Θέλω...

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Είναι μεσημέρι, με τριβελίζουν πολλά, μου έχει κολλήσει ένα road trip, θέλω να το πω να το φωνάξω (ναι, στο σύμπαν) και σκέφτηκα να το γράψω εδώ. Δεν πρόσεξα αν υπάρχει ως θέμα κι έτσι σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να γίνει και ενότητα κι όποιος θέλει γράφει. Αυτά που θέλω προσωπικά είναι ένα τίποτα σε σύγκριση με τα ταξίδια που έχουν κάνει πολλοί αλλά ο καθένας με τα μέτρα του :)

ΘΕΛΩ λοιπόν
- να πάω 1 μήνα στην Αμερική σε 2 πολιτείες για τους λόγους που εγώ ξέρω
- να ταξιδέψω λίγο Βόρεια και μάλλον στην Ολλανδία, επίσης η Πράγα δε θα με χάλαγε αλλά κάνω ένα σκόντο εδώ
- να ξαναπάω στο Λονδίνο για να ολοκληρώσω το ταξίδι μου και να πάω και στην αγγλική επαρχία
- να ξαναπάω στο λατρεμένο Παρίσι και μάλιστα στο πλαίσιο ενός road trip διάρκειας περίπου ενός μήνα.
Αυτό μου κόλλησε στο μυαλό και μάλιστα σε μια εποχή που τα προβλήματα είναι εξόχως τραγικά (κάτι θέλει να πει ο ποιητής εδώ, η πίεση μιλάει...). Θέλω ένα road trip με γύρο της Γαλλίας.

Ξεκινάμε με τον Γ. κι εμένα στη θέση της οδηγού, μιας και ο Γ. δεν οδηγεί αυτοκίνητο. Πάμε μέχρι την Ηγουμενίτσα κι απο'κει παίρνουμε πλοίο για βόρεια Ιταλία. Σημ. έχω πάει οδικώς στη Γαλλία, τότε μέσω Γιουγκοσλαβίας κλπ και θυμάμαι το ταξίδι μας πήρε 3 μέρες με 2 οδηγούς παρακαλώ. Αυτό λοιπόν δε θα μπορούσα να γίνει, μιας και θα οδηγώ μόνο εγώ. Αφήστε που μάλλον θα προτιμούσα να αποφύγω την Αλβανία κι επίσης δεν ξέρω άλλες εναλλακτικές. Ε και δε με χαλάει να κάνω μέρος του ταξιδιού με πλοίο.

Φτάνουμε λοιπόν στην Ιταλία, χαζεύουμε λίγο εκεί κι όταν νιώσουμε δυνατοί απλά ξεκινάμε με προορισμό τη Γαλλία. Πού θα πάμε ακριβώς; Ε δεν ξέρω γιατί το ταξίδι είναι (ακόμα) φανταστικό. Πάμε πάντως σε διάφορες πόλεις κάνοντας στάση για διανυκτέρευση ΌΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ. Σίγουρα θέλω Μπορντό, Νίκαια, Λυών, κάποια δάση της Γαλλίας, λίγο βόρεια Γαλλία και φυσικά Παρίσι, ξανά Παρίσι. Το Παρίσι θα το ήθελα στο τέλος, δεν ξέρω γιατί. Χμ ίσως θα μπορούσαμε από το Παρίσι να πάμε Αλσατία και από εκεί να ξεκινήσει η επιστροφή. Καλά, ας μην είναι τελευταίος σταθμός το Παρίσι. Πάμε Αλσατία, πεταγόμαστε λίγο ως το Μέλανα Δρυμό κιόλας, επισκεπτόμαστε και το πάρκο του Μικρού Πρίγκηπα και επιστρέφουμε Ιταλία για να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής κάνοντας ταυτόχρονα στάσεις-επισκέψεις στην ανατολική Γαλλία. Είπαμε, κάνουμε road trip, τέλος.

Νομίζω είναι τρελό από άποψη κόστους αλλά...αυτό θέλω. Το πιο τρελό είναι πως ο Γ. δεν το γνωρίζει.
Αυτό ήταν, το είπα, το αφήνω στο σύμπαν, τέλος. Σύμπαν ακούει;​
 

THALIAL

Member
Μηνύματα
297
Likes
864
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία
Ναι, το σύμπαν ακούει! Συμφορουμίτησα καλημέρα. Το μήνυμα που λαμβάνω εγώ διαβάζοντας τα παραπάνω μου δημιουργούν την εντύπωση ότι έχεις πιεστεί πολύ ψυχολογικά από τα προβλήματα της καθημερινότητας και όχι μόνο. Όταν νιώθω εγώ έτσι ξεσπάω με ένα ταξίδι, ξεφεύω λίγο από τα προβλήματα και γεμίζω τις μπαταρίες μου. Αν το θές πραγματικά το ταξίδι, μπορείς να το βάλεις στόχο και να το κάνεις. Σου εύχομαι να το πραγματοποιήσεις και γυρίζοντας πίσω να μας γράψεις την ιστορία σου!
 
  • Like
Reactions: mel

roald

Member
Μηνύματα
40
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
0λλανδια,Τσεχια
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη-Χιλη-Παταγονια
Εγω θα ηθελα να βρω μια τριαδα ατομα(συν εμενα) να ξεκινησουμε απο Αθηνα και να παμε FYROM-μαυροβουνιο-κροατια-σλοβενια-αυστρια-γερμανια-βελγιο-ολλανδια-δανια και επιστροφη μεσω τεργεστης και ανκονα-πατρα... και ενα αλλο πιο τολμηρο μεσω σερβιας-ουγγαριας-τσεχιας-πολωνιας να εφτανα μεχρι εσθονια-φιλανδια και σκανδιναβια...το πιθανοτερο να μη πραγματοποιηθει ποτε αλλα οσο ζω ελπιζω...
 
  • Like
Reactions: mel

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.531
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom