Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εχεις κανεις ιδεα τι ωρα θα αυτοκτονησει ο Παγκαλος;
Ο κ. Πάγκαλος ... ανακοίνωσε ότι δεν θα προβεί στο απονενοημένο διάβημα, γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεις ούτε σκοινί να αγοράσεις.

Οπότε θα περιμένει, πότε θα πέσουν οι τιμές ...

http://www.efsyn.gr/arthro/o-pagkalos-anevale-tin-aytoktonia-toy
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.514
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ένα καλό ήταν να κάνουν κι αυτοί, πάει κι αυτό...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.021
Εγώ την παράακουσα αισιόδοξη τη Βούλτεψη...
Είτε ζεις πάρα πολύ καιρό μακριά από την Ελλάδα είτε το περιβάλλον σου εδώ είναι πολύ πλούσιοι που έγιναν απλώς πλούσιοι. Δεν είναι έτσι για τους περισσότερους. Όσο για τις αυτοκτονίες, είχα στο περιβάλλον μου και δεν μου φάνηκαν γραφικές ούτε γελάσαμε.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.514
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είτε ζεις πάρα πολύ καιρό μακριά από την Ελλάδα είτε το περιβάλλον σου εδώ είναι πολύ πλούσιοι που έγιναν απλώς πλούσιοι.
Αν όταν μπαίνεις στο σπίτι σου κι ανοίγεις τη βρύση και βγαίνει νερό, είσαι εξ' ορισμού πλούσιος για τα παγκόσμια στάνταρ. Αν πατάς το κουμπάκι και βγαίνει και φως, είσαι ακόμη πιο πλούσιος. Αν έφαγες δυο γεύματα χτες, ακόμη πιο πολύ. Η Ελλάδα είναι μια πολύ πλούσια χώρα, με τους πολίτες της να είναι περίπου οι 20οι-25οι σε βιοτικό επίπεδο. Το να μιλάμε σα να είναι ο Έλληνας κάτοικος του Νίγηρα, του Λάος, της Παραγουάης ή έστω της Λιθουανίας είναι προσβολή για τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Στην Κούβα τη δεκαετία του '90 τελείωσε το πετρέλαιο: ο κόσμος άρχισε να μαγειρεύει με ξύλο στα σπίτια του, έτρωγε γάτες, η κυβέρνηση έβγαλε φυλλάδια για το ποια φύλλα δέντρων τρώγονται, ο μέσος Κουβανός ενήλιξ έχασε 16 κιλά στην ειδική περίοδο και το μόνο φαγητό που υπήρχε ήταν στις ουρές με τα σισίτια. Δεν αυτοκτόνησε κανείς, σε μια χώρα που το κολατσό στο σχολείο κόπηκε κι αντικαταστάθηκε από νερό με ζάχαρη για να μη λιποθυμούν τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων έχασαν την όρασή τους από αποβιταμίνωση. Αυτό ήταν ανθρωπιστική κρίση. ο Έλληνας που μπορεί να πάει λόγω Σένγκεν στο Βερολίνο να μαζέψει σκουπίδια για το μίνιμουμ μισθό είναι έτη φωτός καλύτερα. Δεν πρόκειται να βάλω τον απολυμένο της ΕΡΤ και τα παιδιά με τις φουσκωμένες κοιλιές στην Αφρική στο ίδιο σακούλι. Ο φτωχός Έλληνας εξακολουθεί να είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος για τα παγκόσμια δεδομένα. Η χώρα εξακολουθεί να είναι εκ των πλουσιοτέρων στον πλανήτη με βιοτικό επίπεδο που εξακολουθεί να με σοκάρει για το πόσο υψηλό είναι κάθε φορά που επιστρέφω και για το πόσο αχάριστοι είναι αυτοί που το βιώνουν (που στην τελική δεν το πληρώνουν κι αυτοί, το επίπεδο αυτό υπάρχει λόγω δανείων που μάλιστα αδυνατούμε να αποπληρώσουμε).
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάμε τώρα στα νέα της ημέρας έξω από το μυαλό του φίλτατου συμφορουμίτη μας (με τον οποίο δείχνει να συμφωνεί -προς το παρόν- μόνο η ακροδεξιά εκπροσώπηση του φόρουμ μας).
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.514
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όσο για τις αυτοκτονίες, είχα στο περιβάλλον μου και δεν μου φάνηκαν γραφικές ούτε γελάσαμε.
Δεν έγραψα ότι είναι γραφικές οι αυτοκτονίες. Όπου κι αν συμβαίνουν (και συμβαίνουν και στη Σουηδία) είναι ένα τραγικό γεγονός. Και μόνο ότι ένας άνθρωπος υπερβαίνει το ένστικτο αυτοσυντήρησης, δείχνει ότι φτάνει σε επίπεδο απελπισίας.

Έγραψα ότι είναι γραφικό να περιγράφουμε τη χώρα με όρους ανθρωπιστικής καταστροφής κι εκφράσεις του στιλ "ο λαός πεινάει, ο λαός αυτοκτονεί" λες και μιλάμε για κράτος σε απελπιστική κατάσταση. Δεν είναι. Είναι -ακόμη- ένα πλούσιο κράτος με πλούσιους πολίτες, λιγότερο πλούσιους από παλιά.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.416
Ο μεγάλος νικητής είναι ο Τσίπρας αλλά χωρίς αυτοδυναμία που πραγματικά είναι ένα φρένο γι΄αυτόν...

Ο μεγάλος χαμένος είναι οι εκλογές αφού χθες είχαμε αποχή 36,2% που είναι περίπου τα ίδια με του 2012 ....δείτε εδώ την αποχή που είχαμε στις βουλευτικές εκλογές τα τελευταία 20 χρόνια .... το 1996 24%, το 2000 25%, το 2004 23,5%, 2007 26%, 2009 29%, 2012 35% και 37,5% ....και παρατηρούμε ότι όσο έρχεται και αυξάνεται η κρίση αυξάνεται και η αποχή..

2ος μεγάλος χαμένος το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου με το πείραμά του (καλά αυτός δεν είναι μόνο χαμένος αλλά έχει κάψει και φλάντζα)...

3ος χαμένος η ΝΔ αλλά είναι φυσιολογικό με την πολιτική που έκανε (άκρατη λιτότητα, ανεργία, ΕΝΦΙΑ, φόροι, μείωση μισθών συντάξεων, υγεία κλ) παρόλα αυτά κράτησε ένα σημαντικό μέρος της δύναμής του ...

Μεγάλος χαμένος και η ΔΗΜΑΡ ....εξαφανίστηκε απο τον πολιτικό χάρτη..

ΧΑ 6,3% τρίτη δύναμη ...τρατζικ...

έκπληξη βέβαια για μένα ο Γκλέτσος δεν περίμενα να πάρει περίπου 1,8%...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
  • Πρώτη φορά από το 1922 χωρίς Παπανδρέου στη Βουλή!
  • Το ποσοστό της ΧΑ και η τελική της θέση είναι απόρροια της αποχής και της πολυδιάσπασης,σε απόλυτους αριθμούς έπεσε σε σχέση με το 2012.Προφανώς και παραμένει ξεφτίλα ως γεγονός αλλά να κοιτάμε τι γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
  • Μαζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού που υποχρεώνει και τα άλλα κόμματα να ακολουθήσουν
  • Την νίκη ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζουν οι δύο υπερδυνάμεις και πολλές ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις η καθεμία από τη σκοπιά της
  • Το σώμα του Yorgos έχει καταληφθεί από χτες βράδυ από το πνεύμα της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου
 
Last edited:

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Oι νέοι επαναστάτες του βουνού...


 
Last edited:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.416
Χαμόγελα Τσίπρα Καμμέμου στη συνάντηση...κάτι θα είπαν και για το τρενάκι.."κοίτα παλιοκο@φάλα μην ξαναπειράξεις το τρενάκι μου .... βάλε μόνο κανα δικό σου αν θες πάνω αλλά εγώ θα το οδηγάω"...

Έχουμε κυβέρνηση....
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η αγωνία της ακροδεξιάς από χτες είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει τον σκληρό πυρήνα της Μαοϊκής Αριστεράς βλέπω
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.511
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom