Καμπανάκι για την ασφάλεια των αεροσκαφών στην Ελλάδα

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Για πλημμελή έλεγχο των αεροσκαφών της Ελλάδας και της Τσεχίας κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη (18/3) στις δύο χώρες, δίνοντας προθεσμία 2 μηνών για να συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές επιταγές.

Σύμφωνα με την ΕΕ, η χώρα μας μαζί με την Τσεχία δεν έχουν έχουν μεταφέρει στο εσωτερικό τους δίκαιο την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί διαδικασιών ελέγχων ασφάλειας στα αεροσκάφη των κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών που εξυπηρετούν τους αερολιμένες τους.
Πρόκειται για την οδηγία 2008/49/EΚ, η οποία έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2008 και θεσπίζει πρότυπα ασφάλειας για όλη την ΕΕ.
Αυτά τα πρότυπα καλύπτουν τις επιθεωρήσεις αεροσκαφών, ενδεχόμενα μέτρα για τα επισφαλή αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης απογείωσης) και πρότυπα για την εκπαίδευση και τα προσόντα των επιθεωρητών.
Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τσεχία έχουν στη διάθεσή τους δυο μήνες για να συμμορφωθούν με το υποβληθέν αίτημα.
«Η μη μεταφορά της εν λόγω οδηγίας ενέχει τον κίνδυνο οι σημαντικοί έλεγχοι ασφάλειας να μην είναι πλήρως σύμφωνοι με τα πρότυπα της ΕΕ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή.


πηγή: cosmo.gr
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.279
Μηνύματα
886.159
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom