Μήλος:Καλοκαίρι 2011!

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!

Καλησπέρα σε όλους! Θα αφηγηθώ την πρώτη μου ταξιδιωτική ιστορία! Δείξτε κατανόηση...

Μέσα Ιουλίου και απολαμβάνω τα μπάνια μου έχοντας συνεχώς στο μυαλό μου τις διακοπές που θα έρθουν...Ήμουν μόλις δέκα χρονών όταν επισκέφτηκα με τους γονείς μου τη Μήλο..από τότε θυμόμουν χαρακτηριστικά δύο πράγματα,τις πανέμορφες παραλίες(πώς να τις ξεχάσει κανείς?) και τις φοβερές αστακομακαρονάδες :bleh: ! Έφτασε λοιπόν η μέρα που θα επέστρεφα στο νησί..

27 Ιουλίου ξεκινάμε στις 7 η ώρα από το λιμάνι του Πειραιά! Μετά από 4 ωρίτσες και αφού ρίξαμε και έναν σύντομο υπνάκο στο πλοίο,φτάσαμε στο λιμάνι του Αδάμαντα!Πρώτη μας σκέψη,να πάμε στο ξενοδοχείο μας να τακτοποιηθούμε και εν συνεχεία βουρ για μπανάκι! Είχαμε κλείσει δωμάτιο στα Πολλώνια,αλλά μόλις φτάσαμε, το δωματιάκι μας δεν ήταν ακόμη έτοιμο,οπότε κάναμε μια βολτίτσα στο χωριό και απολαύσαμε έναν φρέσκο χυμό στο cafe με το τσαχπίνικο προβατάκι, ''Ριφάκι''.
Αφού μας ειδοποίησαν ότι το δωμάτιό μας είναι πλέον έτοιμο,τακτοποιηθήκαμε και εφοδιαστήκαμε με χάρτη και τα post-it χαρτάκια μου για extra πληροφοριες :cool:.
Αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε προς την παραλία του Παλαιοχωρίου ! Ακολουθήσαμε την ταμπέλα που έγραφε Deep Blue και καθώς κατεβαίναμε τα σκαλιά του cafe μείναμε άφωνοι...!
Όλη η παλέτα με τα χρώματα της φύσης απλωμένη πάνω στα βράχια που τύλιγαν αμφιθεατρικά την παραλία και κατέληγαν στην θάλασσα.Το κόκκινο χρώμα ο βασικός πρωταγωνιστής!

Βρήκαμε αμέσως ξαπλώστρες...Από το beach bar ακούγονταν τα τελευταία hits του καλοκαιριού! Και ναι, όπου και να κοιτάξω, η φήμη που λέει πως η Μήλος είναι ζευγαρονήσι επιβεβαιώνεται! Όπου και να πέσει το μάτι μου βλέπει και ένα ζευγαράκι!
...πετάγομαι από την ξαπλώστρα και τρέχω προς τη θάλασσα! Το νερό είναι σκέτη μαγεία!
Μετά το μπάνιο μας στρέψαμε στην προσοχή μας στα ταβερνάκια του Παλαιοχωρίου και επιλέξαμε να κάτσουμε στον Αρτέμη! Χτυπήσαμε μια φανταστική αστακομακαρονάδα και τοπικές λιχουδιές(φέτα τηγανιτή με σουσάμι κ μέλι :shock: )

H ώρα είχε περάσει και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο ευχαριστημένοι από την πρώτη μας μέρα! Το βράδυ κάναμε αναγνωριστική βόλτα στον Αδάμαντα!
Ο κόσμος ήσυχος,κυρίως ζευγάρια όπως προανέφερα και μερικές οικογένειες! Έχει πολλά μέρη να κάτσεις ανάλογα με τα γούστα,καφετέριες,πιτσαρίες,εστιατόρια και μερικά μπαράκια με μουσικούλα! Θα πρότεινα την ''Αγγελική'' για παγωτό,ό,τι γεύση μπορείτε να φανταστείτε, το ''Ακταίον'' οπωσδήποτε για πίτσα και το Vipera Lebetina για ποτάκι!

 

Attachments

Last edited:

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Μια χαρά τα λες και για πρώτη φορά!Μην αγχώνεσαι, δε γράφεις και διπλωματική εργασία!Για ταξίδεψέ μας στο όμορφο κυκλαδονήσι...
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
μιλα μας για μηλο!!:clap:

σουπερ η αρχη!!μου θυμιζεις το δικο μου ταξιδι στο νησι πριν καποια χρονια!και εμεις στην ιδια περιοχη με εσας μεναμε και πρωτη μερα παλαιοχωρα θυμαμαι ειχαμε παει!συνεχισε ετσι!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Αγαπημένη Μήλος! Γράφεις όμορφα...Ανυπομονώ για τη συνέχεια της ιστορίας σου...
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια που με ενθαρρύνετε! Η συνέχεια δεν αργεί! Είμαι ερωτευμένη με τη Μήλο :D
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Μέρα δεύτερη και πετάγομαι σαν ελατήριο από το κρεβάτι...
Βουρ,λοιπόν, για το πολυδιαφημισμένο και πανέμορφο Σαρακήνικο!

Αφού παρκάρουμε και εφοδιαζόμαστε με νεράκια προχωράμε προς την παραλία! Το θέαμα θυμίζει σεληνιακό τοπίο...όπου και να κοιτάξω βλέπω άσπρα βράχια..το μέρος είναι πραγματικά μοναδικό....Κι έτσι που προχωρώ απορροφημένη στις σκέψεις μου,γλιστράει η σαγιονάρα και τρώω μια σαβούρα όλη δική μου :shock: ! Απτόητη σηκώνομαι και κοιτάω προς την παραλία,δεν έχει πουθενά χώρο ν'απλώσει κανείς την πετσέτα του αφού γίνεται ένας χαμός από κόσμο! Τελικά βρήκαμε μια θέση πάνω στα λευκά βράχια! Αφού βγάλαμε κάμποσες φωτογραφίες, ρίξαμε την πρώτη μας βουτιά :clap: Το νερό κρυστάλλινο,βαθύ,σκούρο μπλε...Γύρω από τα πόδια μου έπαιζαν κάποια μικρά κατάμαυρα ψαράκια που όπως πληροφορήθηκα τα λένε παπαδιές.

Η ώρα πέρασε και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το μπάνιο μας στο σπήλαιο του Παπάφραγκα!

Ο Παπάφραγκας είναι ένα μοναδικό τοπίο που αποτελείται από δύο στενά θαλάσσια περάσματα ανάμεσα σε πολύ ψηλούς βράχους. Το βασικό πέρασμα οδηγεί σε μία μικρή αμμώδη παραλία! Βλέποντάς τη από ψηλά, φαίνεται τόσο γαλήνια και πανέμορφη!
Μοιάζει με φυσική πισίνα!
Μετά συνειδητοποιώ πως ο μόνος τρόπος για να φτάσεις εκεί είναι αν καταφέρεις να κατέβεις τα μισοφαγωμένα σκαλιά! Ποια σκαλιά δηλαδή?Είχαν εξαφανιστεί! :shock: Χριστέ μου λέω πώς θα το κάνω αυτό? :shock: Ξεκινάω,λοιπόν την κατάβαση..από τη μία πλευρά μπορείς να κρατηθείς από τα βράχια,από την άλλη γκρεμός :shock:!!! Για να μην τα πολυλογώ τα κατάφερα,αφού είχα βγάλει σαγιονάρες και είχα φορτώσει τσάντα και πετσέτα στους άλλους...κατέβηκα καθήμενη και μετά των οπισθίων!!! Μη γελάτε μη γελάτε :roll: Πάντως πέρα από την πλάκα θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί γλιστράει πολύ και δεν έχεις ένα σταθερό μέρος να πατήσεις, ούτε από κάπου να πιαστείς,και η κατηφόρα είναι μεγάλη! Αν τα καταφέρεις όμως,αυτό που θα ζήσεις στη συνέχεια θα σε αποζημιώσει! Διάφανα νερά,η θάλασσα λάδι και η αμμουδιά χρυσή! Κόσμο δεν είχε πολύ,μόνο δυο-τρία ζευγαράκια ακόμη! Ήταν τόσο τέλεια που δεν ήθελα με τίποτα να φύγω!

Αφού αποχαιρετήσαμε την παραλία(by the way η άνοδος ήταν πολύ πιο εύκολη), κατευθυνθήκαμε προς τα Πολλώνια! Το μπάνιο και η μικρή ταλαιπωρία μας είχαν ανοίξει την όρεξη! Οι πηγές μου με ενημέρωσαν πως πολύ καλό μαγαζί είναι ''Ο Γιαλός''! Και όντως,έχουν δίκιο! Προσεγμένο και καθαρό μαγαζί με προσεγμένο φαγητό και έναν πολύ φιλόξενο ιδιοκτήτη που μοιάζει τρομερά στον Αλιάγα! Ό,τι πήραμε ήταν υπέροχο! Τα θαλασσινά γευστικότατα και φρέσκα! Άμα πάτε θα με θυμηθείτε!Στο τέλος μας κέρασαν και ποτάκι μαστίχα! :D

Κάπως έτσι όμορφα πέρασε και αυτή η μέρα!
Το βράδυ κάναμε μια βόλτα στον Αδάμαντα! Στο λιμάνι θα βρείτε καραβάκια-μικρά και μεγάλα- που κάνουν το γύρω του νησιού. Η εκδρομή διαρκεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και είναι γύρω στα 60-70 ευρώ το άτομο! Αφού ενημερωθήκαμε και πήραμε φυλλάδια απ'όλους,πήγαμε στο ξενοδοχείο μας! Αύριο θα ήταν μεγάλη μέρα! Είχαμε σκοπό να πάμε στον Κήπο και να ρωτήσουμε και εκεί για το μικρό καραβάκι που πάει στην παραλία του Γέροντα και στο Κλέφτικο!

DSCF0754.jpg DSCF0758.jpg DSCF0779.jpg DSCF0775.jpg DSCF0806.jpg DSCF0811.jpg
 
Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Έφτασε και η τρίτη μέρα και ξυπνήσαμε αρκετά αργά μπορώ να πώ! Χορτάσαμε ύπνο και ξεκούραστοι ξεκινήσαμε για τον Κήπο! Ήταν κάπως μακριά από τα Πολλώνια και φτάσαμε εκεί γύρω στις 12.30! Είχε πολύ χώρο για να παρκάρεις..όμως δεν υπήρχε ψυχή!Μόνο καμιά δεκαριά παρκαρισμένα αυτοκίνητα! Κοιτάμε γύρω και βλέπουμε μια ταμπέλα που έδειχνε προς το μοναδικό ταβερνάκι της περιοχής...προχωράμε προς τα εκεί και βρίσκουμε έναν πολύ εξυπηρετικό κύριο που μας έδωσε πληροφορίες για το καραβάκι..έφευγε από την παραλία μπροστά, κάθε μέρα στις 11 και πήγαινε στην παραλία του Γέροντα, που δεν μπορείς να πας οδικώς, για μισή ώρα κολύμπι και συνέχιζε προς το Κλέφτικο για ένα δίωρο και κάτι! Το αργότερο 3 η ώρα μας είπε γυρνάει πίσω στον Κήπο και η τιμή του είναι 15 ευρώ το άτομο! Το μόνο που μας ζήτησε ήταν τα ονόματα μας για την κράτηση και ένα τηλέφωνο,χωρίς προκαταβολή! Ευχαριστημένοι που κανονίσαμε και την αυριανή μας εκδρομή μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και μου έρχεται ιδέα :rolleyes: να πάμε στον Προβατά να κάνουμε σήμερα το μπανάκι μας μιας και ήταν και δίπλα!

Η παραλία του Προβατά γαλήνια με διάφανα αβαθή νερά και χρυσοκόκκινη άμμο! Άρχισα ν'αναρωτιέμαι αν θα βρω κάτι στο νησί που να μη μου αρέσει..αλλά πραγματικά όλες οι παραλίες μία και μία!
Ο κόσμος αρκετός, πολλές οικογένειες με μικρά παιδάκια αφού το χαρακτηριστικό της παραλίας είναι πως όσο και να προχωράς το νερό συνεχίζει να σου φτάνει στο γόνατο! Πιάσαμε ξαπλώστρα,πήραμε καφέ και απολαύσαμε το μπάνιο μας στα δροσερά νερά! :clap: Κυριολεκτικά λιώσαμε κάτω από τον ήλιο!

DSCF0825.jpg DSCF0829.jpg DSCF0840.jpg DSCF0842.jpg
 
Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ο Παπάφραγκας είναι μια από τις αγαπημένες μου παραλίες! Σε παρακολουθώ με αμείωτο το ενδιαφέρον!
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Αργά το μεσημεράκι και αφού είχαμε χορτάσει τον Προβατά, πρότεινα να συνεχίσουμε το μπάνιο μας στην Αγία Κυριακή και έπειτα κατευθείαν να πάμε για φαγητό στον Αρτέμη!Τη συγκεκριμένη παραλία τη θυμόμουν από την πρώτη μου επίσκεψη στη Μήλο με τέτοια νοσταλγία! Για μένα είναι από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, η αγαπημένη μου! :surf1:

Η χαρά μου τεράστια όταν αντίκρισα τη θάλασσα!!! Σα μικρό παιδί δεν κρατιόμουν και δεν έβλεπα την ώρα να πλατσουρίσω στα γαλαζοπράσινα νερά! Τα υπέροχα τιρκουάζ νερά σε συνδυασμό με τα λευκά βοτσαλάκια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο που μαγεύει και τον πιο απαιτητικό :D! Το νερό δροσερό και κρυστάλλινο..τα πόδια μου βούλιαζαν στα άσπρα βότσαλα..μικρά λευκά ψαράκια μου έδιναν φιλάκια...:D
'Μετά από τουλάχιστον ένα τρίωρο και αφού είχαν ροζιάσει τα χέρια μου επειδή αρνιόμουν πεισματικά να βγω από το νερό,ο καλός μου με κατάφερε..φύγαμε με βαριά καρδιά και προχωρήσαμε προς το Παλαιοχώρι για φαγητό!

Στον Αρτέμη ξανά ,λοιπόν,αυτή τη φορά πήραμε θαλασσινά και φανταστική Σκορπίνα στα κάρβουνα! :clap: Η φωτογραφία που έχω ανεβάσει μιλάει από μόνη της :bleh: Αυτό δεν ήταν πιάτο αλλά έργο τέχνης!

Κοιτάω το ρολόι,7 το απόγευμα..πάλι θα χάναμε το ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα.. :( αποφασίσαμε όμως να πάμε ούτως ή άλλως πιο αργά για να περπατήσουμε και να δούμε που βρίσκεται και το περίφημο καφέ ''Ουτοπία'' για να το έχουμε υπόψη μας τις επόμενες μέρες,ώστε να μην πάμε ψάχνοντας!

Αφού κάναμε το ντουζάκι μας και βάλαμε τα βραδινά μας είχε ήδη πάει 9! Φτάσαμε στην Πλάκα και τη γυρίσαμε σχεδόν όλη..πανέμορφο χωριό,πολύ γραφικό,γλυκύτατα σοκάκια και περιποιημένα μικρά μαγαζιά! Κάπου εκεί ήταν και η ''Ουτοπία''..εύκολο να τη βρει κανείς! Την ώρα που πήγαμε ο ήλιος είχε δύσει! Το μαγαζί φοβερό,με μια μεγάλη βεράντα με θέα το απέραντο γαλάζιο,ιδανικό για να θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα,αν έχεις έρθει από νωρίς φυσικά για να πιάσεις τραπέζι :rolleyes: ! Εκείνη την ώρα ο κόσμος έφευγε οπότε βρήκαμε ένα μικρό και απολαύσαμε τις μοβ και κόκκινες αποχρώσεις που είχαν απομείνει στον ουρανό,μέχρι να έρθει το σκοτάδι! Κάπως έτσι τελείωσε και αυτή η μέρα!

DSCF0849.jpg DSCF0850.jpg DSCF0882.jpg DSCF0886.jpg
 
Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Τέταρτη μέρα και πετάγομαι από το κρεβάτι..το ξυπνητήρι χτυπάει ασταμάτητα..η ώρα 9 και πρέπει να ξεκινήσουμε σε ένα μισαωράκι αν θέλουμε να είμαστε στην ώρα μας!Φτάνουμε στον Κήπο και είμαστε οι μόνοι που έχουν φτάσει! Το καραβάκι που θα μας πάρει είναι ήδη εκεί..σιγά σιγά καταφθάνει κόσμος..πολλοί είναι ξένοι τουρίστες με τις οικογένειές τους και φυσικά τα ζευγάρια κυριαρχούν!
11 η ώρα ακριβώς επιβιβαζόμαστε στο καράβι..αν και μικρό,έχει πολύ χώρο να κάτσει κανείς,χωράει τουλάχιστον 20 άτομα! Ο καπετάνιος μας συστήνεται,είναι πολύ συμπαθητικός..έχει μια τεράστια κοιλίτσα την οποία χαϊδεύει κατά καιρούς :lol: , και φοράει ένα φανελάκι λίγο πάνω από τον αφαλό,ΧΑ!

Στη διαδρομή για την παραλία του Γέροντα συναντάμε σπήλαια μοναδικής ομορφιάς και παρατηρούμε ότι η Μήλος έχει απίστευτες κρυμμένες ομορφιές που αξίζει κανείς να ανακαλύψει! Οι εικόνες είναι τόσο εντυπωσιακές, που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας ή στο φιλμ της φωτογραφικής μας μηχανής. Μεγάλοι βράχοι,πιο ψηλοί από το καράβι,ξεπροβάλλουν από το πουθενά μέσα από τα βαθιά μπλέ νερά! Το νερό παίρνει δεκάδες αποχρώσεις του μπλε και σχεδόν χρυσαφίζει κάτω από τον καυτό ήλιο...

Μετά από λίγο φτάνουμε στην παραλία του Γέροντα! Το θέαμα είναι μοναδικό! Είμαστε 30 μέτρα από την ακτή και ο καπετάνιος μας λέει πως έχουμε μισή ώρα στη διάθεσή μας να κολυμπήσουμε και να χαρούμε τη θάλασσα! Τα νερά μας εξηγεί,εδώ που βρισκόμαστε έχουν 5-6 μέτρα βάθος και να μη φοβόμαστε,αφού μια ηλικιωμένη κυρία παραπονιέται και ζητάει να μας βγάλει έξω στην παραλία :haha: !!!Το νερό είναι γαλάζιο και βλέπεις μέσα τα πάντα :D!!! Κάποιος κάνει την αρχή και ρίχνει μια βουτιά από το καράβι...χωρίς σκέψη και εμείς ανεβαίνουμε σε ένα ψηλό σημείο του καραβιού και μπλουμ μέσα!!! :clap: Φανταστικά,μοναδικά,εκπληκτικά !!! :clap:

Ένα 45λεπτο περνάει και αφού έχουμε χαρεί κολύμπι ανεβαίνουμε στο καράβι ένας ένας από τη σκαλίτσα! Επόμενη στάση,το πολυφωτογραφημένο Κλέφτικο :clap: ! Πρόκειται για έναν χαρακτηριστικό βράχο μέσα στη θάλασσα και μια σπηλιά με δύο εισόδους! Τη μαγεία του τοπίου,έρχεται να συμπληρώσει ο μύθος του κρυμμένου θησαυρού των πειρατών,σε σπηλιά κοντά στο Κλέφτικο,που ήταν ταυτόχρονα ορμητήριο αλλά και κρησφύγετο τους.
Οι σπηλιές αμέτρητες σε καλούν για εξερεύνηση :D! Οι φωτογραφικές μηχανές παίρνουν φωτιά!!! Το μέρος είναι μαγευτικό και κανείς δεν κρατιέται πλέον στο καράβι..έχουμε 2 ώρες να κάνουμε ό,τι θέλουμε!

Έχει έρθει η ώρα της επιστροφής στον Κήπο! Χαρούμενοι και γεμάτοι απ'όλα όσα είδαμε και σήμερα ανεβαίνουμε στο καραβάκι! Καθόμαστε στις θέσεις μας και κρεμάμε τα πόδια προς την πλευρά της θάλασσας για να μας βρέχει το κυματάκι!

Η ώρα 3 και κάτι και φτάνουμε στην παραλία του Κήπου! Μπαίνουμε στο αυτοκινητάκι μας και η συζήτηση είναι ατελείωτη για την υπέροχη θαλάσσια εκδρομή!Το στομάχι μας διαμαρτύρεται και αποφασίζουμε να πάμε στον Αδάμαντα και συγκεκριμένα στο ''Ναυάγιο'',γνωστό για την περίφημη αστακομακαρονάδα του! Παιδιά ένα θα σας πώ,το ότι δεν πρόλαβα ούτε να τη φωτογραφίσω, τα λέει όλα! Την πιο νόστιμη αστακομακαρονάδα στο νησί τη φάγαμε εκεί!

DSCF0894.jpg DSCF0917.jpg DSCF0918.jpg DSCF0935.jpg DSCF0937.jpg DSCF0939.jpg
 
Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Η ώρα έχει πάει 5 και ευχαριστημένοι από το γεύμα μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο! Έχουμε μια ωρίτσα στη διάθεσή μας να ξεκουραστούμε και μετά το πρόγραμμα λέει Πλάκα και ηλιοβασίλεμα :clap:!
Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να έρχεται για να θαυμάσει τη δύση του ήλιου..

Θα σας πω μόνο πως όταν βρεθείτε στη Μήλο μην παραλείψετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα.. Τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός εναλλάσονται με τα δευτερόλεπτα..όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου και του μοβ διαδέχονται η μία την άλλη και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να παρακολουθείς πίνακα ζωγραφικής! Τη στιγμή που ο ήλιος χάνεται στη θάλασσα ο κόσμος χειροκροτά ενθουσιασμένος και μένει για λίγο να κοιτά μαγεμένος την ομορφιά!

Σηκωνόμαστε για να κάνουμε τη βόλτα μας στα σοκάκια της Πλάκας και ξαφνικά πέφτω πάνω σε ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα εκκλησάκια που έχω δει! Η Παναγιά η Κορφιάτισσα! Το προαύλιο του ναού είναι στρωμένο με μαρμάρινες πλάκες ενώ το μπαλκόνι κρέμεται πάνω από το Αιγαίο πέλαγος, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα στο ηλιοβασίλεμα! Ουρανός και θάλασσα έχουν βαφτεί στο κόκκινο..
DSCF0951.jpg DSCF0955.jpg DSCF0965.jpg DSCF0964.jpg DSCF1054.jpg DSCF1056.jpg
 
Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Έφτασε και η πέμπτη μας μέρα στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων και τα συναισθήματα μου ανάμεικτα!

Είχαμε όμως μια γεμάτη μέρα και οι επιλογές πολλές..αχ έχει τόσα πολλά πράγματα να κάνει κάποιος σε αυτό το νησί! Αποφασίζουμε να πάμε να δούμε το μικρό γραφικό χωριό Κλήμα αφού είχα διαβάσει πως πολλοί το χαρακτηρίζουν μικρή Βενετία της Μήλου! Ε εντάξει, αυτό ήταν κάπως υπερβολικό! ;)

Πρόκειται για ένα όμορφο ψαροχώρι,έναν πολύχρωμο οικισμό! Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει τα σύρματα,δηλαδή τα μικρά σπιτάκια με τις μεγάλες ξύλινες πολύχρωμες πόρτες. Η αρχική τους χρήση ήταν η φύλαξη των βαρκών των ψαράδων κατά την χειμερινή περίοδο, αλλά με την πάροδο του χρόνου πολλά από αυτά μετατράπηκαν σε μικρές παραθεριστικές κατοικίες. Σε ένα χωράφι κοντά στο Κλήμα το 1820 βρέθηκε τυχαία το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Αφού κάναμε τη βόλτα μας στο χωριό και βγάλαμε και μερικές φωτογραφίες, βάλαμε πλώρη για παραλία :cool:!
Κοιτάμε τον ταξιδιωτικό μας οδηγό και βλέπουμε μια εικόνα που μας καλεί,τα τιρκουάζ νερά της παραλίας με το όνομα Αχιβαδολίμνη ή Χιβαδόλιμνη!
Είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, και μία από τις ομορφότερες, ενώ πήρε το όνομα της από την λίμνη που βρίσκεται πίσω της,η οποία είναι γεμάτη αχιβάδες. Χωρίς πολύ σκέψη κατευθυνόμαστε προς τα εκεί!

Το μπάνιο απολαυστικό και ξεκούραστο με μοναδική παραφωνία δυο πιτσιρίκια που πλάκωναν στο ξύλο το ένα το άλλο και μαζί και τη μητέρα τους!
Η παραλία οργανωμένη με ξαπλώστρες και beach bar από τη μία πλευρά...αλλά όποιος δεν ευχαριστιέται τέτοιες καταστάσεις μπορεί να κολυμπήσει στην άλλη πλευρά που είναι πιο ήσυχη! Τα λίγα αρμυρίκια που βρίσκονται στην παραλία μπορούν να του προσφέρουν σκιά. :)

Αργά το μεσημεράκι και αφού χαρήκαμε ήλιο και θάλασσα πάμε για φαγητό στα Πολλώνια και φυσικά στο ''Γιαλό'' αφού είχαμε μείνει τόσο ευχαριστημένοι την πρώτη φορά!
Καθόμαστε σε ένα μικρό τραπεζάκι πλάι στο κύμα και μελετάμε τον κατάλογο!
''Ε να μη δοκιμάσουμε και την αστακομακαρονάδα εδώ?'' :bleh: :haha: Να έχουμε σφαιρική άποψη βρε αδερφέ...
Τελικά ήταν πολύ νόστιμη και εδώ,φτιαγμένη με αστακοκαραβίδα και όχι αστακό αλλά πραγματικά απίστευτη!

DSCF1072.jpg DSCF1087.jpg DSCF1088.jpg DSCF1092.jpg DSCF1094.jpg
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.261
Μηνύματα
885.428
Μέλη
38.938
Νεότερο μέλος
Geo Yfa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom