Κουφονήσια Κουφονήσια Σεπτέμβρης 2014..Αξίζει;

Μηνύματα
12
Likes
1
Καλησπέρα!! Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα Κουφονήσια.. Σκέφτομαι να τα επισκεφθώ μέσα Σεπτέμβρη για 5-6 μέρες.. Πιστεύετε οτι αξίζει η επιλογή ή θα είμαστε τελείως μόνοι στο νησί; Η εναλλακτική μου είναι η Μήλος.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 

Menelaos83

Member
Μηνύματα
103
Likes
88
Καταρχιν καλως ηρθες.
Εξαρταται ποσο ησυχια θες ειναι η απαντηση στο ερωτημα σου.
Εκτιμω πως δεν θα ειστε μονοι γιατι τα τελευταια χρονια τα κουφονησια ανεβηκαν πολυ οποτε αυτοι που θα ψαχτουν παραπανω θα πουν οτι ειναι καλυτερα να παω τοτε παρα ιουλη αυγουστο.
Αν θες ποιο ησυχια πηγαινε αν θες παραπανω κινηση και περισσοτερες ωραιες παραλιες πηγαινε Μηλο που φημιζεται κιολας για αυτο.
 
Μηνύματα
12
Likes
1
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!! Μας αρέσει η ησυχία αρκεί να μην είμαστε 3 κι ο κούκος.. Αρχικά είχα σκεφτεί για Μήλο αλλά διάβασα πως Κουφονήσια δεν χρειάζεται μεταφορικό μέσο και σκέφτηκα πως θα ήταν ωραία σαν εμπειρία να νοικιάσουμε ποδήλατα.. Είναι οι πρώτες μας διακοπές μαζί και αναρωτιέμαι αν η επιλογή είναι καλή.. Εσύ φαντάζομαι έχεις πάει.. έμεινες ευχαριστημένος; Η χώρα είναι όμορφη; Οι παραλίες της Μήλου αξίζουν περισσότερο; Ευχαριστώ!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.335
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Sophia καλώς ήρθες!
Αξίζει γενικώς σαν εμπειρία...Δε ξέρω για Σεπτέμβριο συγκεκριμένα μιας κι εγώ πήγα αύγουστο, αλλά είναι απο τα μέρη που μου άρεσαν πάρα πολύ! Μικρή και προσεγμένη χώρα, λίγες επιλογές, αλλά απο τις καλύτερες παραλίες που έχω δει στη ζωή μου. Κάθε παραλία και μια καινούρια έκπληξη!!
Μεταφορικό μέσο δε χρειάζεται σίγουρα, πόδια/ποδήλατο και καλή διάθεση! Σεπτέμβριο θα βρεις στα σίγουρα και καλές τιμές σε δωμάτια.
Εγώ θα κοιτούσα πάντως να το συνδυάσω με κάτι ακόμα κοντινό.
6 μέρες μόνο στα κουφονήσια τις θεωρώ αρκετές. Άλλος βέβαια μπορεί να θέλει να αράξει και να χαλαρώσει, εγώ απλά λέω οτι είναι κρίμα να φτάσεις ως εκεί και να μη δεις κάτι ακόμα..

Για μια πρώτη ιδέα πάντως, σε παραπέμπω στο άλμπουμ μου απο περυσι: http://www.travelstories.gr/community/gallery/albums/Κουφονήσια-2013.323/
 
Μηνύματα
12
Likes
1
Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ όμορφες.. Σκεφτόμουν να πηγαίναμε σίγουρα και στο Κάτω Κουφονήσι.. προς το παρόν δεν έχω αποφασίσει τίποτα.. Ισως ο άνεμος δημιουργήσει πρόβλημα.. Υπάρχει περίπτωση να έχεις πάει Μήλο, ώστε να μου κάνεις μια σύγκριση; Οι άλλες μου εναλλακτικές είναι η Αμοργός και η Φολέγανδρος (ακριβή..) Ελπίζω να μην σε ζαλίζω με τις ερωτήσεις μου.. :)
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.335
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Ευχαριστώ!
Το κάτω κουφονήσι είναι θέμα 10 λεπτών με το καραβάκι. Το μόνο εύκολο.
Δε νομίζω να έχετε θέματα με τον άνεμο, ειδικά την ημερομηνία που επιλέγεις..
Μήλο δεν έχω πάει, απ΄όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι ενα νησί με πολλές και εκπληκτικες παραλίες (και μόνο όμως).
Για Αμοργό και Φολέγανδρο να σου κάνω ότι σύγκριση θέλεις!! Είναι απο τα 2 αγαπημένα μου νησιά.
Ευνοούν και τα δύο το στυλ που ψάχνεις. Λόγω Σεπτέμβρη ξαναλέω θα βρείς και πολύ καλές τιμές, το θεωρώ δεδομένο. Συνδυάζεται η Αμοργός με τα Κουφονήσια πολύ εύκολα, σε ένα πλάνο 6 ημερών όπως το δικό σου. Η Φολέγανδρος είναι λίγο πιο μακριά, αλλά αξιζει πολύ!
Το καλό είναι οτι στα νησιά αυτά μπορείς να τη βγάλεις και χωρίς μεταφορικό μέσο!

Χαρά μου να απαντάω σε ερωτήσεις και να μοιράζομαι εμπειρίες απο τα νησιά!!
 
Μηνύματα
12
Likes
1
Ναι Αμοργός με Κουφονήσια ακούγεται καλή επιλογή.. Οι παραλίες της Αμοργού και η χώρα της πως είναι; Ο Σεπτέμβρης εκτός απο το οτι εκ των πραγμάτων είναι η μόνη επιλογή όσον αφορά τις άδειες, τον προτιμώ γιατί δεν θα έχει πολύ κόσμο και τα δωμάτια θα είναι οικονομικότερα..
 

Menelaos83

Member
Μηνύματα
103
Likes
88
Εγω θα σου προτεινα αν και λογω καταγωγης (Αμοργος) και μπορει να με επηρεαζει αυτο ενας συνδιαασμος Αμοργο με Κουφονησια οπως προανεφερε και ο φιλος.Το θεωρω την καλυτερη επιλογη.Η αμοργος εχεις μετρημενες καλες παραλιες και σε γενικες γραμμες ειναι σιγουρος οτι τη εποχη που θα πας θα ειναι ησυχα.Θα ευχαριστηθεις σιγουρα το φαι και την φιλοξενια των κατοικων.Πολυ γραφικα μιας και κυκλαδονησι ειδικα στην χωρα.Γενικα εχεις καλες συγκοινωνιες και δεν θα ταλαιπωρηθεις.
Παντως αποσους πηγαν και δεν ειχαν ξαναπαει μου λενε τα καλυτερα και δικαιωνονται για την επιλογη τους.Αν χρειαστεις περισσοτερες πληροφοριες εδω ειμαι.
 
Μηνύματα
12
Likes
1
Κι εμένα μου αρέσει σαν επιλογή..Μιας και κατάγεσαι από εκεί πως είναι οι παραλίες της; Σίγουρα με ενδιαφέρει να είναι γραφική η χώρα.. Επίσης μια σκέψη είναι να νοικιάσουμε γουρούνα για μετακίνηση αλλά δεν ξέρω τι παίζει από τιμές.. αν γνωρίζεις με ενημερώνεις..Οσον αφορά στη διαμονή σκεφτόμουν τη Χώρα.. Σαν πλάνο έχω να μείνουμε 3-4 μέρες Αμοργό και 2-3 Κουφονήσια.. Πρέπει να ψαχτώ και με τα ακτοπλοικά προς το νησί καθώς και με το πως θα πάω..Εχω διαβάσει πολλά για τον "Σκοπελίτη" απο Νάξο..Ξέρεις να μου πεις κάτι πιο συγκεκριμένο ως προς αυτό;

Μάλλον θα γίνει ο ύμνος των καλοκαιρινών μου διακοπών φέτος!!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.335
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Η χώρα της Αμοργού είναι μια απο τις πιο γραφικές και όμορφες που έχω δει σε νησιά.
Θα δικαιωθείς για την επιλογή σου στο υπογράφω!!
2-3 μέρες Κουφονήσια, και τις υπόλοιπες Αμοργό!
Οι παραλίες της όπως ανέφερε και ο φίλος είναι μετρημένες και πολύ ιδιαίτερες, με τοπ όλων νομίζω τον Μούρο. Θα ευχαριστηθείς γαλάζιο!
Πολύ σωστά σκέφτεσαι τη διαμονή στη χώρα. Είναι μακράν το καλύτερο σημείο για διαμονή, και απο εκεί έχει φουλ συγκοινωνία για τα μέρη που θα επισκεφτείς.
Το Αμοργός-Κουφονήσια (ή το ανάποδο) δεν πρεπει να σε προβληματίζει, γιατί είναι οικονομική και κοντινή απόσταση (25 λεπτά με το highSpeed-κόστος περίπου 18 ευρώ). Αν θέλεις για οικονομία και εμπειρία παίρνεις τον Σκοπελίτη, ο οποίος αργεί περισσότερο βέβαια...
Δε ξέρω πως το σκέφτεσαι για να βοηθήσω περισσότερο!
 
Μηνύματα
12
Likes
1
Με τις πληροφορίες που μου έχετε δώσει νομίζω θα αφιερώσω 4 μέρες στην Αμοργό με ενοικίαση γουρούνας για μετακίνηση ( ελπίζω να βρούμε κάποια οικονομική γιατί ως φοιτήτρια τα οικονομικά μου είναι περιορισμένα).. Προτιμώ να μείνω στη Χώρα.. Από εκεί και πέρα 2-3 μέρες θα αφιερώσω στα Κουφονησια.. Τι μου προτείνεις "Σκοπελίτη" ή το high speed;.. Μήπως έχεις υπόψη κάποιο ξενώνα/ξενοδοχείο/δωμάτιο στην Αμοργό; Ευχαριστώ για την όλη βοήθεια!!!!!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Οπως σου 'ρθε η ιδέα για τον Σκοπελίτη να σου φύγει, πάραυτα!:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.234
Μηνύματα
884.468
Μέλη
38.923
Νεότερο μέλος
CHRISTIETS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom