Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.680
Likes
50.540
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το νόημα έχει μια δημοσκόπηση να είναι μυστική όταν επιτρέπονται; Δηλαδή την έκανε μια εταιρεία και προτιμά να μην αυτοδιαφημιστεί αλλά την έκανε στο τσάμπα; Γουάου.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Δύο μέρες πριν τις εκλογές να θυμίσω ορισμένα πραγματάκια γι΄αυτούς που σπέρνουν τον φόβο και ξεχνάνε τι δηλώνανε όταν ήταν αντιπολίτευση, την αγαπημένη μας ν.δ εννοώ φυσικά...

Ξεκινάμε με τον αγαπημένο πρωθυπουργό:
B8CmsoJCEAETrJo.jpg
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Με τον άνθρωπο που μας ορκίζεται στην ανδρική του τιμή πως η χώρα τελείωσε μετά την κυριακή εφόσον βγει ο συριζα:
B8CnE20CEAAruNR.jpg
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.428

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Το bankingnews φλερτάρει συχνά με τους φασίστες. Nothing to see here.
Περισσότερα εδώ.


Η συλλογιστική μου είναι η εξής: σε γενικές γραμμές οι εκλογές είναι φόβος vs οργή.
Η συλλογιστική σου ξεκινάει από λάθος βάση.
Το αποτέλεσμα των εκλογών κρίνεται από χιλιάδες παράγοντες, κάποιοι καθυστερημένοι ψηφίζουν με βάση το γήπεδοστηνέαφιλαδέλ-φειά, κάποιοι αντίστοιχοι έβγαλαν πριν από λίγο καιρό δημάρχο τον Μόραλη και το Μπέο.
Τον Μπέο!


Υπάρχουν ψηφοφόροι μπερδεμένοι, βολεμένοι, μαλάκες, ρομαντικοί, ρομαντικοί και μαλάκες ταυτόχρονα, δεν γίνεται να φανταστούμε το τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο καθένας.
Μία απλούστευση τύπου "οργή vs φόβος", για δίλεπτη ανάλυση σε τηλεοπτικό πάνελ ή κάποιο αποτυχημένο προεκλογικό σποτάκι καλή είναι, σοβαρά συμπεράσματα όμως δεν βγάζει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον μέσο ψηφοφόρο, αν θες να πιάσουμε τις γενικεύσεις, είναι η απολιτίκ στάση του την τελευταία 20ετία (τουλάχιστον) που με την σειρά της γέννησε δεκάδες άλλες αρνητικές προεκτάσεις.
Αυτός είναι και ο λόγος που τον κάνει και πολύ απρόβλεπτο, ή τον φέρνει να στηρίζει ποτάμια και λαγκάδια που ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν να γίνουν "τρίτη δύναμη" χαϊδεύοντας αυτιά και προτείνοντας ουσιαστικά το απόλυτο τίποτα.

Δεν είμαστε λέει ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, ούτε προοδευτικοί, ούτε συντηρητικοί, είμαστε το καινούριο, το άφθαρτο.
Ποιο καινούριο ρε πανίβλακα Θεοδωράκη, η πολιτική είναι επιστήμη που καλύπτεται από συγκεκριμένο φάσμα, κυβέρνηση αλλάζεις, όχι αμάξι.
Ευτυχώς που βγαίνουν και κάτι Τζήμεροι και σε στηρίζουν και ξεθολώνουν λίγο το τοπίο.
Όχι ότι δεν το φανταζόμασταν, απλά να τα βλέπουν και οι τύποι με τα καφάσια, μην τα βγάλουν από το δρόμο και τους έρθουν στο κεφάλι χωρίς να πάρουν χαμπάρι.


Μία ακόμη σημαντική προέκταση της απολιτίκ στάσης, είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας σε σημαντικούς τομείς, παιδεία, εργασία, κοινωνικές σχέσεις κλπ.
Πλέον οι φασίστες είναι εδώ, δεν ντρέπονται να δηλώσουν τα πιστεύω τους, και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μετράνε τις δυνάμεις τους με τον επίσημο εκφραστή τους.
Δεν υπάρχουν πλέον παραπλανημένοι, καμία δικαιολογία, όποιος ψηφίζει την συμμορία γνωρίζει πως ψηφίζει δολοφόνους, και είναι καλά με αυτό.
Και δεν είναι και καθόλου λίγοι, μου κάνει εντύπωση που κανένας σχεδόν δεν το σχολιάζει.
Έχουμε έναν ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο, και κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε.



Και πάμε και στην ευκαιρία της αριστεράς.
Όποιος θέλει ας βάλει εισαγωγικά, ο σύριζα πολύ θα το θέλαμε, αλλά αριστερά δεν είναι πλέον. Και πρέπει να το λέμε αυτό, ο σύριζα παρουσιάζει περισσότερο ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό προφίλ, παρά αριστερό.
Αυτό φυσικά δεν τον κάνει ούτε "νέο πασόκ", ούτε τίποτα.
Για την ακρίβεια, ούτε το ίδιο το πασοκ δεν μπορεί να καταταχτεί κάπου συγκεκριμένα με τις μεταλλάξεις που έχει υποστεί σε βάθος χρόνων, πόσο μάλλον να προσδώσει κάποιος τα χαρακτηριστικά του σε μία άλλη πολιτική δύναμη..


Όποιος δεν φοράει μυωπικά-κομματικά γυαλιά και μπορεί να ξεχωρίσει τα αυτονόητα, καταλαβαίνει πως με τα σημερινά δεδομένα, κινηματικές διαδικασίες ικανές να υποστηρίξουν μια διαφορετική διέξοδο σε μία κοινωνία που έχει επικρατήσει ο ανταγωνισμός, ο ωφελιμισμός και ο σταρχιδισμός (κάποιες από τις αρνητικές προεκτάσεις που έγραφα παραπάνω), δεν υπάρχουν.
Μπορεί να ακούγεται λίγο θεοκρατικό, αλλά κάθε εποχή έχει την αριστερά που μπορεί να έχει, πράγμα που κάνει τον σύριζα, όχι ιδεολογική, αλλά επιφυλακτική ψήφο σκοπιμότητας δεδομένων των συγκυριών.

Άλλωστε οι εκλογές είναι εκλογές.
Μία συνήθως στρεβλωμένη διαδικασία ανάθεσης στην συνείδηση του μέσου πολίτη που του χαρίζει την αυταπάτη πως είναι ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας.
Μπορεί να βγάζουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, στην προκειμένη να κλείνουν και κάποιους ιστορικούς κύκλους και ίσως να αλλάξουν και κάποιους συσχετισμούς, αλλά μέχρι εκεί.
Μη κοροϊδευόμαστε λοιπόν, ακόμα και η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, δεν αντιστοιχεί σε καμία κοινωνική ηγεμονία, ούτε καν σε κρατική εξουσία.
Κατά κύριο λόγο σαν σκαλοπάτι μπορεί να σταθεί μία εκλογική νίκη του σύριζα, λίγος καθαρός αέρας δηλαδή έξω από το ακροδεξιό συνάφι που κυβερνούσε μέχρι σήμερα.
Δεν είναι και λίγο, αλλά όποιος περιμένει θαύματα να αλλάξει πλευρό.


Το έγραψα και φέτος το σεντονάκι με τις μπούρδες μου, ελπίζω να μην επανέλθω. :)
 
Last edited:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν είχα όρεξη να γράψω αλλη μια φορά τα αυτονόητα, οπότε σε γενικές γραμμές Συμφωνώ με το κείμενο. Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ιστορική αναγκαιότητα που πρέπει να συμβεί, αν και το καλυτερο timing παρήλθε το 2012,με τον φόβο οτι μπορεί να παει την Αριστερά ακόμα πιο πίσω κι απο αυτό που της προκάλεσε το Μπατσοκ.

Είμαι κι εγώ της άποψης οτι οι εκλογές δεν αποτελούν λύση, εξάλλου είναι μόλις η τρίτη εκλογική διαδικασία που επιλέγω να συμμετέχω,όμως κακά τα ψέματα κίνημα μεταξύ μας δεν γίνεται πρεπει να περιλαμβάνει και την υπόλοιπη κοινωνία η οποία αφού έδειξε σημάδια αφύπνισης απο το 2010 εως το 2012 στη συνέχεια χώθηκε πιο βαθιά στον καναπέ της.

Για μένα,και για πολλούς ακόμη, είναι μια συντηρητική στροφή στη ζωή μας.Στο χερι μας όμως είναι να την μετατρέψουμε σε κάτι δυνατό που με περιφάνεια θα παραδώσουμε στα παιδια μας.Αυτό βεβαίως απαιτεί συλλογική προσπάθεια και την συνειδητοποίηση ότι ούτε σωτήρες υπάρχουν ούτε εύκολες λύσεις. Το δύσκολο βήμα δεν είναι να ψηφισεις Αριστερά είναι να πιστεύεις στα οράματα της.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.858
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom