Ουγγαρία Πολωνία Τσεχική Δημοκρατία Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη-Πράγα-Βαρσοβία, ερωτήσεις!

fotinid

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σε όλους!

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, αν το θέμα έχει συζητηθεί στο παρελθόν, αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω όλες τις πληροφορίες που ψάχνω.

Θα ταξιδέψουμε οδικώς με ΙΧ από Θεσσαλονίκη προς Βουδαπέστη (μέσω ΠΓΔΜ και Σερβίας) και μετά Πράγα, Βαρσοβία και επιστροφή Αθήνα. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1) Χρειάζονται διαβατήρια για να περάσουμε από τα σύνορα αυτών των χωρών (συγκεκριμένα ΠΓΔΜ και Σερβίας) ή γίνεται και με απλή ταυτότητα;

2) Τι ισχύει για το συνάλλαγμα; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρεωστική κάρτα ή θα πρέπει να έχουμε μαζί μας συνάλλαγμα από πριν για κάθε χώρα; Οι χρεωστικές γίνονται δεκτές και σε βενζινάδικα καθ' οδόν;

3) Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαίτηση για τα διόδια, π.χ. βινιέτα, σε αυτές τις χώρες ή τα πληρώνουμε κανονικά στον δρόμο; Επίσης, στα διόδια γίνονται δεκτές κάρτες ή πάλι πρέπει να έχουμε συνάλλαγμα;

Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
1)αρκεί η ταυτότητα
2)γενικως οι κάρτες γίνονται δέκτες, τωρα συγκεκριμένα για τα βενζινάδικα δεν ξερω.
3)δεν γνωρίζω με σιγουριά, νομίζω ομως πως υπάρχουν βινιετες που πληρώνονται εκείνη την ώρα στα σύνορα. Δε γνωρίζω ομως σε ποιες χώρες υπάρχουν.
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.327
Στα Σκόπια και τη Σερβία πληρώνεις με κάρτα διόδια, οπως και καύσιμα, δε χρειάζεται συνάλλαγμα.
Για τα υπολοιπα δε γνωρίζω δεν απαντώ, αλλα να περάσετε όμορφα!!! :)
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
921
Likes
8.361
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Όπως σου έγραψαν με ταυτότητα είσαι οκ.
Διόδια: ΠΓΔΜ και Σερβία μπορείς να πληρώσεις και με € και θεωρητικά με κάρτα ( 2 φορές που προσπάθησα με κάρτα όλο είχε πρόβλημα το μηχάνημα. Τυχαίο;;)
ΠΓΔΜ πληρώνεις (αν δεν μπεις Σκόπια) σε 3 διόδια από 1,5€ την φορά με κέρματα πάνω από 50 λεπτά. Αν δώσεις χάρτινο άλλες φορές σου δίνουν ρέστα σε € και άλλες σε δηνάρια.
Σερβία επίσης μπορείς με €. Κάποιες φορές δίνεις απευθείας στον υπάλληλο τα χρήματα, ενώ κάποιες άλλες στον πρώτο σταθμό διοδίων παίρνεις ένα χαρτάκι από το αυτόματο μηχάνημα και στον επόμενο το δίνεις στον υπάλληλο και πληρώνεις. Συνολικά δεν θυμάμαι πόσα είναι, υπολόγιζε χοντρικά 10€
Βινιέτα: Στην Ουγγαρία και σε αρκετές άλλες χώρες της Ευρώπης πληρώνεις μπαίνοντας στην χώρα ένα ποσό,ανάλογα τις ημέρες που θα καθίσεις στην χώρα και δεν ξαναπληρώνεις διόδια.
Στην Ουγγαρία για 7 ημέρες είναι 10€. Μπαίνοντας στην χώρα υπάρχουν κάτι πράσινα ξύλινα κιόσκια που την πουλάνε. Ίσως σου κρατήσουν και προμήθεια, δεν γνωρίζω γιατί εγώ την έβγαλα από βενζινάδικο που μου κράτησαν 3€ προμήθεια (κι εκεί πλήρωσα με €). Αν μείνεις περισσότερες ημέρες ρώτησε πόσο θα πληρώσεις. Είναι ηλεκτρονική και δεν κολλάς κάτι στο παρμπρίζ. Βέβαια κράτησε την απόδειξη πληρωμής.

Με χρεωστική μπορείς να πληρώσεις σχεδόν σε όλα τα βενζινάδικα.

Όλος ο δρόμος δυστυχώς δεν είναι αυτοκινητόδρομος.
Στην είσοδο για Ουγγαρία πολλές φορές έχει μεγάλη ουρά και πολλή καθυστέρηση. Γνωστός μας που μένει στην Ουγγαρία μας είπε ότι αν μπεις από το συνοριακό πέρασμα στην Asotthalom τα πράγματα είναι καλύτερα. Βέβαια έπειτα κοίταξε στο παρακάτω site που δίνει ενδεικτικό χρόνο αναμονής και μας είπε να φύγουμε από το κεντρικό πέρασμα γιατί δεν είχε κίνηση (το τονίζω στην επιστροφή μας)
http://www.police.hu/en/hirek-es-informaciok/hatarinfo?field_hat_rszakasz_value=szerb határszakasz

Καλά να περάσετε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.294
Μηνύματα
887.034
Μέλη
38.964
Νεότερο μέλος
Sandofer

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom