Ιορδανία ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ταλαιπωρία αλλά άξιζε..

ConDLjn

Member
Μηνύματα
31
Likes
53
Καλησπέρα. Θα γράψω και εγώ τη δική μας ιστορία για την Ιορδανία, χωρίς πολλά πολλά.. (ελπίζω δλδ)

Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι, αν εξαιρέσει κανείς την γκαντεμιά που μπήκε και αυτή μαζί μας στην πτήση και την είχαμε στο ταξίδι.

Για αρχή χάσαμε την πρώτη μέρα διακοπών, αφού χάσαμε την πτήση και φύγαμε την επόμενη μέρα. Όταν φτάσαμε εκεί δεν υπήρχε διαθέσιμο αυτοκίνητο για ενοικίαση και όταν βρήκαμε, την προτελευταία μέρα, εκτός ότι το πληρώσαμε χρυσό, μας βγήκε και η ψυχή για να το πάρουμε στα χέρια μας αλλά τεσπα..

Λοιπόν, φεύγοντας απο Ελλάδα (και με ήδη μία χαμένη μέρα) είχαμε στο μυαλό μας το εξής πρόγραμμα.
3 μέρες Πέτρα
1 μέρα Wadi Rum (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ που δεν κάτσαμε δύο μέρες εδώ)
1 μέρα Μάνταμπα

Η Πέτρα για εμάς θέλει δύο μέρες, ειδικά αν αφιερώνεις πολυ χρόνο στην φωτογραφία. Μια μέρα στο θησαυροφυλάκιο και μια μέρα στο μοναστήρι. Και τα δύο αξίζουν αλλά εμένα προσωπικά με τρέλανε και η θέα που βλέπεις λίγο μετά το μοναστήρι. Θέα προς μία έρημο που δε θυμάμαι τώρα πως λέγεται. Ναι, εκεί ήθελα μια καφεδάρα και να κάτσω να χαζεύω για ώρες..
Πηγαίνοντας στην Πέτρα, βασικά στην Ιορδανία, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το παζάρι στις τιμές. Όταν λέμε παζάρι, εννοούμε πως το περισσότερο που πρέπει να δώσεις είναι το 1/3 της τιμής που σου λένε. Μέσα στην Πέτρα ένας χαμός από τους ντόπιους για να σε πάνε μία καμηλογαιδουροβόλτα.. με κάτι τιμές από άλλο πλανήτη.. Ζητάνε την μάνα τους και τον πατέρα τους και αν δεν ''χτυπήσεις'' στο 1/3 (το πολύ) στη μέση του ταξιδιού θα είσαι πανί με πανί..

Φεύγοντας από Πέτρα, πήγαμε έρημο. Στη Wadi Rym. Αφού κάναμε το κλασσικό τουρ με το τζιπ, καταλήξαμε σε ένα καμπ που ενώ το φοβόμασταν (καθαριότητα, κτλ..) πρέπει να πω ότι ήταν απλά τέλειο. Βασικά η όλη φάση εκεί ήταν τέλεια. Η νύχτα ειδικά.. άλλο πράγμα.. Το λάθος μας ήταν ότι κάτσαμε μόνο μία μέρα εκεί. Για μένα όποιος πάει ΠΡΕΠΕΙ να κάτσει δύο μέρες. Να το ευχαριστηθεί εντελώς!!

Για το τέλος είχαμε αφήσει την Νεκρά Θάλασσα, που κατά την γνώμη μου, μία βουτιά αρκεί. Και αυτό για να μη νομίζουμε πως μόνο οι δικοί μας εδώ εκμεταλλεύονται τους τουρίστες στα νησιά. Με τα πολλά, δώσαμε περίπου 30 ευρώ/άτομο για να μπούμε στη πιο φθηνή και ταυτόχρονα χάλια παραλία από όλες εκεί. Τα υπόλοιπα (ξενοδοχεία/παραλίες) ξεφεύγανε αρκετά. Δλδ στα ~6ο ευρω/άτομο. ΟΚ, πιο κάλες καταστάσεις αλλά εμείς τα βρήκαμε τουλάχιστον αρκετά για μία βουτιά, μιας και δε μπορείς να κάτσεις όπως στην Ελλάδα με τις ώρες παραλία..

Η τελευταία μας διανυκτέρευση ήταν στη Μάνταμπα, που είναι απλά μία τουριστική πόλη με τίποτα το ιδιαίτερο. Όπως επίσης και το βουνό Νέμπο.

Όπως καταλάβατε, στο Αμμάν δεν μείναμε, παρά μόνο για μισή μέρα. Την τελευταία δλδ μέχρι να φύγουμε για πίσω. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά για το Αμμάν είναι ότι θέλει κότσια για να οδηγήσεις εκεί μέσα. Ήμουν έτοιμος να κλάψω από τα νεύρα μου. Δρόμος με 3 λωρίδες και να είμαστε παράλληλα 4 αυτοκίνητα.. ένα τετραγωνικό μέτρο χωρίς να υπάρχει κάτι ΔΕΝ έβρισκες.. ή πεζός ή αυτοκίνητο θα χωνόταν.. να κατεβαίνουν οι πεζοί στο δρόμο χωρίς να κοιτάνε απολύτως τίποτα.. απλά ένα ΧΑΟΣ!! Συγκρίνεται εύκολα με Μανίλα (Φιλιππίνες)..

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι μπορεί να γίνει ως εξής. Φτάνεις Αμμάν, καρφί Πέτρα και εκει κάθεσαι 2 γεμάτες μέρες να την δεις άνετα και ωραία. Φεύγεις και πας δύο μέρες έρημο, κάνοντας την μία μέρα το τουρ με το τζιπ και την δεύτερη έχεις την άνεση να χαλαρώσεις και να βγάλεις όσες φώτο θες. Φεύγοντας από εκεί, περνάς για μία βουτιά στη Νεκρά Θάλασσα, μετά αεροδρόμιο και πίσω Ελλάδα.

Μιας και δε βρήκαμε αμάξι, απο Αμμάν για Πέτρα πήραμε ταξί. Δε ξέρω αν έχει 2πλη ταρίφα αλλά νύχτα μας πήρε 76 δηνάρια για μία απόσταση περίπου 3 ωρών.
Από Πέτρα για έρημο, βρήκαμε κάτι Ρώσους που μας πήραν μαζί τους και μετά την έρημο θα πήγαιναν και αυτοί Άκαμπα, όπου είχαμε βρει αμάξι. Συνολικά μας ζήτησαν 45 δηνάρια (με λιιιιγο παζάρι), ενώ το ταξί από Πετρα για έρημο ήθελε 45 δηνάρια και θα είχαμε άλλα 35 για έρημο μέχρι Άκαμπα (στην οποία δεν κάτσαμε καθόλου).

ΔΙΑΜΟΝΕΣ

  • Πέτρα: Candles Hotel. Πραγματικά ΔΕΝ ξέρω πως αυτό το πράγμα παίρνει τέτοια βαθμολογία στη booking.. Αυτό το 8 δε μπορω να το καταλάβω.. Το μόνο καλό είναι πως με τα πόδια από το visitor center είναι 3-4 λεπτά.. κάτι που μας βόλεψε μιας και δε βρήκαμε αμάξι τελικά. Το φαγητό εδώ, πρωινό και βραδινό, ήταν από τα χειρότερα της ζωής μου, ΧΩΡΙΣ υπερβολή. Σίγουρα υπάρχουν χειρότερα ξενοδοχεία αλλά όχι με 55-60 ευρώ/διανυκτέρευση.
  • Wadi Rum: Beyond Wadi Rum Camp. Απλά καταπληκτικό!! Αξίζει και με το παραπάνω!! Το μόνο αρνητικό, είχαμε κλείσει πριβέ τουρ με το τζιπ για να είμαστε μόνο οι δύο μας και τελικά μας έχωσε μα δύο άλλες κοπέλες. ΟΚ, δε στράβωσε πολύ το θέμα αλλά μας χάλασε γιατί θέλαμε την ελευθερία του να σταματάμε όσο θέλουμε για φωτογραφίες σε όποιο άσχετο σημείο θέλαμε εμείς. Όσο για το πρωινό και το βραδινό εδώ, ήταν και αυτά καταπληκτικά!! Με δύο λόγια αξίζει τα λεφτά του. Να πω ότι την κράτηση την έκανα κατευθείαν με αυτούς, μέσω μέιλ και μου έδωσαν καλύτερη τιμή από την booking.
  • Μάνταμπα: Moab Land Hotel. Τίποτα το αξιόλογο αλλά δε μας χάλασε ιδιαίτερα γιατί καθίσαμε μόνο μία μέρα και δεν είχε και την τιμή του Candles στην Πέτρα. Το πρωινό εδώ ήταν ένα απλό πρωινό, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.

Σε γενικές γραμμές, αυτό ήταν το ταξίδι μας στην Ιορδανία. Σίγουρα θα υπήρξαν κάποια μέρη που χάσαμε/δεν είδαμε αλλά πρέπει να πω πως ήταν ταξίδι τελευταίας στιγμής μιας και το οργανώσαμε 2-3 μέρες πριν αρχίσει η άδεια.. Παρακάτω έχω και λίγες φωτογραφίες.

DSCF2159.jpg
DSCF2203.jpg
DSCF2265_3.jpg
utah-sky-4I7C7611.jpg
DSCF2336-2.jpg
DSCF2340.jpg
DSCF2342-2.jpg
DSCF2438.jpg
DSCF2454.jpg
DSCF2461-4.jpg
DSCF2678.jpg
DSCF2741.jpg
DSCF2772.jpg
 
Last edited:

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
καταρχή οι φωτο σου είναι σούπερ!
γαι την τόση λίγη (αναγκαστικά) οργάνωση που διαθέσατε, μια χαρά τα πήγατε!
μπράβο και στα επόμενα σου!!

1 μέρα Wadi Rum (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ που δεν κάτσαμε δύο μέρες εδώ)
το ίδιο είπα και εγώ στην Wadi Rum και προσωπικά το σκυλομετάνιωσα...!!!

Για το τέλος είχαμε αφήσει την Νεκρά Θάλασσα, που κατά την γνώμη μου, μία βουτιά αρκεί...... Με τα πολλά, δώσαμε περίπου 30 ευρώ/άτομο για να μπούμε στη πιο φθηνή και ταυτόχρονα χάλια παραλία από όλες εκεί. Τα υπόλοιπα (ξενοδοχεία/παραλίες) ξεφεύγανε αρκετά. Δλδ στα ~6ο ευρω/άτομο.
σχετικά με τη Νεκρά Θάλασσα :
θεωρώ ότι το συμφερότερο ήταν αυτό που καταλήξαμε εμείς... καθώς μας κόστισε μία η άλλη, αν λάβεις υπόψην το τρελλό ποσό που σου ζητάνε για να βουτήξεις (20-30 δολλάρια)

διανυκτερεύσαμε στο Ramada Dead Sea Resort (αντί στον Αmman)
μέσω του official site του, είχε προσφορά με δείπνο -μπουφέ (εξαιρετικό το φαγητό και πρωινό), στα 90 JD περίπου 102 ευρώ, ενώ το booking με πρωινό το έδινε 82 JD .. και είχαμε και τη δωρεάν πρόσβαση στην παραλία του με ξαπλώστρες...
μια χαρά ήταν παρά την χαμηλή βαθμολογία του... ρίξαμε και τη βουτιά μας στην πισίνα του με το ηλιοβασίλεμα..
θα συμφωνήσω και γω ότι η θάλασσα δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο, αλλά δεν πας για αυτό αλλά για την αίσθηση του επιπλέειν θέλοντας και μη...
http://www.ramadaresortdeadsea.com/

Μιας και δε βρήκαμε αμάξι, απο Αμμάν για Πέτρα πήραμε ταξί. Δε ξέρω αν έχει 2πλη ταρίφα αλλά νύχτα μας πήρε 76 δηνάρια για μία απόσταση περίπου 3 ωρών.
ααα μπα τόσα παίρνουν ... 80 JD πληρώσαμε και μας περίμενε το ταξί από το TETRA TREE HOTEL

τον 10/2017 που πήγαμε, κινηθήκαμε με αυτοκίνητο και οδηγό (κάθε φορά διαφορετικά-ούς)
χρησιμοποιήσαμε το www.localtrips.net , για τη διαδρομή Ακαμπα- Mujib- Dead Sea
μια χαρά αυτοκίνητο είχε κανονίσει και γενικά ήταν άψογη η επικοινωνία με email στον διακανονισμό..
δεν προπληρώνεις τίποτα, αλλά τον οδηγό την ίδια μέρα

ενώ το ταξί από Πετρα για έρημο ήθελε 45 δηνάρια και θα είχαμε άλλα 35 για έρημο μέχρι Άκαμπα (στην οποία δεν κάτσαμε καθόλου).
Βάσει του Wadi Rum Travel Camp που μείναμε, πληρώσαμε :
Wadi Musa - Wadi Rum 40 JD & Wadi Rum - Aqaba hotel (1h) 70km 20 JD

...γενικά είναι ακριβή η Ιορδανία, ειδικά εάν χρησιμοποιήσεις αυτοκίνητο-οδηγό
 

ConDLjn

Member
Μηνύματα
31
Likes
53
Καλησπέρα. Συνήθως περνούμε αμαξι εμείς. Αποφεύγουμε τους οδηγούς. Θα αλλάζουν από χώρα σε χωρα αλλά δε θέλω να μανουριαζω. Θυμάμαι στις Φιλιππίνες τα χαρακτηριστικά πάρει άσχημα γιατί ενώ είχαμε συμφωνησει τα πάντα, στο τέλος ζηταγε έξτρα για την βενζίνη. ΝομιΝο πως τριχεςτου εδωσα, πάει και καιρος. Νομίζω φραγκο τσακιστο δεν πηρα αλλά η όλη φάση μου την δίνει.
Όσο για την χώρα, θα συμφωνήσω. Για τον μεσο (και λίγο πιο πάνω) Έλληνα εινεί ακριβη σε ότι αφορά τα τουριστικά.
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Yπάρχουν λεωφορεία που φεύγουν από το Visitors Center στο Wadi Rum για Wadi Musa και ξεκινούν στις 8.30πμ-9πμ και κοστίζουν 8 JD το άτομο. Στο Visitors Center σε πάει το βανάκι από το camp που έχεις κλείσει. Επίσης από το Wadi Musa υπάρχει λεωφορείο για Πέτρα που φεύγει στις 5μμ καθημερινά κοστίζει 10JD το άτομο και κάνει περίπου 3-3,5 ώρες. 'Όπως επίσης από Αμμάν για Άκαμπα πας στον σταθμό JETT Abdali Express – Robin Complex King Al Hussein Street 224 – Tel: +962 65664146. Έχει λεωφορείο για Άκαμπα στις 9πμ, 11πμ, 2μμ. Η απόσταση είναι 333xlm περίπου 3,5 ώρες και το εισιτήριο κοστίζει 7,2jd. Αυτές τις τιμές πλήρωσα τον Σεπτέμβριο του '16 που πήγα. Θέλω να τονίσω ότι όλες οι ώρες των μετακινήσεων ήταν στην ώρα τους και είναι ένας οικονομικός τρόπος να κινηθείς στην Ιορδανία οικονομικά και ασφαλή. Μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στο internet και να βρείτε τα ανάλογα site μήπως οι τιμές έχουν αλλάξει (σίγουρα!)
 

ConDLjn

Member
Μηνύματα
31
Likes
53
Καλησπερα. Κάτι βασικό για τις μετακινήσεις μου. Που οκ, άλλοι είναι αρκετά τυχεροί.. Δεν κοίταξα καν για λεωφορεία γιατί το έχω το θεματακι μου. Ζαλίζομαι υπερβολικά εύκολα και υπερβολικά πολυ οταν δεν οδηγώ.. Κάτι που βολεύει τους άλλους!! ααχαχαχαχαααα.. Επίσης, όπως προειπα, λόγω φωτογραφίας, τις θέλαμε τις στάσεις μας, όποτε το αμάξι είναι μονοδρομος. Έστω και με άλλους για να σταματάμε όταν βλέπουμε κάτι ενδιαφέρον.
 
Last edited:

Marlen123

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πολύ ωραίες φωτό!!!
Ο καιρός πως ήτανε;
Και υπήρχε κάποιο dress code ειδικά για γυναίκες;

Καλησπέρα. Θα γράψω και εγώ τη δική μας ιστορία για την Ιορδανία, χωρίς πολλά πολλά.. (ελπίζω δλδ)

Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι, αν εξαιρέσει κανείς την γκαντεμιά που μπήκε και αυτή μαζί μας στην πτήση και την είχαμε στο ταξίδι.

Για αρχή χάσαμε την πρώτη μέρα διακοπών, αφού χάσαμε την πτήση και φύγαμε την επόμενη μέρα. Όταν φτάσαμε εκεί δεν υπήρχε διαθέσιμο αυτοκίνητο για ενοικίαση και όταν βρήκαμε, την προτελευταία μέρα, εκτός ότι το πληρώσαμε χρυσό, μας βγήκε και η ψυχή για να το πάρουμε στα χέρια μας αλλά τεσπα..

Λοιπόν, φεύγοντας απο Ελλάδα (και με ήδη μία χαμένη μέρα) είχαμε στο μυαλό μας το εξής πρόγραμμα.
3 μέρες Πέτρα
1 μέρα Wadi Rum (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ που δεν κάτσαμε δύο μέρες εδώ)
1 μέρα Μάνταμπα

Η Πέτρα για εμάς θέλει δύο μέρες, ειδικά αν αφιερώνεις πολυ χρόνο στην φωτογραφία. Μια μέρα στο θησαυροφυλάκιο και μια μέρα στο μοναστήρι. Και τα δύο αξίζουν αλλά εμένα προσωπικά με τρέλανε και η θέα που βλέπεις λίγο μετά το μοναστήρι. Θέα προς μία έρημο που δε θυμάμαι τώρα πως λέγεται. Ναι, εκεί ήθελα μια καφεδάρα και να κάτσω να χαζεύω για ώρες..
Πηγαίνοντας στην Πέτρα, βασικά στην Ιορδανία, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το παζάρι στις τιμές. Όταν λέμε παζάρι, εννοούμε πως το περισσότερο που πρέπει να δώσεις είναι το 1/3 της τιμής που σου λένε. Μέσα στην Πέτρα ένας χαμός από τους ντόπιους για να σε πάνε μία καμηλογαιδουροβόλτα.. με κάτι τιμές από άλλο πλανήτη.. Ζητάνε την μάνα τους και τον πατέρα τους και αν δεν ''χτυπήσεις'' στο 1/3 (το πολύ) στη μέση του ταξιδιού θα είσαι πανί με πανί..

Φεύγοντας από Πέτρα, πήγαμε έρημο. Στη Wadi Rym. Αφού κάναμε το κλασσικό τουρ με το τζιπ, καταλήξαμε σε ένα καμπ που ενώ το φοβόμασταν (καθαριότητα, κτλ..) πρέπει να πω ότι ήταν απλά τέλειο. Βασικά η όλη φάση εκεί ήταν τέλεια. Η νύχτα ειδικά.. άλλο πράγμα.. Το λάθος μας ήταν ότι κάτσαμε μόνο μία μέρα εκεί. Για μένα όποιος πάει ΠΡΕΠΕΙ να κάτσει δύο μέρες. Να το ευχαριστηθεί εντελώς!!

Για το τέλος είχαμε αφήσει την Νεκρά Θάλασσα, που κατά την γνώμη μου, μία βουτιά αρκεί. Και αυτό για να μη νομίζουμε πως μόνο οι δικοί μας εδώ εκμεταλλεύονται τους τουρίστες στα νησιά. Με τα πολλά, δώσαμε περίπου 30 ευρώ/άτομο για να μπούμε στη πιο φθηνή και ταυτόχρονα χάλια παραλία από όλες εκεί. Τα υπόλοιπα (ξενοδοχεία/παραλίες) ξεφεύγανε αρκετά. Δλδ στα ~6ο ευρω/άτομο. ΟΚ, πιο κάλες καταστάσεις αλλά εμείς τα βρήκαμε τουλάχιστον αρκετά για μία βουτιά, μιας και δε μπορείς να κάτσεις όπως στην Ελλάδα με τις ώρες παραλία..

Η τελευταία μας διανυκτέρευση ήταν στη Μάνταμπα, που είναι απλά μία τουριστική πόλη με τίποτα το ιδιαίτερο. Όπως επίσης και το βουνό Νέμπο.

Όπως καταλάβατε, στο Αμμάν δεν μείναμε, παρά μόνο για μισή μέρα. Την τελευταία δλδ μέχρι να φύγουμε για πίσω. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά για το Αμμάν είναι ότι θέλει κότσια για να οδηγήσεις εκεί μέσα. Ήμουν έτοιμος να κλάψω από τα νεύρα μου. Δρόμος με 3 λωρίδες και να είμαστε παράλληλα 4 αυτοκίνητα.. ένα τετραγωνικό μέτρο χωρίς να υπάρχει κάτι ΔΕΝ έβρισκες.. ή πεζός ή αυτοκίνητο θα χωνόταν.. να κατεβαίνουν οι πεζοί στο δρόμο χωρίς να κοιτάνε απολύτως τίποτα.. απλά ένα ΧΑΟΣ!! Συγκρίνεται εύκολα με Μανίλα (Φιλιππίνες)..

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι μπορεί να γίνει ως εξής. Φτάνεις Αμμάν, καρφί Πέτρα και εκει κάθεσαι 2 γεμάτες μέρες να την δεις άνετα και ωραία. Φεύγεις και πας δύο μέρες έρημο, κάνοντας την μία μέρα το τουρ με το τζιπ και την δεύτερη έχεις την άνεση να χαλαρώσεις και να βγάλεις όσες φώτο θες. Φεύγοντας από εκεί, περνάς για μία βουτιά στη Νεκρά Θάλασσα, μετά αεροδρόμιο και πίσω Ελλάδα.

Μιας και δε βρήκαμε αμάξι, απο Αμμάν για Πέτρα πήραμε ταξί. Δε ξέρω αν έχει 2πλη ταρίφα αλλά νύχτα μας πήρε 76 δηνάρια για μία απόσταση περίπου 3 ωρών.
Από Πέτρα για έρημο, βρήκαμε κάτι Ρώσους που μας πήραν μαζί τους και μετά την έρημο θα πήγαιναν και αυτοί Άκαμπα, όπου είχαμε βρει αμάξι. Συνολικά μας ζήτησαν 45 δηνάρια (με λιιιιγο παζάρι), ενώ το ταξί από Πετρα για έρημο ήθελε 45 δηνάρια και θα είχαμε άλλα 35 για έρημο μέχρι Άκαμπα (στην οποία δεν κάτσαμε καθόλου).

ΔΙΑΜΟΝΕΣ

  • Πέτρα: Candles Hotel. Πραγματικά ΔΕΝ ξέρω πως αυτό το πράγμα παίρνει τέτοια βαθμολογία στη booking.. Αυτό το 8 δε μπορω να το καταλάβω.. Το μόνο καλό είναι πως με τα πόδια από το visitor center είναι 3-4 λεπτά.. κάτι που μας βόλεψε μιας και δε βρήκαμε αμάξι τελικά. Το φαγητό εδώ, πρωινό και βραδινό, ήταν από τα χειρότερα της ζωής μου, ΧΩΡΙΣ υπερβολή. Σίγουρα υπάρχουν χειρότερα ξενοδοχεία αλλά όχι με 55-60 ευρώ/διανυκτέρευση.
  • Wadi Rum: Beyond Wadi Rum Camp. Απλά καταπληκτικό!! Αξίζει και με το παραπάνω!! Το μόνο αρνητικό, είχαμε κλείσει πριβέ τουρ με το τζιπ για να είμαστε μόνο οι δύο μας και τελικά μας έχωσε μα δύο άλλες κοπέλες. ΟΚ, δε στράβωσε πολύ το θέμα αλλά μας χάλασε γιατί θέλαμε την ελευθερία του να σταματάμε όσο θέλουμε για φωτογραφίες σε όποιο άσχετο σημείο θέλαμε εμείς. Όσο για το πρωινό και το βραδινό εδώ, ήταν και αυτά καταπληκτικά!! Με δύο λόγια αξίζει τα λεφτά του. Να πω ότι την κράτηση την έκανα κατευθείαν με αυτούς, μέσω μέιλ και μου έδωσαν καλύτερη τιμή από την booking.
  • Μάνταμπα: Moab Land Hotel. Τίποτα το αξιόλογο αλλά δε μας χάλασε ιδιαίτερα γιατί καθίσαμε μόνο μία μέρα και δεν είχε και την τιμή του Candles στην Πέτρα. Το πρωινό εδώ ήταν ένα απλό πρωινό, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.

Σε γενικές γραμμές, αυτό ήταν το ταξίδι μας στην Ιορδανία. Σίγουρα θα υπήρξαν κάποια μέρη που χάσαμε/δεν είδαμε αλλά πρέπει να πω πως ήταν ταξίδι τελευταίας στιγμής μιας και το οργανώσαμε 2-3 μέρες πριν αρχίσει η άδεια.. Παρακάτω έχω και λίγες φωτογραφίες.

View attachment 235020 View attachment 235021 View attachment 235022 View attachment 235023 View attachment 235024 View attachment 235025 View attachment 235026 View attachment 235027 View attachment 235028 View attachment 235029 View attachment 235030 View attachment 235031 View attachment 235032
 

ConDLjn

Member
Μηνύματα
31
Likes
53
Πολύ ωραίες φωτό!!!
Ο καιρός πως ήτανε;
Και υπήρχε κάποιο dress code ειδικά για γυναίκες;
Καλημέρα. Εμείς πηγαμε τον προηγούμενο μήνα. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός. Ούτε φουλ ζεστη, ούτε τίποτα. Την ημέρα ήμουν με φορμα και έβαλα και λίγο βερμούδα, πάνω με κοντομανικο. Για το βραβυ ειχα πάρει μια ζακετα. Αυτες που ειναι σαν φουτερ και ήμουν οκ. Μόνο στην ερημο αργά την νύχτα που βγήκα απ' τη σκηνή για φωτογραφίες χρειαζόταν κάτι πιο χοντρό. Βεβαια άντεξα εύκολα κανα 2ωρο πριν πω, οκ φτανει δε μπορώ αλλο. Όσο για τις γυναίκες, τα πράγματα ειναι πολύ πιο εύκολα απ' ότι φανταζόμασταν. Η κοπέλα μου ήταν με παντελονες και φόρμα βέβαια, γιατί την είχε πατήσει στο Κάιρο. Όμως οι τουρίστριες ΑΝΕΤΑ φοράνε βερμούδες. Απλά κοιτούσαν και πολύ πιο διακριτικά απ' ότι φανταζεσαι. Δεν προσέξαμε κάποιο πρόβλημα με τον ρουχισμο, για τις τουρίστριες μιλάω πάντα.
 

vasilis_emm

Member
Μηνύματα
62
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
το ψάχνω...
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Καλησπέρα,

Έζησα Ιορδανία για δυο χρόνια οπότε πέρα των όσων έχουν ειπωθεί, έχω να προτείνω τα εξής:

Το Αμμάν δεν αξίζει για πάνω απο μια-δυο μέρες αλλά έχει κάποια πολυ ωραία εστιατόρια όπως το Ward restaurant, Fakhreldin Restaurant κλπ. Για βράδυ στο Trader Vic's με live κουβανέζικη μουσική και ωραία κοκτέιλ στο υπόγειο του Regency Palace. Τέλος για γλυκο στο Habiba για το καλύτερο κιουνεφε της Ανατολής.

Για βόλτα και ψώνια στο Αμμάν στο Taj Mall (έχω ταξιδέψει πολύ αλλά Burberry με 70% έκπτωση δεν είδα πουθενά).

Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να συνδυάσει το ταξίδι με επέμβαση λείζερ στα μάτια για διόρθωση μυωπίας (κόστος 600 - 700 €) στη καλύτερη ιδιωτική κλινική, ήρθε το έκανε ο αδερφος μου και πολλοί Έλληνες συνάδελφοι όταν ήμουν εκεί .

Αξίζει να πεταχτείς πολυ εύκολα στην Ιερουσαλήμ απο νεκρά θάλασσα αυθημερόν η με διανυκτέρευση (ούτε μια ώρα).

Στη Μάνταμπα έχει ένα πολύ καλό παραδοσιακό εστιατόριο το Haret Jdoudna πολύ κοντά στην εκκλησία με το ψηφιδωτό.

Αν έχει κανείς αμάξι επίσης αξίζει επίσκεψη στη πόλη Γέρασα βόρεια του Αμμάν.

Υπάρχουν σε πολλά σημεία αστυνομικοί για έλεγχο ταχύτητας (για όσους πάνε Πέτρα η νεκρά θάλασσα με αμάξι).

Στη νεκρά θάλασσα τα Marriot & Kempinski είναι απο τα ωραιότερα ξενοδοχεία που έχω πάει. Τα βράδια έχουν Belly dancers και πολύ καλο φαί μπουφέ με θέα απέναντι τα φώτα της Ιερουσαλήμ.

Τέλος δε πρεπει να χάσει κανείς το Petra by night (google it for more info).

Χαιρετώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.532
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom