Ινδία Νεπάλ ΙΝΔΙΑ - ΝΕΠΑΛ 2011

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
(Τις φυλακίσεις δυτικών φυσικά φίλε μου traveladdict δεν τις σχολιάζω, διότι δεν νομίζω ο αγαπητός fmihos να πάει για να κάνει εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ταξίδι αναψυχής 15 ημερών, μην μεγαλοποιούμε καταστάσεις.)
Άλλο πάλι κι αυτό. Που έγραψα εγώ για ναρκωτικά και δεν το πήρα χαμπάρι? Άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις. Τρια πουλάκια κάθονταν...
 

fmihos

Member
Μηνύματα
30
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Ήρεμα παιδιά...ο καθενας έχει την άποψη του και ο καθένας αναφέρει τις εμπειριες του...Πάντος από όσα μου έχετε αναφέρει δεν το βλεπω δα και τοσο τραγικο να το κάνω και μόνος μου...Προφανως και υπάρχουν καταστασεις, καταστασεις ομως που μπορεί να συμβουν παντου και σε οποιονδηποτε....
Απλα έχω πολλους λόγους να απεχθάνομαι τα οργανωμένα...αλλα θα ανοίξω μεγάλο θέμα.
 

STAV

Member
Μηνύματα
235
Likes
907
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ
Ξεπερνώ τη διαμάχη και μπαίνω στο ψητό.
Σε βλέπω αποφασισμένο να πας με γραφείο.
Λοιπόν αν αποφασίσεις να βρεις κάποιο γραφείο που να σου κλείσει ξενοδοχεία και αεροπορικά ή ότι άλλο θέλεις σου προτείνω το Rhinotravel
Είναι γραφείο στο Νεπάλ αλλά μπορεί να σου οργανώσει και την Ινδία. Απλά γράψε τους τι θέλεις. Να αναφέρεις το όνομά μου Σταύρος ή της Ιωάννας.
[email protected]
γράφεις στον Raj.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.303
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Φίλτατε , θέλω να σε ευχαριστήσω, που με φράσεις "άσχετη, τρια πουλάκια κάθονται, ανημέρωτη..." κλπ, αλλά και με όλο το ευγενικό ύφος που διακατέχει το γραπτό σου, προάγεις τον πολιτισμένο διάλογο και αφήνεις να διαφαίνεται η αβρότητα του χαρακτήρα σου.
Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια και την επόμενη φορά που θα πάω οπουδήποτε, -ακόμα και στο όμορο Λουτράκι- με έπεισες να το κάνω οργανωμένα για να αποσοβήσω τον κίνδυνο του αποκεφαλισμού μου ή έστω οπλισμένη.
Σου είμαι υπόχρεη που μου άνοιξες τα μάτια, πόσο σφάλλουν οι χιλιάδες των μεμονομένων τουριστών που ταξιδεύουν σε χώρες Νο1 σε επικινδυνότητα, όπως η Ινδία.... Θα αποφεύγω και τις χριστιανικές εκκλησίες όπως μου υπέδειξες και τα τζαμιά και τις πλατείες και τα τρένα, και τους συνταξιδιώτες μου και θα παίρνω απο πίσω τον οδηγό μου για ασφάλεια. Μα τόσες επιθέσεις εναντίων τουριστών? Σε τί κόσμο ζούμε? Τον άλλο μήνα μάλιστα θα παρακολουθήσω εντατικά μαθήματα εξουδετέρωσης βομβών.

υγ Αν τα Χριστούγεννα αποφασίσω να πάω στους Παξούς, μου προτείνεις να πάω οργανωμένα ή ένα απλό Μάγκνουμ θα με βοηθήσει?
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.819
Likes
18.768
Ήρεμα παιδιά...ο καθενας έχει την άποψη του και ο καθένας αναφέρει τις εμπειριες του...Πάντος από όσα μου έχετε αναφέρει δεν το βλεπω δα και τοσο τραγικο να το κάνω και μόνος μου...Προφανως και υπάρχουν καταστασεις, καταστασεις ομως που μπορεί να συμβουν παντου και σε οποιονδηποτε....
Απλα έχω πολλους λόγους να απεχθάνομαι τα οργανωμένα...αλλα θα ανοίξω μεγάλο θέμα.
Φίλε fmihos, μη παρασύρεσαι από κινδυνολογίες και τρομολαγνία, διαβάζοντας κι εγώ το ποστ του traveladdict με έπιασε ένας φόβος για την Ινδία, αν και έχω πάει αρκετά ταξίδια μόνος (μη οργανωμένα δηλαδή) και έχω μια σχετική εμπειρία . Δε κατηγορώ τον φίλτατο traveladdict, προς Θεού, είμαι σίγουρος πως ό,τι γράφει ισχύει στο ακέραιο (σαν γεγονότα), αλλά ίσως τα παρουσιάζει έτσι που να δημιουργεί το φόβο. Κι εγώ μπορώ να παρουσιάσω ένα ταξίδι στην Ελλάδα όπως θέλω, απλά μοντάροντας σκόρπια γεγονότα και να προκαλέσω κάποιου είδους ανασφάλεια (αν μοντάρω τρομοκρατικές επιθέσεις με ρουκέτες, βόμβες με γκαζάκια, βιαιότατες διαδηλώσεις, πυροβολισμούς και φόνους από όπλα στυνομικών, ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί μέρα-μεσημέρι στη Σταδίου, καταλαβαίνεις τι εικόνα μπορώ να δημιουργήσω - είναι έτσι όμως?).

Επίσης ο traveladdict έγραψε το εξής:

"Αν πας οργανωμένα, χάνεις μεγάλο μέρος της μαγείας, αλλά πας στα σίγουρα." - Χρειάζεται άλλο σχόλιο? Ταξίδι πας, δε πας στο πόλεμο ώστε να πας "στα σίγουρα" πουθενά.

Γνώμη μου: το αν θα πας οργανωμένα ή όχι έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία σου. Σ'αρέσει ή όχι να οργανώσεις ένα τέτοιο ταξίδι μόνος σου? Να περάσεις ώρες ατελείωτες στο Ίντερνετ ψαρεύοντας πληροφορίες? Να κλείσεις online τα πάντα (εισιτήρια, διαμονές κτλ), να ψαχτείς? Ή είσαι από τους ανθρώπους που τους περνάει το πρακτορείο από το μυαλό για ένα ταξίδι στο Παρίσι?

Την απάντηση θα τη δώσεις μόνος σου. Καλό σου ταξίδι ό,τι και να επιλέξεις...
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Θα συμφωνησω με τον GTS οτι αν θα πας με γραφειο η οχι εξαρταται εν τελει απο εσενα .

Απο προσωπικη εμπειρια με Ινδια απλα θα ηθελα να σου πω οτι οι μετακινησεις δεν ειναι δυσκολες , ακομα και αν δεν εχεις οργανωσει τιποτα καθως παντου μπορεις να νοικιασεις ταξι για να πας απο μικρες αποστασεις ως και πολυωρα ταξιδια με λιγα χρηματα.Ενδεικτικα για 3 ωρες ταξιδι με ταξι πληρωσαμε γυρω στις 600 ρουπιες, δηλαδη δεκα ευρω(φυσικα μετα απο πολλα παζαρια). Επισης οι εσωτερικες πτησεις ειναι οικονομικες, δηλαδη εμεις ειχαμε π.χ πληρωσει 35 ευρω το ατομο για πτηση 2 ωρων και τη κλεισαμε 2 βδομαδες πριν. Τα τρενα επισης ειναι αρκετα ασφαλη, ιδιως η δευτερη και πρωτη θεση...Εμεις ταξιδεψαμε με τριτη και τεταρτη και δεν ειχαμε προβλημα.Ολα τα εισιτηρια τα κλεισαμε απο το ιντερνετ απο την επισημη σελιδα τςων ινδικων τρενων Welcome to Indian Railway Passenger reservation Enquiry

Εκτος το πρωτο ξενοδοχειο, το οποιο το κλεισαμε επιτηδες ωστε να εχουμε και παραλαβη απο το αεροδρομιο δεν ειχαμε κλεισει κανενα αλλο και στις αλλες πολεις δε δυσκολευτηκαμε να βρουμε αξιοπρεπες ξενοδοχειο και πολυ φτηνοτερα σε σχεση με τις τιμες στο ιντερνετ. Ειδικα σε πολεις οπως η Αγρα, το βαρανασι υπαρχουν πολλες υποδομες για τουριστες.

Πολλα πραγματα για τη χωρα και για γραφεια θα βρεις σε μια σελιδα αφιερωμενη στην Ινδια
India Travel Forum | IndiaMike.com

για την ακριβεια μπορεις να βρεις τα παντα για την Ινδια εδω.

Θα ελεγα να αφησεις τη μια χωρα, δηλαδη ειναι λιγες μερες και για Ινδια και Νεπαλ, προτιμησε τη μια....Εγω πηγα 30 Ινδια και 8 Νεπαλ και μου φανηκαν λιγες και για τα δυο...

Οπως και οπου και αν πας τελικα, καλο ταξιδι
 
Μηνύματα
15
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Μιανμαρ
Ταξίδι-Όνειρο
Aιγυπτος
Ινδια;

Φιλε μου θα πρεπει να εισαι πολυ αποφασισμενος για να πας Ινδια.Και αν το αποφασισεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.Τον αυγουστο ημουν εκει .Δεν μπορω να σου γραψω τι εγινε γιατι το post θα διαγραφει σαν ¨"συκοφαντικο".Παντως αν το αποφασισεις να ξερεις οτι στην Ινδια τιποτε δεν ειναι οπως ξερεις.Ουτε καν ο χρονος.Βρες μονος σου ενα πρακτορειο απο εκει και ο Θεος βοηθος.Ασε εξω το KASHMIR (102 νεκροι απο τις 11 ΙΟΥΝΙΟΥ στρατιωτικος νομος και απαγορευση κυκλοφοριας)και το ΛΑΝΤΑΚ (180 νεκροι 500 αγνοουμενοι)και ακομη ψαχνουν το Leh το Manali και το Kargil στη λασπη.
 

fmihos

Member
Μηνύματα
30
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
mfish αρκετα σημαντικες οι πληροφοριες που μου εδωσες. Λοιπον εγώ σκέφτομαι να πάω για 14-15 ημέρες σύνολο και ο σκοπός μου είναι να δουμε Δελχι, Αγκρα, Jaipur, Jaisalmer, Odipur, Varanasi απο Ινδία , και μετά να πετάξουμε για 3-4 ημέρες προς Κατμαντου Νεπαλ. Με βάση το χρονοδιάγραμμα μου είναι εφικτο, με την προυπόθεση οτι αρκετες βραδυές θα ειμαστε σε τραίνο να ταξιδεύουμε απο πολη σε πολη. Για αρχές Ιανουαρίου η Φλεβάρη το σκέφτομαι. Επίσης σκέφτομαι να κλείσω κάποια πραγματα απο εδω όπως αεροπορικα, τραινα και ξενοδοχειο στο Δελχι ( για να μας παραλαβουν απο το αεροδρομια τουλαχιστον). Αυτο που με απασχολεί είναι κατα πόσο αυτα που θα κλείσω απο εδω θα τηρηθουν εκει περα και εννοώ τα τραινα πχ θα ειναι οντος στις ωρες που λένε η θα χασω μια μερα σε μια πόλη περιμένοντας το τραινο την επόμενης...Επίσης το ιδιο με τα αεροπορικα για Κατμαντου...θα ισχυουν η ξαφνικα θα βρεθω στο δελχι η στο κατμαντου και δε θα μπορώ να φύγω?
Ξενοδοχεια σε αυτη τη περιοδο που είναι τουριστικη θα μπορω να βρισκω εκεινη τι στιγμη??αν και οι τιμες απο το ιντερνετ μου φαινονται αρκετα οικονομικες αλλα παίζουν και πολυ τα παζαρια εκει...
Τελος παντων....δε περιμένω απαντήσεις στα παραπανω ερωτηματα αλλα τα αναφέρω ως πραγματα που με απασχολουν...Επίσης η ασφάλεια???ταξιδευοντας με τραινα Β
θέση , επίσης η παραμονη σε πόλεις για 2 ατομα ???
k.konstantinos σε ευχαριστώ. Αφου δεν μπορέις να τα αναφέρεις εδω please στείλε μου ένα PM με αυτα που θες να πείς.

Σε νέα βάση λοιπον με διάγραμμα :

  • Delhi ( 1 βράδυ διανυκτέρευση ,τραινο για Jaipur)
  • Jaipur (1 βράδυ διανυκτέρευση ,τραινο για Jaisalmer)
  • Jaisalmer (1-2 βράδια διανυκτέρευση ,τραινο για Jodhpur)
  • Jodhpur (1 βράδυ διανυκτέρευση ,τραινο για Agra)
  • Agra (αφιξη πρωι , αναχώρηση βραδυ με τραινο για Varanasi)
  • Varanasi (1-2 βραδυές και αεροπορικώς για Katmandu είτε απευθείας είτε μέσω Δελχι , με ποια αεροπορικη???)
  • Katmandu (διαμονή για 2-3 βραδυές και εκδρομές εξώ απο κατμαντου)
  • Επιστροφη στο Δελχί αεροπορικος, παραμονη το πολυ για μια ημερα και επιστροφή στην Ελλαδα.
εσείς οι πιο έμπειροι που έχετε παει στην Ινδια και στο Νεπάλ πως σας φαίνεται?οτιδήποτε σχόλιο/παρατήρηση/προταση δεκτον.

Ευχαριστω προκαταβολικα
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Στα τρενα εμεις σημαντικες καθυστερησεις δεν ειχαμε. Δηλαδη δε περιμεναμε καποιο τρενο και δεν εμφανιστηκε ποτε, η χασαμε το επομενο. Αλλα Ινδια ειναι..,.. Καλο ειναι παντα να εχεις λιγο χρονο παραπανω στη διαθεση σου. Η AC2 θεση ειναι μια χαρα, αλλα μη περιμενεις και θαυματα...Η ασφαλεια στα τρενα ειναι ενα θεμα, δηλαδη οτι την ωρα που κοιμασαι καλο ειναι να κλειδωνεις τιςς αποσκευες με μια αλυσιδα ποδηλατου, το ιδιο κανουν ολοι οι Ινδοι.Και μικρα τσαντακια, λεφτα κ.τλ πανω σου.

Για το προγραμμα θα ελεγα οτι καλυτεραα να αφιερωνες το χρονο σου μονο Ινδια, για μενα ειναι κριμα να πας σε πολεις οπως βαρανασι, Τζαιπουρ, Τζοντπουρ για μονο ενα βραδυ. Θα δεις πολυ επιφανειακα πολεις και καταστασεις......Συν οτι ειναι και πολυ κουραστικο το προγραμμα που εχεις φτιαξει, πολλα απο αυτα τα τρενα ειναι 11 και 12 ωρες. Το Καντμαντου και το Νεπαλ γενικοτερα αστο για αλλο ταξιδι.

Οι τιμες για τα ξενοδοχεια ειναι οικονομικες καια πο ιντερνετ, απλα απο κοντα τα ιδια ειχαν μισες τιμες....Αν τα χεις κλεισει ομως θα μπορεις να κανονιζεις να σε παραλαμβανουν και απο τα τρενα και τα αεροδρομια...Θα γλιτωσετε ταλαιπωρια να παζαρευετε ,ιδιως ανα ειστε δυο ....

Book International & Indian Hotels, Flights and Indian Railways & IRCTC trains | Cleartrip.com τρενα μπορεις να κλεισεις και απο δω για πιο απλα
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.055
Likes
7.813
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Όταν επιστρέψεις απ' την Ινδία θα έχεις μια πολύ καλή άποψη για το σιδηροδρομικό δίκτυο και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω άν θα έχεις διαμορφώσει άποψη - πολύ αμφιβάλλω.

Με το συμπάθειο φίλε μου, αλλά το πρόγραμμα αυτό που γράφεις ούτε σαν σενάριο σε ταινία δεν βγαίνει. Ακόμη και σε ντοκυμανταίρ να τα δεις όλ'αυτά τα μέρη, χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να τ' αφομοιώσεις - όχι να τα επισκεφτείς όπως θέλεις.

Ένα πράγμα θα σου πώ: Άσχετα με το πόσο παλιά ή πρόσφατα επισκέφτηκε κανείς τη χώρα, το σίγουρο είναι ένα: Η Ινδία θέλει χρόνο. Άφθονο χρόνο. Κι αν δεν τον έχεις, είναι προτιμότερο να περιοριστείς σε 2-3 μέρη για να μπορέσεις να πάρεις μια μυρωδιά απ' το μενού. Για να καταλάβεις τι εννοώ, σου λέω ότι έχω πάει 4 φορές, έχω καθήσει συνολικά κοντά 3 μήνες κι έχω την αίσθηση ότι έχω γευθεί μόλις το πρώτο πιάτο ορεκτικών.

Καλά να περάσεις.
 
  • Like
Reactions: GTS

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Δεκα μέρες φτάνουν μόνο για μικρή γεύση του Νεπάλ.
ή μονο για δύο πόλεις της Ινδίας..
Οτιδήποτε άλλο φαίνεται σαν αγώνας δρόμου με αποτέλεσμα να βρίζεις την χώρα..
θέλει χρόνο,υπομονή και ψάξιμο!!
 
Μηνύματα
15
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Μιανμαρ
Ταξίδι-Όνειρο
Aιγυπτος
Ινδια;

Φιλε traveladdict τα οσα λες ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι.Μετα απο πολλα χρονια που αρνιομουνα πεισματικα να ταξιδεψω στη Ινδια αποφασισα να ταξιδεψω με ενα γραφειο ¨καλης φημης' και μαλιστα οχι στη 'βαθεια' Ινδια αλλα σε δυο ανεξαρτητα βορεια κρατιδια.Περα απο την τραγικη ανεπαρκεια του ταξιδιωτικου γραφειου ,αντιμετωπισα στρατιωτικο νομο ,εξεγερσεις απαγορευση κυκλοφοριας ,τρομερη ταλαιπωρια στα αεροδρομια (μας πηραν μεσα σε ολα τ΄αλλα και τις μπαταριες των φωτογραφικων μηχανων!!!!!).βρωμα, απολυτη φτωχεια ,και υπαλληλους που εκαναν χαρη στον εαυτο τους που ανεπνεαν(κρατικους και μη).Για οσους θελουν να ταξιδεψουν σ'αυτη τη μερια του κοσμου τους προτεινω την ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ με αρχαιολογια αξιοθεατα, καταπληκτικη φυση και καμμια σχεση με τα αλλα αθλια της Ινδιας.

Υ.Γ Δεν μπορω να στειλω προσωπικο .
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
886.035
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom