Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική

rena

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία (λόγω δουλειάς)
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστρία (Βιέννη)
Παιδιά σκέφτομαι φέτος λόγω των ακριβών ακτοπλοΐκών εισιτηρίων να πάω Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική. Δεν θέλουμε να μείνουμε Θεσσαλονίκη μέσα , αλλά λίγο πιο έξω ώστε να έχουμε εύκολη πρόσβαση για εκδρομές στηνη Χαλκιδική. Λέω για ξενοδοχείο στην Περαία ή την ν. Καλλικράτεια ή Ν. Μουδανιά. Τί προτείνετε; Ποιά είναι η καλύτερη λύση; Έχω βρει στο booking.com τα ξενοδοχεία Athina Palace,Golden Star,Mallas,Olynthos hotel. έχει μείνει κανείς σε κάποιο από αυτά. Θέλουμε να είναι καθαρό, με καλό πρωϊνό και ψυγείο στο δωμάτιο.Περιμένω νέα σας.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
rena ρίξε καί μιά ματιά στο bluebayhotel.com.gr .
έμεινα πέρσι τόν άυγουστο ,ύσυχο,καθαρό,ιδανική τοποθεσία.
για αυτά που αναφέρεις τα έχω δεί από τα site
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
το Blue Bay είναι στην Άφυτο..είναι στη μέση του πρώτου ποδιού...αρκετά πιο μακριά από εκεί που προσανατολίζεσαι..αλλά και πολύ καλύτερα.. όσον αφορά την Περαία και την Καλλικράτεια, εγώ προσωπικά δεν θα πλήρωνα ούτε 5 ευρώ για να μείνω εκεί.. και η θάλασσα δεν είναι τόσο καλή και γενικά δεν συγκρίνεται με το πρώτο πόδι..από τη Νέα Φώκια ως το Πευκοχώρι έχει πολλά χωριά που μπορείς να πας..
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
+φωνώ με την mary_a για να μείνετε κάπου στο πρώτο πόδι. Είναι σίγουρα πολύ καλά από άποψη παραλίων και γενικά όλα τα μέρη θα είναι πιο κοντά από ό,τι αν μείνετε λίγο έξω από την Χαλκιδική ή στην αρχή της.
Απλά την περίοδο του καλοκαιριού είναι φαντάζομαι κάπως τσιμπημένες οι τιμές, ειδικά αν μείνετε σε τουριστικά μέρη.

Αν θέλετε να μείνετε Περαία ή στα περίχωρα, θα φάτε πολύ ώρα στο πήγαινε-έλα συνέχεια στην Χαλκιδική και επίσης δεν έχει και πολύ καλή θάλασσα, σε σχέση πάντα με τις καταπληκτικές παραλίες που όσο προχωράς προς τα μέσα της Χαλκιδικής είναι και πιο ωραίες και φανταστικές!

Όπως και να έχει, ελπίζω να περάσετε πολύ ωραία εδώ πάνω στα μέρη μας :)
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
Ρένα εγώ δεν σύμφωνο με το πρώτο πόδι και φυσικά ούτε την περαία η την καλλικράτεια...
θα σου πρότεινα να ψάξεις στο δεύτερο πόδι το οποιο είναι και πολύ πιο όμορφο και έχει και πολύ καλύτερες παραλιες από το 1ο.... όπως επίσης δεν θα σου πρότεινα να μπεις στην θεσσαλονίκη καθόλου,εκτος το ότι θα φας πολύ ζεστη όταν επιστρέφεις για χαλκιδική θα φας πολύ κίνηση (και ζεστη)
κάτσε στην χαλκιδική λοιπν και γυρνα το δεύτερος και το πρώτο πόδι με την ησυχία σου ( http://www.united-hellas.com/tourism/halkidiki/sithonia/index-gr.htm )

τώρα για ξενοδοχεία δεν έχω να σου προτείνω κάποιο γιατί δεν έχω μείνει ποτε σε ξενοδοχείο στην χαλκιδική. αλλα ρίξε μια ματια στα site που βάζω (εκτος αν τα έχεις δει)

http://www.gto.gr/gr/accomm/loc/result.php?loc=CHALKIDIKI

ότι και να κανεις σου εύχομαι να περάσεις καλά
 
Μηνύματα
74
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
????????
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος λατινικης αμερικης
Θα συμφωνησω πως η ιδεα για Περαια ειναι λιγο προβληματικη. Καλυτερα να μεινεις καπου αναμεσα στο 1. και 2. ποδι ή καπου ψηλα στο δευτερο για να εισαι σε ''αποσταση βολης'' απο ολα τα μερη που θες να επισκεφτεις. Απο ξενοδοχειο δεν εχω κατι να προτεινω γιατι (οπως οι περισσοτεροι ντοπιοι) μενω ή στο εξοχικο μας ή σε εξοχικα φιλων.
Καλα να περασεις!!
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.595
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Όχι στα δυο πρώτα που αναφέρεις (έχω μείνει) και γενικά όχι Περαία. Θα χαλάσεις τις διακοπές σου !
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
μια καλή λύση είναι να μείνεις στον Μαρμαρά... η στην Αμμουλιανή, ένα νησάκι πολύ όμορφο απέναντι από την ουρανούπολη.. όσο για την Θεσσαλονίκη..απλά μπορείς πριν φύγεις να πας να πιεις ένα καφεδάκι..η Θεσσαλονική το καλοκαίρι είναι ψιλοανυπόφορη λόγω υγρασίας...
 

vasogk

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
σαν γνήσια χαλκιδικιωτησα που μένω θεσσαλονίκη λόγο δουλείας θα συμφωνίσω με τα κορίτσια ότι δεν υπάρχει λόγος να μείνεις θεσσαλονίκη θα φάς τρελή κίνηση για να επιστρέψεις και να πας χαλκιδικη μην το σκεφτεσε καθόλου. Εγώ θα σου πρότινα να κλέισετε Νέο Μαρμαρα στο 2ο πόδι στις αρχες. εχει πολύ κόσμο καλοκαίρι έχεις εύκολη πρόσβαση και 1ο και 2ο πόδι καθως και στο 3ο. καθώς μπορείς και να κλείσεις 5 μέρες 2ο ποδι και 2 στο πρωτο για να το δέις καλύτερα και αυτό.
 

stefni

Member
Μηνύματα
15
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΤΟΣΚΑΝΗ ΙΤΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ούτε να το σκέφτεσε να μείνεις Περαία ή Καλλικράτεια . Είναι απαίσια . Είμαι από τη Θεσσαλονίκη και ξέρω πολύ καλά όλη την περιοχή. Τα μέρη που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση με τη Χαλκιδική. Το πρώτο πόδι είναι το πιο κοσμικό. Είναι γεμάτο νυχτερινά μαγαζιά και πάρα πολύ κόσμο. Οι θάλασσες είναι πολύ ωραίες. Για θάλασσα να πας στο Ποσείδι ΄, στο Γλαρόκαβο(παραλία μετά το Πευκοχώρι) και στην παραλία ΞΕΝΙΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ . Για νυχτερινή ζωή ΦΟΥΡΚΑ ,ΚΑΛΛΙΘΕΑ . Αξίζει να δεις το χωριό ΑΦΥΣΣΟΣ (γραφικό πέτρινο χωριό) . ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΛΛΑ............. και για όλες τις τσέπες.
Στο δεύτερο πόδι οι θάλασσες απλώς παραδεισένιες. Πρέπει να πας , παραλία Αη Γιάννη, Καβουρότρυπες, Τορώνη, Καλαμίτσι, και πάρα πολλές άλλες. Από τη Νικήτη και μετά όλες οι παραλίες είναι απίθανες. Νυχτερινή ζωή στο Ν.Μαρμαρά και μόνο. Όλο το υπόλοιπο πόδι είναι πιο ήσυχο. Ξενοδοχεία να προτιμήσεις λίγο έξω από το Μαρμαρά. Εγώ θα προτιμούσα να μείνω τις μισές μέρες στο δεύτερο πόδι (έξω από το Μαρμαρά ) και τις μισές στο πρώτο πόδι οπουδήποτε μετά την Καλλιθέα. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες για να μένεις στο ένα πόδι και να πηγαίνεις στο άλλο. Ελπίζω να σε βοήθησα. Οτι άλλο θέλεις στη διάθεση σου.
Καλά να περάσεις.
 

fourkas

Member
Μηνύματα
62
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
... που άραγε ...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβική για ένα μήνα
stefni ,
sorry alla "Αξίζει να δεις το χωριό ΑΦΥΣΣΟΣ" το σωστό είναι Άφυτος ή Άθυτος

δεν νομίζω ρε παιδιά ότι έχει νόημα να μείνει κάποιος λίγο στο ένα πόδι και λίγο στο άλλο.
επιλέγεις μια μεριά και κάνεις κάποια ολοήμερη εκδρομή στο ένα ή το άλλο πόδι.
Αν θα μου πείς για Ουρανούπολη , εκεί ναι θες δε θες Κασσάνδρα - Ουρανούπολη ένα 2ωρο και κάτι το θες.

Εκτός αν επιλέξεις κάπου ψακούδια ή στη γύρω περιοχή ( ήσυχα μεν ) αλλά πολύ πιο κοντά και στο 1 και στο 2 πόδι για καθημερινή βόλτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.007
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom