Ρωσία Λίγες πληροφορίες για τα τρένα.

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Θα με δυσκολέψει αυτό το θέμα όμως καλό θα ήταν να υπάρχει στο φόρουμ.
Ταξίδι με τρένο δεν είναι καλή ιδέα όμως όταν ταξιδεύεις ποτέ δεν ξέρεις. Σε κάποιους μπορεί και να χρειαστεί να ταξιδέψουν με αυτά. Εάν ήταν καλές οι τιμές το τρένο είναι το καλύτερο μέσο. Να κοιμάσαι το βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί να βρίσκεσαι σε άλλη πόλη.
Λίγα γνωρίζω για τα σημερινά γατί παλιά όταν διαφορετικά. Τώρα όλα έχουν αλλάξει και πολλοί από εσάς που έχετε ταξιδέψει τα γνωρίζετε καλύτερα.
Εάν λάβετε υπόψη το μποτιλιάρισμα στους δρόμους προς το αεροδρόμιο, το δίωρο check-in και τον χρόνο που απαιτείται για να ταξιδέψετε από τους τερματικούς σταθμούς στο κέντρο της Μόσχας ή της Αγίας Πετρούπολης, το τρένο είναι σήμερα μια βιώσιμη εναλλακτική λύση.
Aeroexpress – official site εδώ έχουν δίκιο. Μέχρι το αεροδρόμιο με το aeroexpeess θέλεις ακόμα 500 ρούβλια και 1 ώρα στο δρόμο το λιγότερο.



Από που όμως να ξεκινήσω;
Προς το παρών μας ενδιαφέρουν ή Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη.
Για τα τρένα θα γράψουμε αργότερα.
Ας γράψω λίγα για τους σταθμούς των τρένων.
Αφού μπορούμε να πάμε προς Ρωσία από Εσθονία να γράψω για τους σταθμούς Baltisky και Moskovsky.
Εάν βρεθείτε στο σταθμό Baltisky της Αγίας Πετρούπολης και θέλετε να πάρετε το τρένο για Μόσχα πρέπει να πάτε στον άλλο σταθμό τον Moskovsky.



1703526935028.png


Πώς να φτάσετε από το σταθμό Baltiysky στον σταθμό Moskovsky
Μπορείτε να πάτε στο Μετρό Baltiyskaya χωρίς καν να βγείτε έξω - απευθείας από το κτίριο του σταθμού. Παίρνουμε το τρένο του μετρό της «κόκκινης γραμμής» προς την κατεύθυνση του σταθμού Devyatkino. Το εισιτήριο για το μετρό έχει 65 ρούβλια(τιμές του 2022).
Έχοντας περάσει 4 στάσεις, μετά από 6-7 λεπτά κατεβαίνουμε στο σταθμό Ploshchad Vosstaniya (γνωστός και ως σταθμός Moskovsky). Ακολουθώντας τις πινακίδες πηγαίνουμε κατευθείαν στον σιδηροδρομικο σταθμό Moskovsky. Θα σας πάρει το πολύ 15-20 λεπτά .Με ταξί περίπου 700 ρούβλια.
Και εδώ το βίντεο για το μετρό Baltiyskaya και τον σταθμό τρένων Baltiyskaya.

Схема метрополитена Μετρό Αγίας Πετρούπολης.
http://www.metro.spb.ru/map/route.html από τον ένα μέχρι τον άλλο σταθμό του μετρό 20 λεπτά.
Αυτά από το αγαπημένο μου ρωσικό φόρουμ.

1703528541965.png
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Αγία Πετρούπολη - Ιβάνγκοροντ - Νάρβα - Ταλίν. (έχει υπότιτλους)

Αγία Πετρούπολη Baltiysky - Ιβάνγκοροντ με ηλεκτρικό. Δεν μας βολεύει όμως ας το έχουμε. Νομίζω και από Αγία Πετρούπολη και από Ιβάνγκοροντ ξεκινάει στις 6 το πρωί. Από Αγία Πετρούπολη κάπως μάς βολεύει.

Και από Ταλίν προς Νάρβα
Ρωσία - Ρωσία... Είναι εφικτό να ταξιδέψεις τώρα;

Αυτές τις δύο ημέρες που μας περάσανε ήταν πολύ δύσκολες για αυτούς που πήγαν να περάσουν τα σύνορα από Νάρβα προς Ιβάνγκοροντ. Τώρα όλα είναι εντάξει. Σε μισή ώρα τα περνάνε.

Ας γράψω κάτι και για τα τρένα.

Ρωσία - Ρωσία... Είναι εφικτό να ταξιδέψεις τώρα; εδώ έχουμε κάτι.

Διώροφα τρένα.

Το διώροφο από ότι γράφουν δεν είναι καλό γιατί έχουν λίγο χώρο. Το προτιμούν πολύ οι Κινέζοι.
Το πιο καινούριο διώροφο που έχουν βγάλει είναι πιο καλύτερο από το παλιό.
Εδώ στο βίντεο μπορείτε να το δείτε.


Ένα από τα τρένα στην γραμμή Αγία Πετρούπολη - Μόσχα.

Τρένο Σαπσαν

Νομίζω ότι είναι καλό,απλώς πολύ ακριβό.

Κάτι από το ίντερνετ.

Χρόνος ταξιδιού 3,5 – 4 ώρες μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης.
Έχουν πολλά δρομολόγια την ημέρα με αυτό το τρένο.


Κανονικό τρενο
Εδώ είναι διφορούμενο. Φαίνεται ότι το τρένο είναι μοντέρνο, κάθε βαγόνι είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό και στεγνές ντουλάπες και ταυτόχρονα, πρίζες είναι διαθέσιμες μόνο σε κατηγορίες υπηρεσιών πάνω από την Οικονομική. Τα ανακλινόμενα καθίσματα στα "Basic" και "Economy" είναι παρόμοια σε άνεση με τα καθίσματα σε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους - αρκετά σκληρά και στενά. Παντού όμως υπάρχουν ράφια για χειραποσκευές και θέσεις για αποσκευές.



Πολιτική τιμών
Έχει επιδεινωθεί και μόνο χειροτερεύει. Μόλις πριν από πέντε χρόνια μπορούσατε να αγοράσετε ένα εισιτήριο στο παράθυρο μόνο για 999 ρούβλια, αλλά αυτό δεν θα ισχύει πλέον:(

Τώρα η ελάχιστη τιμή των 1.898 ρούβλια δεν διαρκεί πολύ. Οι προσφορές είναι εξαιρετικά σπάνιες και συνήθως μόνο τις αργίες. η τιμή είναι 2.500 - 3.000 ρούβλια, αλλά πιο κοντά στην αναχώρηση μπορεί να είναι 5, ή ακόμα και 7 χιλιάδες ρούβλια.(πιο πάνω στο βίντεο μας λένε ότι τα αγοράσανε σε καλή τιμή όμως με 7000 και 9000 ρούβλια. 70 και 90 € κάτι πολλά ζητάνε,όμως είναι για βαγόνι SV.)

Όπως τα περισσότερα τρένα, υπάρχει δυναμική τιμολόγηση: όσο νωρίτερα αγοράσετε ένα εισιτήριο, τόσο φθηνότερο.


Προσωπική τους εντύπωση.
Άβολα καθίσματα που μπορείς να αντέξεις για 4 ώρες αν χρειαστεί να ταξιδέψεις με μεγάλη βαλίτσα. Ωστόσο, η αγορά επιπλέον αποσκευών στο αεροπλάνο είναι μερικές φορές φθηνότερη από ένα εισιτήριο για το Sapsan.
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Κάτι πάλι από το ίντερνετ.
"Sapsan"
"Nevsky Express"
"Lastochka" "Strizh
"
Διώροφα τρένα
"Megapolis"
"Red Arrow"
"Arctic"
"Express"
"Grand Express"
"Tavria""
"Volga"

Beach τρένα
Συγκριτικός πίνακας

Σχεδόν πουθενά δεν αναφέραμε τον επιτρεπόμενο όγκο και το βάρος των αποσκευών: υπάρχει επιτρεπόμενο όριο αποσκευών, αλλά συνήθως δεν το ελέγχει κανείς. Είναι απίθανο να μπορείτε να μεταφέρετε πολλές τσάντες, αλλά αρκεί μια βαλίτσα + σακίδιο + κιθάρα + τσάντα shawarma.

Εάν δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες για τον σταθμό, σημαίνει ότι το τρένο κινείται μεταξύ του σταθμού Λένινγκραντσκι στη Μόσχα και του σταθμού Μοσκόφσκι στην Αγία Πετρούπολη.


Οι Russian Railways δεν είναι ο μόνος μεταφορέας στη Ρωσία. Τρεις ακόμη ιδιωτικές εταιρείες μεταφέρουν επιβάτες μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης:

1. «Grand Service Express» (GSE) στα τρένα «Grand Express» και «Tavria».
2. Εταιρεία Tverskoy Express με τρένο Megapolis.
3. "TransClassService" - με τρένο Volga.

Με τη σειρά τους, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν πολλά τμήματα. Η μεταφορά επιβατών μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιείται από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Επιβατών (FPK), καθώς και από τη Διεύθυνση Μεταφοράς Υψηλής Ταχύτητας (DOSS). Η FPC έχει επώνυμα τρένα - μοντέρνα, με καλό επίπεδο εξυπηρέτησης, και υπάρχουν και συνηθισμένα - ένα σωρό νέα αυτοκίνητα και αυτοκίνητα από την εποχή της ΕΣΣΔ.

Πάμε στο άλλο γρήγορο τρένο.
Nevsky Express

Фото поезда Невский Экспресс έχουν δικό τους σαιτ όμως είναι στα ρώσικα. Δεν πειράζει κάτι μπορούμε να δούμε εκεί.

Ημερήσιο τρένο FPK και η καλύτερη εναλλακτική λύση για το Sapsan. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι τα κρύα γεύματα σε όλες τις κατηγορίες υπηρεσιών, τα πιο άνετα καθίσματα σε ορισμένα βαγόνια και οι πρίζες για όλους τους επιβάτες.

Υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες υπηρεσιών: οικονομία και επιχείρηση. Το τελευταίο έχει εγκατάσταση βίντεο και ήχου, αντί για συνηθισμένες καρέκλες θα υπάρχουν ορθοπεδικές και τα καθίσματα χωρίζονται με ένα φιμέ χώρισμα.

Χρόνος ταξιδιού και συχνότητα πτήσης
4 ώρες 5 λεπτά, ασταμάτητα. Τρέχει καθημερινά και όλο το χρόνο, μόνο τα Σάββατα δεν τρέχει από την Αγία Πετρούπολη.


Εγκαταστάσεις
Στα βαγόνια Νο. 1, 12, τα καθίσματα είναι διατεταγμένα όπως στα Sapsan - ζευγαρωμένες καρέκλες που στέκονται η μία πίσω από την άλλη. Οι υπόλοιπες άμαξες είναι παρόμοιες με τις ευρωπαϊκές ή με τις «κοινές» μας - κουκέτες κάτω διαμερισμάτων, όπου τρία άτομα κάθονται το ένα απέναντι από το άλλο. Η διαφορά είναι ότι τα καθίσματα είναι πολύ πιο άνετα από τα γενικά βαγόνια και δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε εννέα ώρες.

Όλες οι άμαξες διαθέτουν στεγνές τουαλέτες, κλιματισμό και πρίζες. Λοιπόν, το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι παρέχονται κρύα γεύματα σε όλες τις κατηγορίες υπηρεσιών.


Οι τιμές είναι για ένα εισιτήριο από 1.900 ρούβλια(19€) και πάνω .

Η ζήτηση για το Nevsky Express είναι μικρότερη από ό,τι για το Sapsan, επομένως η ελάχιστη τιμή μπορεί να διαρκέσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.


Προσωπικές εντυπώσεις
Επιλέγοντας μεταξύ Sapsan και Nevsky, οι συντάκτες μας θα πάρουν ένα εισιτήριο για το δεύτερο. Το κύριο μειονέκτημα είναι το πιο άβολο πρόγραμμα: το τρένο φεύγει το μεσημέρι και λαμβάνοντας υπόψη τον δρόμο προς τον σταθμό, σχεδόν όλη η μέρα είναι χαμένη.

Εδώ από Μόσχα προς Αγία Πετρούπολη.

Τώρα παιδιά μην με μαλωνετε γιατί σας τα βάζω όλα χύμα. Στο τέλος νομίζω κάτι θα καταλάβουμε :)
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.299
Μηνύματα
887.325
Μέλη
38.971
Νεότερο μέλος
Blaser

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom