Λουκέτο μπήκε σε City και Ελεύθερο Τύπο

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
μια ςφημεριδα 80000 φυλλων τη κυριακη δε κλεινει αν υπαρχει μια συνετη οικονομικη πολιτικη απο πλευρα ιδιοκτησιας.
Οι κυκλοφορίΡς των ΡφημΡρίδων την ΞšΟ…ΟΞΉΞ±ΞΊΞ? 14/06/09 - TO BHMA
αρα ειτε η διοικηση δεν ηταν σωστη ειτε υπαρχουν επιχειρηματικοι λογοι που εμεις αγνοουμε.
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Ο εκδότης δεν έκλεισε την εφημερίδα επειδή πλέον αποφάσισε πως στη μάχη επιρροή vs κέρδους προτιμά το κέρδος, αλλά επειδή έχει τόοοοσους τρόπους να επηρεάζει υπογείως καταστάσεις που ένας σταθμός και μια εφημερίδα δεν του δίνουν δα και κανένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα. Δυστυχώς η κατάσταση με τους βαρόνους είναι τέτοια που ακόμη και μια εφημερίδα κι ένα ραδιόφωνο είναι πλεόν απειροελάχιστης σημασίας για τις αυτοκρατορίες τους. Απλά η Γιάννα βαρέθηκε να χάνει το στοίχημα του ΕΤ και τώρα θα βρει άλλο παιχνιδάκι, την αυτοκρατορική της θέση στο πολιτικο-οικονομικό γίγνεσθαι την έχει εξασφαλισμένη όπως την έχουν και οι υπόλοι γνωστοί ολιγάρχες.
Καλά τα λες. Το χεις πιάσει το νόημα.... τα υπόλοιπα του στίλ δεν είχανε λεφτά και το κλείσανε λόγω κακοδιαχείρησης κτλ... είναι διακιολογίες για τα πρόβατα που ψηφίζουν με τα μπροστινά τους.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.744
Likes
50.890
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Taver, πιστεύω ότι η επειχείρηση έκλεισε επειδή
α) η Γιάννα ποτέ δεν την είδε ως επένδυση, απλά ως πρόκληση, να καταφέρει να την κάνει κερδοφόρα, της γυναίκας της αρέσουν οι προκλήσεις
β) η Γιάννα βρήκε άλλο παιχνιδάκι
Συμφωνώ στο ότι εκλεισε επειδή έχανε λεφτά, διαφωνώ στο ότι είναι δείγμα υγείας. Αν συμφωνούμε επί της ουσίας; Αν η ουσία είναι το πρώτο σκέλος της τελευταίας πρότασης, τότε συμφωνούμε. Αν η ουσία είναι το δεύτερο (δηλαδή το θέμα της καλώς εννούμενης υγείας στον τρόπο αντιμετώπισης των ΜΜΕ). διαφωνούμε.
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Ανακοίνωση των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου»​

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλουν λουκέτο. Ενέργεια ανεύθυνη, προκλητική και ηθικά απαράδεκτη, που έχει ως συνέπεια να μείνουν χωρίς δουλειά, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, 450 εργαζόμενοι. Παράλληλα, δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες ντόμινο για το σύνολο των ΜΜΕ, ενώ είναι βέβαιον ότι θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για τους χιλιάδες εργαζομένους σε όλα τα Μέσα της χώρας μας.
Οι εργαζόμενοι στον ΕΤ, σαν μια γροθιά, διεκδικούν μια βιώσιμη λύση για την εφημερίδα, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα. Μια εφημερίδα που θα είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια τα οποία κληροδότησε το σύστημα διοίκησης που επιβλήθηκε από την ιδιοκτησία της. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών έγινε σειρά αποτυχημένων επιλογών σε επίπεδο διοίκησης, δημοσιογραφικής διεύθυνσης και εμπορικής στρατηγικής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα σε μια από τις ιστορικές-παραδοσιακές εφημερίδες της χώρας μας.
Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι ο «Ελεύθερος Τύπος» είναι βιώσιμος. Δεν μπορεί μια εφημερίδα που την Κυριακή αγοράζεται από σχεδόν εκατό χιλιάδες πολίτες και καθημερινώς επίσης από δεκάδες χιλιάδες άλλους να θεωρείται προβληματική επιχείρηση που χρειάζεται λουκέτο. Είναι αδιανόητο να κλείνει ένα Μέσο πληροφόρησης επειδή υπήρξαν «φαραωνικές» σπατάλες για να ικανοποιηθούν κάθε λογής φιλοδοξίες και βέβαια οι στρατιές «ημετέρων» που παρήλασαν από την εφημερίδα. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται οψίμως τα διάφορα «παπαγαλάκια» ότι μια τέτοια εφημερίδα ουδέποτε είχε μέλλον, όταν γνωρίζουν ότι η ιδιοκτησία άλλαζε σαν τα πουκάμισα τους διευθυντές και τα στελέχη, ενώ είχε προβεί επανειλημμένως σε μαζικές απολύσεις, τις οποίες ωστόσο είχε βαφτίσει «οικειοθελείς εξόδους». Ατμόσφαιρα που ήταν βέβαιον ότι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε στη διάλυση του δημοσιογραφικού ιστού και της λογικής της εφημερίδας. Η κυβέρνηση καλείται τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Διότι η εκδοτική επιχείρηση Αγγελοπούλου δεν είναι απλώς η πρώτη μεγάλη επιχείρηση του Τύπου που βάζει λουκέτο, αλλά είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση που βάζει λουκέτο στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
Υπογραμμίζουμε ακόμα, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι εργαζόμενοι θέλουν μια ανεξάρτητη εφημερίδα και δε θα επιτρέψουν σε πολιτικά, επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα να εκμεταλλευτούν προς άγραν δικών τους οφελών την περιπέτεια στην οποία έβαλαν τον ΕΤ οι ιδιοκτήτες του. Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι δίνουν και παίρνουν τα εκ του πονηρού σενάρια πως η «αξία» του τίτλου του «Ελεύθερου Τύπου» θα μεταπωληθεί απαλλαγμένη από το βάρος του προσωπικού. Πλανώνται πλάνην οικτρά εάν νομίζουν πως οτιδήποτε στήνουν θα γίνει δίχως τον ξενοδόχο. Δηλαδή χωρίς τους εργαζομένους. Καλούμε άπαντες να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και στις πολύ δυσκολότερες περιόδους που πέρασε η εφημερίδα προτού εξαγοραστεί εν μια νυκτί από το ζεύγος Αγγελοπούλου, χάρις σε εμάς εκδιδόταν ο ΕΤ.
Οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου»

Ξ‘Ξ™Ξ–ΞŸΞ£Ξ Ξ‘Ξ£Ξ?Ξ—Ξ£ : Ανακοίνωση των Ρργα΢ομένων του «ΕλΡύθΡρου Ξ?ύπου»
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.286
Μηνύματα
886.815
Μέλη
38.956
Νεότερο μέλος
MiklosAng

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom