Βολιβία Περού Μήνας του μέλιτος χωρίς πολύ μέλι. Περού – Βολιβία.

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Να ζήσετε ευτυχισμένοι :clap:!!! Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας το εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι σας...γράφεις πολύ όμορφα!!! Ανυπομονώ να διαβάσω τη συνέχεια :D...!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 6η Arequipa

Όχι, άνετο δεν τον λες με τίποτα τον ύπνο που έκαναν στο λεωφορείο οι φίλοι μας. Όχι για το λεωφορείο, αλλά κυρίως για την διαδρομή. Από το επίπεδο της θάλασσας που ξεκίνησαν, έφτασαν στα 2400 στις 07:30 και στη 2η μεγαλύτερη πόλη του Περού, την Arequipa. Ο δρόμος είχε πολλές στροφές, η τουαλέτα του λεωφορείου είχε κάποια δυσλειτουργία …καταλαβαίνετε.

Όπως και να έχει όμως είχαν κερδίσει το βράδυ. Από τον σταθμό των λεωφορείων πήραν ένα ταξί προς 8sl και πήγαν στο ξενοδοχείο, το La Casa de Melgar. Εκεί, μέχρι να περιηγηθούν στους χώρους τους ξενοδοχείου, που αρχικά ήταν το σπίτι του αρχιεπισκόπου Melgar, και να θαυμάσουν τη διακόσμηση στις τέσσερις εσωτερικές αυλές, το δωμάτιό τους ήταν έτοιμο. Συμπλήρωσαν λίγο ύπνο και βγήκαν έξω στην πόλη.

Αφού κανόνισαν την εκδρομή της μεθεπόμενης ημέρας στο Colca Canyon, έκαναν βόλτες στη “Ciudad Blanca” όπως αλλιώς ονομάζεται η Arequipa, εξ’αιτίας του λευκού πετρώματος από το οποίο είναι κατασκευασμένα πολλά από τα κτήρια του ιστορικού κέντρου της πόλης.

aimg13.imageshack.us_img13_3368_dsc0507u.jpg

Μπήκαν σε πολλά μαγαζιά, έκαναν ψώνια, έφαγαν ωραιότατα στο “Ari qepai”, νόστιμο lomo saltado και αρκετά νωρίς γύρισαν στο ξενοδοχείο με σκοπό να ξεκουραστούν λίγο και να βγουν το βράδυ… πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Tips:

  1. Το ξενοδοχείο La Casa de Melgar είναι πολύ όμορφο και περιποιημένο. Σε καλή θέση, με ωραίο πρωινό και εξυπηρετικό προσωπικό. Κόστισε 175sl τη βραδιά το δίκλινο με πρωινό. El Hostal Casa de Melgar Arequipa
  2. Στην Arequipa κοντά στην Plaza de Armas πέτυχαν τις καλύτερες ισοτιμίες για το ευρώ σε όλο το Περού. Από το ξενοδοχείο τους είπαν ότι η πλειονότητα των τουριστών στην πόλη είναι Ευρωπαίοι. Ακόμη δεν έχω καταλάβει πως μπορεί να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές από πόλη σε πόλη. Και για να γίνω σαφέστερη: Ισοτιμία στην Nazca 1€ = 3.05sl, ισοτιμία στην Arequipa (λίγες ώρες αργότερα) 1€ = 3.29sl
 

Attachments

Last edited by a moderator:

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 7η Arequipa

Αναζωογονημένοι. Έτσι ένιωθαν όταν ξύπνησαν. Και μετά το ωραίο πρωινό, βγήκαν με όρεξη στους δρόμους της πόλης.

Ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία, που σχεδόν παντού στην Λατινική Αμερική ονομάζεται Plaza de Armas (πλατεία των όπλων) ή Plaza Mayor (μεγάλη πλατεία) και τα γύρω αξιοθέατα. Αρχικά στην εκκλησία Λα Κομπίνια και στη συνέχεια στον Καθεδρικό, που καταλαμβάνει μια ολόκληρη πλευρά της πλατείας. Αν πας ακριβώς απέναντι βλέπεις την χιονισμένη κορυφή του ηφαιστείου Misti να ξεπροβάλει πίσω από τον καθεδρικό.

aimg845.imageshack.us_img845_7393_dsc0479ah.jpg

Στη συνέχεια, στην εκκλησία San Agustin και στο Casa de Moral, που ονομάστηκε έτσι από την αιωνόβια μουριά που βρίσκεται στην εσωτερική του αυλή. Σειρά είχε το μοναστήρι της Santa Catalina, που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης.

aimg541.imageshack.us_img541_563_dsc0505g.jpg

Η μέρα φεύγει… η πείνα έρχεται και η καλύτερη λύση ήταν το "Casona de Bolivar", στο οποίο οι φίλοι μας έφαγαν ωραιότατο rocoto relleno και queso helado.

Συνέχεια με βόλτες προς αναζήτηση καφέ σε πλαστικό, γιατί τα παιδία ήθελαν καφεδάκι στο χέρι και κους-κους στην κεντρική πλατεία με στιγμές καθημερινότητας. Τίποτα. Πουθενά. Κανένας δεν είχε καφέ take away. Αν και έχουν βάλει στόχο να στηρίζουν μόνο μικρές τοπικές επιχειρήσεις, κατέληξαν στα Starbucks για να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους. Πήγαν στην πλατεία από όπου περνούσαν άτομα που τους πουλούσαν τσιγάρα κα τσίχλες με το κομμάτι.

aimg811.imageshack.us_img811_9016_dsc0478u.jpg

Η ώρα είχε περάσει και οι φίλοι μας έπρεπε να ετοιμαστούν για την επομένη που θα έφευγαν για το Colca Canyon.

Tips:

  1. Το εστιατόριο "La Casona de Bolivar" συστήνεται ανεπιφύλακτα. Πολύ ωραίο περιβάλλον και φαγητό, πολύ καλό σέρβις και σε προσιτές τιμές. Κοινώς μην το χάσετε. lacasonadebolivar.com
  2. Από την ταράτσα του Casa de Moral μπορείτε να απολαύσετε μια ωραία άποψη της πόλης με φόντο το ηφαίστειο Misti.
  3. Ανάμεσα στους κατοίκους της Lima και της Arequipa επικρατεί ανάλογη κόντρα με τους Θεσσαλονικείς και τους Αθηναίους. Οι κάτοικοι της Arequipa εκτός από Areqipenos ονομάζονται και Mistenos από το ηφαίστειο Misti.
  4. Από την Arequipa, αν έχετε μέρες στη διάθεσή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε το Cotawasi, το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου. Αν το αποφασίσετε, θα χρειαστείτε 3-4 μέρες και υπάρχουν tour στα τοπικά πρακτορεία.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.153
Likes
14.451
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Και το ερώτημα είναι: Λίμα ή Αρεκίπα αν έπρεπε να διαλέξει κανείς
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Και το ερώτημα είναι: Λίμα ή Αρεκίπα αν έπρεπε να διαλέξει κανείς
Ιδού η απορία.

Στην Λίμα είναι λίγο δύσκολο να μην πας μια και είναι πρωτεύουσα, ακόμη και να μην φτάσεις μέσω Λίμα, νομίζω μια επίσκεψη την αξίζει.

Αισθητικά θα ψήφιζα Αρεκίπα, είναι και τα ηφαίστεια από πίσω... από την άλλη μπροστά στη Λίμα ανοίγεται ο Ειρηνικός...

Μάλλον δεν σε διαφώτισα. :roll:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.153
Likes
14.451
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
:haha::haha: Όχι ομολογώ αλλά έτσι όπως τα περιγράφεις η Αρεκίπα μου λέει κάτι περισσότερο αν και απ'ότι έχω διαβάσει η Λίμα διαθέτει ενδιαφέροντα μουσεία. Από θάλασσα διαθέτουμε κι εδώ
Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Έχω ανοίξει φάκελο για μελλοντικόοόόό ταξίδι στο Περού (αν κι εμένα για ένα περίεργο λόγο με τραβάει η Βολιβία περισσότερο...κάνω λάθος;)
 

taxidiaris88

Member
Μηνύματα
123
Likes
124
Φανταστική ταξιδιωτική ιστορία την οποία διάβασα απ΄ την ταξιδιωτική σας εμπειρία στο Περού !Ήθελα να ρωτήσω πως είναι το οδικό δίκτυο του Περού,οι μετακινήσεις και γενικά οι διαδρομές στο Περού;
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.540
Likes
7.937
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Και το ερώτημα είναι: Λίμα ή Αρεκίπα αν έπρεπε να διαλέξει κανείς
Αρεκιπα και παλι Αρεκιπα αν και δεν μπορεεις να μην περασεις και απο τη Λιμα αφου εκει κυριως προσγειωνεσαι...
Frida στη κεντρικη πλατεια στη δεξια γωνια ειναι ενα φοβερο εστιατορειο ( δεν θυμαμαι :(το ονομα τωρα) εκει φαγαμε το πιο νοστιμο φαγητο ...
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ήθελα να ρωτήσω πως είναι το οδικό δίκτυο του Περού,οι μετακινήσεις και γενικά οι διαδρομές στο Περού;
Οι διαδρομές που έκανα οδικά (τις οποίες αναφέρω και στην ιστορία) ήταν περίπου σαν το δικό μας επαρχιακό δίκτυο. Σε γενικές γραμμές το οδόστρωμα ήταν κακό και στις διαδρομές που έπρεπε να καλυφθεί υψομετρική διαφορά υπήρχαν αρκετές στροφές.
Από κει και πέρα δεν οδήγησα για να έχω πιο εμπεριστατωμένη γνώμη.

Οι μετακινήσεις είναι αρκετά εύκολες από άποψης συχνότητας δρομολογίων των λεωφορείων, αλλά αρκετά δύσκολες γιατί συνήθως είναι μεγάλες οι αποστάσεις. Σχετικά με το λεωφορείο και τις ανέσεις του αναφέρω στην ιστορία. Χρησιμοποιήσαμε μόνο τουριστικά λεωφορεία, οπότε για τα τοπικά δεν έχω άποψη.

Ελπίζω να βοήθησα.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.753
Likes
15.229
Να ζήσετε ευτυχισμένοι και να κάνετε πάντα υπέροχα ταξίδια.

Μένω συντονισμένη για τη συνέχεια.:clap::clap::clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.278
Μηνύματα
886.142
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom