Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εγώ προσωπικά παρά τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί, τα σοβαρά δυστυχήματα που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, τα όσα μέχρι στιγμής συμβαίνουν στην Ιαπωνία, νομίζω ότι είναι νωρίς να βγάζει κανείς οριστικά καταδικαστικά συμπεράσματα για την πυρηνική ενέργεια.

Κακά τα ψέματα, αλλά η ζωή του ανθρώπου, όπως έχει διαμορφωθεί με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την πλήρη εξάρτηση της καθημερινής του ζωής από αυτήν, δεν μπορεί να διατηρήσει το σημερινό της επίπεδο εάν δεν εξασφαλίσει την απαιτούμενη ενέργεια. Είναι τραγικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, ότι τα πάντα πλέον εξαρτώνται από την ενέργεια. Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς ότι όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος σταματάει σχεδόν κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Σε επαγγελματικό επίπεδο τουλάχιστον, άρα και σε επίπεδο παραγωγής και οικονομίας, σχεδόν τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ενέργεια. Όσο λοιπόν διατηρείται το σημερινό μοντέλο ζωής, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. (Βεβαίως υπάρχουν σοβαρές φωνές, που προσωπικά τις αφουγκράζομαι με μεγάλη προσοχή, για πλήρη αλλαγή μοντέλου ζωής, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της ανθρώπινης δραστηριότητας από την ενέργεια. Όμως αυτή είναι μία άλλη μεγάλη κουβέντα, που ας την αφήσουμε στην άκρη προς το παρόν).

Όπως πολύ σωστά είπε ο taver παραπάνω, ούτε τα υδροηλεκτρικά φράγματα είναι τόσο αθώα, όσο φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Για την ακρίβεια καμία ανθρώπινη δραστηριότητα δεν υπάρχει χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Όλα λοιπόν πρέπει να μπαίνουν σε μία ζυγαριά. Γράφοντας για το φράγμα του Ασουάν και την μεταφορά των μνημείων της Νουβίας, ήρθα σε επαφή με μια σειρά από πληροφορίες για τις επιπτώσεις στον Νείλο και στην ζωή των Αιγυπτίων από την κατασκευή του φράγματος του Ασουάν. Οι θετικές επιπτώσεις είναι εμφανείς και εκεί πάει πρώτα το μυαλό μας. Όμως υπάρχουν και σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την ανάγκη εκτεταμένης χρήσης χημικών στις καλλιέργειες, την υφαλμύρωση του Δέλτα του Νείλου με όλες τις τραγικές συνέπειες, που καταλαβαίνει ο καθένας, μέχρι ακόμα και την αύξηση πιθανότητας σεισμών στην περιοχή! (λεπτομέρειες εδώ) .

Η πυρηνική ενέργεια από την άλλη παρά τους εμφανείς κινδύνους, δεν έχει μέχρι σήμερα μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο, από άλλες καθημερινές δραστηριότητες του ανθρώπου. Πόσες είναι παγκοσμίως οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές (ή οι περιπτώσεις αναπηρίας) από την χρήση του αυτοκινήτου ή του αεροπλάνου και πόσες από την πυρηνική ενέργεια; Σκέπτεται κανείς σοβαρά να εγκαταλείψει ο άνθρωπος τις δραστηριότητες αυτές;

Μην βιαζόμαστε λοιπόν να βγάζουμε συμπεράσματα. Ας ελπίσουμε να εξελιχθούν θετικά οι εξελίξεις με τα πυρηνικά εργοστάσια στην Ιαπωνία και στην συνέχεια ας βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα, ώστε να μειώσομε όσο γίνεται τους κινδύνους από την χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Δυστυχώς την πυρηνική ενέργεια δεν μπορούμε να την εγκαταλείψουμε τόσο εύκολα.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.501
Likes
29.149
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υποστηρίζεις ότι κακό υπάρχει μόνο σ'αυτό τον πλανήτη ή και σε εξωγαλαξιακά συστήματα;

Το Death Star ας πούμε.
Δεν ξέρω καν για τι μιλάς. Μην αποκλείεις την περίπτωση τα UFO να είναι μόνο δική σου ειδικότητα :haha:
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τώρα με κάνεις να βγω εντελώς off κι ας διαγραφώ,αλλά δεν ξέρεις το Death Star;;;

Ή παραείσαι ποιοτικός στον κιν/φο ή ήσουν παρόν στην πρώτη προβολή του " Όσα παίρνει ο άνεμος ".
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Ας κρατήσουμε στο συγκεκριμένο thread τουλάχιστον την σοβαρότητα που του αναλογεί.
Η αναπαραγωγή κακογουστου χιούμορ δεν έχει θέση εδώ.
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Αντιγράφω από το in.gr - Πού εστιάζονται οι ανησυχίες για τα πυρηνικά της Φουκουσίμα - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία

Ειδικοί εκτιμούν ότι τα πολλαπλά προβλήματα στη Φουκουσίμα δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στη διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενεργών ισοτόπων. Καθησυχάζουν πάντως ότι το ραδιενεργό νέφος θα περιοριστεί σε μια απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον σταθμό, και δεν θα εξαπλωθεί στην ατμόσφαιρα όπως είχε συμβεί στο Τσερνομπίλ.
...

Πάντως ο αντιδραστήρας του Τσερνόμπιλ δεν ήταν εξοπλισμένος με κέλυφος, όπως συμβαίνει στους ιαπωνικούς αντιδραστήρες. Όταν εξερράγη το δοχείο αντίδρασης με την καρδιά, το ραδιενεργό υλικό εκτινάχθηκε σε μεγάλο ύψος πάνω από την Ουκρανια. Αυτό είναι απίθανο να συμβεί στην περίπτωση της Φουκουσίμα.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το ελληνικό Τσερνομπίλ

Πως είχαν υποδεχθεί το ατύχημα τα ΜΜΕ και ο πολιτικός και επιστημονικός κόσμος της εποχής,με την ιδιαίτερη γραφή του "Ιού".
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.378
Likes
6.922
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ενώ η Ιαπωνία, παρά τους 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες καλύπτει μόλις 1/3 της ηλεκτρικής ενέργειας από τα πυρηνικά.
o θεός να βάλει το χέρι του για τους υπόλοιπους 53 στο μέλλον!:(:shock:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.285
Μηνύματα
886.468
Μέλη
38.950
Νεότερο μέλος
vaggelis55

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom