Κουβέντα για φωτογραφικές μηχανές

maιra1

Member
Μηνύματα
206
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Kραταω στα χερια μου την Nikon 3000, κι εχω ενθουσιαστει!!!:clap:
Ανυπομονω για το πρωτο της ταξιδι!!:clap:
Τι κριμα ομως που δεν την ειχα στην Ινδια....:(


Καλορίζικη και καλοτάξιδη:)με πολλά-πολλά κλικ......που θα μας χαρίσεις από όοοοοολες :clap:τις γειτονιές του κόσμου.
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Σευχαριστω!!!!
Αποτι καταλαβα,αποσο τοψαξα,σημασια εχει ο φακος που θα παρεις αργοτερα...και περισσοτερες επιλογες εχεις με nikon-canon. Αν δεν εχεις σκοπο για αλλες αγορες,και η olympus ειναι μια χαρα!! Ιδιαιτερα η 420,πολυ οικονομικη! ;)
 

Zephyrous

Member
Μηνύματα
294
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
τελικα δεν αντεξα....
την αγορασα σημερα την 420...
η αναμονη με σκοτωνε...
 

Kostis

Member
Μηνύματα
267
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Eγω πηρα περσι μια DSLR μηχανη. Πρωτα απ ολα ειπα οτι θα παρω μηχανη απο αυτους που ειδικευονται σε μηχανες οποτε πχ SONY που βγαζει απο Playstation μεχρι dvd απορριφθηκε..Ημουν λοιπον αναμεσα σε Canon,Olympus,Nikon.
Tελικα μετα απο ψαξιμο πηρα την Nikon D60 και συνεχως μαθαινω τεχνικες για τα ταξιδια μου.Να κοιταξετε για μηχανη (ολοι) που να εχει μπαταρια λιθιου (γιατι οι επαναφορτιζομενες ειναι μπελας και βαρος).
Παντως αυτο που μου αρεσει ειναι οτι μπορει να τραβηξει πολυ γρηγορα φωτογραφιες σε αντιθεση με τις compact που εβλεπες κατι,παταγες το on,περιμενες να ανοιξει η μηχανη να εστιασει κλπ κλπ μεχρι που το θεμα σου εφευγε πετωντας...
Και με 10.1 ΜP που εχει της εχω βαλει κ μια 8GB καρτα κ ειμαι σουπερ
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Δεν θα σου πω ποια είναι πιο καλή. Θα σου πω μια συμβουλή. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και πιασε στα χέρια σου τις υποψήφιες μηχανές. Τράβα και αν γίνεται λίγες φωτογραφίες επί τόπου, για να δεις ποια μηχανή κάθεται καλύτερα στα χέρια σου. Δεν θα κρίνεις δηλαδή την ποιότητα αλλά την εργονομία. (όσο είναι αυτό δυνατό σε μια σύντομη επαφή)
Προσωπικά , αυτό ήταν που με έκανε να αλλάξω από Nikon σε Canon, η εργονομία.

Πάντως, στα ταξίδια μου, με κούρασαν οι μεγάλες dslr. Προτιμώ να πηγαίνω με κάτι πιο μαζεμένο. Για αυτό ο,τι και αν πάρεις, βαλε ψηλά στα κριτήρια τον όγκο και το βάρος.


:)

Μανο εχεις δικιο πως σε ενα ταξιδι ο ογκος και το βαρος παιζει τεραστιο ρολο. Σε εμενα τουλαχιστον που οταν παω καπου ειμαι στο ποδι τουλαχιστον 12 ωρες την ημερα - δεν ειναι τυχαιο οτι πολυ λιγοι με αντεχουν για παρεα :p:p:p
Αν ομως καποιος θελει να συνδυασει μικρο βαρος και ογκο και ταυτοχρονα καλη ποιοτητα φωτογραφιας με τη μικρη μου πειρα νομιζω πως πρεπει να δαπανησει αρκετα χρηματα.
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Μανο εχεις δικιο πως σε ενα ταξιδι ο ογκος και το βαρος παιζει τεραστιο ρολο. .
Συμφωνω απολυτα. Λενε οτι οσο μεγαλωνεις βλεπεις τα πραγματα πιο ρεαλιστικα. Ετσι και εγω απο τα 2 (δυστυχως το 1 σετ μου το κλεψανε) μεγαλα και πανακριβα (για την τοτε εποχη) σετ των 2 SLR και 5 φακων κλπ. που ειχα τη δεκαετια του 80, κατεληξα να εχω μια 5mp compact. Αφου βρηκα μεσω ενος φιλου ευκαιρια, αγορασα και μια βινεοκαμερα με το μεγαλυτερο zoom και ελεγα σιγα -σιγα να ξαναβαλω λεφτα στην ακρη για να "ξαναχτισω" ενα 3ο σετ σε DSLR. Τελικα με γνωμωνα τις υψηλες τιμες για μηχανη (CANON 5D Mark II)500D ή φακους κλπ. (πρωτιστως πρεπει να υπαρχουν λεφτα για ταξιδια!) εδωσα μια παραταση στον εαυτο μου. Τελικα αφου πηρα ΚΑΙ τη βιντεοκαμερα σε ταξιδι 1-2 φορες, κατεληξα οτι ειναι πραγματι πολυ βαρος και ογκος, ποσο μαλλον να κουβαλας ολοκληρο το σετ της DSLR μαζι και το τριποδο. Ετσι εχω μεινει στα 5mp που ειναι το μινιμουμ για ικανοποιητικες φωτο και τουριστικης ποιοτητας βιντεο, ελπιζοντας σε καλυτερες (οικονομικα) μερες.

Αν παντως εψαχνα τωρα για DSLR, σιγουρα η OLYMPUS 520 και η CANON 500D ή ειναι πολυ καλες επιλογες στα λεφτα τους.
 

perictione

Member
Μηνύματα
66
Likes
82
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλησπέρα και από μένα. Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ την πρώτη μου DSLR και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Με ένα αρχικό ψάξιμο που έκανα είμαι ανάμεσα στις παρακάτω 2 προσφορές (τα ονόματα των μοντέλων και οι τιμές είναι Αμερικής μιας και την αγορά θα την κάνω από εκεί):

1/ CANON EOS Digital Rebel XS 10.1 MP με φακούς 18-55 mm και 75-300 mm
τιμή 600$ (και χωρίς το δεύτερο φακό είναι 570$)

Canon EOS Digital Rebel XS 10.1MP Digital SLR Camera with Extra 75-300mm Lens

2/ Nikon D3000 με φακούς 18-55mm και 55-200 mm
τιμή 600$ (και χωρίς το δεύτερο φακό είναι 500$)

Nikon D3000 10.2-MP Digital SLR Camera with Extra Lens

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1/ Ποιό σώμα θεωρείτε καλύτερο (Nikon ή Canon)?
2/ Ο δεύτερος φακός αξίζει τα παραπάνω λεφτά ή πιστεύετε ότι ο 1ος είναι υπερ-αρκετός?
3/Ποιά η διαφορά μεταξύ των 2 δεύτερων φακών (Nikon 55-200 και Canon 75-300)? Είναι κάποιος από τους 2 καλύτερος? Γενικά δεν είχα ποτέ SLR και δεν ξέρω απο αυτά. Ξέρω ότι παίζει ρόλο στο zoom αλλά μέχρι εκεί.
4/ Η τιμή τους θεωρείτε καλή? Σε ευρώ είναι περίπου 480 (μαζί με τους φόρους)

Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο φυσικά και είναι ευπρόσδεκτο.

Ευχαριστώ
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Μπορω μονο να σου πω για την Nikon ,που την πηρα προσφατα,οτι ειναι πολυ καλη!! Ο 2ος φακος σιγουρα χρειαζεται,αλλα μπορεις να τον παρεις και πιο μετα..Κι εγω το ιδιο θα κανω. Ειπα να την μαθω πρωτα λιγο και μετα να προχωρησω στην αγορα 2ου φακου.
Παντως και η Canon ειναι καλη.
Τωρα για τις τιμες,ειναι ιδιες κι εδω στην Ελλαδα.Δεν κερδιζεις κατι αν την παρεις απο Αμερικη,νομιζω. Εγω την Nikon την πηρα 340.
Αντε και καλες φωτογραφιες!!!:clap:
 

taver

Member
Μηνύματα
12.500
Likes
29.142
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τωρα για τις τιμες,ειναι ιδιες κι εδω στην Ελλαδα.Δεν κερδιζεις κατι αν την παρεις απο Αμερικη,νομιζω.
Θα αστειεύεσαι προφανώς. Οι τιμές των φωτογραφικών στην Αμερική είναι πάνω-κάτω στο 60% των Ελληνικών. (Hint: Ισοτιμία Ευρώ - Δολαρίου)
Και για όσους πάνε Ν. Υόρκη, ένα είναι το μαγαζί: B&H Photo Video | Digital Cameras, Camcorders
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1/ Ποιό σώμα θεωρείτε καλύτερο (Nikon ή Canon)?
2/ Ο δεύτερος φακός αξίζει τα παραπάνω λεφτά ή πιστεύετε ότι ο 1ος είναι υπερ-αρκετός?
3/Ποιά η διαφορά μεταξύ των 2 δεύτερων φακών (Nikon 55-200 και Canon 75-300)? Είναι κάποιος από τους 2 καλύτερος?
Ευχαριστώ
Γενικα:
1. Σαν προδιαγραφες η Nikon ειναι λιγο καλυτερη. Εχει Exposure Compensation +/- 5EV σε αντιθεση με τα +/- 3EV της Canon, και μεγαλυτερη οθονη (3" αντι 2.5"). Για απολυτες διαφορες σε πιοτητα φωτογραφιων πρεπει να δεις φωτο ΚΑΙ απο τις 2 σε πολυ υψηλη αναλυση και να συγκρινεις - δεν εχω χρονο να ψαξω σε καποιο φορουμ. παντως με μια πρωτη ματια ισως η Canon να υπερτερει λιγο.
2. Αν εχεις τα λεφτα, παρε ΚΑΙ τον 2ο φακο
3. Ο Canon 75-300 ειναι πιο φωτεινος απο τον Nikon 55-200. Και οι δυο εχουν F4-5.6 διαφραγμα αλλα ο Canon το 5.6 το εχει στα 300mm. Παλι για απολυτες τιμες και σχολια ψαξε για συγκριση φωτο σε πολυ υψηλη αναλυση σε καποιο φορουμ.

Οπως σωστα λεει και ο taver στην Αμερικη θα βρεις ευκαιριες που θα ειναι φθηνοτερα απο οτι εδω.

Εχε υποψη σου οτι η φωτογραφια ειναι πολυ ωραιο αλλα ακριβο σπορ. Αν αρχισεςι και το ψαχνεις ετοιμασου να ματωσεις οικονομικα τα επομενα χρονια.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.290
Εγω αυτο το μωρο εχω Canon EOS 450D / Digital Rebel XSi: Digital Photography Review, και ο 18-55 απο την αρχη μου φανηκε λιγος! Ετσι τωρα που συμπληρωνει και το χρονο του στα χερια μου αγορασα και το 3ο φακο μου, ευρυγωνιο φακο, τα εσκασα βεβαια, διοτι τον πηρα απο εδω και οχι απο Αμερικη που τον εβρισκα, μεσω ιντερνετ, πιο φτηνο, αλλα τον ηθελα τωρα και τον πηρα!

Και οπως τα λεει ο joss ειναι, η φωτογραφια αν σου αρεσει θα αρχισεις να σκας πολλα λεφτα!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Καλημέρα και από εμένα. Τον Νοέμβριο αγόρασα και εγώ την πρώτη μου DSLR. Μετά από υπόδειξη φίλου που ασχολείται με τη φωτογραφία διάλεξα τη Nikon D5000. Όταν την πήρα ήμουν εντελώς ασχετη αλλά στο ταξίδι που ακολούθησε στα Κανάρια - και ιδιέτερα στο Lanzarote που έχει πολύ ωράια θέματα- με το manual ανά χείρας και πολύ πειαραματισμό κάτι άρχισα να κάνω. Το βάρος και ο όγκος σε σχέση με την compact δεν με πτόησαν καθόλου γιατί τα ωφέλη ως προς το αποτέλεσμα είναι πάρα πολλά. Πολύ καλές νυχτερινές λέιψεις, πολύ καλές ταχύτητες, πολύ καθαρές φωτογραφίες και πολλά "παιχνίδια" με το φως που με την compact είναι αδύνατα.
Για όσους το ψάχνουν την προτέινω ανεπιφύλακτα και αυτή αλλά και το "αδερφάκι" της την D3000 που είναι και σε καλύτερη τιμή.
Όσο για το φακό που ρωτάς Tsimpidi αν είσαι αρχάριος ένας φακός 18-55 είναι μιά χαρά. Αν δείς οτι σου αρέσει η DSLR και ο φακός σου δεν σε καλύπτει μπορείς αργότερα να κινηθείς σε συμπληρωματικές αγορές.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.279
Μηνύματα
886.352
Μέλη
38.948
Νεότερο μέλος
nicktherigk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom