• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Ιταλία Κοιλάδα Αόστας - Σαμονί.

PAPTAS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία - Βέλγιο.
Ταξίδι-Όνειρο
Ευρώπη με το αυτοκίνητο
Το ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς αλλά έκλεισα για Μιλάνο από Θεσ/νίκη το Πάσχα με την easy. Eίμαι εγώ η γυναίκα μου και δύο παιδιά 11 και 12 ετών για 4 μέρες (27-4 με 1-5).
Tον Ιούνιο πήγα πρώτη φορά στο Μιλάνο με τη γυναίκα μου χωρίς τα παιδιά αλλά μείναμε στο Κόμο και γυρίσαμε την εκεί περιοχή. Τώρα σκέφτομαι να πάμε πιο Δυτικά προς το Σαμονί. Επειδή είχαμε βρεθεί στη κοιλάδα του Σαμονί πριν 15 χρόνια και οι αναμνήσεις μας είναι άριστες θεωρώ ότι θα είναι και για τα παδιά μια καλή πρώτη εμπειρία στο εξωτερικό
Μετά από αρκετό καιρό ψάξιμο είμαι περίπου σε αυτό το πρόγραμμα. Πρώτη μέρα στο Μιλάνο να το δούνε και τα παιδιά. Δεύτερη μέρα πάμε στο Σαμονί και μένουμε εκεί. τρίτη μέρα εκδρομή στη Γενεύη και στο Ανεσί. Τελευταία μέρα στην επιστροφή για Μιλάνο στην Αόστα βλέπουμε Γκουρμαγιέρ και Σεντ Βινσεντ και μένοντας τελευταίο βράδυ κοντά στο Μαλπένσα ίσως προλάβουμε να πάμε το βράδυ στη Σρέσα. (Θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο για όλες τις μέρες).
Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο είναι διπλός.
Πρώτον θα ήθελα τη βοήθεια και τη γνώμη για το ταξίδι αυτό όσων έχουν πάει και γνωρίζουν τη περιοχή, αλλά και γενικά να κάνουμε μια κουβέντα με πληροφορίες που γνωρίζουμε. Στις ταξιδιωτικές ιστορίες στο φόρουμ εκτός βέβαια από το Μιλάνο και λίγες για το Τορίνο δε βρήκα τίποτε άλλο.
Ο άλλος λόγος είναι να δώσω πιθανών ιδέες για αυτούς που ταξιδεύουν από Βόρεια Ελλάδα.
Τέλος θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν είμαι έμπειρος ταξιδιώτης οπότε οποιαδήποτε συμβουλή - διόρθωση είναι ευπρόσδεκτη.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Λοιπον ημουνα το προηγουμενο Μαρτιο στο Σαμονι και Γενευη και Ανεσι .. Στο Σαμονι να ανεβειτε οπωσδηποτε στο τελεφερικ που σας παει μεχρι την κορυφη . οχι μεχρι το mont blanc που ειναι 4810μετρα αλλα στο aiguille de midi που ειναι στα 3840 μετρα . να εχετε σιγουρα βαρια ρουχα μαζι σας,σκεφτειται οτι ενω στο Σαμονι ειχε 2 βαθμους,στην κορυφη ειχε -17 ..
το εισιτηριο του τελεφερικ ειναι 38 ευρω νομιζω το ατομο,για τα παιδια δεν ξερω τη εκπτωση εχει ..

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Βασικα το προγραμμα που θα κανετε το ειχα κανει εγω απο την αναποδη . ερχομουνα απο Ελβετια και κατεληξα Ιταλια .. Σιγουρα στο Μιλανο δεν σας φτανει η μια μερα παντως . Οταν πατε στο Σαμονι να περασετε απο το τουνελ Ιταλιας-Γαλλιας .. στο ανεσι μια μερα ειναι αρκετη,να κανετε το γυρω της λιμνης με το καραβακι,κραταει περιπου 2 ωρες και ειναι πολυ ωραια αν δεν εχει αερα και φυσικα να περπατησετε στο κεντρο της πολης με τα παραδοσιακα μαγαζακια ..

PAPTAS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία - Βέλγιο.
Ταξίδι-Όνειρο
Ευρώπη με το αυτοκίνητο
Το 1996 που είχα ξαναπάει ανεβήκαμε στο Agile du Midi και θυμάμαι πόσο ζαλιζόμουνα από την έλλειψη οξυγόνου.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ναι καλο ειναι να μην εισαι κουρασμενος οταν ανεβεις πανω .. εγω δεν ζοριστηκα απο την ελλειψη οξυγονου αλλα απο το κρυο γιατι ημουνα με κανονικο μπουφαν και χωρις γαντια ..
Σαν εμπειρια εναι ξεχωριστη,τωρα αφου θα εχετε μικρα παιδια μαζι σας θελει σκεψη ..

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Το Courmayeur είναι super για βόλτες…
Ως πειστήριο ποστάρω μια φωτογραφία (από ανοιξιάτικη περίοδο)…
+1 από εμένα για την επιλογή σου!

Courmayeur | Flickr - Photo Sharing!

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Στο πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό στα 14 είχαμε ανέβει με το τελεφερίκ ως το Agile du Midi στο Σαμονί. 'Ημασταν μια μεγάλη παρέα παιδιών και είχαμε περάσει καταπληκτικά! Έχω ακόμα αξέχαστες εικόνες στη μνήμη μου!

PAPTAS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία - Βέλγιο.
Ταξίδι-Όνειρο
Ευρώπη με το αυτοκίνητο
Τον Ιούλιο του 1996 πήγαμε στις Άλπεις με την Ορειβατική Λέσχη Εορδαίας . Είχαμε νοικιάσει από πρακτορείο ένα λεωφορείο για 12 μέρες και μείναμε 4 μέρες στο Ζέρματ 4 στο Σαμονί και τις υπόλοιπες στη Φλωρεντία και στο καράβι. Περάσαμε τόσο ωραία που από τότε έβαλα στο μυαλό μου να επιστρέψω κάποτε στη περιοχή με δικό μου αυτοκίνητο, διότι αυτό που με περιόρισε πάρα πολύ ήταν ότι εγώ ήθελα σε ότι έβλεπα να σταματάω, αλλά αυτό βέβαια ήταν αδύνατο.
Μετά από τόσα χρόνια τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά αλλά ελπίζω ότι έστω και τώρα θα μπορέσω να το πραγματοποιήσω.
Θα προσπαθήσω να βάλω και μια φωτογραφία αν μπορέσω.

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.364
Νεότερο μέλος
nikos.pap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα