Ισπανία Μαγιορκα-Τενερίφη-Γκράν Κανάρια

kouskous

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
καλησπερα παιδια και απο εμενα παρακολουθω εδω και πολυ καιρο τις ιστοριες σας και πραγματικα νιωθω πως μεσα απο εσας εχω ταξιδεψει σε ολοι την γη
χριαζομαι ομως λιγο την βοηθεια σας θελω να ταξιδεψω με την κοπελα μου σε ενα απο τα τρια αυτα μεροι η εκδρομη θα γινει απο της 15-28 σεπτεμβριου και οχι αναγκαστικα ολες οι μερες...
θελουμε να διαλεξουμε ενα ενα μερος στο οποιο εκεινη την εποχη θα μπορουμε να κανουμε κανενα μπανακι στην θαλασσα και γενικος να μην εχουμε πολλες μετακινησεις.
καθε βοηθεια σας ειναι πολυτιμη
ευχαριστω πολυ...
 
Μηνύματα
49
Likes
96
Τα Γκραν Κανάρια και η Τενερίφη θεωρούνται ιδανικά για διακοπές όλο το χρόνο λόγω του ιδαίτερου κλίματος που έχουν και της εγγύτητάς τους στην Αφρική. Ωστόσο, είναι μέρη που φυσάει πολύ...Επίσης, θεωρώ ότι ούτε οι θάλασσές τους, ούτε το φαγητό και η φιλοξενία μπορεί να συγκινήσει έναν Έλληνα που έχει συνηθίσει το ελληνικό καλοκαίρι... Ειδικά η Μαγιόρκα έχει καταντήσει αποικία της Γερμανίας (ακούς παντού γερμανικά!) και θεωρείται φθηνός τόπος διακοπών για τους βορειοευρωπαίους, γεγονός που έχει συμβάλει δυστυχώς στο να αναπτυχθεί ο τουρισμός σε πολλά μέρη με την κακή του έννοια. Γιατί δεν πάτε κάπου στην Ελλάδα; Μέσα Σεπτεμβρίου είναι φανταστική εποχή για διακοπές σε ελληνικά νησιά, χωρίς τον πανικό του Αυγούστου και τα νερά είναι ακόμα ζεστά... Αν είσαι και ρομαντικοί τύποι θα απολαύσετε σίγουρα την ηρεμία και τη χαλάρωση που προσφέρουν οι διακοπές το Σεπτέμβρη!
 

kouskous

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Βασικά αυτό που χαλάει στα ελληνικά νησιά είναι που εμάς τούς έλληνες μας κοιτάνε με μισό μάτι και μας εκμεταλευοντε σε οτι έχει να κάνει με λεφτά.βλέπεις δίπλα σου ξένους τρώνε πίνουν διασκεδαζουν με τα μισά ....
Τώρα αν έχεις να πρωτηνεις και κάτι στήνω ελλάδα η έξω πες το οι γνώμες όλες είναι δεκτες....
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Έχοντας πάει Γκραν Κανάρια θα σου πω ότι όντως οι παραλίες δε λένε και πολλά. Και γενικότερα όλο το νησί δε μ'εντυπωσίασε προσωπικά. Για Μαγιόρκα και Ίμπιζα δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα σχόλια. Θα πρότεινα να κοιτάξετε Κορσική και Σαρδηνία. Χωρίς να έχω πάει ξέρω ότι είναι όμορφα μέρη και υποθέτω μπάνια θα μπορείτε ακόμα να κάνετε.
 

kouskous

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
βασικα αυτο που θελουμε ειναι θαλασσα μπανακι γιατι θα ειναι η καλοκαιρινη μας αδεια και ξεκουραση
απο φαι χαλαρα πραγματα δεν ψαχνουμε κατι το τρελο απλα να τρομε για να μην ψωφισουμε της πεινας....χα χα χα χα
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
βασικα αυτο που θελουμε ειναι θαλασσα μπανακι γιατι θα ειναι η καλοκαιρινη μας αδεια και ξεκουραση
απο φαι χαλαρα πραγματα δεν ψαχνουμε κατι το τρελο απλα να τρομε για να μην ψωφισουμε της πεινας....χα χα χα χα
Κατά τη γνώμη μου τότε δεν αξίζει στα Κανάρια γι αυτό που θέλετε. Είναι επίσης και λίγο φωτιά τα αεροπορικά.
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Nαι μεν η Μαγιόρκα είναι τουριστική αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι όμορφη ούτε πως δεν αξίζει! Έχει ωραία μέρη και εναλλαγή τοπίου... αρκεί κάποιος να έχει ένα αυτοκίνητο και διάθεση να κάνει αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά για να την ανακαλύψει. Kouskous αν μπορείτε να νοικιάσετε αμάξι για να τη γυρίσετε τότε να πάτε, θα περάσετε υπέροχα..αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε θα είστε περιορισμένοι μόνο στην Πάλμα, οπότε άστο καλύτερα για άλλη φορά...Τα χωριά της βορειοδυτικής ακτής είναι πανέμορφα και οι καλές παραλίες είναι διάσπαρτες ανατολικά, νότια και βόρεια..επομένως χωρίς δικό σας μεταφορικό θα χάσετε πολλά! Σεπτέμβρη που λέτε να πάτε θα έχει και λιγότερο τουρισμό και θα το απολαύσετε περισσότερο.
 

lio13

Member
Μηνύματα
42
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Canada
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Εγώ πάλι θα σου πω τα θετικά , έτσι για αλλαγή!

Πήγα Τενερίφη και μου άρεσε πολύ! Τα αεροπορικά δεν είναι καθόλου ακριβά - με 70 ευρώ από Μαδρίτη πήγαινε έλα - το πως θα πας Μαδρίτη εσύ το αποφασίζεις - έχει η aegean απευθείας, ή αλλιώς μπορείς να πας με vueling Βαρκελώνη και μετά από εκεί Τενερίφη με 20 ευρώ παραπάνω - θα έχεις εξοικονομήσει όμως από τη vueling, που είναι low-cost, όχι σαν τη ryanair, αλλά πιο φθηνή γενικά.

Τενερίφη, αν και μας είπες ότι θα ήθελες παραλία, θα σου πρότεινα να επισκεφτείς το υψηλότερο βουνό της Ισπανίας! Ναι , καλά διάβασες, σε ολόκληρη την Ισπανία, το υψηλότερο βουνό, βρίσκεται σε αυτό το απομακρυσμένο νησάκι. Teide το όνομά του και σε υψόμετρο 3.718 μέτρων (καλά ίσως λιγότερο γιατί θες ειδική άδεια για να ανέβεις μέχρι πάνω) θα απολαύσεις μια μοναδική θέα, μιας θάλασσας συννέφων (αν το γκουγκλάρεις, θα καταλάβεις τι εννοώ).

Από μαγειρική, θα πρέπει να δοκιμάσεις τα papas, που είναι η σπεσιαλίτε τους - είναι βασικά κάτι σαν πατάτες βραστές, αλλά νόστιμες με διάφορες τοπικές σάλτσες.

Επίσης μια άλλη λεπτομέρεια είναι να δοκιμάσεις τον καφέ τους! Ναι, εμείς έχουμε συνηθίσει σε φρέντο καπουτσίνο κ.τ.λ., αλλά αυτοί έχουν τον δικό τους καφέ, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γλυκός (και νόστιμος κατ'εμένα) αφού περιέχει ένα είδος γάλατος. Θα πρέπει να ζητήσεις ένα "Barraquito" (ή στα ελληνικά μπαρακίτο).

Γενικά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και αν και πήγα Φεβρουάριο, ήμουν με κοντομάνικο.

Ισχύει ότι έχει δυνατούς αέρηδες και αραία και που , ακυρώνονται πτήσεις λόγω των φυσικών φαινομένων. Ελπίζω να σου έδωσα κάποια ιδεά!

Καλά να περάσετε όπου και να πας! :)
 

fofiko

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Έχοντας πάει στην Τενερίφη για γαμήλιο ταξίδι πριν 4 χρόνια θα σου την πρότεινα ανεπιφύλακτα! Εμείς μέναμε στην Puerta de la Cruz που κατα τη γνώμη μου ειναι το καλύτερο μέρος για να μείνεις σε αντίθεση με το Playa de la America που είναι ακρως τουριστικό. Είναι πολύ όμορφο νησί και έχει πολλά πράγματα να δεις... αλλά χρειάζετε απαραίτητα να νοικιάσεις αυτοκίνητο! Άπο θάλλασα δε λέει πολλά, τα νερά είναι πολύ κρύα και εχει πολλά ρεύματα λόγω ατλαντικού! Αν ψαχνεις για ηρεμία, θάλασσα και λιωσιμο στην παραλία τότε καλύτερα να κοιτάξεις άλλο προορισμό:!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.398
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom