Καταρράκτες Αγγέλου ΤΕΛΟΣ

Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Καλά βρε Γιώργο, αλλά δε μπορουσε να του ρίξει ένα πρόστιμο από εδώ ίσαμε εκεί κάτω καταρχήν, και εφόσον δεν συμμορφωνόταν (που κατά πως φαίνεται δε θα...) να του στερούσε το σήμα για καμιά εβδομάδα, και στο τέλος, αφού είχε γίνει κλιμάκωση και εφόσον και πάλι συνεχιζόταν αυτή η πρακτική, τότε να το έκλεινε οριστικά.
Εκτός αν όλα αυτά που λέω είχαν ήδη προηγηθεί οπότε και απλώς πληροφορούμεθα την τελευταία πράξη του έργου.
δεν μου μες ρε φίλη έρσυ, σε ποιά πολιτισμένη χώρα έχεις δει η κυβέρνηση να επιβάλλει στα μέσα τί θα δείξουν και τί θα ανακοινώσουν. Θα μας τρελλάνεις και συ.,μην παρασύρεσαι. Σιγά το ΕΣΡ μην επιβάλλει πρόστιμα επειδή το Mega δεν ενημέρωσε τους πολίτες για τις φοροαπαλλαγές? ό,τι θέλουμε λέμε ή μάλλον ό,τι μας συμφέρει λέμε? ακόμη και η προπαγάνδα έχει όρια.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
δεν μου μες ρε φίλη έρσυ, σε ποιά πολιτισμένη χώρα έχεις δει η κυβέρνηση να επιβάλλει στα μέσα τί θα δείξουν και τί θα ανακοινώσουν. Θα μας τρελλάνεις και συ.,μην παρασύρεσαι. Σιγά το ΕΣΡ μην επιβάλλει πρόστιμα επειδή το Mega δεν ενημέρωσε τους πολίτες για τις φοροαπαλλαγές? ό,τι θέλουμε λέμε ή μάλλον ό,τι μας συμφέρει λέμε? ακόμη και η προπαγάνδα έχει όρια.
Σε καθε ευνομουμενη χωρα υπαρχουν κανονες για τη λειτουργια του τυπου, ειτε προκειται για τη εντυπη μορφη του, ειτε προκειται για ραδιοφωνικη, ειτε για τηλεοπτικη, ειτε για ηλεκτρονικη. Σε κανενα δημοκρατικο κρατος ο τυπος δεν ειναι ασυδοτος, εχει δικαιωματα φυσικα, αλλα και υποχρεωσεις που απορρεουν απο σχετικους νομους, η μη συμμορφωση με τους οποιους επιφερει διαφορες διοικητικες ποινες, οι οποιες σε σοβαρες περιπτωσεις μπορει να φθασουν μεχρι και στην ολικη στερηση της αδειας λειτουργιας. Και αυτο δεν προκειται για αντιδημοκρατικο μετρο φυσικα: αλιμονο αν καθε ενας συμπεριφερεται καταπατωντας νομους θεωροντας οτι καλυπτεται απο τη Δημοκρατια, επειδη κατα την αποψη του, ολα ειναι επιτρεπτα σε δημοκρατικο καθεστως.
Και φυσικα στα ευνομουμενα κρατη υπαρχουν ακομη και ποινικοι νομοι ο οποιοι προστατευουν την τιμη και την υποληψη του αρχηγου του Κρατους. Καθε Μεσο λοιπον να που επιτρεπει να τελουνται εγκληματα εξυβρισης και δυσφημισης και μαλιστα σε μεγαλη χρονικη διαρκεια, σε καθε ευνομουμενη πολιτεια θα ειχαν τιμωρηθει με διαφορες διοικητικες ποινες και οι συντακτες με ποινες φυλακισης τουλαχιστον.
Και σε πληροφορω οτι το ΕΣΡ δυστυχως αφηνει χωρις περαιτερω κυρωσεις πολλες παραβιασεις που κανουν αρκετοι τηλεοπτικοι σταθμοι, οι οποιες σε αλλες χωρες θα ειχαν προ πολλου οδηγησει τουλαχιστον σε προστιμα. Αλλα ποιος εχασε την ευνομια του για να την βρουμε εμεις;
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.922
Συμφωνώ απόλυτα Έρση αλλά...

Μάλλον είναι αδιανόητο να υποχρεώνει η κυβέρνηση με το ζόρι κάποιο ιδιωτικό κανάλι να προβάλει ειδήσεις σχετικά με το έργο της κυβέρνησης... όπως είναι απαράδεκτο να υβρίζεται ο αρχηγός του κράτους και να προβάλλονται προσβλητικά για την χώρα προγράμματα άλλο τόσο απαράδεκτο είναι να υποχρεώνει η κυβέρνηση ένα ιδιωτικό μαγαζί να προβάλει και να διαφημίζει τα έργα της... το δημοκρατικό παιχνίδι έτσι παίζεται ξέρεις...

Αλλά εδώ όπως γλαφυρώτατα μας περιέγραψε ο Γιώργος μιλάμε για το φρενοκομείο της Βενεζουέλας... τι ψάχνουμε να βρούμε...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωστοσο σε πολλες χωρες υπαρχει ενας εκ των προτερων και γενικος καθορισμος χρονου στις ειδησεις: περισσοτερος χρονος διδεται στο πρωτο κομμα, ολιγον λιγοτερος στο κομμα αξιωματικης αντιπολιτευσης και παει λεγοντας, πολλες φορες ακομη υπαρχει και προβλεψη για τα μη κοινοβουλευτικως εκπροσωπουμενα κομματα. Και σε πολλες χωρες αυτο ειναι και νομικα διατυπωμενο. Αν υπαρχουν τετοιοι νομοι, οι οποιοι παραβιαζονται διαρκως, καποια ωρα ερχονται και οι κυρωσεις.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.922
Δηλαδή εννοείς ότι ένα ιδιωτικό κανάλι υποχρεώνετε να προβάλλει χρόνο για ειδήσεις που αφορούν την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση? Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω που μπορεί κάποιος νόμος να υποχρεώνει ένα κανάλι ή μια εφημερίδα να προβάλλει ή να δημοσιεύει συγκεκριμένες ειδήσεις... από που προκύπτει αυτό το κουλό Έρση? Εγώ είμαι ένας καναλάρχης που γουστάρω στο κανάλι μου να προβάλλω τσόντες και μπουζούκια και παίρνω κανονικά άδεια εκπομπής προγράμματος... από που κι ως που το κράτος θα με υποχρεώσει να προβάλω ειδήσεις και μάλλιστα ειδήσεις που αφορούν πολιτικά δρόμενα??
Επίσης έστω και υπάρχει μια είδηση που αφορά το άνοιγμα ενός νοσοκομείου... γιατί πρέπει η κυβέρνηση να με υποχρώσει να την προβάλλω? ποιός αξιολογεί ποιές ειδήσεις πρέπει να προβάλλονται και το πως να προβάλλονται?
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν ειπα αυτο: Εισαι απολυτως ελευθερος να δειχνεις η να μην δειχνεις ειδησεις και να εχεις ενα αποκλειστικα μουσικο, προνογραφικο, η οτι αλλο θελεις καναλι.
Αλλα αν ως καναλαρχης αποφασισεις οτι θα δειχνεις ειδησεις και οχι αποκλειστικα τσοντα, τοτε σε πολλες χωρες υπαρχει μια ποσοστοση χρονου. Δε μπορεις δηλαδη να αγνοεις εντελως την αντιπολιτευση και να δειχνεις μονο το εργο της κυβερνησης (γι αυτο το λογο μπηκε και η σχετικη διαταξη, απο εκει και επειτα καλυπτει και το αντιστροφο βεβαιως. Και μαλιστα καταρχην αφορουσε τα κρατικα καναλια και στην συνεχεια με την ιδρυση των ιδιωτικων καναλιων υπαχθηκαν και τα ιδιωτικα στις ιδιες ρυθμισεις) ουτε αντιστροφως, να δειχνεις δηλαδη μονο την αντιπολιτευση χωρις να παρουσιαζεται και η αποψη του κυβερνωντος κομματος.
Απο εκει και περα ο καναλαρχης ειναι ελευθερος να επιλεξει ποια θεματα θα εχει ως ειδησεις. Μπορει δηλαδη ειτε να μην παρουσιασει καθολου την ανεγερση ενος νεου νοσοκομειου, ειτε να την παρουσιασει μεν, αλλα να παρουσιασει και την αποψη της αντιπολιτευσης οτι το νοσοκομειο ναι μεν κτιστηκε αλλα δε λειτουργει απο ελλειψη προσωπικου και οτι στοιχισε τα πενταπλασια απο αυτα που θα στοιχιζε σε καθε αλλη χωρα κλπ. Φυσικα και δεν ειναι υποχρεωμενος να δειχνει την ανεγερση του νοσοκομειου και να αποφασισει να δειξει κατι αλλο, τις αμυντικες δαπανες για παραδειγμα. Κανεις δε μπορει να τον υποχρεωσει για την επιλογη των ειδησεων, ποιες δηλαδη θα δειξει και ποιες θα αγνοησει. Σε αυτο το σημειο ειναι οντως εντελως ελευθερος και εχει να λογαριαστει με την ακροαματικοτητα του και μονο (η κα με τις σχεσεις διαπλοκης του αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα). Επισης ο χρονος που οφειλει να δωσει στο ενα η στο αλλο κομμα δεν ειναι υποχρεωτικο να συνδεεται στην ιδια ειδηση μεταξυ τους. Μπορει δηλαδη να δειξει το νοσοκομειο και να αγνοησει τις αντιδρασεις του αντιπολιτευομενου κομματος και να προβαλλει τις αποψεις του αντιπολιτευομενου κομματος για τις αμυντικες δαπανες. Δεν χρειαζεται δηλαδη να συνδεονται οι αποψεις. Αρκει να γινεται αναφορα στο δελτιο ειδησεων και στα υπολοιπα κομματα, να μην αγνοουνται δηλαδη.
Απο την αλλη, αν το κρατος θελει να ενημερωσει τους πολιτες για καποιο θεμα λειτουργιας της κρατικης μηχανης -θεμα δηλαδη το οποιο ειναι ασχετο με τη λειτουργια του κυβερνοντος κομματος- ειναι υποχρεωμενο το καναλι να δωσει αυτη την ενημερωση. Πχ αυριο αρχιζει η διανομη των δελτιων κοινωνικου τουρισμου, η απο αυριο αρχιζει η υποβολη των φορολογικων δηλωσεων. Εννοειται οτι αυτα τα θεματα ειναι αυτονοητα ακομη και σε εμας, ποτε κανενα Μega η Antenna δεν αρνηθηκε την ενημερωση σε τετοια θεματα, οχι τοσο σεβομενοι τον νομο, αλλα κυριως την τηλεθεαση τους: θα εχαναν την αξιοπιστια τους προς τον τηλεθεατη και αυτος θα γυρνουσε την τηλεοραση του σε αλλο καναλι για να μην ξαναχασει το δελτιο της εργατικης του εστιας.
Απο αυτα που λεει ο Γιωργος στην εξαιρετικα διχασμενη Βενεζουελα τα ιδιωτικα καναλια δεν ενημερωνουν ουτε περι αυτων των τυπικων θεματων.
Για μενα το ερωτημα ειναι αλλο: Γιατι οι Βενεζουελανοι, οσοι δηλαδη ευνοουνται απο τις ενεργειες του Τσαβες, να επιμενουν να βλεπουν αυτα τα ιδιωτικα συνδρομητικα καναλια και δεν βλεπουν την κρατικη τηλεοραση ωστε να πληροφορουνται τις αλλαγες που τους αφορουν και τους ενδιαφερουν.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.748
Likes
50.921
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δηλαδή εννοείς ότι ένα ιδιωτικό κανάλι υποχρεώνετε να προβάλλει χρόνο για ειδήσεις που αφορούν την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση? Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω που μπορεί κάποιος νόμος να υποχρεώνει ένα κανάλι ή μια εφημερίδα να προβάλλει ή να δημοσιεύει συγκεκριμένες ειδήσεις... από που προκύπτει αυτό το κουλό Έρση?

Από τον ελληνικό νόμο περί ΜΜΕ. Το αν το κανάλι είναι ιδιωτικό ή όχι δεν παίζει κανένα ρόλο, χρησιμοποιεί κρατική συχνότητα κι έχει "δημόσια λειτουργία", επομένως υπάγεται στους κανόνες τους κράτους.

Εγώ είμαι ένας καναλάρχης που γουστάρω στο κανάλι μου να προβάλλω τσόντες και μπουζούκια και παίρνω κανονικά άδεια εκπομπής προγράμματος...


Η άδειά σου ανακαλείται αν προβάλεις τσόντες πριν τις 21:30 για soft και πριν τα μεσάνυχτα για hardcore. Επίσης υπάρχουν περιορισμοί ως προς το τι ποσόστοση θα προβάλεις. Π.χ το 25% του προγράμματος θα πρέπει να είναι στα ελληνικά, επίσης "οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ή οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν την υποχρέωση να οργανώνουν μια σειρά τουλάχιστον δεκαπέντε εκπομπών, ελάχιστης διάρκειας τριάντα λεπτών (30') η μία, κάθε εξάμηνο, για την προβολή της ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας", "Οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται να μεταδίδουν δωρεάν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου διάρκειας δύο πρώτων λεπτών της ώρας καθημερινά ιδίως για θέματα υγείας, πρόνοιας και μέριμνας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες". Είναι υποχρεωτική η ενίσχυση του κινηματογράφου, το % προγραμμάτων για κωφούς κλπ. Επίσης, οι διαφημίσεις δεν μπορούν να υπερβαίονουν το 15% του προγράμματος, υπάρχουν περιορισμοί ως προς τα προγράμματα-χορηγίες κλπ. Ο νόμος Βενιζέλου: ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό περιεχόμενο: Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, στη συνολική διάρθρωση του προγράμματος και ιδίως των ειδησεογραφικών τους εκπομπών και των εκπομπών πολιτικού διαλόγου, έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την πολιτική πολυφωνία και την παρουσίαση των απόψεων των πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για κάθε ζήτημα που καθίσταται αντικείμενο πολιτικής αντιδικίας. Οι κανόνες των προηγούμενων παραγράφων συνιστούν όρο της άδειας που χορηγείται στους τηλεοπτικούς σταθμούς.


από που κι ως που το κράτος θα με υποχρεώσει να προβάλω ειδήσεις και μάλλιστα ειδήσεις που αφορούν πολιτικά δρόμενα??

Από το νόμο του κράτους. Απλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική πόλωση και δεν έχει χρειαστεί αν επιβληθεί διότι σε γενικές γραμμές υπάρχει πολυφωνία.

Στο θέμα του RCTV, το επιχείρημά τους είναι πως εκπέμπουν από το εξωτερικό και ως εκ τούτου δεν έχουν την υποχρέωση να προβάλλουν τον εθνικό ύμνο και το μισάωρο της κυβέρνησης, αλλά κι εκεί ο νόμος είναι σαφής: για να θεωρείται ένα κανάλι ξένο θα πρέπει το 70% του προγράμματός του να παράγεται στο εξωτερικό. Στην περίπτωση του RCTV, το ποσοστό αυτό είναι 2%. Ο νόμος υπάρχει για να επιτρέπει σε ξένα κανάλια που εκπέμπουν στη χώρα να μην είναι υποχρεωμένα να δείχνουν τον Τσάβες ή τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, υπό την προϋπόθεση πως τουλάχιστον δεν έχουν πολιτικό πρόγραμμα που να καλύπτει αποκλειστικά τη χώρα (να μην είναι υποχρεωμένο δηλαδή το Discovery ή το MTV να δείχνουν πολιτικές εκπομπές). Η ανάκληση της άδειας μετάδοσης είναι προσωρινή, μέχρι τη συμμόρφωση με τους νόμους, το RCTV δήλωσε πως θα πάει στα δικαστήρια με σκοπό να αποδείξει πως δεν είναι βενεζουελάνικο κανάλι... Τέλος, έχουν καταπατήσει και το νόμο περί ποσόστωσης διαφήμισης.

Α, και κάτι ακόμη, από το άρθρο 21 (http://www.intima.gr/nomoi/n.2328.95.pdf):
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται να μεταδίδουν δωρεάν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένουδιάρκειας "τριών" πρώτων λεπτών της ώρας καθημερινά ιδίως για θέματα υγείας, πρόνοιας καιμέριμνας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες "ή για τη μετάδοση μηνυμάτων, που αναφέρονται σταεκπαιδευτικά ή άλλα προγράμματα που διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και σε όλες ενγένει τις εθνικού, πολιτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου δραστηριότητές της

Κοινώς είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να αναφέρεσαι στην νομοθεσία που περνάει καθημερινώς στο Κοινοβούλιο, το να την "πνίγεις" απαγορεύεται, αλλιώς οι κυρώσεις σημάινουν μέχρι και παύση λειτουργίας.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Η ποσόστοση χρόνου ισχύει στην Ελλάδα, αλλά από ότι φνωρίζει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο μα μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που αφορά την προεκλογική περίοδο. Αυτό γίνεται για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί. Καμία υποχρέωση δεν υπάρχει σε κανένα μέσο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό ως προς το τί θα μεταδώσει, εφόσον βέβαια με τις μεταδόσεις του δεν ενεργεί παράνομες πράξεις, όπωσε προσσβολή προσωπικότητας, εξύβριση, δυσφήμιση κ.λ.π. βλέπε για περαιτέρω τον Ποινικό Κώδικα. Το ΕΣΡ δεν υποχρεώνει κανένα μέσο τί θα μεταδώσει. Έχει απαγορεύεσεις και αυτές ελέγχονται ως προς το τί δεν θα πρέπει να μεταδοθεί. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα επιβάλλονται σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα οι ειδήσεις. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα οι πολίτες με την συμμετοχή τους ή την αποχή τους αποδοκιμάζουν, επιλέγουν και επιβραβεύουν αυτά που εις έκαστο αρέσει. Μπορεί να επιλεχθεί η Λάμψη του Φώσκολου με γειά τους με χαρά τους. Μπορεί εγώ να διαφωνώ αλλά έτσι συμβαίνει στην δημοκρατία. Αλήθεια πρώτη. Ο τσάβες κλείνει τα κανάλια γιατί δεν μεταδίδουν ένα μισάωρο την ημέρα τις ειδήσεις της κυβέρνησης του. Αλήθεια δεύτερη. Τα ιδιωτικά κανάλια παραβαίνουν τον Νόμο και καλά κάνουν αλλά επιπροσθέτως καθυβρίζουν τον Τσάβες με προσβλητικότατες εκφράσεις που κανείς ανάμεσα μας δεν μπορεί να αποδεχθεί. Αλήθεια τρίτη. Ο τσάβες κλείνει τα ιδιωτικά κανάλια για λάθος λόγο.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Προφανώς έχεις μπερδέψει τις διατάξεις του Νόμου που αναφέρονται στις γενικότερες κοινωνικού περιεχομένου υποχρεώσεις των καναλιών και των λοιπών μέσων με την επιβολή από την κυβέρνηση οιασδήποτε χώρας μετάδοσης και δημοσίευσης των αποφάσεων της. Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις την διαφορά
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.748
Likes
50.921
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άρθρο 1, Παρ 1:
Οι άδειες χορηγούνται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η
χρήση τους συνιστά δημόσια λειτουργία. Οι σταθμοί στους οποίους χορηγούνται οι άδειες
υποχρεούνται να μεριμνούν για την ποιότητα του προγράμματος, την αντικειμενική ενημέρωση, τη διασφάλιση της πολυφωνίας, καθώς και την προαγωγή του πολιτισμού με τη μετάδοση εκπομπών λόγου και τέχνης.

Η ποσόστοση χρόνου ισχύει στην Ελλάδα, αλλά από ότι φνωρίζει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο μα μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που αφορά την προεκλογική περίοδο.

Αυτό που λες αναφέρεται στο Άρθρο 2 Παρ. 13 κι έχει να κάνει με το δωρεάν χρόνο στα κόμματα, μόνο κατά την προεκλογική περίοδο. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τη γενικότερη διάταξη περί παρουσίασης όλων των ειδήσεων καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σταθμού. Οι σταθμοί είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να ενημερώνουν τους πολίτες και εκτός προεκλογικής περιόδου, με σεβασμό στην πολυφωνία και υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό του καθημερινού προγράμματος για την εκφώνηση ειδήσεων για τους σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δείχνεις δελτία ειδήσεων και τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να προωθούν την πολυφωνία και τη σφαιρική ενημέρωση.

Προφανώς έχεις μπερδέψει τις διατάξεις του Νόμου που αναφέρονται στις γενικότερες κοινωνικού περιεχομένου υποχρεώσεις των καναλιών και των λοιπών μέσων με την επιβολή από την κυβέρνηση οιασδήποτε χώρας μετάδοσης και δημοσίευσης των αποφάσεων της

Όχι, η αναφορά στις τσόντες και τους κωφάλαλους ήταν απλώς απάντηση στον ισχυρισμό του Traveller πως ένα κανάλι μπορεί να δείχνει ό,τι θέλει επειδή είναι ιδιωτικό κι έχει άδεια λειτουργίας.

Και το ξαναγράφω:
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, στη συνολική διάρθρωση του προγράμματος και ιδίως των ειδησεογραφικών τους εκπομπών και των εκπομπών πολιτικού διαλόγου, έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν την πολιτική πολυφωνία και την παρουσίαση των απόψεων των πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για κάθε ζήτημα που καθίσταται αντικείμενο πολιτικής αντιδικίας. Οι κανόνες των προηγούμενων παραγράφων συνιστούν όρο της άδειας που χορηγείται στους τηλεοπτικούς σταθμού

Η παράγραφος είνια τελείως άσχετη με τις υποχρεώσεις κατά την προεκλογική περίοδο που είανι στο Άρθρο2 Παρ 13. Η υποχρεωτική ενημέρωση "για όλα τα θέματα πολιτικής αντιδικίας" ισχύει γενικώς. Τα κοινωνικά μηνύματα στα οποία αναφέρεσαι (και για τη μετάδοση των οποίων δεσμεύονται επίσης τα κανάλια) είναι σε άλλη παράγραφο, συγκεκριμένα την 21 του Άρθρου 2.

"Τα ιδιωτικά κανάλια παραβαίνουν τον Νόμο και καλά κάνουν"
Με ποια λογική; Νόμος του Κράτους δεν είναι; Πώς επιλέγουμε ποιους νόμους τηρούμε και ποιους όχι; Η προσωρινή ανάκληση της άδειας αναμετάδοσης του RCTV δεν έγινε επιδή "δεν έδειξε τον Τσάβες", αλλά λόγω παράβασης νόμων του κράτους (περί ενημέρωσης, ποσόστωσης διαφήμισης, κλπ). Ο νόμος είναι νόμος, είτε μας αρέσει είτε όχι. Από την ώρα που πέρασε από τη δημοκρατικά εκλεγμένη βουλή (την ίδια που το RCTV κατήργησε με το πραξικόπημα του 2002) είναι υποχρεωμένοι να τον σεβαστούν.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Κατ' αρχάς κανένας δεν είπε ότι δεν υπάρχουν κανόνες και νόμοι που όλοι πρέπει να τους σεβόμαστε. Όταν οι Νόμοι αυτοί θεσπίζονται από δημοκρατικά εκλεγμένους, για το συμφέρον των πολιτών και του λαού. Διαφορετκά, αν έπρεπε γενικά και αόριστα να τηρούνται οι Νόμοι, κανείς δεν θα έπρεπε να αντιδράσει στο φιρμάνι του αγά, στα χιτλερικά διατάγματα της ναζιστικής γερμανίας και στους Νόμους της Χούντας. Φυσικά και τα κανάλια έχουν υποχρέωση έναντι της κοινωνίας να επιτελέσουν (και) κοινωνικό σκοπό. Σαφέστατα ένας από αυτούς είναι και η αντικειμενική πληροφόρηση. Εδώ όμως δεν έχουμε αυτό.Εχουμε κάτι άλλο που εσυ το προσπερνάς. Ο αποτυχημένος πραξικοπηματίας και νυν δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος Τσάβες (δεν ξέρω βέβαια καμία δημοκρατία που ένας πρώην πραξικοπηματίας και επίορκος αξιωματικός θα είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ακόμη και αν δινόταν αμνηστία) διά Νόμου επέβαλε στα ιδιωτικά κανάλια επί μισή ώρα να μεταδίδουν τις πληροφορίες που αυτός θέλει. Εγώ δεν πρόκειται μέσω του φόρουμ να επιχειρήσω ανάλυση των κείμενων διατάξεων, διότι απλά αυτός ο χώρος δεν δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό. Επειδή όμως θέλουμε να λεγόμαστε πολίτες που αγαπάμε την δημοκρατία και προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού την ελευθερία του λόγου και της πληροφόρησης, απορώ πως εσύ υπερασπίζεσαι τακτικές που την προσβάλλουν βάναυσα. Δηλαδή ειλικρινά πιστεύεις ότι ο Νόμος αυτός είναι δημοκρατικός? Γιατί στον κάθε υποψιασμένο πολίτη φαντάζει ως ανοικτή προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων. Όσο για τα παραπάνω άρθρα και Νόμους που επικαλείσαι θα σου πω μόνο ένα πράγμα. Σήμερα οι αγρότες έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους της Ελλάδας. Εάν περιγράψουμε αναλυτικά τα αδικήματα που τελούν θέλουμε μέρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα αιτήματα τους είναι παράλογα. Μπορεί ο τρόπος δράσης τους να είναι ακραίος όμως τα αιτήματα είναι δίκαια. Αν εφαρμοστεί ο Νόμος θα πρέπει χιλιάδες αγρότες πάραυτα να συλληφθούν, να οδηγηθούν στο αυτόφωρο και να δικαστούν. Αυτή όμως δεν θα ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη. όχι για τους αγρότες αλλά για την κοινωνία.
Οι χιλιάδες φοιτητές που ξεχύθηκαν στους δρόμους δεν είναι όλοι προβοκάτορες. Αυτή δεν είναι έντιμη προσέγγιση.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.748
Likes
50.921
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όταν οι Νόμοι αυτοί θεσπίζονται από δημοκρατικά εκλεγμένους, για το συμφέρον των πολιτών και του λαού.

Μιλάμε για δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο, σε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, τον ΟΗΕ, το Ίδρυμα Κάρτερ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναγνωρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όλα τα ξράτη του πλανήτη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Ο άνθρωπος πιάνει 60% στον πρώτο γύρο τον εκλογών, αυτόν επέλεξαν οι πολίτες της Βενεζουέλας να τους κυβερνήσει κι αυτόν εξακολουθούν να επιλέγουν. Οι νόμοι του κράτους της Βενεζουέλας είναι θεσπισμένοι από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Αν εσύ ή το RCTV έχετε στοιχεία ενάντια σε μια κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από όποιο οργανισμό υπάρχει στον πλανήτη Γη, θα ήθελα να τα διαβάσω.

κανείς δεν θα έπρεπε να αντιδράσει στο φιρμάνι του αγά, στα χιτλερικά διατάγματα της ναζιστικής γερμανίας και στους Νόμους της Χούντας

Κανείς εκ των οποίων δεν εξελέγη δημοκρατικά... Αδυνατώ να κατανοήσω τον παραλληλισμό.

(δεν ξέρω βέβαια καμία δημοκρατία που ένας πρώην πραξικοπηματίας και επίορκος αξιωματικός θα είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ακόμη και αν δινόταν αμνηστία)


Δόθηκε αμνηστία, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης. Η αμνηστία μάλιστα δόθηκε από πολιτικό του αντίπαλο, με νόμο που πέρασε δημοκρατικά. Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε όποιους νόμους δεν μας αρέσουν. Ο νόμος πέρασε για να πάρουν αμνηστία άλλοι, οι οποίοι όμως έχασαν -με συντριπτική διαφορά- από τον Τσάβες.

Προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού την ελευθερία του λόγου και της πληροφόρησης, απορώ πως εσύ υπερασπίζεσαι τακτικές που την προσβάλλουν βάναυσα

Διότι πολύ απλά θεωρώ πως οι τακτικές αυτές εξασφαλίζουντ ο δικαίωμα στην πληροφόρηση του πολίτη της Βενεζουέλας. Ο πολίτης πρέπει να έχει το δικαίωμα να ξέρει τι νόμος πέρασε, αν διακιούται φοροαπαλλαγή, πότε και πού πρέπει να κάνει αίτηση για το επίδομα που του υποσχέθηκαν και αν η ιατρική περίθαλψη την οποία στερείται πλεόν είναι δωρεάν. Δεν μπορεί να αποφασίζει ένας καναλάρχης για το αν ένας πολίτης θα μάθει τι γίνεται στη χώρα του. Υποχρέωση των καναλιών είναι να αναμεταδίδουν τουλάχιστον τις νομοθετικές πράξεις κι από κει και πέρα ας τις σχολιάζουν όπως θέλουν. Όταν στερείς από τον πολίτη το δικαίωμα να μάθει ότι έχει δικαιώματα τότε καταπατάς το δικαίωμα της πληροφόρησης, πράγμα το οποίο συμβαίνει εδώ και μία δεκαετία στη Βενεζουέλα. Η ελευθερία έκφρασης όχι απλά υπάρχει στη χώρα, αλλά είναι και σε επίπεδο ασυδοσίας, με τον καθένα να λέει ό,τι θέλει. Απλά όταν αυτός ο καθένας είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, φιμώνεται, επειδή έτσι αποφάσισαν οι 5 επειχειρηματίες που κατακλέβουν τη χώρα απότ η δεκαετία του '60.

Κανείς δεν τους απαγόρευσε να λοιδωρούν την κυβέρνηση, να βρίζουν, να διαστρεβλώνουν και να τσιρίζουν καθημερινά. Αυτό που τους απαγορεύει ο νόμος είναι να αποκρύπτουν τις νομοθετικές πράξεις, πράγμα που προστατεύεται σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες. Από πότε η "ελευθερία λόγου" πέντε δισεκατομμυριούχων έχει προτεραιότητα απέναντι στο δικαίωμα της μη χειραγώγησης των 25 εκατομμυρίων πολιτών;

Γιατί στον κάθε υποψιασμένο πολίτη φαντάζει ως ανοικτή προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων


Μάλλον στον παραπληροφορημένο πολίτη... Ξανά: Κανείς δεν υποχρέωσε τα μέσα να εκφέρουν θετική άποψη, κανένα δεν το κάνει, όλα βρίζουν τον πρόεδρο, πράγμα που επιτρέπεται. Απλά τους υποχρεώνει τουλάχιστον να αναμεταδίδουν τις νομοθετικές πράξεις, πράγμα το οποίο δεν κάνουν. Κανένας νόμος στη Βενεζουέλα δεν απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση. Κανένας. Αφού δείξουν το μισάωρο της ομιλίας στη Βουλή, έχουν το δικαίωμα επί 23,5 ώρες να λένε ό,τι θέλουν, να πουν πως ο πρόεδρος είναι φασίστα, γορίλας, να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενο των νόμων κλπ. Αλλά τουλάχιστον ας δώσουν το δικαίωμα στο μέσο πολίτη να ξέρει για ποιο νόμο μιλάμε.

Το RCTV το βράδυ του πραξικοπήματος μετέδωσε πως ο πρόεδρος παραιτήθηκε (ψέμα), έδειξε το γράμμα παραίτησης (πλαστό), αναμετέδωσε πως η στέψη το Καρμόνα αναγνωρίστηκε από ξένες κυβερνήσεις (ψέμα) και εν τέλει όταν εκατομμύρια πολίτες βγήκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν υπέρ του ανθρώπου που επέλεξαν αρχικά είπε πως πρόκειται για "ομαδούλες" (ψέμα) κι εν τέλει έδειχνε κινούμενα σχέδια, αρνούμενο να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας γι' αυτό που γινόταν στους δρόμους της χώρας. Ο ιδιοκτήτης του RCTV -σύμφωνα με το ίδιο του το κανάλι- την προηγούμενη του πραξικοπήματος ήταν στην Ουάσιγκτον συζητώντας με την Κοντολίζα "για την ανησυχητική πολιτική κατάσταση στη χώρα". Το ότι το RCTV δεν διώχθηκε δικαστικά μετά το πραξικόπημα δείχνει την ασυλία που έχουν τα ΜΜΕ στη χώρα. Τώρα έχουν αναλωθεί σε μια καμπάνια διαστρέβλωσης, προσπαθώντας να πείσουν τον πλανήτη -με επιτυχία απ' ό,τι βλέπω- πως τους αφαιρέθηκε η άδεια...επειδή δεν εξυμνούν τον Τσάβες!

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου το RCVT θα είχε πάψει να λειτουργεί προ πολλού.

Μπορεί ο τρόπος δράσης τους να είναι ακραίος όμως τα αιτήματα είναι δίκαια.
Το αν είναι ακραίος ή όχι είναι υποκειμενική κρίση του καθενός, όπως και το αν τα αιτήματα είναι δίκαια ή άδικα. Το αν οι πράξεις τους είναι παράνομες είναι αντικειμενικό γεγονός όμως και η ευνομία σε μια κοινωνία δε στηρίζεται στην προσωπική άποψη τη δική μου ή τη δική σου, αλλά στην τήρηση των νόμων.

Το RCTV στερεί από τους πολίτες της χώρας το δικαίωμα στην ενημέρωση και ως εκ τούτου την ελευθερία σχηματισμού άποψης κι άρα ελεύθερης έκφρασης.

Οι χιλιάδες φοιτητές που ξεχύθηκαν στους δρόμους δεν είναι όλοι προβοκάτορες. Αυτή δεν είναι έντιμη προσέγγιση.

Πότε είπα εγώ ότι είναι προβοκάτορες; Δικαίωμά τους είναι να διαδηλώσουν και μπράβο τους. Αυτοί όμως ενημερώθηκαν από τα κανάλια για την απαγόρευση λειτουργίας του RCTV... οι υπόλοιποι πολίτες δεν ενημερώθηκαν για κανένα μέτρο που αφορά τη ζωή τους, επειδή έτσι το επέλεξε το RCTV και τα υπόλοιπα μέσα. Με ποιο δικαίωμα οι πολίτες της αντιπολίτευσης μπορούν να ενημερώνονται και η πλειοψηφία των υποστηρικτών της κυβέρνησης όχι;

Θα άρεσε στους φοιτητές αν δεν μάθαιναν ποτέ ότι το RCTV έκλεισε;;;

την ελευθερία του λόγου και της πληροφόρησης, απορώ πως εσύ υπερασπίζεσαι τακτικές που την προσβάλλουν βάναυσα

Κι εγώ απορώ φίλε Στάυρο πώς εσύ υπερασπίζεσαι ένα θεσμό που φιμώνει μια άποψη επιβάλλοντας στους πολίτες τη δική του. Για μένα το RCTV είναι το σύμβολο της καταπάτησης της ελευθερίας του λόγου στη χώρα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.297
Μηνύματα
887.144
Μέλη
38.965
Νεότερο μέλος
mareeap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom