Κοινωνικές ειδήσεις & παράξενα

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
Μωρέ εσυ ετσι το βρήκες, οι υπάλληλοι που εκαναν τις τιμοληψιες που τα βρήκαν τα μελομακάρονα;
Τελος πάντων η τιμωρια σου θα ειναι να μας φερεις ενα κουτι μελομακάρονα απ το πασχαλινό σου ταξίδι στη Ρόδ ο:haha:
ετοιμα τα μελομακαρονα:bleh:
απο τη ροδο θα σας φερω τα παραδοσιακα γλυκα που εχουμε...:haha:

 

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
1) τα λεγόμενα μελεκούνια (ένα είδος παστελιού που γίνετε με σουσάμι, μέλι, και αμύγδαλα)


2) ξεροτήγανα (δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω φωτογραφία)

αυτή τη στιγμή μόνο αυτά μου έρχονται στο μυαλό από ροδίτικα γλυκά…:p
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Υπάρχουν και τα τσαμπικικίνια.:icecream:
 

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
Άσκησε αγωγή σε εκκλησία γιατί έκανε σύντομη κηδεία!

Απηυδισμένος από τη χαμηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, Ρώσος ακτιβιστής για τα δικαιώματα του καταναλωτή άσκησε αγωγή εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας του.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της ανεξάρτητης εφημερίδας «Novye Izvestia», ο ενάγων κατηγορεί τους κληρικούς ότι δεν ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων και συχνά-πυκνά καταφεύγουν σε κατεργαριές προκειμένου να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα.

Ολ’ αυτά επ’ αφορμή της εμπειρίας του από την κηδεία συγγενικού του προσώπου, κατά την οποία διαπίστωσε ότι οι κληρικοί εκτελούσαν την επικήδειο ακολουθία με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες. Κι αυτό, παρότι όφειλαν να είναι προσεκτικοί και είχαν πληρωθεί αναλόγως. Ο ενάγων, μάλιστα, επισημαίνει ότι η Εκκλησία, ενώ αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, εν τούτοις δεν σέβεται τα δικαιώματα του καταναλωτή.

«Ο οδοντίατρος», αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγωγή του, «δεν σπεύδει από τη μια καρέκλα στην άλλη, αλλά δίνει όλη του την προσοχή στον εκάστοτε ασθενή». Και ευλόγως αναρωτιέται: «Μήπως και οι κληρικοί θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο;»

Ωστόσο, οι αρμόδιες εκκλησιαστικές αρχές του Αικατερίνεμπουργκ όπου και κατατέθηκε η αγωγή, αρνήθηκαν τις εναντίον τους κατηγορίες

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ
 

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
Στο ένα εκατομμύριο έφτασαν οι ιοί υπολογιστών

Στο ένα εκατομμύριο έφτασαν οι ιοί υπολογιστών
Το φράγμα του ενός εκατομμυρίου έφτασαν οι ιοί υπολογιστών σε κυκλοφορία (trojans, worms, viruses) σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση της Symantec.
Η πλειοψηφία τους δημιουργήθηκε το τελευταίο δωδεκάμηνο, με το ποσοστό αύξησης από το προηγούμενο εξάμηνο να φτάνει το 136%.

Απευθύνονται κυρίως σε συστήματα Windows και είναι πολλαπλές παραλλαγές υπαρχόντων απειλών, με την εξέλιξη τους να γίνεται από δίκτυα κακοποιών υψηλής τεχνολογίας που επιζητούν πρόσβαση στα μολυσμένα μηχανήματα.
BBC
 

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
Πως τα γλυκά τρελαίνουν τον εγκέφαλό μας;


Ανήκετε στην κατηγορία των λαίμαργων καταναλωτών, που μόλις δουν ένα γλύκισμα θέλουν να το καταβροχθίσουν; Μην περιφρονείτε τον εαυτό σας: δεν φταίτε εσείς αλλά ο εγκέφαλός σας, ο οποίος χάνει κυριολεκτικά κάθε έλεγχο μόλις αντικρίσει ένα γλυκό.

Χρησιμοποιώντας την τομογραφική μέθοδο παρακολούθησης της λειτουργίας του εγκεφάλου (λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού fMRI), μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν του Σικάγου αποκάλυψε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου όταν βλέπει ένα λαχταριστό γλύκισμα.

Η έρευνα αυτή μάλιστα έδειξε ότι οι αντιδράσεις του εγκεφάλου ξεκινούν πολύ πριν από την κατανάλωση του γλυκού. Στο πείραμα αυτό οι εθελοντές υποβλήθηκαν στη δοκιμασία δύο φορές: την πρώτη μόλις είχαν φάει «μέχρι σκασμού» τα ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ ντόνατς, και τη δεύτερη ενώ είχαν μείνει νηστικοί επί οκτώ ώρες.

Και στις δύο περιπτώσεις τούς έδειχναν φωτογραφίες των ντόνατς ή ενός κοκτέιλ βότκας, ενώ κατέγραφαν, με τη βοήθεια της λειτουργικής απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού, τις αντιδράσεις του εγκεφάλου τους όταν έβλεπε αυτές τις φωτογραφίες.

Μετά την κατανάλωση των γλυκών, οι φωτογραφίες τους άφηναν παντελώς αδιάφορο τον εγκέφαλο και η θέα τους δεν του προκαλούσε καμία αντίδραση. Οταν όμως προέβαλαν τις εικόνες του γλυκού στους εθελοντές μετά την περίοδο της νηστείας, η αντίδραση του εγκεφάλου τους ήταν εκρηκτική: η δραστηριότητά του απογειωνόταν!

Αμέσως παρατηρούσαν την ενεργοποίηση δύο περιοχών του εγκεφάλου: του μεταιχμιακού συστήματος, μιας αρχαϊκής δομής του εγκεφάλου, η οποία άρχιζε να δραστηριοποιείται μόλις οι πεινασμένοι εθελοντές έβλεπαν το γλυκό, και κατόπιν ενεργοποιούνταν οι μηχανισμοί που εμπλέκονται στην εστίαση της προσοχής στον χώρο. Αυτοί οι μηχανισμοί ωθούσαν τους εθελοντές να εστιάσουν την προσοχή τους στα γλυκά και να αγνοήσουν τη δεύτερη εικόνα που εμφανιζόταν στην οθόνη.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Cerebral Cortex», «ένα πολύπλοκο σύστημα μέσα στον εγκέφαλό μας μας ωθεί να στρέφουμε την προσοχή μας σε αυτό το αντικείμενο που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας και να αγνοούμε τα χιλιάδες αντικείμενα του περιβάλλοντός μας.

»Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας ωθεί να στρέφουμε την προσοχή μας στο φαγητό, αν πεινάμε», όπως εξηγεί ο Μαρσέλ Μεσουλάμ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. «Βέβαια, τα γλυκά επειδή είναι ικανά να προκαλέσουν τέτοια υπερδιέγερση στον εγκέφαλό μας, προσελκύουν την προσοχή μας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος τροφής».
madata
 

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
Ο μικρότερος άνθρωπος του κόσμου

Είναι 14 ετών. Οι διαστάσεις της όμως θυμίζουν παιδί δύο ετών. Η Jyoti Amge κατάγεται από την Ινδία. Αν και έφηβη στην ηλικία, έχει ύψος 58 εκατοστά και βάρος 5 κιλά. Πάσχει από μια μορφή νανισμού που αποκαλείται αχονδροπλασία και δεν πρόκειται να πάρει ποτέ, μεγαλύτερο από το τωρινό της ύψος.

Εξαιτίας των διαστάσεών της φορά ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα, ειδικά κατασκευασμένα για εκείνη. Κοιμάται σε ένα μικροσκοπικό κρεβάτι και χρησιμοποιεί ειδικά πιάτα και σερβίτσια για να τραφεί, αφού τα συνηθισμένα κουζινικά είναι πολύ μεγάλα για εκείνη. H καθημερινότητά της, για τους υπόλοιπους, δείχνει περίεργη και πρωτοφανής. Ωστόσο η ίδια θεωρεί ότι όλα κυλούν απολύτως φυσιολογικά.

Παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά της σε ένα συνηθισμένο σχολείο στο Νagpur, της κεντρικής Ινδίας, όπου έχει το δικό της μικροσκοπικό θρανίο και τη δική της καρέκλα. Οι δε συμμαθήτριες και συμμαθητές της, της συμπεριφέρονται σα να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα.

''Είμαι περήφανη που έχω αυτό το μέγεθος. Μου αρέσει που όλοι με παρακολουθούν. Δεν το φοβάμαι και δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να κάνω κάτι. Είμαι όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, χωρίς να διαφέρω σε τίποτα από τους άλλους'' δηλώνει η Amge, η οποία αποτελεί την celebrity της πόλης και τυγχάνει ευνοϊκής έως εξαιρετικά ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Η μητέρα της Ranjana Amge, 45 ετών, δήλωσε ότι όταν γεννήθηκε η κόρη της, έδειχνε απολύτως φυσιολογική. Όλες οι σωματικές και γενετικές ανωμαλίες προέκυψαν από την ηλικία των 5 ετών και έπειτα. Η οικογένεια ζήτησε τη συμβουλή ειδικού, ο οποίος απλώς συμπέρανε ότι το παιδί θα είχε αυτές τις διαστάσεις για όλη του τη ζωή. Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε την αγάπη που της δείχνει, τόσο η οικογένειά της, όσο και ολόκληρος ο κόσμος. Το ίδιο περήφανος για εκείνη αισθάνεται και ο 52χρονος πατέρας της Kishanji Amge.

Η Amge μάλιστα επιθυμεί να γίνει σταρ του Bollywood μια μέρα και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο

 

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
Παντρεύτηκε άντρα χωρίς να το γνωρίζει!

Ένας αγρότης, στην Γερμανία, που παντρεύτηκε μια γυναίκα που γνώρισε μέσω του διαδικτύου ζήτησε την ακύρωση του γάμου όταν ανακάλυψε πως επρόκειτο για άντρα!

Ο κύριος Wolfgang Zober, από την περιοχή Naumburg, δεν είχε γνωρίσει πολλές γυναίκες λόγω του φόρτου εργασίας και άκουσε την συμβουλή ενός φίλου να ψάξει μέσα στο διαδίκτυο.

«Ενθουσιάστηκα όταν γνώρισα την κυρία Randy Victoria από κοντά επειδή ήταν το ίδιο θαυμάσια όπως και στις φωτογραφίες που μου είχε στείλει μέσω του Internet,» είπε ο 55-χρονος αγρότης.

Ο κύριος Wolfgang Zober γοητεύτηκε από την κυρία αφού μάλιστα γνώριζε και πολλά πράγματα που είχαν να κάνουν με την αγροτική ζωή.

«Είχαμε ανταλλάξει μόνο φιλιά και χάδια πριν παντρευτούμε. Το πρώτο βράδυ του γάμου μου ανέφερε πως έχει αντρικό πέος και πως το όνομα της ήταν Ralf. Έπαθα σοκ,» είπε ο κύριος Wolfgang Zober.

«Το μόνο γεγονός που ήταν αλήθεια είναι πως έχει δυο παιδιά αλλά ως πατέρας και όχι ως μητέρα,» πρόσθεσε με απογοήτευση ο κύριος Wolfgang Zober.


ΕΘΝΟΣ
 

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
Αντάλλαξε την σύζυγο του με μια γίδα!

Ένας αγρότης, στην Βουλγαρία, αντάλλαξε την γυναίκα του με μια γίδα επειδή δεν μπόρεσε να του δώσει απογόνους!

Ο κύριος Stoil Panayotov, από την περιοχή Plovdiv, πήγε στην λαϊκή και αντάλλαξε την σύζυγο του με μια οκτώ ετών γίδα!

Η απίστευτη ανταλλαγή έλαβε μέρος μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αγορά!

«Την προηγούμενη ημέρα ένα φίλος μου είπε πως δεν είχε καθόλου τύχη με τις γυναίκες και πως του αρέσει η δική μου. Ρώτησα την γυναίκα μου και πήρα την έγκριση της,» είπε ο 45-χρονος αγρότης.

Ο κύριος Stoil Panayotov πρόσθεσε πως η γίδα έχει γεννήσει τρία κατσικάκια ενώ η σύζυγος του δεν μπόρεσε να «κάνει» παιδιά!

«Άρα η συμφωνία ήταν πιο επικερδής για τον ιδιοκτήτη της γίδας αφού εγώ πήρα γίδα από δεύτερο χέρι ενώ αυτός σύζυγο από πρώτο,» είπε ο κύριος Stoil Panayotov!



ΕΘΝΟΣ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.760
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom