Κάτι που να εξιτάρει;

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Αυτά, με τη γνωστή μελαγχολία των γενεθλίων...
Τωρα το συνειδητοποίησα ότι εχεις γενέθλια με το ποστ της @Earth Citizen. Χρόνια Πολλά να είσαι υγιής να τον κάνεις όλο μπλε τον χάρτη σου!
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.448
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Χρόνια πολλά βρε στο αγόρι!!! Πολύχρονος να σε χαιρόμαστε!!! Μεγαλώνεις κι εσυ.. λιγοστεύουν τα ψωμια σου! Τι θα κεράσεις;;;:bleh::bleh:

Λοιπόν... Απωθημενο δικό μου είναι Καμτσάτκα.. πολύ πολύ δυνατό νομίζω, που ήθελα να είναι το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι αλλά σκατουλες... Ακόμα στο ταξίδι όνειρο ανήκει..

Από κει και πέρα θέλω Φαρόε, Λοφοτεν, Σοκοτρα. Κ εσύ επιβάλλεται επίσης να πας κ Αζόρες!!!

Και Βαλκανια δεν έχεις πάει ε;; Δε το θυμόμουν.. άντε ψησε ένα road trip κάνα 2 βδομάδες (που δε μου έκατσε πέρυσι) όταν γυρίσεις με το καλό..
Έχω και τουτου!! Πάμε Βαλκάνια??:bleh::bleh:
 

alma

Member
Μηνύματα
3.752
Likes
15.222
Χρόνια πολλά με υγεία και μακάρι να έχουν όλοι τέτοια "προβλήματα" σαν τα δικά σου!!!!!!!!!:clap:


Κι εγώ έχω σε αυτά που θα ήθελα να δω στην ζωή μου νησιά Φερόε οπότε συμφωνώ. Για Αζόρες που λένε τα παιδιά είναι γνωστή η άποψη μου. Φύση απίστευτη, σε αρχαία δεν έχει όσα θες μάλλον, αλλά ιστορία έχει και ιστορικά κτίρια και κάποια μουσεία και η πόλη της Angra do Heroismo είναι κούκλα.Εκτός από Αζόρες, βάλε και καμιά Μαδέιρα, αφού έχεις χρόνο.
Καλά Ρωσία είναι τόσα τα μέρη που θα ήθελα να δω που τι να πρωτογράψω. Νήσος Сахалин, πόλεις του Χρυσού δακτυλίου έξω από τη Μόσχα, περιοχή Καρέλια κλπ.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Χρόνια σου πολλά Yorgo και σου εύχομαι κάποια μέρα να ολοκληρώσεις το θρυλικό excel-project σου ή να το συνεχίσουν οι απόγονοί σου (τέτοια δεν λέμε πια σε αυτή την ηλικία;).

Σκέψου και την παρακάτω ιδέα, που συνδυάζει αρχαία, απομονωμένο, παρθένα φύση, αυτόχθονες και κατασκόπους να σε κυνηγάνε.

Ρωσία - Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια - Ινγκουσετία - Τσετσενία - Νταγκεστάν (τα δύο τελευταία δύσκολα αλλά νομίζω όχι ακατόρθωτα) - Αζερμπαιτζάν - Αρμενία - Γεωργία.

Γιατί να πας; για τους εγκαταλελειμμένους μεσαιωνικούς πύργους και τον τρόπο ζωής της Ινγκουσετίας, λαούς πολεμιστές, τις πανάρχαιες πόλεις της Ανατολής του Νταγκεστάν, τους βράχους που ζωγραφίζανε οι Καυκάσιοι πρόγονοί μας στο Αζερμπαϊτζάν, μεγαλιθικούς πολιτισμούς, ερήμους, την γενέτειρα του Στάλιν, πολεμικές ζώνες, ελληνιστικούς ναούς στην Αρμενία., μήξη Χριστιανικών με Ισλαμικών πολιστισμών σε όλο το ταξίδι. Ο Β. και ο Ν. Καύκασος φαίνεται πανέμορφος!

Και έτσι για να μην μιζεριάζεις στην κρίσιμη ηλικία που είσαι :haha:, νομίζω το δέλεαρ που παραμένει στον χάρτη σου είναι ότι υπάρχουν ακόμα πολλά μικρά πολύ απομονωμένα μέρη, αν υπάρχει χρόνος και χρήμα.
 
Last edited:

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.716
Likes
7.795
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Καταρχάς χρόνια πολλά, πολύχρονος και πολυεπίπεδος.
Κατα δεύτερον, δε ξέρω αν τα καταλαβαίνω καλά χωρίς τα ονόμαται, αλλά είδα ότι δεν έχεις πάει Γεωργία; Αν αυτό ισχύει, θα σου πρότεινα να τη βάλεις πάνω πάνω στη λίστα σου, καθώς και εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον έχει και εξαιρετικά τρεκ έχει και εξαιρετικό φαγητό θα έλεγα. Επίσης η Βουλγαρία έχει πολύ ωραία φύση και γενικά τα Βαλκάνια απορώ πώς σου ξέφυγαν. Δε θυμάμαι σε ποιά μέρη έχεις πάει στην Ελλάδα, αλλά γενικά υπάρχουν αρκετές περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γεωλογικό, αρχαιολογικό, αρκετά βουνά, λίμνες τα οποία αξίζει να επισκεφτείς.

υγ. ο ταξιδιωτικός μου χάρτης είναι σαν το δικό σου, με 100 χώρες λιγότερες :haha:
υγ.2 και στα νησιά Σβάλμπαρντ για να βρεθείς λίγο πιο κοντά στην Αποκάλυψη :rolleyes::rolleyes:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Ρε Γιώργο Αυστραλία δεν έχεις πάει? Πως σε θυμάμαι καμαρωτό σε μια φωτό με τον Δευκαλίων? :D
Τόσο πολύ δεν σου άρεσε που δεν την περιέλαβες στον χάρτη σου?
Τώρα τι να προτείνω εγώ ο πτωχός? Όμως θα συμφωνήσω ότι ένα Βαλκανικό τουρ θα το έβρισκες εξαιρετικά ενδιαφέρον. Πολυποίκιλο, με πεζοπορίες, φύση, αρχαία, καλό φαγητό και υπέροχους ανθρώπους.
Επίσης ταξίδι όνειρο έχω να λιώσω όλη τη Νορβηγία. Από το νότο μέχρι τέρμα στον βορά! Δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο τα άγρια τοπία και τα Lofoten είναι ένα όνειρο! Επίσης αν πας από Οκτώβρη μέχρι Μάρτη είναι η καλύτερη περίοδος να δεις το σέλας κυρίως από το Τρόμσο και πάνω.

Χρόνια πολλά Γιώργο. Δεν έφτασες τα 40 και έχεις πάει σε 114 χώρες. Αλίμονο σε μας :D
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
αφου ευχηθω χρονια πολλα,να σημειωσω πως θεωρω Α ΠΑ ΡΑ ΔΕ ΚΤΟ απο ταξιδιωτη αυτης της ταξης να μην εχει πατησει Μον Σ Μισελ και τα υπεροχα Νορμανδικα χωρια..Ξεκιναμε απο κει αγαπητε,πιανουμε τα υπολοιπα Γαλλικα στολιδια και βλεπουμε...Εγω για Βουργουνδια ειμαι φετος και ολιγο Αννεσυ και Αβινιον...Εχει πολυ πραμα εκει...
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.120
Likes
3.755
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Χρόνια πολλά Γιώργο! Εύχομαι πολλά και συναρπαστικά ταξίδια!
Σίγουρα δεν έχω κάτι εντυπωσιακό να σου προτείνω, αλλά θα έλεγα να εξετάσεις το οδοιπορικό στα Βαλκάνια, εφόσον βέβαια εξασφαλίσεις και έναν σωφέρ για την δύκολη οδήγηση!
Από την άλλη, είμαι σίγουρη ότι η Γαλλία έχει άπειρες διάσπαρτες ομορφιές να σου προσφέρει που μπορεί να μην σε εξιτάρουν αλλά να σε γεμίσουν ρομαντικές εμπειρίες, εφόσον πας με την ανάλογη παρέα...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.499
Likes
29.142
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σχεδιάζω τα επόμενα ταξίδια μου και βλέπω ότι δε βρίσκω κάτι που να με εξιτάρει. Εντάξει δεν έχω πάει και παντού, αλλά από αυτά που έχω υπόψιν λείπει πια κάτι το εξαιρετικό, όπως πχ τις σχεδόν ανεξερεύνητες χαμένες πόλεις των Ίνκας στις Άνδεις ή μια Ανταρκτική ή μια χώρα-μυστήριο όπως η Βόρειος Κορέα.

Aυτός εδώ είναι ο ταξιδιωτικός μου χάρτης.


View attachment 266025

Από τις μεγάλες χώρες, με εξαίρεση τη Ρωσία όπου έχω επισκεφθεί μόνο Μοσχα και Αγία Πετρούπολη, μπορώ να πω ότι τις έχω γυρίσει αρκετά, από μήνες σε Κίνα και Ινδία, πάνω από 25 πολιτείες στην Αμερική κλπ. Κι από αυτά που μένουν... δε με ενθουσιάζει κάτι φοβερά.

Οπότε ψάχνω κάτι πιο εξαντρίκ. Έχουμε κάποια ιδέα; Ιδανικά μου αρέσουν τα αρχαία, όσο πιο απομονωμένα τόσο το καλύτερο αν πρε΄πει να κάνει και κανείς τρεκ για να φτάσει σε αυτά, ακπομη καλύτερα, η φύση, οι φυλές και το καλό φαγητό, όπως και οι πολιτικές ιδιαιτερότητες, με αυτή τη σειρά. Θυμάμαι κάποιο ποστ παλιά που αρκετοί συμφορουμίτες περιέγραφαν μέρη, μνημεία, χωριά, φυλές, φυσικά μνημεία είτε δύσβατα, είτε ακριβά στην επίσκεψή τους, ειδικά η @dimkyr. Ε, εγώ δεν έχω παιδιά σκυλιά, χρόνος υπάρχει και χρήμα θα εξοικονομηθεί. Τι θα μπορούσε να με ενθουσιάσει από αυτά που δεν έχω δει;

Από αυτά που μου μένουν (για να έχουμε να λέμε) με τραβάνε προς το παρόν:

Παπούα- Νέα Γουινέα: Κάποιες φυλές θα έχει που να μην είναι τόσο προσβάσιμες όσο αυτές με τα φεστιβάλ που πάνε όλοι. Όχι; Επιπλέον κάτι πήρε το μάτι μου για εξαιρετικά τρεκ.

Λίβανος: Από τις λίγες χώρες με σοβαρό αρχαιολογικό πλούτο που δεν έχω επισκεφθεί. ΟΚ και το φαγητό τους σούπερ είναι.

Γαλλική επαρχία: Εξαντρίκ δεν το λες, αλλά να βολοδέρνω για ένα μήνα στα χωριουδάκια της Γαλλίας δε θα με χάλαγε. Ούτε στο Μον Σαν Μισέλ δεν έχω πάει ο άσχετος.

Σαουδική Αραβία: Αυτό τα έχει όλα! Μυστήριο, αρχαία, περίεργη πολιτικοθρησκευτική κατάσταση, αλλά δυστυχώς βίζες ακόμη δε δίνουν (όταν έδιναν ήταν τόσο ακριβό που δεν είχα την οικονομική δυνατότητα)

Γροιλανδία: Δεν το έχω ψάξει, αλλά ακούγεται φάση Ανταρκτική, απομακρυσμένο και ιδιαίτερο. Όχι;

Φιλιππίνες: Κοτζάμ αρχιπέλαγος, κάποια εντελώς απομονωμένα νησιά με περίεργους ντόπιους δε θα έχει, που να θες 3 μέρες να φτάσεις με κάποια σκυλοπνίχτρα; Αρχαία δεν έχουν εκεί;

Βόρεια Ινδία-Πακιστάν-Μπανγλαντές: Τι έχει εκεί που μπορεί να με ενδιαφέρει;

Α, δεν έχω δει το Βόρειο Σέλας. Να σημειωθεί. Επίσης με εξιτάρει το Pitcairn λόγω ιστορίας. Κι η Υεμενη που θα γίνει προσβάσιμη κάποια στιγμή σε αυτό το lifespan. Κι η Σοκότρα μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Στην αχανή Ρωσία τι έχω χάσει;;

Επίσης, από events, festivals, αθλητικά δρώμενα τι θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό για σας; Σκέφτομαι εκείνο με το κολύμπι με καρχαρίες. Και χάνω για ένα μήνα το κολύμπι με φάλαινες στο Τόνγκα, αλλά γίνεται εύκολα στο Μεξικό.

Άρα οι βασικές ερωτήσεις είναι: Με βάση τα γούστα μου.... τι νομίεζετε ότι θα μου έκανε κλικ; Κι εσείς τι "άπιαστο" (λόγω χρόνου ή κόστους) απωθημένο έχετε;

Αυτά, με τη γνωστή μελαγχολία των γενεθλίων...
Κατ' αρχήν Χρόνια πολλά.

Συγκρίνοντας το χάρτη σου με ένα που είχες δημοσιέυσει κάπου αλλού πέρυσι, βλέπω ότι ξε-πήγες Νορβηγία και Αυστραλία, αλλά πήγες εν τω μεταξύ στη Νέα Ζηλανδία και στο Νότιο Σουδάν. [ Με δεδομένο ότι όπως έχεις δηλώσει χρωματίζεις τις χώρες που έχεις ταξιδέψει κι όχι απλώς επισκεφθεί, όπως έχεις δηλώσει παλιότερα, διευκρινίζω προς το αναγνωστικό κοινό ότι δε σε κατηγορώ για κάτι, απλά παρατηρώ ότι φέτος ταξίδεψες ελάχιστα ].

Pitcairn αν θες να το κανονίσουμε μαζί κάποια από τις επόμενες χρονιές. (Και Σαουδική Αραβία, εννοείται).

Η Γαλλική επαρχία έχει πολύ "ψωμί", θέλει αρκετά πάνω από μήνα, αλλά κουράζει λίγο σε μεγάλες δόσεις. Όπως σε κάθε "επαρχία", θα βοηθούσε να έχεις το όχημά σου.

Στη Γροιλανδία το "special" είναι η παρατήρηση των παγόβουνων στο disco bay (Illulisat).

Λίβανο, αν περιμένεις λίγο θα μπορείς να το συνδιάσεις με Συρία (αν και η τελευταία ακούγεται ότι ξανα-έκλεισε πάλι).

Βόρεια Ινδία έχει πολύ ψωμί. Δες ιστορίες από Κασμίρ - Λαντάκ κλπ. Αλλά την έχεις γυρίσει αρκετά, οπότε δες που δεν έχεις πάει.... Πακιστάν πάλι έχει κάποια θέματα ασφάλειας, αλλά για το κλασσικό route από Islamabad ως το Xinjang είσαι safe (αλλά έχουμε πιο αρμόδιους να σου πουν).

Μπαγκλαντες, εκτός από τα κλασσικά (Cox Bazaar, Dhaka, Chittagong) μπορείς πλέον να επισκεφθείς και προσφυγικούς καταυλισμούς των Rohinga (δεν ξέρω σε τί βαθμό είναι στημένο, just saying).

Άλλα:
- Mass games αν δεν τα είχες πετύχει (λογικά δε θα έχει πάλι και φέτος, σε 1-2 χρόνια πάλι).
- Chernobyl / Fukushima
- Β Ι Ε Τ Ν Α Μ. Και αρχαία, και φύση, και φαί, και πόλεις, και νεότερη ιστορία...
- Αλγερία / Τυνησία. Αρκετά αρχαία κι εκεί, και σχετικά βατές χώρες δεδομένης της ηπείρου.
- Δε βλέπω καλά την απόχρωση του Μπουτάν, αλλά ΘΕΣ να την κάνεις πιο έντονα γαλάζια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
885.941
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom