Κλειτοριδεκτομή ή η ατυχία να είσαι γυναίκα σε κάποιες κοινωνίες

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σημερα κοιταζοντας καποιες φωτογραφιες απο ενα παλιο ταξιδι μου στην Αφρικη θυμηθηκα το βαναυσο, φονικο εθιμο της κλειτοριδεκτομης. Αυτα που ειδα και εζησα εκει θα σας τα πω σε καποια ταξιδιωτικη ιστορια.
Προς το παρον διαβαστε αυτο oistros: Κλειτοριδεκτομή ή η ατυχία να είσαι γυναίκα σε κάποιες κοινωνίες και περιμενουμε τους νομικους του φορουμ να μας διαφωτισουν για το τι προβλεπει η ελληνικη νομοθεσια.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
επίσης το βιβλίο της Γουόρις Ντίρι "Λουλούδι της ερήμου"..στο οποίο περιγράφει την δική της ανατριχιαστική εμπειρία στο θέμα..
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.540
Likes
7.940
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Πραγματικά το πρόβλημα της κλειτοριδεκτομής έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα... κάθε μέρα καταφτάνουν στα αρμόδια υπουργεία χιλιάδες καταγγελίες από άτυχες καταπιεσμένες Ελληνίδες που με το ζόρι κάνουν κλειτοριδεκτομή... ας αντιδράσουμε πια... ας βγούμε όλοι στους δρόμους κι ας ρωτήσουμε τους νομικούς του φόρουμ τι προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία και πως θα σταματήσει αυτό το χάλι που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία...
.. Δεν μαστιζει την Ελληνικη κοινωνία, δεν αφορα τις ελληνιδες αλλα τις μεταναστριες ..που ακομη και στη χωρα που εχουν καταφύγει δεν απαλλασονται απο το τελετουργικο αυτο...
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
πάρτε το χαμπάρι είμαστε σε ταξιδιωτικό σάιτ... το σόσιαλ είναι να κάνουμε χαβαλέ και όχι να γράφουμε ότι μας κατέβει.
Traveller, με όλο τον σεβασμό που τρέφω στην ταξιδιωτική σου εμπειρία και στην προσφορά σου στο site, θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου στο θέμα αυτό.
Η πληροφόρηση για το θέμα της κλειτοριδεκτομής, αποτελεί από τη φύση του ταξιδιωτικό θέμα και από την άποψη αυτή δεν θα έπρεπε καν η συζήτηση αυτή να γίνεται στο social forum, αλλά στα καθ'αυτό ταξιδιωτικά θέματα του site.
Εάν το ταξίδι είναι - ανάμεσα στα άλλα - ένα εργαλείο για να γνωρίζει κανείς τους πολιτισμούς και τη ζωή των ανθρώπων, αδυνατώ να φανταστώ κάποιον να ταξιδεύει στην υποσαχάρια Αφρική και να αγνοεί ένα θέμα που αφορά άμεσα το 50% των κατοίκων και έμεσα και το υπόλοιπο 50%!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.261
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αντι να δινουν προστιμα στις γυναικες που φορουν μπουργκα (βλεπε Γαλλια),θα επρεπε να τιμωρουν και να καταργησουν τετοια βαναυσα και απανθρωπα τελετουργικα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.283
Μηνύματα
886.602
Μέλη
38.952
Νεότερο μέλος
barkoulis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom