Κι άλλο έγκλημα κατά της φύσης

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Είπαμε ότι οι Ιάπωνες είναι πολιτισμένοι, αλλά όχι και έτσι:

Συνεχείς απειλές δέχονται οι ιδιοκτήτες κινηματογραφικών αιθουσών της Ιαπωνίας, που σκέπτονται να προβάλλουν το ντοκιμαντερ "ο Όρμος" του Λούι Ψυχογιού.
Υπάρχουν καθημερινά επεισόδια και μάλιστα ιδιοκτήτης αίθουσας στην κυριολεξία διέφυγε από λιντσάρισμα όταν επενέβη η αστυνομία για να σώσει αυτόν και την οικογένεια του από ομάδες ακροδεξιών συμμοριών που εκμεταλλεύονται το γεγονός και του προσδίδουν εθνικιστική χροιά.
Ass. Press

Tο θέμα του ντοκιμαντέρ εξελίσσεται σε εθνικό θέμα για τους Ιάπωνες που θεωρούν ότι η ταινία τους δυσφημίιζει ( και κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά τους κάνει...).

Δείτε το σποτάκι και διαδώστε το.
Δεν θέλω να ανεβάσω τις φριχτές εικόνες της σφαγής των δελφινιών - αυτών των φίλων μας - όχι μόνο για να μη σας αναστατώσω, αλλά και γιατί δεν μπορώ να τις βλέπω.

 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μόλις προχθές είδα το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ...έμεινα άφωνη...:shock: είναι πραγματικά συγκλονιστικό, γροθιά στο στομάχι...και όντως αναρωτιέσαι παρακολουθώντας την εξέλιξη της ιστορίας...

Εκτός από τις φρικιαστικές σκηνές...σοκ μου προκάλεσε η απόφασή τους να καθιερώσουν στα (υποχρεωτικά) σχολικά γεύματα, το κρέας του δελφινιού, γεμάτο από υδράργυρο...:shock: κι ευτυχώς που οι δύο διαφωνούντες δημοτικοί άρχοντες, αναίρεσαν την απόφαση...

Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται στο συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ, είναι τρομακτικά...δεν φανταζόμουν ποτέ ότι, σ΄αυτό, το τόσο πολιτισμένο κράτος μπορεί να υπάρχει τόση βαρβαρότητα...

Σ΄έναν πανέμορφο, ειδυλλιακό όρμο, στον όρμο Taiji, που μόνο να υποκλιθείς στο μεγαλείο της φύσης μπορείς...συμβαίνουν τόσο φρικτά πράγματα, κρυμμένα επιμελώς από την κοινή γνώμη...όταν το αίμα βάφει την οθόνη...νοιώθεις στο στόμα σου τη γεύση του...:shock:

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα, να δείτε την ταινία...όλοι μαζί, μπορεί να έχουμε ελπίδα...η κατακραυγή είναι παγκόσμια !....
 

fever1863

Member
Μηνύματα
32
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
οποιοδηποτε ταξιδι
αυτοι ειναι οι ανθρωποι....!
 

Vesna

Member
Μηνύματα
28
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βλάστη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Καναδάς, Αργεντινή
Είναι πραγματικά φρικτό και ακατονόμαστο, πραγματικό έγκλημα. Δε θα ξεχάσω όταν πριν κανά-δυο χρόνια είχα δει ένα αντίστοιχο βίντεο σφαγής δελφινιών από Ιάπωνες και πως όχι μόνο σκότωναν αυτά τα πανέξυπνα θηλαστικά, αλλά τα βασάνιζαν με μεγάλο σαδισμό. Από τότε μίσησα πραγματικά αυτό το έθνος, (φυσικά δε τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις και η θέση τους θα είναι πολύ δύσκολη) και έσβησα αυτή τη χώρα από το χάρτη. Δε θέλω και δεν πρόκειται να την επισκεφτώ ποτέ. Το γεγονός ότι είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα και υποτίθεται πολιτισμένη (έννοια πολύ σχετική) δε σημαίνει ότι αυτό συμβαδίζει με αισθήματα ανθρωπιάς, κάθε άλλο. Όσο πιο δυνατή είναι μία χώρα, τόσο περισσότερο κύρος έχει, άρα τόσο λιγότερο σέβεται και υπολογίζει τους υπόλοιπους, και ακόμα λιγότερο τα ζώα. Σα να τους ανήκουν. Γιατί, και με τις φάλαινες τα ίδια δεν κάνουν? Το Cove δε το έχω δει ακόμα, η αλήθεια είναι ότι διστάζω γιατί ακόμα να συνέλθω από τις εικόνες από εκείνο το βιντεάκι, αλλά σίγουρα είναι ένα γενναίο ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει ακόμα ένα δείγμα ανθρώπινης βαρβαρότητας και γνωστοποιεί το θέμα σε πολύ κόσμο που πιθανόν να το αγνοεί.
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Να προσθέσω στις ενστάσεις σας περί της χώρας ότι :

Στην ταινία, ο δημιουργός απυθύνεται στους Ιάπωνες, σε άλλες περιοχές της χώρας...οι άνθρωποι δηλώνουν έκπληκτοι, σοκαρισμένοι και απαιτούν την τιμωρία όλων όσων συμμετέχουν σ΄αυτό το έγκλημα...
Στο τέλος της ταινίας, παρουσιάζονται οι υπεύθυνοι και οι αντίστοιχες ποινές που τους έχουν επιβληθεί.

Ψάχνοντας και στην Wikipidia διαπίστωσα ότι η ιστορία έγινε γνωστή το 2009, με την ευκαιρία του συγκεκριμένου ντοκυμαντέρ...Από τότε ξεκίνησε μια διεθνής εκστρατεία κατά της σφαγής των δελφινιών, με προέκταση και σε άλλες χώρες, όπως στη Νορβηγία όπου η φαλαινοθηρία καλά κρατεί...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Χμμμ τι μου θυμησες βρε Πανδωρα!
Στα τελη του προηγουμενου αιωνα (πωπω πολυ βαρυγδουπα ακουγεται!) ημουν στο Bergen στην Νορβηγια. Εκει ειχε κατι μαγαζακια, πιο πολυ περιπτερα που πωλουσαν διαφορα τροφιμα και ειδη για τους τουριστες. Θυμαμαι το σαντουιτς με κρεας φαλαινας το οποιο ειχε σκουρο χρωμα και δερματα με γουνα φωκιας. Πρωτη φορα ειδα γουνα φωκιας, ειχες την αισθηση οτι χαιδευες μεταξωτο βελουδο. Ηταν απιστευτα ομορφη αισθηση, εννοειται οτι δεν αγορασα τιποτε απο τα δυο.
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Θα ήταν πολύ εύκολο έως και ανακουφιστικό να καταδικάσουμε και να διαγράψουμε τους λαούς που φέρονται με τόση αγριότητα και αλαζονεία.
Αν ήταν μόνο δύο ή τρεις χώρες, όμως το φαινόμενο είναι γενικό και εξαπλωμένο. Σε πάρα πολλές περιοχές του κόσμου για παράδειγμα χρησιμοποιούνται τα αφρόδιχτα. Τα χρήσιμα αυτά εργαλεία, είναι τεράστια, τα ρίχνουμε στην θάλασσα, αυτά παρασύρουν και σκοτώνουν ότι βρούν στο δρόμο τους και μετά οι ψαράδες διαλέγουν τα ψάρια και οτιδήποτε άλλο (όπως πχ δελφίνια) τα ρίχνουν ξανά στην θάλασσα.
Δεν είναι θέμα χώρας, σε όλες τις χώρες υπάρχουν αυτοί που επαναστατούν με αυτήν την νοοτροπία, και άλλοι που (για να το θέσω κομψά) κατ---άνε στο πηγάδι που πίνουν.
Σε μια διαμαρτυρία για την φαλαινοθηρία, ένας τύπος με ρώτησε θυμωμένα,
- Ωραία τα λέτε εσείς, σκεφτήκατε τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα χάσουν την δουλειά τους αν σταματήσει το κυνήγι της φάλαινας.
- Και όταν εξαφανιστούν όόόλες οι φάλαινες τι δουλειά θα κάνουν; Τον ρώτησα.
Δεν πίστεψα στα αφτιά μου, ήταν δυνατόν να σοβαρολογούσε;


Η καταστροφή από τα δίχτυα βυθού.
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.723
Likes
50.756
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
(φυσικά δε τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις και η θέση τους θα είναι πολύ δύσκολη)

Η εξαίρεση είναι οι Ιάπωνες που σκοτώνουν δελφίνια ή αυτοί που δεν τα σκοτώνουν;
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Φέτος το Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ πήγε σε έναν φωτογράφο ελληνικής καταγωγής από την Αμερική: τον Λούη Ψυχογιό, επί σειρά ετών συνεργάτη του «National Geographic».
as.enet.gr_resources_2010_12_the_cove_5_thumb_medium.jpg
Στον «Ορμο», που προβάλλεται αυτές τις μέρες, καταγράφει το βάρβαρο «έθιμο» του σφαγιασμού χιλιάδων δελφινιών στο Ταϊτζί της Ιαπωνίας και αποκαλύπτει πώς το (τοξικό) κρέας των δελφινιών πωλείται παράνομα σαν κρέας φάλαινας.

η συνέχεια του άρθρου Σκοτώνοντας τα δελφίνια | Τέχνες | Ελευθεροτυπία

Τώρα που η ταινία ανεβαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες, μην την χάσετε...:xmas_cool:
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Tο Tόκιο ανέστειλε το ετήσιο κυνήγι φάλαινας στην Aνταρκτική

ΤΟΚΙΟ. Υπό την ασφυκτική πίεση ακτιβιστών και υπερασπιστών του περιβάλλοντος, η Ιαπωνία αναγκάστηκε να αναστείλει το ετήσιο κυνήγι της φάλαινας στην Ανταρκτική, όπως ανακοίνωσε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για αλλεπάλληλες «βίαιες» ενοχλήσεις σε βάρος των ιαπωνικών σκαφών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εδρεύουσας στις ΗΠΑ περιβαλλοντικής οργάνωσης Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) καταδίωξαν επί μέρες τα πλοία του ιαπωνικού αλιευτικού στόλου, αναγκάζοντάς τον να διακόψει τελικά την αποστολή του, στις 10 Φεβρουαρίου, «για λόγους ασφαλείας». Εως τώρα οι επιθέσεις δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή μεγάλες ζημιές στα σκάφη, δήλωσε ο εκπρόσωπος κ. Τατσούα Νακαόκου, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι διαδηλωτές έριχναν σχοινιά στις προπέλες για να επιτύχουν την επιβράδυνση της πλεύσης.

Το κυνήγι της φάλαινας για εμπορικούς λόγους έχει απαγορευτεί από το 1986, αλλά η Ιαπωνία συνεχίζει, επικαλούμενη νομικό παράθυρο που επιτρέπει τη δραστηριότητα όταν πρόκειται για επιστημονική έρευνα.

Παραμένει ασαφές εάν η φετινή επιδρομή της κατά των μεγάλων θηλαστικών, που συνήθως λήγει στα μέσα του Μαρτίου, βαίνει προς την οριστική της ακύρωση.

Η εκστρατεία των ακτιβιστών είχε αρχίσει εδώ και εβδομάδες. Ενα από τα σκάφη της SSCS είχε αναλάβει να εμποδίζει την πορεία τoυ σκάφους στο οποίο φορτώνονται τα κήτη. Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, τις τελευταίες ημέρες, οι κυνηγοί έχουν εγκαταλείψει το σύνηθες πεδίο δράσης στην Ανταρκτική και κατευθύνονται προς το νότιο άκρο της Νότιας Αμερικής. «Αν αυτό αληθεύει, τότε σημαίνει ότι η στρατηγική μας έχει επιτύχει», δήλωσε ο καπετάνιος της Sea Shepherd, Πολ Γουότσον. «Δεν νομίζω ότι κατάφεραν να πιάσουν πάνω από τριάντα φάλαινες... Σίγουρα δεν έπιασαν πολλές».

Ο ιαπωνικός στόλος αποτελείται από τέσσερα πλοία, με προσωπικό 180 ατόμων και αποστολή να σκοτώσουν έως και 945 φάλαινες. Λίγοι είναι οι Ιάπωνες οι οποίοι τρώνε τακτικά κρέας φαλαινών, ωστόσο οι περισσότεροι αντιδρούν στην απαγόρευση, θεωρώντας την άδικη ξένη ανάμιξη σε μια πολιτιστική παράδοση.

πηγή : kathimerini.gr | Tο Tόκιο ανέστειλε το ετήσιο κυνήγι φάλαινας στην Aνταρκτική
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.264
Μηνύματα
885.579
Μέλη
38.944
Νεότερο μέλος
ΑγγελοςΑθ.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom