Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.748
Likes
50.918
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
.Για τους Έλληνες εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, αλλά και για όσους την ηµέρα της ψηφοφορίας θα είναι εκτός Ελλάδος, σε οποιαδήποτε χώρα, δεν προβλέπεται τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώµατος από το σηµείο που θα βρίσκονται.
Έλεος. Και στη μπαναναδέστερη χώρα της Λ.Αμερικής προβλέπεται αν όχι η ψήφος μέσω πρεσβείασ ή η ηλεκτρονική, τουλάχιστον το δικαίωμα ψήφου με το ταχυδρομείο. Ντροπή πια.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.837
Likes
18.854
Δεν μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
Απλά @GTS μία ερώτηση. Στο κούρεμα που χρειάζεται οπωσδήποτε, ποιοι πολίτες εννοείς ότι θα χάσουν τα λεφτά τους? Δεν θα χάσουν πχ οι τράπεζες που έχουν ομόλογά μας?
Τα εξηγεί περίφημα εδώ:

http://blogs.telegraph.co.uk/financ...ces-debt-will-be-owned-by-european-taxpayers/

Με λίγα λόγια, το χρέος, πλέον, είναι στα χέρια των κρατών της ΕΖ, δηλαδή των πολιτών τους. Ενώ δηλαδή ήταν εν πολλοίς στα χέρια των αγορών (τραπεζών, hedge funds, ασφαλιστικών ταμείων κτλ κτλ), πέρασε σιγά σιγά, σταδιακά, στα μουλωχτά, ξεδιάντροπα, στις πλάτες των ευρωπαίων φορολογουμένων, έτσι ώστε όταν το αναγκαίο κούρεμα γίνει πραγματικότητα, να μη χάσουν οι φίλοι τους οι τραπεζίτες, αλλά ο γνωστός μαλ......, ο κυρίαρχος λαός. Για τη χασούρα αυτή φυσικά θα φταίει ο τεμπέλης Έλληνας, που έπινε ούζα, χόρευε συρτάκι κτλ. Χαμένοι πάντα σε τέτοιες ιστορίες είναι οι φτωχοί και αδύναμοι, είτε είναι Έλληνες, Γερμανοί, Γάλλοι και κερδισμένες οι ελίτ.

Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ είπε:

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να είχε επιμείνει αμέσως, από το καλοκαίρι του 2010, στη διακοπή από την Αθήνα της αποπληρωμής παλιού χρέους και στη διαπραγμάτευση με όλους τους δανειστές μιας διαγραφής χρέους- και μάλιστα άμεσα».Μάλιστα η πρώην διευθύντρια Ευρώπης του ΔΝΤ διερωτάται με νόημα: «Τι νόημα έχει να εξοφλούνται οι μεγάλες τράπεζες και αντί αυτού να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι».

Πηγή: Πρώην διευθύντρια ΔΝΤ: Επρεπε να είχαμε διαγράψει το ελληνικό χρέος από το 2010 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/18238...grapsei-elliniko-hreos-apo-2010#ixzz3O72CE68E

Θυμάμαι τον Σημίτη να λέει εκείνη την εποχή ότι όσο πιο γρήγορα γίνει κούρεμα, τόσο το καλύτερο (το έλεγαν αρκετοί, όχι μόνος αυτός, αλλά τον αναφέρω επειδή είναι συστημικός κι όχι κανάς περίεργος) και πέσαν να τον φάνε ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου τότε, οι οποίοι επέμεναν ότι δε χρειάζεται...κούρεμα. Έγινε ήδη ένα και με το χρέος στο 175% (και ύφεση 6 χρόνων με μείωση ~30% του εθνικού εισοδήματος) και θα γίνει και άλλο, πιο επώδυνο, με 6 αχρείαστα χρόνια δυστυχία και φτώχειας. Έπρεπε το 2010 να ήμασταν στο σημείο 0, να γίνουν οι όποιες θυσίες (απαραίτητες) με την ελπίδα να ορθοποδήσουμε εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, σε μία Ευρώπη που θα αναπτυσσόταν ήδη κι όχι να βρισκόματε σήμερα στο -10 σαν σημείο εκκίνησης.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Ότι εν μέσω κρίσης το 5-6% ψηφίζει φασίστες;
Απαράδεκτον! Κανονικά θα πρεπε να παραδειγματιστούμε από γνωστή κραταια χώρα (με μόνιμο βίτσιο να κουνάει το δαχτυλο στις υπόλοιπες χωρες -ενίοτε να το χρησιμοποιει και γι' άλλους σκοπούς) που σε καιρούς κρίσης το 35% του λαού της ψηφιζε τους φασίστες. Αν και νομίζω πως το παράδειγμά τους το ακολουθούν πλέον οι Γάλλοι...

Και ναι, άμεσα ή έμμεσα όλοι έφαγαν: εγώ έτρωγα...
Γιώργο, μπορείς να ακολουθήσεις τον συνονόματό σου και να αυτομαστιγωθείς στο Σύνταγμα (αυτός βέβαια δήλωσε πως θα κρεμαστεί αλλά περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα). Εμενα πάντως μην περιμένεις να σε ακολουθήσω, καθώς εγώ ουδέποτε ούτε άμεσα ούτε έμμεσα έχω εξασκήσει το σπορ.

και του ΣΥΡΙΖΑ να πάει τη χώρα σε εκλογές επειδή έτσι του λέει η METRON ANALYSIS
Έλεος, μ' αυτή την παραμύθα!!! Αν δεν είχε τους λόγους του ο ψυχάκιας (και αυτοί που τον κρατάν απ' τα αχαμνά) σιγά μην βιαζόταν να "βάλει τα χεράκια του να βγάλει τα ματάκια του". Εξάλλου και όταν έριξαν τον Γιωργάκη μια χαρά μας τον φόρεσαν τον Παπαδήμο.

Δε μου λες βρε Γιώργο, τώρα που η Δράση θα συμπράξει με το Ποτάμι πού θα το ρίξεις;
Βέβαια επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, έχουμε και την εναλλακτική του ΓΑΠα με το παρ' ολίγον ΚΟΔΗΣΟ.
 

James

Member
Μηνύματα
1.006
Likes
5.367
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ συμφωνώ ότι φάγαμε όλοι, οι πιο πολλοί εμμέσως. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια δουλειά που έστω και πλαγίως δεν ευνοήθηκε με το πάρτυ που γινόταν. Μέχρι και τα καφενεία στη Σάμο ευνοήθηκαν με την ύπαρξη Πανεπιστημίων και άρα από την αύξηση των φοιτητών.
Σαφώς και ΔΕΝ συμφωνώ με τον πάγκαλο, καθώς η αλήθεια του κρύβει πολλές άλλες. Όπως ότι δεν φάγαμε το ίδιο. Εντάξει το χέρι του καθενός φτάνει μέχρι ένα σημείο (το αναφέρει και ο Yorgos με τον κοντοχέρη χασάπη του). Αλλά ρε αδερφέ, ρε καρντάση, ρε κουμπάρε, ρε δεν ξέρω γω τι άλλο, τώρα μας πιάσανε. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Ας πληρώσουμε. Μαζί.
Όχι όμως. Αυτοί που φάγανε συγκριτικά τα πιο λίγα πρέπει να πληρώσουν ΟΛΑ. Ε δεν γίνεται ρε παιδιά, και τον Χουντίνι να φέρουμε.

Οπότε εγώ θα ψήφιζα και με τα πόδια, κάποιον ο οποίος θα έβγαινε ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ και θα έλεγε ότι θα πάει σηκωτούς στο δικαστήριο τους κύριους υπεύθυνους της ληστείας που γίνεται εδώ και χρόνια. Γιατί διάολε, καλά τα λέμε για τους πολίτες, αλλά και κάποιοι κουμαντάρανε αυτή την χώρα από τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας/Πρωθυπουργού/Αντιπρόεδορου κυβερνήσεως/Υπουργού/Υφυπουργού κλπ. Θέλω να τους δω στο σκαμνί. Και μετά πίσω από τα σίδερα αν είναι ένοχοι.
Αλλά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτής εδώ της απίθανης χώρας, είναι η έλλειψη δικαιοσύνης. Εδώ κάποιοι είναι πιο ίσοι από κάποιους άλλους. Γενικά είμαστε ένα Φαρ - Ουέστ που ο πιο γρήγορος πυροβολεί.

Αλλά κλείνοντας θέλω να πω και κάτι άλλο. Το πολιτικό προσωπικό είναι και δοκιμασμένο, και ανίκανο και αποτυχημένο. Μιλάμε για πάτο. Και εγώ τους κατηγορώ.
Αλλά και κάποιος καλός να υπάρχει είναι σίγουρο ότι θα πάει με το ρεύμα. Θα γίνει σαν τα μούτρα μας. Και ο Τσίπρας να ήταν ο νέος Κάστρο (αναδιατυπώνω), και ο ίδιος ο Κάστρο να ερχόταν εδώ να σώσει την χώρα, είναι βέβαιο ότι θα γινόταν σαν όλους τους προηγούμενους. Θα γινόταν αυτό που θέλουμε εμείς οι Έλληνες. Θα γινόταν άρχων της ρεμούλας, θα αναγκαζόταν να μιλήσει την ίδια ξύλινη γλώσσα, θα διόριζε θα θα θα. Γιατί καταλήγω ότι γουστάρουμε μάλλον ρεμούλα και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Και ψέμματα. Γουστάρουμε ψέμα με χίλια. Για αλήθεια ούτε λόγος...
 

James

Member
Μηνύματα
1.006
Likes
5.367
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
(Άσχετο)
Μόλις άκουσα από τον Αντ1 ότι μας (Αιγαιοπελαγίτικα νησιά) χτύπησε μια ρώσικη πολική βόμβα. Ουάου.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Εγώ συμφωνώ ότι φάγαμε όλοι, οι πιο πολλοί εμμέσως.
Ααα, ξύνεσαι κι εσύ... Ο μισθωτός που πληρωνόταν με τον βασικό μισθό (που φαντάζομαι όλοι ξέρουμε ποιος ήταν ο βασικός στην Ελλάδα προ κρίσης) πόσα ακριβώς έφαγε; Πόσα ακριβώς πρέπει να πληρώσει και ποια ποινή πρέπει να του επιβληθεί, αφού πρώτα καθίσει στο σκαμνί; (για δυνατούς λύτες)
 

James

Member
Μηνύματα
1.006
Likes
5.367
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χαχαχαχαχα!!! Θα σου πω. Ο μισθωτός, αν δεν είχε έρθει η πασοκάρα να πάρει λεφτά από πακέτα και αντί να τα κάνει κάτι αναπτυξιακό, τα έκανε αυξήσεις και έξτρα θέσεις στο Δημόσιο θα είχε πολύ χαμηλότερο μισθό. Και πολύ λιγότερα επιδόματα.
Δεν λέω ότι τα πήρανε απαραίτητα άδικα. Αλλά δεν νομίζω να νοιάστηκε κανένας μισθωτός από πού προέκυπταν οι αυξήσεις, τα επιδόματα, το ξεχείλωμα υπηρεσιών (που στοιβάζονταν υπεράριθμοι. Προσοχή! Συνολικά δεν πιστεύω ότι οι Δ/Υ είναι υπεράριθμοι). Απλά κάνανε τα χαρτιά τους για να προσληφθούν σε νέες θέσεις που δημιουργούνταν. Το ίδιο και με τις αυξήσεις τους.

Αν εννοείς ιδιωτικούς μισθωτούς και αυτών οι μισθοί ήταν ανώτεροι από ότι είναι τώρα. Άρα μπορούσαν να κάνουν και ανάλογη ζωή.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ότι ΟΟΟΟΟΛΟΙ (εντάξει υπερβολή αλλά δεν αναφέρομαι προσωπικά) κάνουν και άλλες μπίζνες. Μαύρες! Κατάμαυρες!
Θα πουλάνε το μέλι που βγάζουν, θα κάνουν κανά ιδιαίτερο και ούτε καθεξής. Φοροδιαφυγή κάργα. Εγώ λέω καλά κάνανε γιατί είμαστε ένα απέραντο Φαρ - Ουέστ.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Θα πουλάνε το μέλι που βγάζουν
Ε, πες το έτσι ρε παιδί μου να το καταλάβουμε κι εμείς οι ανίδεοι. Προφανώς για το χρέος που αυξάνεται ανά δευτερόλεπτο (http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece) φταίνε οι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι, διότι ως γνωστόν μετά τη βάρδια τους, οι υπάλληλοι φορούσαν καπελαδούρα ωσάν Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και επιδίδονταν στην παραγωγή του γλυκού χρυσού (σικ).


Κι ύστερα ήρθαν οι (πολύ παραγωγικές ομολογουμένως) μέλισσες...
Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!
 
  • Like
Reactions: GTS
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.297
Μηνύματα
887.059
Μέλη
38.964
Νεότερο μέλος
Sandofer

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom