένα άτομο; Φαγητό σε ένα αξιόλογο εστιατόριο, να πάω να δω κάνα μουσείο και αξιοθέατο της χώρας, ένα δωμάτιο δίκλινο με τα απαραίτητα, χμμ.. εισητήρια για τις μεταφορές μου.. Σε τι άλλο θα μπορούσα να ξοδέψω λεφτά; Δεν είμαι άνθρωπος της σπατάλης αλλά ούτε και τσιγκούνης να αναζητώ το φτηνότερο πράγμα.. Απλά θέλω να προετοιμαστώ για ότι πρόκειται να ακολουθήσει και όχι να ξεμείνω από λεφτά ξαφνικά στην άλλη άκρη του κόσμου..
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μουσεία δεν διαθέτει η χώρα!
Εστιατόρια θα βρεις στα καλά ξενοδοχεία στις μεγάλες πόλεις αλλά δεν είναι ακριβά.
Να υπολογίζεις περίπου 5- 6 Ευρώ το άτομο το γεύμα τα απαραίτητα.
Αν μετακινηθείς με λεωφορεία ή τρένα δεν πρόκειται να σου κοστίσουν τίποτα.
2000 Ευρώ για Σρι Λάνκα είναι πάρα πολλά κατά τη γνώμη μου αλλά και πάλι όλα εξαρτώνται σε τι τιμή θα βρεις τα αεροπορικά εισιτήρια.

 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.750
Likes
50.933
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω εδώ, δεν μπορώ να σου δώσω ονόματα πρακτορείων, αλλά είναι πολύ εύκολο να βρεις online. Ας πούμε η Monarch έχει 2 εβδομάδες ημιδιατροφή, διαμονή και αεροπλάνο για Σρι Λάνκα με 900 ευρώ το άτομο στη Bentota σε 3-4άστερα (τιμές για άνοιξη από Αγγλία, οι καλοκαιρνές δεν έχουν βγει ακόμη). Ψάξε όλους τους μεγάλους tour operator των κυρίως χωρών που στέλνουν τουρίστες (Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία είναι μια καλή αρχή, ανάλογα με το τι γλώσσες μιλάς). Ονόματα δεν μπορώ να δώσω, θέλει λίγο ψάξιμο αλλά... google is your friend.

Βίζα δε χρειάζεσαι εκ των προτέρων απ' όσο θυμάμαι. Οι δρόμοι δεν είναι πολύ καλοί σε πάρα πολλά σημεία και η οδήγηση είναι από τα αριστερά, δε θα συνιστούσα την ενοικίαση αυτοκινήτου, άλλωστε η χώρα είναι μικρή και λεωφορεία έχει συνεχώς για σχεδόν παντού. Μπορείς να κανονίσεις οδηγό και βανάκι με την άφιξη. Με κάτι φίλους βρήκαμε έναν τύπο στο αεροδρόμιο, μας επαιρνε 15 ευρώ την ημέρα (δηλαδή πέντε ευρώ το άτομο ημερησίως) για απεριόριστα χιλιόμετρα και τα οποία περιελάμβαναν όλα του τα έξοδα, βενζίνες, τις ξεναγήσεις του κλπ. Όποτε θέλαμε την κάναμε μόνοι μας και τον αφήναμε...με άδεια. Καλά ήταν, αλλά λίγο αποστειρωμένα, παρότι μπήκαμε και σε τραίνα και σε λεωφορεία, αλλά λόγω κινητικών δυσκολιών (ασθένειας-αναπηρίας) δεν ήταν εύκολο να το κάνουμε όλο χύμα. Αλλά γενικώς, μπορείτε να εμφανιστείτε χύμα και να τα βρίσκετε όλα επί τόπου, εύκολη χώρα, μιλάνε αρκετοί Αγγλικά, φτηνά, μικρές αποστάσεις, πολύ ασφαλής, καλές συγκοινωνίες... εύκολα πράγματα.

Εγώ υπολογίζω ότι τα επιτόπια έξοδα δε θα πρέπει να είναι πάνω από 20-30/ευρώ την ημέρα τ άτομο συν τα όσα ψώνια θα κάνετε. δηλαδή για 15 μέρες θέλετε περίπου 300-450 ευρώ ο καθένας συν μια 900άρα τα εισιτήρια, μιλάμε για 1200-1350/άτομο, όλα μέσα (εκτός των αγορών, επαναλαμβάνω).
 

stimuli

Member
Μηνύματα
23
Likes
0
Εγώ έλεγα 2000 χωρίς τα εισητήρια. Οπότε όλα καλά μέχρι στιγμής. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει όσον αφορά την οργανωσή μου; Θα αρχίσω εννοείται να ψάχνω διάφορους ταξιδιωτικούς οδηγούς για μέρη που θα επισκευτώ εκεί και όλα αυτά, όσον αφορά την ζωή εκεί... από απατεώνες και κινδύνους κλοπής πως πάει;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.750
Likes
50.933
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι απατεωνιές είναι πολύ λάιτ εκεί, πρέπει να είναι κανείς ΠΟΛΥ αφελής. Εγκληματικότητα σχεδόν τίποτε, αυτοκινητιστικά μπόλικα, πού και πού καμιά βόμβα (αλλά πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης), κάτι ψιλά πορτοφολάδες, προσοχή στις παραλίες (τρελά ρεύματα σε μερικες), τα σκυλιά με τη λύσσα...αυτά. Α, και πολύ παζάρι στα ψώνια. Άμα ψωνίσεις σωστά, βγάζεις και τα έξοδα του ταξιδιού.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.308
Μηνύματα
887.551
Μέλη
38.976
Νεότερο μέλος
Aspalath

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom