Ισλανδια 6 μερες τον Δεκεμβριο

gaspazet

Member
Μηνύματα
9
Likes
1
Ηρθε η ωρα να κανω αλλο ενα μεγαλο ταξιδι και θα ηθελα καποιες οδηγιες απο τους γνωστες. Θα μεινουμε συνολικα για 5 διανυκτερευσεις. Σκεφτομαι να κανω 4 στο Ρεικιαβικ και αλλη μια στον Νοτο. Λεω τις δυο πρωτες μερες να δω την πρωτευουσα blue lagoon κτλπ και τις υπολοιπες 4 να νοικιασω αυτοκινητο και να κανω touring οπως golden circle και προς τον Νοτο μεχρι το jokulsarlon glacier lagoon να δουμε την λιμνη και τους παγετωνες. Καπου εκει κοντα σκεφτομαι να κανω και την μια διανυκτερευση γιατι φανταζομαι ειναι πολυ μακρια για επιστροφη την ιδια μερα.
Μεσα σε αυτο το προγραμμα θα ηθελα να ακουσω εαν εχετε καποιες προτασεις καθως και σιμβουλες. Ολα λεμε να τα κανουμε μονοι μας με αυτοκινητο . Σκεφτομαι για ice cave touring με οδηγο αλλα δεν ξερω ποσο ακριβο ειναι κ ασφαλες.
Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη :)
Ευχαριστω πολυ
 

doraf

Member
Μηνύματα
193
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Εγώ προσωπικά πληροφορίες δε γνωρίζω απλά θέλω να πω πως ζηλεύω πάρα πολύ..η Ισλανδία είναι όνειρο για μένα..αλλά δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμη η σειρά της..
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.326
Συμφωνώ με την επιλογή να νοικιάσετε αυτοκίνητο, διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τις διανυκτερευσεις στο Ρέικιαβικ :)
Προσωπικά, θα έμενα μια νύχτα μόνο εκεί, τις υπόλοιπες οπουδήποτε αλλού. Η αληθινή Ισλανδία είναι εκεί έξω, γνώμη μου είναι να διαβάσετε τις ιστορίες όσων πήγαμε και να φτιάξετε ένα όμορφο προγραμματάκι κυρίως εκτός πρωτεύουσας ;)
Προλαβαίνετε σε πέντε μέρες να δείτε αρκετά από το Νότο, όχι απλά το golden ring. Εδώ είμαστε για απορίες :)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.721
Likes
50.750
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δε θα πηγαινα Δεκέμβριο, ελάχιστες οι ώρες με φως. Δε θα έμενα καν στο Ρέικιαβικ, είναι το πιο αδιάφορο σημείο μιας τρομερά ενδιαφέρουσας χώρας. Για μένα πάτε λίγες μέρες σε λάθος εποχή, αν μπορούσα θα το άλλαζα.
 

gaspazet

Member
Μηνύματα
9
Likes
1
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα είμαστε 3 άτομα και εκτός από εμένα οι άλλοι 2(γυναίκες) θέλουν γενικά να είναι κοντά σε πολιτισμό και τους αγριεύει λιγο το ολο σκηνικό. Δηλαδή θέλουνε να δούνε πράγματα ,αλλά δεν θα μπορούσαν να μείνουν 5 μέρες σε περιοχές "ερημικές" ειδικά μέσα στον Δεκέμβρη με πιθανώς άστατο καιρό και λίγες ώρες νύχτας. Είπαμε να δούμε και τον ρυθμο των εορτών μιας και θα πάμε κοντα στα Χριστούγεννα και θα ειναι ολα στολισμένα. Θέλουν ενα συνδυασμό περιπέτειας και χαλάρωσης(όσο αυτό είναι εφικτό) . Διάβασα σχεδόν όλες τις ιστορίες ,αλλα οι περισσότερες δεν ειναι χειμώνα και δεν μπορώ να καταλάβω καλά πόσο εύκολο ειναι να διαχειριστώ τον χρόνο μεσα στον Δεκέμβρη. Θα μπορούσα ας πούμε να μείνω 3 μέρες πρωτεύουσα και 2 μέρες σε 2 διαφορετικές πόλεις του Νότου;
Απο οτι κατάλαβα μπορώ να κάνω το golden ring και να επιστρέψω Ρέικιαβικ και τις υπόλοιπες 2 μέρες να τις περάσω στον Νότο εως το Jokulsarlon. Υπάρχει κάποια πρόταση για τις 2 διανυκτερευσεις στον Νότο με γνώμονα να είναι σε ωραίο σημείο και κοντά σε αξιοθέατα;

Yorgo δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω τα εισιτήρια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.525
Μέλη
38.943
Νεότερο μέλος
MelinaK

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom