Ιδέες για Νότια Πελοπόννησο

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.747
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Έχω κλέισει 2 διανυκτερεύσεις Μεθώνη και 3 Λακωνική Μάνη.

Λακωνική Μάνη τρίτη χρονιά σερί ξέρω ακριβώς πού να πάω.
Οι μέρες Μεθώνη μπήκαν γιατί δεν έβρισκα διανυκτέρευση της προκοπής στη Μάνη.

Προσπαθώ τελευταία στιγμή να ψαχτώ πού να πάω, τι να δω, τι να φάω αλλά από burn out νιώθω λες και οργανώνω ταξίδι στην Παπούα.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει κανένα φρέσκο τιπ;
Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης είναι άχαστος!! Πήγα πέρσι και εντυπωσιάστηκα! Μόνο να πας κατά τις 4.30 με 5 μμ για να πέσει ο ήλιος. Στις 7 μμ κλείνει ο χώρος. Το μουσείο δίπλα είναι μικρό και κλείνει λίγο αργότερα.
Το Πολυλίμνιο είναι επίσης πολύ ωραίο για μικρή πεζοπορία. Φορέστε όμως αθλητικά και πάρτε μαγιό.
Η Πύλος είναι ωραία το απόγευμα με τα χρώματα του δειλινού.
Τα Κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης είναι γνωστά αξιοθέατα.
Η Μεσσηνία είναι πανέμορφη!! Δεν ξέρω εάν έχεις ξαναπάει στην περιοχή. Εάν όχι, πάρε ιδέες για περισσότερα αξιοθέατα της περιοχής από τα σχόλια πιο πανω.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.747
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
..............
Μπορεί κάποιος να μου δώσει κανένα φρέσκο τιπ;
MVSylvia Δες το θέμα "Μεσσηνία" και θα βρεις άπειρες προτάσεις για τον νομό.

Μεσσηνία

Εκεί είχα γράψει προτάσεις για 3 ημερήσιες εκδρομές με αφετηρία την Καλαμάτα.

Νομίζω ότι είναι πολλές και οι 8 διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα. Εάν δεν έχεις πάει προς Λακωνική Μάνη, θα μπορούσες να βάλεις τις 3 διανυκτερεύσεις στην Αερόπολη ή στο Γύθειο για να είσαι πιο κεντρικά στο νομό Λακωνίας και να δεις υπέροχα τοπία και εκεί.
Με δεδομένο ότι θα πας καλοκαίρι, όπως πήγα και εγώ στη Μεσσηνία (πριν από 11 χρόνια), με ένα 8 χρονο κοριτσάκι και ένα 14χρονο έφηβο αγόρι, θα σου προτείνω 3 ημερήσιες εκδρομές με αφετηρία την Καλαμάτα:
1. Καλαμάτα – Κορώνη (επίσκεψη στον οικισμό εσωτερικά του κάστρου οπωσδήποτε!) - Φοινικούντα (για μπάνιο, εάν βρείτε χώρο) - Μεθώνη (για φαγητό δίπλα στο κύμα και επίσκεψη στο κάστρο, εάν θέλετε).

2. Καλαμάτα -Πολυλίμνιο (πεζοπορία και μπάνιο στη λιμνούλα, εάν είστε θαρραλέοι) - Παραλία Βοϊδοκοιλιάς (προστατευόμενη περιοχή Natura, με θολά αβαθή νερά, η οποία είναι διάσημη για το σχήμα της και το υγροβιότοπό της, αλλά εμένα δεν με εντυπωσίασε…) – Πύλος (για περιήγηση στα γραφικά δρομάκια της, φαγητό και ένα υπέροχο δειλινό!).

3. Καλαμάτα – Καρδαμύλη (περιήγηση στον παλιό μισογκρεμισμένο οικισμό με την ωραία εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα) και καφεδάκι δίπλα στη θάλασσα – Παραλία του «Φονέα» (γραφική, βοτσαλωτή παραλία, την οποία είδα μόνο από ψηλά αλλά δεν έκανα μπάνιο, οπότε δεν ξέρω…) - Ακτή Καλογριάς (οργανωμένη αμμουδερή παραλία με πολύ ωραία νερά, που είναι γνωστή και ως παραλία του Ζορμπά, καθώς εκεί έζησαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς) –

Επιστροφή αργά το απόγευμα, μετά το μπάνιο σας, στην Καρδαμύλη για φαγητό σε ένα από τα ωραία παραλιακά εστιατόρια. Εμείς είχαμε φάει πολύ καλά σε ένα εστιατόριο που σίγουρα θα έχει αλλάξει όνομα μετά από τόσα χρόνια. Πρωινό καφεδάκι είχαμε πιει στο καφέ «Αύρα» που τώρα δεν υπάρχει και βρισκόταν στην ίδια τοποθεσία με το τωρινό «Aquarella» που έχει πολύ ωραία θέα!
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
595
Likes
2.405
MVSylvia Δες το θέμα "Μεσσηνία" και θα βρεις άπειρες προτάσεις για τον νομό.

Μεσσηνία

Εκεί είχα γράψει προτάσεις για 3 ημερήσιες εκδρομές με αφετηρία την Καλαμάτα.
Είσαι θησαυρός, είχα φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσα να κάνω ούτε μια απλή αναζήτηση.

Λογικά πρώτη μέρα πηγαίνοντας θα σταματήσω στον αρχαιολογικό χώρο Μεσσήνης και αν έχεις πάει θα ήθελα τη γνώμη σου, Sapienza για μπάνιο. Κάστρο Μεθώνης.

Δεύτερη μέρα Γιάλοβα, ενοικίαση ποδηλάτου και συνδιαστικά με πεζοπορία, περιοχή λιμνοθάλλασας, Παλαιόκαστρο, Βοϊδοκοιλιά και πίσω Γιάλοβα. Ανάκτορο Νέστορος. Πύλος.

Αναχώρηση και κατά τη διαδρομή προς Οίτυλο, Κάστρο Κορώνης, Παραλία Φονέας, αγαπημένη Τίκλα στην καρδαμύλη.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
595
Likes
2.405
Παραλια Φονεας αυτη τη στιγμη. Τσαντιρια κ σκουπιδια εδω κ εκει. Πηγα να απλωσω πετσετα κ διαπιστωσα την υπαρξη χαρτιου υγειας στις πετρες διπλα μου. Πιο κει αλλα χαρτομαντηλα, κουκουτσια, αποδειξεις, ο,τι σκουπιδι ζητησεις το εχει. Επισης απο καπου ακουγεται μουσικη, δεν ξερω αν ειναι απο την καντινα ή απο ηχειο λουομενου. Δεν μπορω να σκεφτω πώς θα ηταν εδω δεκαπενταυγουστο. Δυο χρονια μετα την τελευταια μου επισκεψη, η κατασταση εχει χαλασει αρκετα. Δεν μας αξιζει τιποτα σαν ειδος.

Update: Σηκωθηκα κ εφυγα να σωθω απο τις γκαριδες, τη βρωμα, τα σαραντα τετραγωνικα των τσαντιριων οπου μονο τουαλετα λαιβ δεν κανουν. Ελπιζω να μην συναντησω τα ιδια κ σε Μεζαπο, Γερολιμενα, Αλυπα κ αλλες αγαπημενες παραλιες της περιοχης.

2 βραδια στη Μεθωνη ειχα νιωσει αλλος ανθρωπος. Ενιωθα να μην με ενοχλει κανεις και τιποτα. Φοβερο μερος και δεν το περιμενα. Θα γραψω πιο αναλυτικα αργοτερα.
 
Last edited:

DimiBiri

Member
Μηνύματα
295
Likes
950
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν ξερω αν εχει πεσει ηδη στο τραπεζι αλλα θα αναφερω και το σπηλαιο-παραλια Καταφυγι. Αγρια ομορφια!
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
595
Likes
2.405
Σπηλαιο Διρου. Πετυχα για αλλη μια φορα τη μικρη διαδρομη λογβ σταθμης νερου.

Μπηκαμε 6 ατομα στο βαρκακι, οι μπροστα δεν εβαλαν γλωσσα μεσα τους, γκαριδες, μπλα μπλα, για να χαλασουν αυτα τα ελαχιστα λεπτα διαδρομης.

Δυστυχως οσο κ να προσπαθω δεν μπορω να κανω mute στην ανθρωπινη ρυπανση. Λες και υπαρχει καποιο συλλογικο συνδρομο restlessness και δεν μπορει να διατηρηθει σιωπη ποτε και πουθενα, ουτε κ για λιγο.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
595
Likes
2.405
Recap Πελοποννησιακής επίσκεψης.

Μεθώνη και πέριξ:

Είχα πραγματικά ξεχάσει πώς είναι η αίσθηση να βρίσκεσαι σε έναν τόπο που είναι αυτό που είναι και παρότι έχει μια (περιορισμένη) επισκεψιμότητα, δεν έχει φτιαχτεί τίποτα το εμπορικό/μαρκετινίστικο/τουριστικό προϊόν/branding/like/share/upload/review/googlemaps/tripadvisor (πρέπει να βρεθεί μια ορολογία για όλο αυτό το πράγμα).
Για αυτό έγραψα πιο πάνω πόσο άνθρωπος ένιωσα σε αυτή την τοποθεσία, είχα ξεχάσει πώς είναι να πηγαίνεις κάπου που τίποτα δεν είναι στημένο για κατανάλωση. Υποδομές υπάρχουν φυσικά, αλλά είναι αφομοιωμένες από το περιβάλλον.

Στη συνέχεια επισκέφτηκα τη Λακωνική Μάνη που αν και πανέμορφο μέρος χωρίς αμφιβολία, το ένιωσα άψυχο και προϊόν και αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις ενώ δύο χρόνια πριν δεν το είχα εκλάβει έτσι. Παρότι οι εικόνες που δίνει η περιοχή είναι μοναδικές και δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα κάτι τέτοιο, αν με ρωτούσε κάποιος τώρα τι θυμάμαι πρώτο από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι το κομμάτι της Μεσσηνίας. Και αυτό γιατί ένιωσα ότι δεν καταναλώνω αλλά ότι ζω κάτι πραγματικά. Στη Λακωνία δηλαδή απλώς 'πήγα', στη Μεσσηνία 'έζησα', συγγνώμη για το cringe των εκφράσεων αλλά αυτό αποκόμισα.

P.S. Μετά από επίσης άπειρο καιρό, ένιωσα επίσης να τρώω 'αληθινό' φαγητό, στην Κατσαρόλα στη Μεθώνη.

Μερικά τιπς από όσα είδα:

1. Ποδηλασία/birdwatching στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας έως τη Βοϊδοκοιλιά (η ίδια η Γιάλοβα χάλι μαύρο). Υπέροχη εμπειριά, υπάρχουν διάφορες διαδρομές, αυτή που είναι μόνο για πεζοπόρους/ποδηλάτες είναι πιο ωραία για το πήγαινε και μία άλλη χωματόδρομου είναι η πιο ωραία για την επιστροφή.

2. Κάστρο Μεθώνης (δυστυχώς αφώτιστο γιατί έχει χαλάσει κάποιος μηχανισμός...και μένει αυτό το αριστούργημα αφώτιστο το βράδυ. Χρειάζεται αρκετή ώρα να το γυρίσεις και να το ευχαριστηθείς, ελάχιστος κόσμος, απίστευτη θέα.

3. Ησυχία. Τόση ησυχία. Το ένα βράδυ βόλτα δίπλα στο κάστρο, με πέντε άτομα να έχουν στήσει θερινό σινεμά στα χαλάσματα του κάστρου, δίπλα στην παραλία με μουσική μιας πολύ ταλαντούχας κοπέλας που έπαιζε ζωντανά σε ένα μαγαζάκι στην πλατεία και το άλλο βράδυ με φεγγάρι, βόλτα στα πιο άνωθεν σημεία της πόλης, ζεστό και διάφανο νερό στη θάλασσα και ζωντανό σαξόφωνο από το μπιτς μπαρ με κοινό ελάχιστο κόσμο, από τον ιδρυτή του ωδείου Πύλου (ονομάζεται Γιάννης Σταθόπουλος, αν υπάρχει μία περίπτωση να διαβάζει αυτό το ποστ τον ευχαριστώ για εκείνο το βράδυ). Δυστυχώς δυσκολεύομαι να το μεταφέρω με περιγραφές αλλά ήταν κάποιες στιγμές εξαιρετικά απλές αλλά τόσο σπάνιες, πολύ αληθινές. Ένιωσα ότι γύρισα δυο δεκαετίες πριν. Δεν θέλω να γίνομαι από αυτούς που αναπολούν το παλιό και δεν προσαρμόζονται στο νέο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει κάποια πράγματα να σχολιάζονται. Έχει καταντήσει αηδία πια ο τρόπος που ζούμε εμπειρίες.

Δεν πήγα Φοινικούντα/Πύλο/Κορώνη. Η Φοινικούντα κάτι σαν Γιάλοβα τη φαντάζομαι, η Πύλος δεν μου έβγαλε κάτι το ενδιαφέρον, Κορώνη δεν πρόλαβα.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.613
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Η Φοινικούντα κάτι σαν Γιάλοβα τη φαντάζομαι.
Το χωριό, η Φοινικούντα, μου είχε φανεί χειρότερο από Γιάλοβα. Έχει όμως δίπλα μια τεράστια παραλία που μπορείς να μείνεις μακριά από όλους άνετα.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
595
Likes
2.405
Το χωριό, η Φοινικούντα, μου είχε φανεί χειρότερο από Γιάλοβα. Έχει όμως δίπλα μια τεράστια παραλία που μπορείς να μείνεις μακριά από όλους άνετα.
Η πρόθεσή μου δεν είναι τόσο το να βρεθώ μακριά γιατί και στη Μεθώνη είχε επισκέπτες, αλλά ένιωθες σαν να μην είναι 'ρύπανση' στο χώρο.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.793
Likes
18.406
Η Φοινικούντα έχει έξω από το χωριό ίσως τη καλύτερη παραλία στη Μεσσηνία και η Κορώνη είναι ωραίο χωριό με καταπληκτικό κάστρο (το αγαπημένο μου σε όλη τη Πελοπόννησο).
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
595
Likes
2.405
Η Φοινικούντα έχει έξω από το χωριό ίσως τη καλύτερη παραλία στη Μεσσηνία και η Κορώνη είναι ωραίο χωριό με καταπληκτικό κάστρο (το αγαπημένο μου σε όλη τη Πελοπόννησο).
Πώς λέγεται η παραλία;
Ωραία, μπαίνει στις εκκρεμότητες η παραλία αυτή με την Κορώνη.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.858
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom