Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.019
Κι η δική μου άποψη είναι πως αντί να σκισουμε το Μνημόνιο, σκίσαμε καλσόν. Σπουδαίος performer ο Βαρουφάκης και πάλι, αν και το βλέμμα του όταν τον παίρνει η κάμερα μου κάνει κάπως σε psycho.
Και εις άλλα με υγεία.
Τζάμπα προπλήρωσα διαμονές σε ξενοδοχεία για τα προσεχή ταξίδια εν αναμονή της υποτιμημένης δραχμής....
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.405
Μεταξύ αυτών που κέρδισε η ελληνική πλευρά είναι:

-η δέσμευση πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα συνδυάζεται για το 2015 με τις οικονομικές εξελίξεις. Σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση, η Ελλάδα έπρεπε να επιτυγχάνει πλεονάσματα 3,0% του ΑΕΠ φέτος, 4,5% του ΑΕΠ το 2016
-η συμφωνία πως δεν θα υπάρξει άλλη μείωση σε συντάξεις και πως γενικότερα δεν θα εφαρμοστούν μέτρα καθαρά άμεσου εισπρακτικού χαρακτήρα, όπως προέβλεπε το mail Χαρδούβελη
-η απόρριψη των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί περί αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά
-η αντικατάσταση της Τρόικα από τους θεσμούς, οι οποίοι θα είναι πλέον υπεύθυνοι για τον έλεγχο της προόδου της Ελλάδας

Παράλληλα όμως εκτιμάται πως πιθανότητα ανοίγει και μια συζήτηση για το χρέος αφού έστω και δειλά αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση του Eurogroup πως «οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα ή έσοδα χρηματοδότησης τα οποία απαιτούνται για την εγγύηση της βιωσιμότητας του χρέους σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012». Στο Eurogroup αυτό υπήρχε πρόβλεψη για νέα μείωση του χρέους με τον τρόπο που θα κρινόταν προσφορότερος, πιθανότατα όμως με ένα νέο κούρεμα.

Βέβαια και η ελληνική πλευρά αναγκάστηκε να υποχωρήσει σε άλλα ζητήματα. Συγκεκριμένα:

-ανέλαβε τη δέσμευση να απέχει «από οποιαδήποτε κατάργηση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους».
-τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «κρατούνται» από το EFSF και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν «μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δαπάνες εξυγίανσης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Συνεπώς η αξιοποίηση του ποσού για τα “κόκκινα δανεία” είναι τουλάχιστον αμφίβολη.
-οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να διατυπώσουν εκ νέου την κατηγορηματική τους δέσμευσή για «την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς όλους τους πιστωτές τους στο ακέραιο και εγκαίρως».


http://www.huffingtonpost.gr/2015/0...w_n_6725780.html?1424508030&utm_hp_ref=greece
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Συγνώμη κιόλας αλλά περιμένατε από το συριζα να πει όχι και να έρθει σε μετωπική σύγκρουση, να σκίσει τα μνημόνια κτλ κτλ;

Για να τηρήσεις αυτή τη δέσμευση θέλει πολύ προεργασία, να έχεις μαζί σου τον κόσμο(όχι το 30%...), να έχεις βρει συμμαχίες που θα δεχθούν να σε χρηματοδοτήσουν μέχρι να ορθοποδήσεις(εφόσον δεν βρεις εσύ τρόπους σαν κράτος) και κυρίως να έχεις εξηγήσει σαν πολιτικό κόμμα με ειλικρινή τρόπο τι θυσίες θα απαιτηθούν για τα επόμενα χρόνια.

Άντε πες τώρα εσύ Λαφαζάνη πως σταματάνε οι ιδιωτικοποιήσεις, πως δεν ισχύει η συμφωνία για τα αεροδρόμια, πως φεύγει η cosco, μίλα για τη ΔΕΗ και τους υδρογονάνθρακες...

Αν και δεν θα θεωρούσα απίστευτο το σενάριο να πάμε σε εκλογές.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.760
Το πιο λογικό είναι ότι θα του βάλουν τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι, αντί για τρόικα θα έχουμε μια επιτροπή (δηλαδή τρόικα με άλλο όνομα), αντί για μνημόνιο θα έχουμε ένα "πρόγραμμα" που θα περιλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε ο Σαμαράς και έλεγε το μνημόνιο
Γιώργο σε κράζανε πριν 3 εβδομάδες.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τι νούμερα να σας πω...μ' έχουν μουντζώσει τελευταία: έβρεχε στην έρημο, μετά αποκλείστηκα στην Πέτρα από τα χιόνια, περάσαμε τελικά από την έρημο για να αποφύγουμε τους αποκλεισμένους δρόμους για να πέσουμε σε αμμοθύελλα, τελικά όταν περάσαμε τα σύνορα για Ισραήλ ήταν Σάββατο (άρα όλα κλειστά) και φυσικά στα σύνορα από όλους μόνο εμένα κράτησαν για ένα τρίωρο οι φίλτατοι ΙΣραηλινοί που ενθουσιάστηκαν με το διαβατήριό μου και τις εξηγήσεις μου...

Σήμερα στη Ραμάλα πήγα στον τάφο του Αραφάτ, έβγαλα τις φωτογραφίες μου, βγαίνοντας πέρασα από το κτίριο της Παλαιστινιακής Αρχής, λέω ας το βγάλω κι αυτό μια φωτογραφία, τσουπ σκάνε κάτι τύποι με πολιτικά και 3 αμάξια, με μπαγλαρώσανε και με πήγαν για ανάκριση. Φιλικοί ήταν πάντως, μετά από ένα-δύο τεϊα με αφήσανε αφού τα είπαμε για τις επιπτώσεις του τσιγάρου στη στύση, τις Σουηδέζες και τον Τσίπρα.

Α ναι, έφαγα και μια μέρα στο Ein Gedi επειδή ... βυθίστηκε ο δρόμος και κόπηκε η κυκλοφορία.

Πάω να σκίσω ένα μνημόνιο μπας κι αλλάξει η τύχη μου.

edit: είχα κάνει αίτηση για πρόσκληση στο Μακάμπι-Παναθηναϊκός, μου βρήκαν τελικά δύο κάτι φίλοι σκαουτεράδες, δεν είχα δει τα μέιλ μου για να τους πω ότι προλαβαίνω να πάω εγκαίρως και τα έδωσαν στο μάνατζερ του Μπατίστα. Που να χάσει τα εισιτήρια στο επόμενο checkpoint και να φάει ο Παναθηναϊκός 20 πόντους στο κεφάλι, χάνοντας και τη διαφορά του πρώτου ματς (πάντως ο άσος της Μακάμπι χωρίς διαφορές πληρώνει 1.425 και δεν είναι κακός, εγώ το 35αρι μου το έριξα...), ο δε Μπατίστα να βλέπει τις σόλες του Ταϊους όταν καρφώνει από πάνω του σε ασίστ του Πάργκο.

Αυτά από την Παλαιστίνη. Για να μη γκρινιάζει ο κύριος hydronettaς ότι δε γράφουμε ιστορίες, δεσμεύομαι να γράψω μια περιληπτική για το πρώτο μέρος του ταξιδιού μου. Τα χαιρετίσματά μου σε όλους, μνημονιακούς και μη. Μη σκίζετε καλτσόν, θα τα χρειαστούμε, έρχονται δύσκολες ημέρες (και δε θα' χουμε και διαβατήρια έτσι που πάμε).
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αυτά από την Παλαιστίνη. Για να μη γκρινιάζει ο κύριος hydronettaς ότι δε γράφουμε ιστορίες, δεσμεύομαι να γράψω μια περιληπτική για το πρώτο μέρος του ταξιδιού μου. Τα χαιρετίσματά μου σε όλους, μνημονιακούς και μη. Μη σκίζετε καλτσόν, θα τα χρειαστούμε, έρχονται δύσκολες ημέρες (και δε θα' χουμε και διαβατήρια έτσι που πάμε).
Όχι θα τη γλίτωνες με δελτία τύπου…
Ο Σόιμπλε των ταξιδιωτικών ιστοριών θα γίνω… Έχετε χρέη κύριε
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και θα κάνει το ΚΚΕ συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Αυτά είναι!
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.471
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom