Κέρκυρα!!! Το νησί των Φαιάκων… ή μήπως των λωτοφάγων;;;

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ημέρα 4η

Πιστοί στο πρόγραμμα ξεκινήσαμε λίγο μετά τις 9 να επισκεφτούμε το περίφημο παλιό φρούριο της Κέρκυρας για το οποίο είχαμε ήδη πάρει μια πρώτη εικόνα ερχόμενοι με το πλοίο στην Κέρκυρα, παρόλα αυτά δεν περίμενα ότι η έκτασή του θα είναι τόσο μεγάλη και ότι θα είναι τόσο καλοδιατηρημένο!
Το εισιτήριο είχε 4 ευρώ αλλά νομίζω αξίζει να τα δώσει κάποιος και για την περιήγησή στο μεγάλο και εντυπωσιακό Παλαιό Φρούριο θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο…
Η είσοδος γίνεται από τη Σπιανάδα, όπου δυο μικροί οβελίσκοι αποτελούν την εξωτερική πύλη του Φρουρίου. Από εκεί ξεκινάει η γέφυρα που διασχίζει την ένυδρη τάφρο και οδηγεί στην κεντρική πύλη του Φρουρίου.



Στο εσωτερικό του Παλαιού Φρουρίου υπάρχουν επιβλητικά κτίρια, κατασκευασμένα από τους Βενετούς και τους Εγγλέζους, η ενετική φυλακή , οι αγγλικοί στρατώνες και το στρατιωτικό νοσοκομείο και σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που μας εντυπωσίασε!




Η ζέστη ήταν αρκετή ωστόσο ήμασταν αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το μικρό φάρο που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του Κάστρου προκειμένου να δούμε την Κέρκυρα από ψηλά! Μπορεί να κουραστήκαμε λιγάκι, ωστόσο η θέα από το ψηλότερο σημείο του Κάστρου μας αποζημίωσε…


Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες και αφού η περιπλάνησή μας είχε κρατήσει πάνω από μία ώρα πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Προς την έξοδο είδαμε το κτίριο που φιλοξενεί το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και ειλικρινά ζηλέψαμε όσους φοιτούν εκεί, ενώ βγαίνοντας κάναμε και μια σύντομη στάση στην αξιόλογη βυζαντινή συλλογή με εικόνες και μωσαϊκά.
Φτάσαμε στο Αχίλλειο γύρω στις 12 και μπορώ να πω ότι το εισιτήριο των 7 ευρώ μας χτύπησε κάπως άσχημα…(ειδικά όταν στο Μουσείο της Ακρόπολης έχει 5!). Αν και το είχαμε ξαναδεί το Αχίλλειο άλλες δύο φορές αποφασίσαμε να μπούμε και δεν το μετανιώσαμε…



Δεν είναι ανάγκη να αναφερθώ στην ιστορία του Αχίλλειου και στα εκθέματα απλά θα πω ότι όποιος βρεθεί στην Κέρκυρα αξίζει να το επισκεφτεί…
Μιας και ήμασταν ήδη κουρασμένοι αποφασίσαμε να μην περιπλανηθούμε για μια ακόμη φορά στις παραλίες του νησιού και έτσι επιλέξαμε τον αγαπημένο μας μέχρι εκείνη τη στιγμή Γάρδενο για να κάνουμε τη μεσημεριανή βουτιά μας.


Είχαμε ακούσει καλά λόγια για τη θέα από το χωριό Χλωμός και έτσι στο γυρισμό λίγο μετά από τον Άγιο Γεώργιο στρίψαμε δεξιά και αρχίσαμε την «ανάβαση» σε έναν στενό και γεμάτο στροφές δρόμο..



Η θέα αξίζει τον κόπο, ωστόσο είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει και το κρύο ήταν αρκετό οπότε δεν μείναμε πολύ! Από εκεί κατευθείαν στο Άγιο Γεώργιο για φαγητό και αφού ήμασταν σχετικά κοντά αποφασίσαμε να κάνουμε το "απονενοημένο βήμα" και να πραγματοποιήσουμε τη βραδινή μας έξοδο στον Κάβο…
Δεν μπορώ να πω ότι το μετανιώσαμε γιατί ήμασταν υποψιασμένοι για το τι θα δούμε και απλά πήγαμε από περιέργεια και επιβεβαιωθήκαμε.. :shock:μακριά και αγαπημένοι!!!:haha:
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ημέρα 5η

Η μέρα προέβλεπε επίσκεψη της κοπέλας μου σε φιλικό σπίτι στην Κάτω Κορακιάνα, οπότε είχε έρθει η ώρα να δούμε τη Βορειοανατολική Κέρκυρα!!! Πρώτη στάση στη Δασιά, η οποία τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά ήταν ξακουστή…
Δεν ξέρω πως είναι το βράδυ, αν έχει επιλογές για διασκέδαση και φαγητό, ωστόσο τη μέρα είναι ψιλοαπογοητευτική… Μακρόστενη ακτή με πάααρα πολύ κόσμο και εξέδρες για θαλάσσια σπορ, και γενικά αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι έχει αρκετά δέντρα νομίζω ότι δεν αξίζει να την επισκεφτείτε για μπάνιο.
Έτσι είπα να ακολουθήσω την πολύτιμη συμβουλή της Pattyyy και αφού είχα συμβουλευτεί το travelstories πριν την αναχώρηση μας αποφασίσαμε να πάμε στην περίφημη παραλία της Κερασιάς!!!

Αντισταθήκαμε στο Μπαρμπάτι (που μας άρεσε πολύ), αντισταθήκαμε στις πινακίδες για Νησάκι, Καλάμι κ.τ.λ. και μέσα από έναν στενό κατηφορικό δρόμο αντικρίσαμε την υπέροχη παραλία!!!


Παρκάραμε το αυτοκίνητο στον ίσκιο κάτω από τις λεύκες και ενώ η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο νόμιζες ότι ήταν ελάχιστοι αφού τη γαλήνη και την ησυχία που είχε αυτή η παραλία δεν την είχαμε ξανασυναντήσει! Λευκές πέτρες, κρυστάλλινα νερά, ησυχία, χαλάρωση, μεσημεριανός υπνάκος στην παραλία, βουτιές με μάσκα και αναπνευστήρα.. Επιτέλους βρήκαμε μια παραλία που κάτσαμε για ώρες και βουτήξαμε πάνω από 5 φορές χωρίς να θέλουμε να ανακαλύψουμε καμία άλλη παραλία!





Λίγο μετά τις 7 τελικά αποφασίσαμε να φύγουμε αφού τα πρώτα σημάδια της πείνας είχαν κάνει την εμφάνισή τους, αλλά ήμασταν σίγουροι ότι μάλλον αυτή θα είναι η αγαπημένη μας παραλία στο νησί. Μέχρι την επόμενη φυσικά…
Το βραδάκι πέρασε με φαγητό και ποτό στις Μπενίτσες (η εύκολη και αγαπημένη λύση αφού ήταν 5 λεπτά από το ξενοδοχείο και είχε εύκολο πάρκινγκ και ωραία μαγαζάκια).
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ημέρα 6η

Είχαμε ακόμη 2 μέρες μόνο, οπότε σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε!!! Το πρωί πεταχτήκαμε για μια βόλτα σε Κανόνι, Ποντικονήσι και τον απαραίτητο καφέ και το μεσημεράκι είπαμε να γνωρίσουμε από κοντά την παραλία του Αη Γόρδη(όχι του Νότου, περάσαμε και από τον Άγιο Γόρδη του Νότου αλλά δεν άξιζε..)


Η παραλία βρίσκεται στα δυτικά του νησιού και όχι πολύ μακριά από την πόλη σε μια περιοχή ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά. Υπάρχει ένα μικρό θέμα με το πάρκινγκ, ωστόσο αν είστε τυχεροί θα βρείτε θέση στο δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ που είναι λίγο πάνω από την παραλία(αρκεί να μην φοβηθείτε τον πολύ πολύ στενό δρόμο που οδηγεί σε αυτό!).
Η παραλία είναι αρκετά όμορφη, με ψιλή άμμο, καθαρά και πολύ ζεστά νερά και δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα! Ωστόσο αν προτιμάτε ένα ήρεμο μπάνιο μάλλον δεν προσφέρεται γιατί μάλλον είναι ψηλά στις προτιμήσεις πολλών λουομένων!
Το απογευματάκι έφτασε νωρίς και αφού επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο ετοιμαστήκαμε γρήγορα για να προλάβουμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα από το παρατηρητήριο του Κάιζερ!! Ακολουθήσαμε τις πινακίδες για το χωριό Πέλεκας και λίγο πριν τις 9 ήμασταν στο «θρόνο του Κάιζερ», στο λόφο από όπου ο Κάιζερ της Πρωσίας ερχόταν και ατένιζε το ηλιοβασίλεμα στις αρχές του 20ού αιώνα, μετά την αγορά του Αχιλλείου.



Κάποιοι παρομοιάζουν το σημείο με ένα ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, ωστόσο δεν θα φτάσω σε αυτή την υπερβολή.. Είναι ένα πολύ όμορφο σημείο με καταπληκτική θέα σε 360 μοίρες, αλλά θα προτιμήσω το ηλιοβασίλεμα στην Παλαιοκαστρίτσα… Ο ήλιος χάθηκε πίσω από τα βουνά και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τη Γέφυρα του Κάιζερ, μια πέτρινη γέφυρα που χρησιμοποιήθηκε από τον Κάιζερ για να πηγαίνει από το Αχίλλειο στην παραλία.



Το βράδυ ήρθε χωρίς να το καταλάβουμε και μας βρήκε να σχεδιάζουμε την 7η και τελευταία μέρα στο νησί…
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
7η ημέρα

Μπορεί να ήταν απογευματάκι όταν πήγαμε Παλαιοκαστρίτσα, ωστόσο μας άρεσε πάρα πολύ το τοπίο και είπαμε ότι σίγουρα αξίζει να κάνουμε μια βουτιά σε κάποιον από τους πολλούς και όμορφους κόλπους της περιοχής. Πριν φτάσουμε στην Παλαιοκαστρίτσα στρίψαμε δεξιά προς το χωριό Λάκωνες από όπου μπορείς να δεις την υπέροχη θέα προς την Παλαιοκαστρίτσα και να βγάλεις μερικές ακόμη πανοραμικές φωτογραφίες της περιοχής!


Μέσα σε λίγα λεπτά ήμασταν σε μία από τις παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας(η πρώτη αριστερά όπως κατεβαίνει ο δρόμος). Θα σας πρότεινα να διαλέξετε οποιαδήποτε άλλη εκτός από αυτή, λίγο τα ταβερνάκια από πάνω, λίγο τα θαλάσσια ποδήλατα και οι ξαπλώστρες προσελκύουν τον περισσότερο κόσμο εκεί οπότε γινόταν ψιλοχαμός! Παρόλα αυτά ο κόλπος ήταν φανταστικός με καταγάλανα νερά(παγωμένα βέβαια), υπέροχο βυθό, αρκετά βραχάκια και πάρα πολλά ψάρια!!! Αξίζει να κολυμπήσετε μέχρι τη σπηλιά που βρίσκεται στα δεξιά του κόλπου και νομίζω αξίζει να νοικιάσετε ένα κανό ή ένα ποδήλατο για να ανακαλύψετε την ακτογραμμή της Παλαιοκαστρίτσας!!!
Νιώθαμε το χρόνο να μας πιέζει και έτσι δεν μείναμε πολύ. Μέσα σε 20 λεπτά ήμασταν στους Έρμονες και δεν το μετανιώσαμε!!! Παρκάραμε εύκολα πάνω στο δρόμο και λίγα μέτρα παρακάτω αντικρίζαμε έναν πανέμορφο κόλπο με γαλαζοπράσινα νερά, άσπρα βότσαλα και πεύκα που έφταναν μέχρι την ακτή και δημιουργούσαν ίσκιο για τους επισκέπτες! Ο κόσμος λίγος και μπορώ να πω ότι μετά την Κερασιά αυτή έγινε η αγαπημένη μας παραλία!


Βουτήξαμε αρκετές φορές και το απογευματάκι γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστούμε για την τελευταία μας βόλτα στην πόλη της Κέρκυρας…
Η μελαγχολία νομίζω είχε κάνει πολύ αισθητά τα σημάδια της και σε συνδυασμό με την ανυπόφορη ζέστη μας είχαν ρίξει το ηθικό, παρόλα αυτά ήμασταν αποφασισμένοι να περπατήσουμε όσα περισσότερα καντούνια μπορούσαμε!
Περάσαμε από δεκάδες «τουριστικά» καντούνια μέχρι που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα που δεν είχε καθόλου κόσμο, κάπου κοντά στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και ειλικρινά δεν το μετανιώσαμε.
Ησυχία, όμορφα πολύχρωμα σπίτια, Κερκυραίοι γείτονες να μιλούν και οι φωνές να αντηχούν σαν τραγούδι στα αυτιά μας, σκαλοπάτια και καμάρες, ναι ήμασταν σε μια διαφορετική Κέρκυρα!
Φτάσαμε στην Παναγία την Κρεμαστή και μας περίμενε ένα μοναδικό θέαμα, γινόταν το πάρτυ ενός γάμου στο μπαράκι που είναι εκεί δίπλα και είχαν «στολίσει» τα γύρω στενά και όλο το χώρο με κεράκια που μέσα στη νύχτα έδιναν μια ξεχωριστή αίσθηση στο χώρο!





Συνεχίσαμε να περπατάμε και φτάσαμε στην Πλατεία Πλασκοβίτη, μήπως τελικά πήγαμε στην Ιταλία όπως προγραμματίζαμε;;; Μια μικρή πλατεία με ψηλά σπίτια τριγύρω, δύο μικρά εστιατόρια με φινέτσα, μακριά από τις ορδές των τουριστών και ένα δροσερό αεράκι μας έκαναν να μείνουμε για αρκετή ώρα σε αυτό το σημείο της πόλης και ταυτόχρονα αύξανε τη μελαγχολία μας γιατί την επόμενη ημέρα έπρεπε να πάρουμε το δρόμο του γυρισμού…
Του γυρισμού; Για πού; Δεν θέλαμε να πάμε πουθενά! Είχαμε ξεχάσει και σπίτι και φίλους και δουλειά και θέλαμε αυτές οι διακοπές να μην τελειώσουν! Είχαμε ξεχάσει τα πάντα! Μήπως τελικά το φρούτο στο βραδινό ήταν λωτός και όχι ροδάκινο…;;;;


Κατεβήκαμε μέχρι τον πανέμορφο Μητροπολιτικό Ναό Σπηλαιωτίσσης και περπατήσαμε μέχρι το νέο Φρούριο…Η βραδιά έκλεισε με αρκετή μελαγχολία και ποτό σε roof garden γνωστού ξενοδοχείου με θέα το παλιό φρούριο…

Ημέρα 8η

Η μέρα της αναχώρησης είχε φτάσει, ωστόσο δεν μπορούσαμε να αποχωριστούμε το νησί χωρίς να κάνουμε μια τελευταία βουτιά! Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε μέχρι την Κερασιά, αλλά λόγω απόστασης προτιμήσαμε τους Έρμονες. Μπανάκι μέχρι το απόγευμα και στις 6:10 βλέπαμε την ίδια εικόνα που βλέπαμε πριν μια εβδομάδα…Το Φρούριο της Κέρκυρας! Μόνο που αυτή τη φορά αντί να πλησιάζει, απομακρυνόταν…

Συμπεράσματα-Παρατηρήσεις-Συμβουλές

Ομολογώ ότι η Κέρκυρα δεν ήταν ψηλά στις προτιμήσεις μου, ωστόσο μετά από μια εβδομάδα αναθεώρησα και εκεί που έλεγα ότι δεν θα πάω για διακοπές εκεί είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω και σίγουρα θα την προτείνω για διακοπές!
Οι επιλογές είναι πολλές, οι παραλίες πάααρα πολλές και διαφορετικές και τελικά οι 7 ημέρες αποδείχθηκαν λίγες…
Δεν είχα ακούσει τα καλύτερα από πολλούς φίλους για τις τιμές και τη συμπεριφορά των ντόπιων, ωστόσο εγώ έχω να πω ότι με όποιον συναναστραφήκαμε ήταν ευγενικός και χαμογελαστός και όλοι μα όλοι έκοβαν αποδείξεις(ακόμη και στα περίπτερα!).
Δεν μπορώ να κάνω προτάσεις για φαγητό και ποτό γιατί δεν δοκιμάσαμε πολλά αλλά και γιατί υπήρχαν και θετικά και αρνητικά εκεί που δοκιμάσαμε. Άλλωστε αυτό το κομμάτι το έχει καλυψει πολύ καλά η Pattyy !! ;)
Σαν παρατήρηση έχω να πω να προσέχετε λίγο στην οδήγηση γιατί οι δρόμοι είναι λίγο στενοί και οι οδηγοί αρκετά βιαστικοί, ενώ θα πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την έλλειψη πινακίδων!(χαθήκαμε 2,3 φορές).
Συμβουλές…Όπως σε όλα τα νησιά έτσι και στην Κέρκυρα η βενζίνη είναι από 8 έως και 15 λεπτά ακριβότερη από ό,τι θα τη βρείτε στον Νομό Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, οπότε καλό θα ήταν να γεμίσετε το ρεζερβουάρ πριν μπείτε στο πλοίο.
Όσον αφορά τα πλοία υπάρχουν δύο τύπου, τα γνωστά φέρρυ και τα κλειστού τύπου. Υπολογίστε περίπου 40 ευρώ για το αυτοκίνητο και 9 ευρώ το κάθε άτομο. Τα κλειστού τύπου κάνουν περίπου μισή ώρα λιγότερο και αν βγάλετε με επιστροφή έχετε έκπτωση 50% στο εισιτήριο επιστροφής. Τα φέρρυ με το οποίο επιστρέψαμε μας είπαν την ίδια τιμή(αν είναι δυνατόν) και όταν είπαμε ότι δεν πειράζει αν είναι έτσι θα φύγουμε με το επόμενο κλειστού τύπου μας έκαναν έκπτωση 50% στο αυτοκίνητο…
Αυτή ήταν η εμπειρία μας από την πανέμορφη Κέρκυρα, ελπίζω να μην κούρασα και να μην αδίκησα κάποιο μέρος. Κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε…

 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
αν μας κουρασες ; Καθολου ..
Αντιθετα ειναι πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου.
Τελειο ρεπορτάζ - παραλιας !!!
Σε ευχαριστουμε πολυ .....
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
αν μας κουρασες ; Καθολου ..
Αντιθετα ειναι πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου.
Τελειο ρεπορτάζ - παραλιας !!!
Σε ευχαριστουμε πολυ .....
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είχα μια μικρή ανασφάλεια γιατί ήταν η πρώτη μου απόπειρα για να γράψω...;)
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είχα μια μικρή ανασφάλεια γιατί ήταν η πρώτη μου απόπειρα για να γράψω...;)
Πρώτη απόπειρα ;
Εξαιρετικα επιτυχημένη :clap:
Τωρα που πήρες τον αερα περιμενουμε και άλλες ιστορίες :)
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Θα συμφωνήσω με την ΚΙΚΙ πολύ επιτυχημένη και ειδικά οι φώτο απο τις παραλίες πολύ ωραίες...!!Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού...!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Χαίρομαι που φάνηκα χρήσιμη!:DΈρμονες λοιπόν!!!Θα είναι η πρώτη μου επιλογή την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ την πλανεύτρα Κέρκυρα! Η ιστορία σου είναι πολύ καλογραμμένη και χρήσιμη με super photos! Thank you!
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού...
 

N-I-K-O-S

Member
Μηνύματα
33
Likes
3
Καλησπερα παιδια.Θα παω κερκυρα 16 αυγουστου για 6 μερες.Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες, αλλα αν γινεται να γινεις λιγο πιο αναλυτικος στο θεμα μεταφορας με το πλοιο.Ποιες εταιριες εχουν κλειστου τυπου πλοια που κανουν και εκπτωση 50% στο αυτοκινητο?Ποιο πλοιο μου προτεινεις να παρω ωστε να βγει οικονομικα η μεταφορα μου?
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Χμμ...δυστυχως δεν εχω τα εισιτηρια για να σου πω με ποια εταιρια πηγα και με ποια γυρισα...Απλα θα σου πω οτι εχει συνεχεια δρομολογια, σχεδον ανα μια ωρα, ειτε με κλειστου ειτε με ferry και γι αυτο δεν αγχωθηκα νωριτερα για να κλεισω εισιτηρια. Πάντως την εκπτωση μας την εκαναν εκεινη τη στιγμη που εκοβα εισιτηρια και επειδη εχει 2-3 κιοσκ με εισιτηρια μπορεις εκεινη τη στιγμη να πας και να δεις ποιο δρομολογιο σε συμφερει περισσοτερο. Για πιο ασφαλεις πληροφοριες Κερκυραικές Γραμμές Tηλ 26610 23874 / 23876,
Κοινοπραξία Tηλ 26610 22275 / 30190 / 20675, Λιμεναρχείο Κέρκυρας Tηλ 26610 40002 / 32655
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.012
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom