Κόστα Ρίκα Κόστα Ρίκα - Pura vida!

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Τι τους θελουμε τους αντρες οταν εκει θα εχουμε ξεναγους με αμερικανικη προφορα και αν πετυχουμε και κανενα αργεντινο ή τσιλενο :clap:.
εεεεεεεεπππππππππ!!!!!!!!! σεμνάααααααααααααααααα!!!:D:D
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ε! αν έχω μια τόσο καλή παρέα χαζή είμαι να μην έρθω; θα κανω και μια απιστία προς την Νοτιοανατολική Ασία. Δε θα χαθεί κίολας εκεί θα βρίσκεται και για μετά.
Ερώτηση: Τι είναι οι τσιλένο; Και τι πρέπει να πούμε στους άνδρες μας γι αυτούς; Ή μήπως καλύτερα να τηρήσουμε σιγήν ιχθύος;
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Αχ,οι τσιλενο,χιλιανοι ηθελα να πω,απλα η χιλη στα ισπανικα ειναι τσιλε και παρασυρθηκα! Οκ με ανδρες να παμε,νο προμπλεμ!! :D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.496
Likes
8.015
Και φυσικα ΕΡΣΗ αλλα μεχρι τωρα σε ειχαμε συνδυασει με την Ασια,αλλα ολοι οι καλοι χωρανε στο γκρουπακι μας! Οσο για σενα Vario μη βγαζεις την ουρα σου απο το γκρουπ! Τι τους θελουμε τους αντρες οταν εκει θα εχουμε ξεναγους με αμερικανικη προφορα και αν πετυχουμε και κανενα αργεντινο ή τσιλενο :clap:.
Καλέ λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή? Κλείστε και τους ξεναγούς....:haha::clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν ξερω , αλλα αν παμε εμεις ολες μαζι δε βλεπω να επιστρεφουμε:lol: Σε καποια ζουγκλα θα χαθουμε..σε καποιο νησι θα ξεμεινουμε..
Πολλη καραιβολατινικη αμερικη εχει πεσει στο σαιτ τελευταια και δεν την παλευω!:shock:

Ας μην κοβουμε την αρθρογραφο πανω στο καλυτερο: ειναι ετοιμη για παραλια!!:surf1: Μετα το παραλιορεπορταζ κοψτε την οσο θελετε :lol:
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Επειδη η Κοστα Ρικα ειναι στα αμεσα μελλοντικα μου σχεδια οχι τοσο για τη βλαστηση αλλα για τις παραλιες και κυριως για το ψαρεμα, μηπως ειδες αν υπαρχουν τοπικες εκδρομες (και κοστος αν ειδες κατι) για open sea fishing?

thx
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Επειδη η Κοστα Ρικα ειναι στα αμεσα μελλοντικα μου σχεδια οχι τοσο για τη βλαστηση αλλα για τις παραλιες και κυριως για το ψαρεμα, μηπως ειδες αν υπαρχουν τοπικες εκδρομες (και κοστος αν ειδες κατι) για open sea fishing?

thx

Μεγαλε δυστυχως τζιφος,δεν εχω να σου δωσω καμια πληροφορια για αυτο που με ρωτας...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.520
Likes
7.756
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Αχ,οι τσιλενο,χιλιανοι ηθελα να πω,απλα η χιλη στα ισπανικα ειναι τσιλε και παρασυρθηκα! Οκ με ανδρες να παμε,νο προμπλεμ!! :D
.. η χιλη ειναι μια καταπληχτικη χωρα αλλα οι χιλιανοι δεν βλεπονται μονο κανονιστε και παρτε τα μετρα σας....:bleh:.καντε το κουμαντο σας οπως λεμε εμεις εδω...:bleh::bleh::clap:
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Αρκετους μηνες πριν παμε στη Kοστα Ρικα παικτηκε ο εξης διαλογος: Καλα πρεπει να τελιωσουμε την εκδρομη μας στη Κοστα Ρικα πηγαινοντας στην παραλια; Ναι,cari ναι,διοτι μηνα του μελιτος παμε και σημαινει και λιγο ξεκουραση και αραλικι! Τι να πω μετα εγω; Οποτε λοιπον εψαξα και διαβασα οτι την περιοδο που παμε το μερος που μπορεις να δεις τη θαλασσιες χελωνες να γεννανε ειναι στην παραλια του tamarindo!! Οκ εδω θα παμε λοιπον να αραξουμε οπως επιθυμεις,γυριζω και λεω στο βασκο και του το εδειξα στο χαρτη!! Διοτι εγω ειμαι η go2c animals!
Φτασαμε μεσημερακι στο ξενοδοχειο μας,στο all-inclusive, μας εβαλαν και ωραιοτατο,αντιπαθητικο κιτρινο βραχιολι,,μμ πολυ διακριτικο χρωμα,σημαδουρα να δηλωνει με απλα λογια οτι φαμε και πιουμε ειναι φρι! Καλα φρι δεν ειναι τα ειχαμε πληρωσει,αλλα βλεπεις οι ισπανοι ακομα και στην Ελλαδα να ερθουν θα μου κανουν την ερωτηση εχει all-inclusive; Δε ξερω αν θα ξαναεμενα σε τετοιο ξενοδοχειο,μαλλον δυσκολα. Το δωματιο μας ακριβως διπλα στη θαλασσα,και με το που ανοιγω το παραθυρο ακουω το κυμα και τοτε γυριζω και κοιταζω το βασκο και του σκαω ενα χαμογελο και βγαζω τα ορειβατικα που τα φοραγα ολες αυτες τις μερες και με αυτη τη κινηση αφηνα χωρις να το καταλαβω και ολες τις κινησεις που εκανα αυτες τις μερες στη Κοστα Ρικα:αντικουνουπικο στο σβερκο,στο τελιωμα της καλτσας,στο εσωτερικο των αγκωνων και στο καρπο του χεριου,τα ορειβατικα και τη θεση τους επαιρναν το μαγιο,παρεο και παντοφλιτσα. Περιττο να πω οτι μετα απο 2 ωρες διαμονης στο ξενοδοχειο βαραγα ενεσεις!!! Μπορουσες να μεινεις μια βδομαδα,ανετα εκει μεσα και να μη βαρεθεις,ολα τα εχει,μασαζ,κομμωτηριο,φαι και ποτο,οσο θες,βαλε και ξαναβαλε κιλα,αλλα εγω μετα απο τις εικονες που αντικρυσα στη Κοστα Ρικα δε μπορουσα να χωρεσω εκει μεσα. Παμε να φαμε και τι ειναι τουτου,πανικος,αχ που εισαι βραδυνο στο volcan arenal με θεα το ηφαιστειο;; Λοιπον αυριο θα κλεισουμε εκδρομες λεω στο βασκο!
Την επομενη μερα παλι το ιδιο σκηνικο,μαγιο,φορεματακι και ανοικτο παπουτσι,αχ τα ποδια μου μηνα δεκεμβριο και με ανοικτο παπουτσι!!! Κλεινουμε για snorkelling και για το εθνικο παρκο οπου μπορουμε δουμε τη χελωνα να γεννα. Ωραια και τωρα τι κανουμε; Παμε βολτα στο χωριο,2 χλμ αποσταση ειναι γιατι να παρουμε ταξι,παμε με τα ποδια. Συμπαθητικο το χωριο,με μαγαζια να νοικιαζουν ταβλες για σερφ,πουλωντας και πολυ ωραιες μπλουζες,σουβενιρ σοπς,και ειχε και κατι καφετεριες που θυμιζαν και λιγο Αθηνα,με χρωματιστες μεγαλες μαξιλαρες,αλλα δε μου γεμισαν το ματι. Κατεβηκαμε και στην παραλια,τεραστια,τεραστια!! Καποιοι μαλιστα παιζανε και ποδοσφαιρο σε καποιο κομματι της. Μια ομορφη αλλαγη λοιπον του πρασινου και του βουνου που αντικριζαμε τοσες μερες με το γαλαζιο της θαλασσας,το καφε της αμμου και το ασπρο των γλαρων! Εκει βρηκαμε και ενα chiriguito,να πιουμε τις μπυρες μας. Καθησαμε,παραγγειλαμε 2 εγχωριες μπυρες και σκεφτομουνα οτι σε λιγες μερες τελιωνει το ταξιδι μας και μετα παλι στην καθημερινοτητα.
Γυρισαμε παλι με τα ποδια στο ξενοδοχειο και αραξαμε ολη την υπολοιπη μερα στη πισινα,οπου ο βασκος καθε μια ωρα ανανεωνε το ρουμι του. Πηγαμε και στην παραλια και ειδαμε το ηλιοβασιλεμα,προσπαθησαμε να βγαλουμε και καποιες φωτογραφιες,μετριες θα τις χαρακτηριζα.
Να αναφερω οτι εκεινο το βραδυ οσο εμεις απολαμβαναμε τα κοκτειλς μας στο μπαρ,καποιος επαιρνε 300 ζεστα δολλαρακια απο το σακιδιο μας,απο το δωματιο μας! Αυτο λογικα μας εριξε για λιγο αλλα οκ δε θα σκασουμε!! Εχουμε λιγες μερες ακομα γιατι να χαλαστουμε;
Την επομενη μερα ειχαμε το snorkelling. Συναρπαστικο!!!! Μιση ωρα με το φουσκωτο και μετα βουτια και χανω το βασκο! Λατρευει τις καταδυσεις,αρα το snorkelling,ηταν λιγο για αυτον! Αλλα για μενα που δεν ειμαι και τοσο φιλος του νερου ηταν too much! Δυστυχως δε ξερω τα ονοματα των ψαριων που ειδα,τα πιο πολλα ηταν πολυχρωμα,ψαρια που ειδα στο aquarium της Βαρκελωνης. Απλα ενας θαλασσινος παραδεισος! Ο οδηγος μας ηταν γερμανος,χρονια μενει στη Κοστα Ρικα και αγαπουσε πολυ το αντικειμενο της δουλειας του,πολυ ευχαριστος ανθρωπος! Ετσι κυλησε μια ωρα,ευχαριστα στο νερο,στο κοσμο της η getxowoman,σα ενα μικρο παιδι που το πανε στο λουνα παρκ και δε θελει να φυγει,ουτε οταν εχουν κλεισει τα φωτα! Ετσι καποια στιγμη επρεπε να ανεβουμε στο φουσκωτο για την επιστροφη. Ο γερμανος μας προσεφερε αναψυκτικο και καρπουζι. Θεε μου, τι ζουμερο καρπουζι και ειχα κοκκινα μαγουλα απο τον ηλιο,ημουνα μεσα στο αλατι και με τα ζουμια να μου τρεχουν ημουνα για γελια αλλα ημουνα πολυ ευτυχισμενη,πολυ..

Στο ξενοδοχειο μας απλα καναμε μπανιο και ξεκουραστηκαμε για αλλη μια φορα στη πισινα. Κατα τις 8 το απογευμα ηρθε ο οδηγος και μας παρελαβε για το εθνικο παρκο,επιτελους η θαλασσια χελωνα!!!
Φτασαμε και ημασταν καπου στα 30 ατομα, μας χωρισαν σε 2 ομαδες και ευτυχως μας εβαλαν στην πρωτη ομαδα! Περπατησαμε καμποση ωρα κατα μηκος της παραλιας και μπαινοντας και επισημα στο παρκο μας ζητησαν ονομα και αριθμο διαβατηριου,διαβατηριο πανω μου δεν ειχα και ετσι εγραψα καποια νουμερα...
Μας ειπανε να καθησουμε και να περιμενουμε...περιμεναμε,μια,δυο μεχρι και τρεις ωρες και τιποτα δε φαινονταν να βγαινει προς τα εξω καμια χελωνα! Φευγουμε! Τι;φευγουμε; Κριμα,το ξεραμε οτι αν δε δουμε μπορουμε να ερθουμε την επομενη μερα χωρις να πληρωσουμε αλλα εμεις την επομενη θα ημασταν στην πρωτευουσα,αυτο ηταν παει το ονειρο μου,παει...
Απογοητευμενοι,φευγουμε..

Αλλα το εχω ξαναπει,εχω τυχη με τα ταξιδια! Και ναι η χελωνα μας εκανε τη τιμη να βγει!!! Οι οδηγοι το πληροφορουνται αλλα στο μεταξυ ειχαμε φτασει μεχρι τα αυτοκινητα. Ετσι αποφασιζουν να παει μονο η πρωτη ομαδα,μιας και μονο μια χελωνα βγαινει. Ναι ειμαστε στην πρωτη ομαδα!!! Ολε!!! Σχεδον τρεχαμε στην παραλια,η ατιμη ειναι και τεραστια.. και φτανοντας μας χωρισαν σε 7 και 8 ατομα,μας ξαναθυμισαν οτι δε μπορουσαμε να βγαλουμε καμια φωτογραφια,ουτε βιντεο. Αλλα τι μας νοιαζει; Απιστευτο: η χελωνα σε νιρβανα και με τα πισω της ποδια ανοιγε ομοιες τρυπες,μεγαλες και με βαθος και ολα αυτα μεσα στη νιρβανα της! Ηθελε να ειναι σιγουρη για την ασφαλεια των αυγων,δε θα τα εβλεπε ποτε ξανα τα μωρα της! Καποια στιγμη αρχισαν να πεφτουν τα αυγα,ειναι σα το βρασμενο αυγο,χωρις το τσοφλι. Η χελωνα ηταν μικρη,μονο 200κιλα ζυγιζε . Ημουνα τοσο μα τοσο ευτυχισμενη εκεινη τη στιγμη.. δωρο ηταν!!! Ειχα δει στο tortuguero τα χελωνακια και στο tamarindo τη μαμα!!!!

Την επομενη μαζεψαμε τα μπογαλακια μας και βουρ για την πρωτευουσα,οπου μειναμε το τελευταιο μας βραδυ στην Κοστα Ρικα! Ειχαμε λιγες ωρες το επομενο πρωι και ετσι πηγαμε στο mercado central,teatro nacional,museo de oro precolombiano ,plaza de democracia. Δε με ενθουσιασε η πολη γενικα,αλλα ευχαριστα περασε το πρωινο μας εκει,ειδικα στο μουσειο.

Τελιωνοντας την ιστορια να πω οτι στην Κοστα Ρικα οταν τους ρωτας τι κανεις: Que tal? Η απαντηση δεν ειναι ενα απλο καλα,bien αλλα Pura vida,γεματος ζωη! Θετικοτατο!!!

Pura vida!!!

Τελος!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Απ'οτι καταλαβα απο τις βουτιες στην πισινα , η παραλια δεν ηταν και θεικη:roll: , αλλα τουλαχιστον το σνορκελινκ σας αποζημιωσε καλα :snorkel:
Ελπιζω να καταφερω να παω καποια στιγμη! Ευχαριστω για το αρθρο getxowoman :)
Pura vida :clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.787
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom